Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Çocuk Nasıl Görürse Öyle Yetişir

Posted by Site - Yönetici Şubat 9, 2017

cocuk-nasil-gorurse-oyle-yetisir

Çocuk Nasıl Görürse Öyle Yetişir

Hayatımda gördüğüm en güzel müslüman aile taplolarından biri:) .
Çocuk işte..
Sen ona ne verirsen onu alır.
Sen ne yaparsan onu yapar.
Çünkü annesini babasını gördüğü kadar başkalarını görmüyor ki. Bu yüzden örnek alabileceği, taklit edebileceği kişiler sadece onlar..

Baba sigara içerse bunun kötülüğünü çocuğuna anlatamaz, aktaramaz.
Çünkü yanlışı kendisi yapıyor.
Ve çocuğunun vereceği cevabı da aslında biliyor. ‘Baba o zaman sen neden içiyorsun?’ Sorusuna cevapsız kalmak istemeyen baba, evladının yanında sigara içmemeye çalışacak kadar da “düşünceli” oluveriyor bazan!! .
Kötü olan, yanlış, olan bişeyi anne-baba eğer bunu yapıyorsa onun etkilerinden bahsedemez. Ama kötü değilde, tam tersi iyi şeyler yapıyorsa, güzel ve doğru şeyler yapıyorsa bunu her türlü evladına aşılayabilir, anlatabilir ve yaşatabilir. .
Fotoğrafta olduğu gibi.
Mesela namaz kılmak gibi..
Aileden biri/birileri bunu yapıyorsa, yanlış yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlatmaya çekindiği gibi bunda çekinmez ve korkmaz. Çünkü bilir bundaki güzelliği, mutluluğu. .
Ve başlar namazın güzelliklerini anlatmaya..
Nedenine ve nasılına.
Sonra çocuk anlamaya başlar ve görür. Annesini güzel bişey yaparken ve o yaptığı şeyden ne kadar mutlu olduğunu da görür. Ve o da mutlu olmak ister. ‘Nedir bu mutluluğun sebebi?’ diye aranırken başını secdede buluverir:) .
Bu mutluluğu bulduğunda, kendi ayakları üzerinde durabildiğinde; artık mutluluğu ailesini taklit etmekte değil tamamen kendisini bilerek, bu mutluluğu Allah’ta arar ve yaşar.
.
Allah (cc)bizleri ailelerimize hayırlı evlat olmayı, bizlere de hayırlı evlatlar nasip etsin. .

Şerife Şevval Kardelen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.