Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

GUCDÜVÂNÎ HAZRETLERİNDEN NASİHATLER

Posted by Site - Yönetici Şubat 23, 2021

GUCDÜVÂNÎ HAZRETLERİNDEN NASİHATLER

Silsile-i Sâdât’tan Hâce Abdülhâlık el-Gucdüvânî (k.s.) Hazretleri çok sevdiği oğlu Hâce Evliyâ-yı Kebîr (k.s.) Hazretlerine şöyle nasihat etmişlerdir:

“Oğlum, sana vasiyet ederim ki ilim ve edep öğren, selef-i sâlihînin (Ashâb-ı Kirâm ve onlardan sonra gelen din büyüklerinin) yolunu öğrenip onlara uy.

Takvâ sahibi ol.Ehl-i Sünnet ve Cemâat’ten ayrılma ve beş vakit namazı cemaatle kıl.Fıkıh, hadis ve tefsir ilmi öğren, cahillerden uzak ol.Şöhrete sebep olacak hâllerde bulunma.Bütün gayretini, dünyayı talep etmeye harcama.

Çok ağla, az gül ve gülerken de kahkahadan tamamen kaçın. Az konuş, az ye ve az uyu.Elinden geldiği kadar halkın hizmetinde bulun. Bu hususta cân u gönülden gayret et.Üstâzları, kendi canından azîz bil ve onların hâl ve hareketlerine itiraz edip onları inkâr etme.

Kalbin dâima mahzun, gözlerin yaşlı, amelin hâlis olsun. Duanı da içten ve yalvarıp yakararak yap.Elbiselerin gösterişsiz, Arkadaşın derviş, Mayan ibadet, Evin mescit, Kalbin zikredici, Lisânın tatlı dilli, Yumuşak ve şükredici, Yoldaşın zikir ve dostun fikir olsun.”..

Bir Yanıt to “GUCDÜVÂNÎ HAZRETLERİNDEN NASİHATLER”

  1. Yakup Bülbül said

    Selamün aleyküm. Resimde görülen dedenin sol elindeki yüzük olmaması gerekiyordu. Konusu geçen mübareğe aft olunması yanlış olmuş.

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.