Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Hikâye – ( Halka Hizmet )

Posted by Site - Yönetici Eylül 26, 2013

sadakanin-soyledigi-bes-kelime

Hikâye –  ( Halka Hizmet )

( Erdiğini )  iddia eden bir murid:

-“Şeyhim, bu tarikattaki makamı, elde ettiğim manevî dereceleri, halifeliğe lâyık olduğumu ve irşâd makamına tayin edilmeye hakkettiğimi bilmektedir. Fakat şeyhime ne oluyor ki, benim icazetimi vermiyor!” dedi.

Şeyhi onun bu konuşmasını işitince, birkaç gün hizmetlerde kullandı. Bu sofuda hizmetten tembellik zahir oldu. Şevk ve tam bir gayretle hizmet edemedi. Şeyh onun halini gördü. Şeyh, müridin icazete lâyık olmadığını inkâr ederek şöyle buyurdu:

-“Halka (yaratılmışlara) hizmet etmeye gücü yetmeyen bir kişi, Halik Teâlâ hazretlerine (yüce yaratıcıya) nasıl hizmet etmeye kaadir olabilir?

Bak! O büyük üstad nasıl, halka hizmet etmeyi Halik Teâiâ hazretlerine hizmet etmenin sebeblerinden kıldığını gör !

Allah’a vâsıl olmanın yolu da böyledir…

Vasıl Olmak İçin Şart

Kalbinde Hak Teâlâ hazretlerine vâsıl olmak olan bir kişi, elbette önce Efendimiz (s.a.v.) hazretlerinin şeriatına ve sünnetine hizmet etmeye dönmelidir.

Efendimiz (s.a.v.) hazretlerinin şeriat ve sünnetine hizmet etmeli ki, Efendimiz hazretleri kendisini sevsin… Efendimiz (s.a.v.) hazretleri kendisini sevdiği zaman, Allâhü Teâlâ hazretleri de onu sever.

Allâhü  Teâlâ  hazretleri,  bizleri ve  sizleri, onun sünnetine, edeblerine riâyet etmekle şereflendirsin.

Onun,  ehli beytinin ve ashabının yoluna, sünnetlerine uymayı bize nasib etsin.

Allâhü Teâlâ hazretleri, Mennândir. ihsanı boldur. Her zaman da mağfireti geniştir…


Kaynak : İsmail Hakkı Bursevi, Rûhu’l-Beyan Tefsiri: 4/209-210.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.