Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

NORVEÇ, TÜRKİYE’DEN 100 BİN ‘NİTELİKLİ’ İŞÇİ ALACAK

Posted by Site - Yönetici Şubat 15, 2008

 

NORVEÇ, TÜRKİYE’DEN 100 BİN ‘NİTELİKLİ’ İŞÇİ ALACAK 

Türk işçisine gurbette yeni bir iş kapısı açılıyor. Norveç Türkiye’den 100 bin nitelikli işçi alacak. Norveçli meslektaşının önerisini sıcak karşılayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 6 ay içerisinde bu talebin karşılanabileceğini söyledi. Konuk Bakan Bjarne Hakon ise Norveç’in işçi alımının kolaylaştırılması için çalışmalara şimdiden başladıklarını açıkladı.  

Türk işçilerinin Almanya ile başlayan yurtdışı macerası yeni bir seyre giriyor. Özellikle Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde üçüncü kuşak Türkler ekonomik yaşama katılmaya çalışırken, bir yandan da tırmanan yabancı düşmanlığı bu ülkelerdeki Türkler’i tedirgin ediyor. Tartışmalar giderek alevlenen bir seyir izlerken, Norveç, Türk işçileri için yeni bir umut kapısı olacak gibi görünüyor.  

Avrupa Birliği’nden önce Türklere kucak açan Norveç, Türkiye’den 100 Bin işçi istedi. İskandinavya’nın 5 Milyon nüfuslu ülkesi Norveç, nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyunca çareyi Türkiye’ye başvurmakta buldu. Konuyla ilgili talebini meslektaşı Faruk Çelik ile yaptığı görüşmede bildiren, Norveç Çalışma Bakanı Bjarne Hakon, işçi alımının kolaylaştırılması için çalışmalara şimdiden başladıklarını söyledi.  

Çalışmalar kapsamında Norveç Meclisi’ne sunulacak “Beyaz Belge” isimli düzenlemeyle göç yasasının esnetilmesi düşünülüyor. Konuk Bakan göre böylece, Türkiye’den gelecek işgücünün önü açılmış olacak. Öneriye yeşil ışık yakan Bakan Çelik ise Norveçli Bakanla önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelerek, talebin hangi alanlarla ilgili olduğuna dair bir görüşme yapacak. Çelik’e göre, Türkiye Norveç’in istediği 100 bin nitelikli işçiyi 6 ayda hazır hale getirebilir.

 

9 Yanıt to “NORVEÇ, TÜRKİYE’DEN 100 BİN ‘NİTELİKLİ’ İŞÇİ ALACAK”

  1. Tertip said

    Guzel yazi icin tesekkurler.

    Beğen

  2. Haberin Norvec’ten görünümü aynen su sekilde; Norvec li isverenlerin ihtiyaci olan vasifli isci lazim. Yinede fazla umutlanmayin ama Bir isveren bulunursa biraz kolaylasabilir.

    http://www.namdalsavisa.no/Innenriks/karriere/article3352559.ece

    “Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssenavviser at han har planer om å importere tyrkisk arbeidskraft til Norge.

    Nei til tyrkiske arbeidere
    Oslo (ANB-NTB):
    – Selv om Norge trenger arbeidskraft, har ikke norske myndigheter egne planer om å importere arbeidskraft fra Tyrkia, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

    Publisert 15.02.2008 – 15:31 Oppdatert 15.02.2008 – 15:33 Tips en venn om denne saken Skriv ut denne siden Han viser til oppslag i enkelte tyrkiske medier, der dette blir hevdet.

    Torsdag hadde statsråden et møte med den tyrkiske arbeidsministeren. Der ble Norges store behov for arbeidskraft drøftet. Hanssen presiserer at det er norske bedrifter, ikke myndighetene, som må hente arbeidskraften. Arbeiderne må også ha fagutdannelse, som håndverker eller ingeniør, for å kunne søke om arbeidstillatelse, samt at de må ha et konkret tilbud om arbeid.

    I april legges stortingsmeldingen om arbeidsinnvandring fram. Den inneholder blant annet forslag om forenkling av søknadsprosedyrer for personer utenfor EØS-området. (ANB-NTB)

    Herkese kolay gelsin Allah yar ve yardimciniz olsun.

    Beğen

  3. Sevgili Bekir hocam,

    Nerelerdesini?

    Arada bir gørunuyorsunuz sonra kayboluyorsunuz , Kendinizi øzlettiriyorsunuz.

    Yorumunuza candan tesekkur ederiz. Haberin orjinalini verdiginiz iyi oldu.

    Bizleri yalniz birakmayin.

    Allaha emanet olun hocam.

    Stavangere selamlar.

    Beğen

  4. Stavanger den bilmukabele Selam ve sevgiler,kusura bakmayin bu gunlerde Drammen den cok özel müsfirlerim var,sizleri fazlaca takip edemedim.cevabi meylinizi anca okuyabildim.Bizim milletimiz hep kandirildigi icin bu sefer tuzaga düsmeyelim istedim.tekrar stavanger`den selam ve sevgiler.

    Beğen

  5. Allah razi olsun bekir hocam,

    Ayrica o øzel misafirinizede selamlarimi bildirir hurmetle ellerinden øperim ( Herhalde misafiriniz Niyazi hoca olmali) yaniliyormuyum !

    Beğen

  6. aynen øyle* kalpden kalbe yol varmis derler, sizinkisinden se kamera gørüntülü cadde olsa gerek.her neyse “isci” mevzu’unu biraz daha aydinlattiginiz iyi oldu insallah millet firsatcilarin tuzagina düsmez.bu arada benim tahminim bu tip balon haberler hükümet ve medya tarafindan kasabalik’tan köye dönüs haberlerini bastirmak icin uydurulmus bir palavra olsa gerek.yani bak sizden belediyeligi aliyoruz ama, yeni ve daha cazip imkanlar buluyoruz diyeceklerdi fakat yalan haber bagdattan döner derler ya bu sefer Oslo dan dönüverdi maalesef.
    Kiymetli müsafirim H.N.T.dan ve tüm stavanger’deki Göynemlilerden selam ve sevgiler.

    Beğen

  7. Hocam haberi cok guzel analiz etmissiniz, Hani bir tabir vardir ” Sol gøsterip sag vurmak” diye, herhalde bu haberde ona benzedi, Turkiyede gundemi unutturup hedef saptirma gibi tahmin ediyorum, Cunki gundemde Vakiflar yasasi var, Bu yasa cok ønemli, ama hic tartisilmadan meclisten gecmek uzere. Neyse Hayirlisi diyelim.

    Selaminizi aldik hocam, Allah razi olsun, size bir mail atmistim herhalde bakmissinizdir.

    Tekrar selam ve hurmetlerimizle.

    Beğen

  8. turgay duman said

    Slm ben tir sofuruyum e+D BELGEM VAR VE NE IS OLURSA YAPARIM FARKETMEZ ITIBAT CEP 0544 541 06 04

    Beğen

  9. Hakan said

    Norveç’e işci olarak gitmek istiyorum ne yapmam gerek

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.