Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

İYİ KİTAP

Posted by Site - Yönetici Şubat 8, 2016

iyi kitap,kitap okumak,en iyi kitap,kitap arkastir, cocuk kitaplari,dini kitaplar,ilim,bilgi,islam,fazilet,takva,goynem.beysehir.konya,

İYİ KİTAP

İyi ve mûteber kitap, birlikte oturup sohbet edilecek ne güzel yâren, yalnızlık zamanında ne iyi bir dost, gurbet diyârında ne iyi tanıdık ve ne güzel arkadaştır. İyi bir vezir ve müsteşârdır.

İyi kitab, ilim doldurulmuş kaptır. İstersen seni nâdir ve zarîf hikâyeleri ile neşelendirir, dilersen seni vaazlarıyla ağlatır. Onun gibi vâiz bulamazsın. Dili olmadan konuşur.

O öyle bir dosttur ki: Sen uyumadan uyumaz, sadece hoşuna gideni konuşur. Onun kadar yeryüzünde kimseye güvenemezsin. Sırları ve emânetleri sahibinden daha iyi saklar. Ondan daha hayırlı ve iyi komşu, ondan daha söz dinler arkadaş bulunmaz. O gâyet mütevâzı hocadır.

Ondan daha uzun ömürlü ve meyvesi daha tatlı ağaç yoktur.

Geçmiş kavimlerin haberlerini, onların hile ve tedbirlerini, acâip ve garip haberlerini hep bildirir.

Eğer hikmetler ve ilimler kitaplara yazılmış olmasa idi ilimlerin ekserisi zâyi olurdu.

İyi kitap, seni asla terketmeyen, riyakârlık ve yağcılık yapmayan, aslâ eziyeti dokunmayan ve senden nefret etmeyen dosttur. Yardımda gevşeklik göstermeyen komşudur.

Öyle bir arkadaştır ki ondan ayrılırsan seni tahkîr etmez. Her ne vakit onu eline alsan çektiğin yalnızlığı giderir de seni kötü arkadaştan muhâfaza eder.

İyi kitap seni rahata alışmaktan, oyun ve eğlence ile azîz ömrünü ve vakitlerini zâyi etmekten alıkoyar. Aklını artırır. Her şeyini mîrâs bırakacak kimseyi gafletten îkâz eder (uyandırır).

Bizden öncekilerin hikmetli eserleri ile müşkillerimizi çözer, hiç tanımadığımız büyük zâtları ve hizmetlerini onlardan öğreniriz. Az olan bilgilerimize onların bilgilerini katar ve idrâk edemediklerimizi onlarla idrâk ederiz.

Fazilet Takvimi

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.