Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Annenin Günümü Olurmuş Ya

Posted by Site - Yönetici Mayıs 22, 2016

1Annenin Günü,,yedigin lokmaya dikkat et,haram ve helaller,cay,serife sevval kardelen,goynem,beysehir, copy

Annenin Günümü Olurmuş Ya

( Yılın her günü anneler günü, zamanın her anı anneler anı olmalıdır)

İslam Dinimizde anne ve babaya çok büyük önem verilir. Yüce Allah Kur’an- keriminde onlarca tarif edilecek ayetlerde, anne ve baba için büyük ikazlar yapmaktadır. “Rabbin kesin olarak şunları emretti: Ancak kendisine ibadet edin, anne ve babaya iyilik edin. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara “öf” bile deme ve onları azarlama. İkisine de tatlı ve güzel söz söyle”. “İkisine de acıyarak tevazu kanatlarını indir. Ve şöyle de: “Ey Rabbim! Onların beni küçükten terbiye edip yetiştirdikleri gibi, sen de kendilerine merhamet et.” (İsra-23-24. Ayetler).

“Biz insana, ana babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Eğer onlar, seni, hakkında bilgin olmayan bir şeyi (körü körüne) bana ortak koşman için zorlarlarsa, onlara itaat etme………” (Ankebut-8). “Hani bir vakitler İsrailoğulları’ndan şöylece misak (kesin bir söz) almıştık: Allah’tan başkasına kulluk etmiyeceksiniz, ana-babaya iyilik, yakınlığı olanlara, öksüzlere, çaresizlere de iyilik yapacaksınız, insanlara güzellikle söz söyleyecek, namazı kılacak, zekâtı vereceksiniz. Sonra çok azınız müstesna olmak üzere sözünüzden döndünüz, hâlâ da dönüyorsunuz. (Bakara-83).

Anne ve babasına yaşadıkları müddetçe öf be diyenler, cehennemdeki ateşlerini üflemiş olurlar. Aklı başında her Müslüman ana-babaya hizmette ve hürmette asla kusur etmez.

Biz Müslümanlar için sadece mayıs ayının ikinci pazarı anneler günü olmamalı, yılın her günü anneler günü, zamanın her anı anneler anı olmalıdır. Çünkü annemiz bizi ne zahmet ve çilelerle dokuz ay karnında taşıyan, doğuran, insandır. Sadece bir gün için onları hatırlamak yeterli değildir.

Kısacası anne, baba, eş ve çocuklar; senede bir gün anmak değil, her gün anılır, sevilir. Temennimiz ise; Müslümanların kapitalizmin bu iğrenç ve kirli oyununa alet olmaması ve tüketim çılgınlığı ile hem ailenin, hem de ülkenin bütçelerini israf etmemeleridir.

Şerife Şevval Kardelen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.