Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Cennetteki En Yüksek Makam, Rasûlullah (s.a.v.)’in Vesile Adlı Makamıdır:

Posted by Site - Yönetici Şubat 21, 2010

Medine'yi Ağlatan Ezan

Cennetteki En Yüksek Makam, Rasûlullah (s.a.v.)’in Vesile Adlı Makamıdır:

Buharî ve Müslim’in sahihlerinde… Câbir b. Abdullah’tan rivayet olun­du ki; Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

Bir kimse ezanı duyduğunda: “Allahümme Rabbe hâzihi’d-da’veti’t-tâmmeti ve’s-salâti’I-kâimeti âti Muhammeden el-vesilete ve’1-fazilete veb’ashü makamen mahmuden’illezi vaadtehu. (Ey bu eksiksiz davetin ve kılınan namazın sahibi! Muhammed’e vesileyi ve fazileti ver. Onu, va’d et­tiğin makamı mahmuda gönder) derse, kıyamet gününde şefaatim ona helâl Olur.”

Sahih-i Müslim’de… Abdullah b. Amr b. Âs’tan rivayet olundu ki; Ra-sûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

Müezzini(n ezanını) duyduğunuzda onun dediklerini tekrarlayın. Son­ra bana salât okuyun. Çünkü bana bir salât okuyana Allahtan, benim için ve­sileyi isteyin. Doğrusu kim benim için Allah’tan vesileyi isterse, ona şefa­attim) helâl olur.”

Vesile, Cennetteki En Yüksek Derecedir. Oraya Ancak RasûluIIah (s.a.v.) Ulaşabilir:

İmam Ahmed b. Hanbel… Ebû Hüreyre’den rivayet etti ki; RasûluIIah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

Bana salât okuduğunuzda Allahtan benim için vesileyi isteyin.Ashab: “Ey Allah’ın Rasûlü! Vesile nedir?” diye sordu. RasûluIIah (s.a.v.) buyurdu ki: “Cennetteki en yüksek derecedir. Oraya ancak bir adam ulaşacaktır. Uma­rım ki o adam da ben olurum.

İmam Ahmed b. Hanbel… Ebû Saîd el-Hudrî’den rivayet etti ki; Rasû­luIIah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Vesile, Allah katında bir derecedir. Onun üstünde bir derece daha yoktur. Vesileyi bana bahşetmesini Allah’tan dile­yin.

İmam Ahmed b. Hanbel… İbn Abbas’tan rivayet etti ki; RasûluIIah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

Allah’tan benim için vesileyi isteyin. O makamı dünyadayken benim için isteyen kula kıyamet gününde mutlaka şefaatçi -bir rivayete göre şahid-Olurum.”

Kaynak : Ölüm ve Ötesi – İbni Kesir

Bir Yanıt to “Cennetteki En Yüksek Makam, Rasûlullah (s.a.v.)’in Vesile Adlı Makamıdır:”

  1. şükran said

    Ellerine sağlık hocam.paylaştığın her şey bilgi yüklü Yüce Allah affetsin bizleri inş.sayende öğrenir ve uygularız…Allah’u teala yar ve yardımcınız olsun…

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.