Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

BU FETVAYI NERDEN ALDIN MUSLUMAN

Posted by Site - Yönetici Mayıs 15, 2007

siir,guzel kus, manzara,islam,hayvanlar alemi,

BU FETVAYI NERDEN ALDIN MUSLUMAN

Esarbi vakkodan alinmis bone
Inanmasi çok zor ALLAH’IM bu ne
Altinda pantolon modaymis gene
Giyinmek manasi örtünmek inan
Bu fetvayi kimden aldin Müslüman?

Kisa pardösüler dizden yukari
Renk renk basörtüler kirmizi sari
Yüz metre öteden parlar jakari
Islami kiyafet bu degil inan
Bu fetvayi kimden aldin Müslüman?

Daracik pardösü yirtmaç yarisi
Tamamen ortada vücut yarisi
Baslari döndürür parfüm kokusu
Insanin ziyneti hayadir inan
Bu fetvayi kimden aldin Müslüman?

Ten rengi çoraplar görmez setreni
Modada geçecek alman Ketreni
Eli kolu kuyumcu vitrini
Islami yasayis bu degil inan
Bu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Moda diye bizi soydular
Örtümüzü alip bir kenara koydular
Bizi öyle görüp sevinç duydular
Bizim dinimizde bu yoktur inan
Bu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Modern Müslüman’in isi pratik
Evinde esyasi hep otomatik
Dokun parmagini bütün isler bitik
Bu rahatlik bizi bizden aldi Müslüman
Sadece mutluluk bu degil inan
Bu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Sabah gezmesinde kahveler fallar
Çarsi pazarlarda asindi yollar
Oglum kizim diye yigildi mallar
Hayatin gayesi bu degil inan
Bu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Kimisi avamdan kimisi dervis
Gözleri sürmeli topuk bir karis
Modern Müslümanlar böyle giyermis
Islam’in özünde bu yoktur inan
Bu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Üstünde pantolon kilarsin namaz
Ne olur sözümü dinlesen biraz
Rasulullah seni böyle tanimaz
Sünneti yasamis olmazsin inan
Bu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Zamani çaldi dizi filmler
Raflari süsledi cilt cilt ilimler
Bizi görse kahrolurdu alimler
Islami yasayis bu degil inan
Bu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Süslenir püslenir gezer dügünde
Yeri bas kösedir parali günde
Allah için nefes tüket bir günde
Islami yasayis bu degil inan
Bu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Bir de deriz Müslüman’iz hepimiz
Kötülük düsünmem, kalbimiz temiz
Namaz borcumuzdur elbet bir gün öderiz
Gerçek Müslümanlik bu degil inan
Bu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Sen böyle degildin ne oldu sana
Kaygi duymuyorsun dininden yana
Siyrildin özünden döndün yabana
Gerçek hassasiyet bu degil inan
Bu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Sormayin dertliyim bunlardan yana
Sanli tarihine dönüp bir baksana
Üzülmez mi görse Fatima ana
Allah seni konu yapti Kurân’a
Nisa suresinde geçiyor inan
Neden açip okumuyorsun Müslüman?

15 Yanıt to “BU FETVAYI NERDEN ALDIN MUSLUMAN”

  1. Yusuf said

    Musluman olmak modaya karsi olmak degildir!
    Kuranda renkli renkli Turbanlar yasaklanmismi hic sanmiyorum herseyi zorlastiriyorsunuz, Irandaki gibi kadinlarin simsiyah geyinmelerini istiyorsunuz, tabi biz erkekler rahatiz istedigimiz zaman disari cikip gezebiliriz. kadinlar sokaga cikabilmeleri icin eslerinden izin almalilar ne olur olmaz tecavuze urayabilirler, biz erkeklerin yuzunden kadinlarin cekmedikleri cile kalmadi, avrupada kadinlar sokaga cikabiliyorlar baslarina hic bir bela gelmiyor ama musluman ulkelerde doru sokaklarda her bela var.
    O sozde musluman ulkelere baktinmi Turkiyede yasadigim icin Allaha sukur ediyorum.

    Beğen

  2. Yusuf kardeşim.

    Bu yazının ıran ile bir alakası yoktur.hemen böyle konular gündeme geldimi iranı ortaya atıyorlar.Ne alakası var? Osmanlı’dan kalma bizlerin bir giyim kuşam tarzımız vardır.Biz Osmanlıdan kalan mirasın en azından birazını yapabilsek bize yeter yeter yeterde artar bile.ama yapamadık. MODA ? adı altında bizim neslimizi soydular.Çırıl çıplak sokaklarda dolaştırıyorlar.Neden kapanmıyorsun dedigin zaman Hemen Bizi IRAN gibimi yapmak istiyorsunuz falan filn demeye başlıyorlar.

    Şimdi bazıları kapandım zannediyor.Başında başörtüsü var kolları gerdanlıgı acık secik ayagında kot pantolonu daracık sözde tesettürlü.Ne diyelim şimdi. Kapalımı acıkmı yoksa yarı açıkmı?

    Allah hepimize hidayet versin.Allaha emanet olun.

    Kim siyah giyer kim beyaz giyer bizleri ilgilendirmiyor.Yalnız bizi ilgilendiren islami bir şekilde giyinip kuşanmaktır.

    Yukardaki yazı bir alıntıdır.Benim kalemimden cıkmamiştır.

    Sizin Yazdıgınız gibi :”Herseyi zorlastiriyorsunuz, Irandaki gibi kadinlarin simsiyah geyinmelerini istiyorsunuz”Gibi. Kimse kimseyi zorlamıyor.

    Beğen

  3. emine said

    çok güzel şeyler okudum şimdi gerçekten dinimize noda sosyete adını koymuşlar böyle şeyleri gördükçe çok üzülüyorum ben 18 yaşındayım kapalıyım . ama okuduğum için saçımı açmak zorunda kalıyorum. keşke açnak zorunda olmasam .bu parçayı yazan arkadaşa çok teşekkürler.

    Beğen

  4. medine said

    bizler bir müslüman olarak nasıl kapanmamız gerektiğini malesef günümüzde pek iyi bilmiyoruz öncelikle islama göre örtünme nasıl olmalı bunun kaideleri neler hangi şartlarda örtünme yerine gelmiş olur bunu öncelikle iyi öğrenmemiz gerekir.malesef günümüzde modern kapanma diye birşey çıkarmışlar bizim cahil müslümanlarımızda bu oyuna geliyor ve yarısı kapalı yarısı açık bir vaziyette geziyorlar sonrada kapanmanın yerine geldiğini sanıyorlar. ama şuda bir gerçekki bizler daha dinimizi öğrenmiyoruz bu yüzden de herkes aklına geldiği gibi yaşamaya çalışıyor.bizler uyanık olmalıyız ve islamı doğru yerlerden ve kaynaklardan öğrenmeliyiz bütün müslümanların miraç kandilini kutluyorum.

    Beğen

  5. hazan3 said

    selamun Aleykum bu yazıyı daha önce baska bir sitedede okudum bence cok güzel ve durumu gayet net ve güzel acıklıyor.Esarbın rengine karısan yok ama bazılarıda tesettürü sadece sacı göstermemek zannediyorlar cok yazık Rabb’im cümlemize yardım etsin hidayet nasip eylesin.Bu arada site denk geldi tevefuk oldu girdim cok güzel ellerinize saglık Rabb’im bu güzel yolda daim eyleye.Selam ve dua ile

    Beğen

  6. çaresiz desem... said

    arkadaşlar selamunaleyküm cümleten şu açıdan yorum yapmak istiyorum. kıyamet alametleri yaşamakta olduğumuz ahir zaman içinde yaşadığımızdan dolayı, böyle demek hoşuma kesinlikle hoş değil ama doğal algılamak gerekir düşüncesi bastırıyor,neden derseniz bildiğiniz gibi her şeyin (RABBİMİZ HARİÇ)başlangıcı – gelişmesi-büyümesi-ve bitmesi, olayı var.(örneğin;başta hayat,ekonomi,devlet hakimiyeti bunada örnek olarak şanlı osmanlı tarihimiz,vs vs)sadede gelecek olursak bu kainat durup dururken niye yok olsun örneğin iklimler değişti hayvanlar alemi değişti kedi ile köpeğin dostluk görüntüleri insan canına bir karınca kadar değer verilmemesi vs vs çok af edersiniz ama hayat kadınları bile duyduğuma göre şekil değiştirmiş yani örtünerek …yalnış yorumda bulunduysam AFOLA son olarak imanımıza sım sıkı sarılalım diyorum…

    Beğen

  7. filiz yeliz said

    Allah razı olsun böyle şeyleri bizlerle paylaştığınız için emeğine sağlık

    Beğen

  8. sedat said

    sıtenızı tesadufen açtım ateist konusunu yasaklanma dan yakalamak isterdm ki cevap veremcenz bi kaç şey yazabileym nese geçms artk ve yorum yazan müslüman kardeslermz yine hiç hakaret yazmamıslar yorumlarında gunaha girmemişler ne kadar fazilet sahibi olduklarını burdaki hakaret dolu yazıları gösteryo.. bu konuda biz arap kökenli deiliz müslümanlık dediğimizde eğer bi kültür öğesi ise yani kültürün kendisi deil de sadece inanç kısmıysa tamam inancımızı biz araplardan aldık ama bizim saten bir türk kültürümüz var biz müslüman olmadan önce de türktük ve o zamanda bizim değerlerimiz vardi namus bizim için arapların namus anlayısından daha ileridir.hersey çağına uygundur su zamanda eger kapanma ihtiyacı içindeysek bunu demek ki ülkemizde milyonlarca tecavüz vakası var da ben bilmyorum dye acıklaya bilirm yok eger sebebi yaratan dan dolayıysa YÜCE YARADAN SATEN KADINLARIMIZIN KAPANMASINI İSTESEYDİ KENDİ KAPATRDİ Kİ SATEN KIL TUYLE KAPATMISTIR Bİ MİKTAR DEMEK Kİ O KADARDA KARA CARSAFA GİRMEK YARATDANDAN ÖTÜRÜ OLAN BİŞEY DEİL BEN HATRLYORUM ZAMANINDA EBELERMZ NİNELERİMİZ KAFASINI ORTERDİ SONRALARNDA BİZİM YASAKLI REFAH PARTİSİ LİDERİNİN ADINI HATRLAYAMYORM ESKİDEN KURMUS OLDUGU Bİ PARTİ NİN SLOGAN MAKSADLI KULLANDIĞI BİR ELEMANDI ÇARSAF SONRALARDA BUNU İLERLETTİK Kİ OKADAR İLERLEDİ COĞU GENCİMİZİN YOKE SUC BULUYORUZ AMA ASLINDA KENDİMİZ EĞİTİM HAKKINI ELLERNDEN ALDIK VE ŞANLI TARİHİ OLAN TÜRKİYEMİZİ SINIFLARA AYIRDIK SANKİ BU SEKİLDE DAHA GÜÇLÜ OLACAKMISIZ GİBİ BUNU ÖZ ELEŞTİRİSİNİ YAPABİLEN İNSANLARIMIZ ANLAYA BİLİR HERKESİN ANLAMASINI BEKLEMİYORUM SATEN.. BU BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDÜR GİYİMEİMİZE ARAPLAR YADA SEYHLER KARAR VERMEZ BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE BİZ NAMUSUMUZU ORTAYA SERMEYECEK KADAR KADINLARIMIZ GİYİMNE DİKKAT EDER ESKDEN GELEN KADINLARIMIZIN KIL TÜY DÜSMESIN DİYE TAKTIGI TÜLBENT ADI VERİLEN Bİ BAS ÖRTUSU VARDIR GERİSİ SADECE SİYASETTİR VE NE YAZIK Kİ SİYASET DE HER DÖNEMDE VE HER ÇAĞDA KENDİNİ GÜÇLÜ KILABİLMEK İÇİN DİNİ İNANÇLARİ MOTİFLERİ KULLANMISTIR.. BUNU ANLAMAK OKADAR ZOR DEİL AMA SUNU ANLAMAK ZOR NEDEN SİYASETE SAF TEMİZ İNANÇLARIMIZI BİZ KENDİ ELİMİZLE SEVE SEVE ALET EDERİZ EMİNİM Kİ BUNUN KADAR ÜYÜK BİR GÜNAH YOK . TSKR EDERM

    Beğen

  9. sedat said

    YAYINLASANIZDA YAYINLAMASANIZDA TSKR EDERM BİRDAHA GİRİP DE YORUMLARI GRECEMİDE SANMIYORM AMA HERKES SUNU BİLSİN Kİ DİNİ İNANÇLARDAN ERK VEYA RANT VEYA HÜRMET SAĞLAMA AMACI OLANLAR ÖTE TARAFTA EN LANETLİ İNSANLAR OLACAKLARDIR..

    Beğen

  10. Sedat bey kardesim, yorumlariniz icin tesekkur ederiz, Zaten bizim bir rant saglama amacimiz olamaz,bir makam ve mevki pesinde de degiliz,bu blogu kurdum ve ummeti muhammede en temiz en guzel en sahih yazilari ulastirmaya calisiyoruz, sizlerden bir tek beklentimiz var o da bir DUA dir baska birsey beklemiyoruz, Sizlerden gelecek olan bir dua`yi hic bir makam ve mevkiye degismem,biz dunyalik pesinde degiliz.

    Allaha emanet olun.

    Not: yazdiginiz yorumlar hemen aninda yayinlanmiyor, yønetici onayindan gectikten sonra yayinlaniyor,nedeni akli ermeyen insanlar bazen istenmeyen yorum yaziyor ve buraya yakismiyor, onun icin denetlendikten sonra yayinlaniyor,umarim anlayis ile karsilarsiniz.

    Beğen

  11. sedat said

    zaten sizi kastedmemistim.. bir insanı tanımadan görmeden yargılamak o kişinin günahını almakdır. ALLAH razı olsun..

    Beğen

  12. ledeyna said

    Selamün Aleyküm

    Ben kapanırsam ALLAH rızası için kapanırım.YÜCE YARADAN böyle olmasını
    istediği için kapanırım.
    Ama günümüzde kapalı öğrencileri
    üniversitenin kapısından bile geçirmiyorlar bumu özgürlük bumu adalet
    bu parlak zeki gençleri ne yazık ki
    yurt dışında özgürce okuyabilmeleri için beyin göçüne sebeb olanlar
    şu an binbir türlü suçtan dolayı
    adalet önünde hesap veriyorlar.
    YÜCE ALLAH’ın huzurunda nasıl hesap
    verecekler asıl düşünülmesi gereken
    de bu…

    Beğen

  13. MURAT said

    arkadaşlar herkese selamlar şmdi benim bir sorum var ve cevap belkiyorum dini inancı gereği başını kapatan bir kardeşimiz ünüversiteye gitse ve içeri almasalar başını açacaksın deseler sizce başını açıp okula gitmeli ve bunun vebalini buna sebep olanlaramı bırakmalı yoksa başını açmayı reddetip okulun kapısından gerimi dönmeli, ben ce türkiyedeki bütün hanım kardeşlerim birlik olup taki bu adaletsizliği düzeltene kadar büyük bir açlık grevi yapmalı ki ben ve benim gibi insanlarda buna destek olmalı.

    Beğen

  14. CAN said

    ALLAH ( c.c ) kendisine inanmayanları yani kafirleri kıyamet günü büyük azabın bekliğinini söylüyor . Siz şimdi ateistler kıyamet gününe inanmıyorsunuz ama o gün gelecek ki ağzınızdan ALLAHU EKBER tekbir sesleri eksik olmayacak . İnananlardan gelen ALLAHU EKBER sesi sizin kulaklarnızı tıkayacak o gün ne kadar tövbe etseniz bile tövbe kapıları kapanacak bunlar inananlar içinde geçerlidir o kadar iyi bir Müslüman ol ki kıyamet günü ALLAH ( c.c ) ‘ nün Rahmeti üzerinizde olsun . Siz ateistler Ahirtte neyin ne olduğunu anlayacaksınız . Şunuda belitrmek isterimki Yüce İslam dinimizi kullanarak terorist olanlar bizden değildir , çünkü ALLAH ( c.c ) mahsum insanları öldürenleri sevmez aksine lanetler ister ALLAH ( c.c ) ye inanmasa bile bu kişiyi öldürmek ya da aşşağlamak doğru bir davranış değildir. Kıyamet günü ALLAH ( c.c ) Peygamber efendimizin şefatinden faydalanmamızı ve son nefesimizde ” Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu ” dememizi bizlere nasip eylesin ( AMİN ) şunuda söyliyeyim bu Vatan silah gücüyle değil iman gücüyle kazanıldı . Hepiniz ALLAH ( c.c ) Emanet olun .

    Beğen

  15. Yusuf kardeşimiz şiirde ne anlatıldığını anlamamış maalesef.

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.