Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Cezbe.

Posted by Site - Yönetici Mayıs 5, 2013

Cezbe.

Cezbe, Çekme, çekilme. Allahü teâlânm sevdiği bir kulu kendisine çekmesi, yüksek derecelere kavuşturması. Bu da nefsi terbiye ederek. Allahü teâlâyı çok anmakla olur. Rahmân’ın cezbelerinden bir cezbe bütün insanların ve cinnîlerin sevâbları gibidir.

Tasavvuf yolu İki kısımdır: Cezbe ve sülük. Sülük uğraşarak ilerlemektir. Sülük tamamlandıkdan sonra cezbe lâzımdır. Sülük olmadan maksada kavuşulamaz. {İmâmı Rabbânî) Cezbe. Allahü teâlânm ismini çok anmakla, sülük. Lâ ilahe illallah sözünü çok söylemekle hâsıl olur. Cezbenin suluktan önce olması için sevilmiş olmak lâzımdır. İstenmedikçe çekilmek olmaz. Bu, Allahü teâlânm öyle bir ihsanıdır ki, dilediğine verir. Sülük (tasavvuf yoluna girip ilerleme) yapmadan hâsıl olan cezbe noksan ve bozuk olur.

Cezbe hakkında imâm-ı Rabbân-i k.s. hazretleri, şöyle buyurmaktadır: Sülûkün sonu, Seyr-i ilallah yolculuğunun sonuna kadardır. Buraya (Fenâ-i mutlak) denir. Bu makam­dan sonra, cezbe başlar. Buna, Seyr-i fıllah ve Bekâ-billah denir. Mektubât-i tmâm-ı Rabbânî (k.s.) hazretleri. Mektubu: 290.

Âlem-i halk yolculuğunu bitirdikden sonra, Âlem-i emr yolculuğuna başlarlar ve cezbe makamına kavuşurlar. Mektubât; Mektûb: 145,

Talibin isteğini gevşeten, ateşini söndüren, en kötü şey, nakıs olan. yolu bitirmemiş olan kimseye teslim olmakdır. Nakıs demek, sülük ve cezbe ile yolu temâmiamayıp. kendisine şeyh. murşid ismini veren kimse demekdir. Nakıs şeyhlerin sohbeti semm-i katildir. Ona teslîm olan. felâkete gider. Böyle sohbetler, talibin yüksek isti’dâdını. kâbiliyyetini bozar. Meselâ, bir hasta, mütehassıs olmıyan, icazeti bulunmıyan bir tabîbin ilâcını içerse, iyi olmak şöyle dursun, hastalığı artar, iyi olmak kâbiliyyeti de bozulur. Metktûb:61.

Cezbe hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak için bakınız: İmam Rabbânî Mektubât, Mektûb: 1,2.5.6,9.10,11,14,15.16,27,30,32.36.40,61.62.145.200.221.260.267.285.29 1.292.313 318.357.359.367.

Kaynak : İsmail Hakkı Bursevi, Ruhu’l-Beyan Tefsiri: 3/644-645.

Bir Yanıt to “Cezbe.”

  1. M.M said

    yaziyi okyun,yazinin icerisinde gecen domuz proteini firmalarin vidolari izleyin ve inceleyin
    http://www.gidaraporu.com/hayvani-protein_g.htm
    ÜLKEMİZE İTHAL YOLU İLE GİREN HAYVAN KÖKENLİ PROTEİNLERDE DOMUZ TEHDİTİ..

    “Protein ve domuz katkısı hangi ürünlerde bulunabilir? Hayvan yemlerinde, et, tavuk, sucuk, salam, sosis, pastırma, döner, yoğurt, baharat, proteinli içeceklerde, kahve(collagen), kozmetik ürünlerinde, ilaclarda, vitaminlerde, sabunda, merhemlerde, kremlerde, botoksda, makyaj malzemelerinde, porselen ve daha bir çok yerde kullanılmaktadır.”

    “Bu ürün 40 ülkeye ihrac edilmekte, bu firma sadece domuzun derisinden protein üretmekte ve bu ülkelerin içerisinde maalesef cok vahimdir bizim Türkiyemiz de var.”

    Ayse Özkan kardeşimizin Danimarkadan gönderdiği, çok önemli bilgiler içeren bir yazısını dikkatlerinize sunuyoruz:

    Danimarka´2009´da helal logolu tavuk etleriyle ilgili bir tüketici programında, tavuklar kesimden sonra baska tavuk firmasında nasıl bir enjeksiyon işlemden gectiğini izlediğimde çok şaşırmıştım, görüntüde tavuk döş etleri banda dizilmekte bandın üzerindeki bir şırınga makinesi etlerin üstüne bastırarak bulanik biraz katı bir sıvı enjekte edilmekdeydi, kücük kücük döş etler cok daha büyük bir şekilde bandın diğer tarafından çıkmaktaydi, programda bu sıvı’nın tam olarak ne içermekte olduğu açıklanmadı ama program sunucusu tavuk ve et ürünlerinde içine domuz proteini enjekte yöntemi kullanılmakta olabileceğini söylemişti.

    Programın sunucusu, bu programdan sonra, bir kısım tavuk firmalarından cok sert tepkilere maruz kalmıştı. Danimarka basını ve medyası o sene bu konuyu hemen örtbas etmişlerdi,medyada ve basında sürekli olarak tavukların içinde domuz proteini olmadığını, tavukların %10 iceriğinde neutralmarinert veya lage diye ismi gecmekte olan maddenin su, tuz ve şeker olduğunu açıklamışlardı.

    Bu programın basına yansıması Arap Ülkelerinin tepkisine de neden olmuştu. Sudi Arabistan ve ortadoğu ülkeleri Danimarkay´la ihracatı bağlantılarını koparınca Danimarkanın tonlarca tavuk eti imha etmesine neden olmuştu. Danimarka bundan maddi olarak cok zarar görmüştü, o sene bir cok tavuk firmalari birer birer zarar etmişti, içlerinde iflas eden firmalar da olmuştu, bu durum Danimakadaki yağ, süt, peynir, yoğurt v.s üreten Arlan Firmasına da yansımıştı. Çünkü bu firma da ortadoğuya ve Sudi Arabistan’a ürünlerini ihrac etmekte idi .O sene Arlan Firmasının da maddi olarak çok kaybı olmuştur.

    Danimarada 2011 yılından itibaren D vitamili sütler üretilmekte, D vitaminlerinin bir kısmında domuz katkısı bulunmakta bir kısmında ise domuz katkısı bulunmamaktadır. Skandinavya ülkelerinde yeterli güneş olmadığından D vitaminli sütler üretilmekte. D vitamini eksikliği dolayısıyla Danimarkada iki kişi vefat etmişti.

    Tavuk, sığır ve et ürünlerinde yapılan enjeksiyon işlemlerine, sadece Danimarkada değil dünyanın bir çok yerinde ayniıyöntem uygulanmakta. Bu yöntem maliyetide büyük ölçüde ucuzlatıyor. Et ürünleri önce şıranga ile protein enjekte edildikden sonra, döner, kebab,sosis, sucuk, pastırma olarak satışa sunuluyor. Tavuk ve sığır etlerine hangi protein enjekte edilmekte olduğu ise, analiz yapılmadan bilinemez, etler kasap ve kesimhaneleden çıktıktan sonra et mamülerinin büyük bir kısmı böyle bir şırınga işleminden geçmektedir.

    Et mamülleriyle ilgilenen Müslüman İş Adamlarımız, kasaplarımız ve tüketicilerimiz etlerin böyle bir işlemden geçmediğine kesin emin olmaları gerekir. Böyle bir işlemin maliyeti de cok ucuz olduğundan genelde et ürünlerinde böyle bir yöntem uygulanmakta. Mesela bes kilo sığır etine domuz veya bir başka hayvansal protein enjekte yöntemi uygulandığı zaman bes kilo olan sığır eti 8-10 kilo veya daha fazla gelmektedir.

    Avrupada genelikle bu yöntem cok uygulanmakta. Scanflavour firması sadece domuz proteini üretiyor ve bunu dünyanın bir cok ülkesine ihrac ediyor. İç ve dış piyasada ve Dünyanın bir cok yerine domuz protein değişik isimler ve şifreler altında ihrac edilmekte. Domuz proteini üreten Firma Danimarkanin önemli gelir kaynağıdır. Bu ürün 40 ülkeye ihrac edilmekte, bu firma sadece domuzun derisinden protein üretmekte ve bu ülkelerin içerisinde maalesef cok vahimdir bizim Türkiyemiz de var.

    BHJ A/AS Danimarkanın ikinci büyük protein Firması ise coğunluğu yine domuzdan yapılan protein üretmekte, ama bunun yanısıra sığır, tavuk, koyun ve hindi gib diğer hayvan proteinleri de üretmekte. Burası da 60 ülkeye ihrac ediyor bu 60 ülkenin içinde maalesef Tükiye de var. Bu firma da üretilen sığır proteinin döner, kebab, sucuk, pastirma, burger ve sosis, salam üreticilerine helal diye ihrac edilmekte, sığır proteinlerinin halel olmadığını firma yetkilileri de beyan etmekteler. Sığır etleri çeşitli mezbahanelerden toplanarak bu firmaya getirildikden sonra proteine dönüştürülmektedir. Bu firma bu yıl Almanyada sığır derisinden protein üretmeye başlamış. 2012 yılından itibaren helal sertifikalı olarak ihrac etmeyi tasarlamaktalar. Bu firma ayni zamanda helal logolo sosis ve salam üretimini yapmaktalar, bu ürünlerin üzerinde türk bayrağına benzetilmiş bir bayrak bulunmakta, bunu da maalesef en cok bizim müslüman insanımız tüketmekte.

    Protein ve domuz katkısı hangi ürünlerde bulunabilir? Hayvan yemlerinde, et,tavuk, yogurt, baharat, proteinli iceceklerde, kahve(collagen), kozmetik ürünlerinde, ilaclarda, vitaminlerde, sabunda, merhemlerde, krem, botoks, makaj, porselen ve daha bir çok yerde kullanılmaktadır.

    Türkiye Dış Devletlerden Tonlarca Et ithal etmekte bu etler domuz proteini işleminden geçmediğini kim garanti edebilir? Türkiye’ye ithal edilen et ürünlerine domuz DNA Analizi yapılıyormu? yapiliyorsa bunun takibi kimler tarafından ve nasıl yapılmakta? Türkiye’ye ithal edilen et ürünlerinin helal olduğuna dair tüketicilere kimler ve nasıl garanti verebilir? Türkiye Danimarka´dan her yıl tonlarca jelatin almakta Danimarkada sadece domuz jelatini üretilmekte Türkiye bu jelatini nerede kullanmakta? Danimarka´da üretilen jelatin yüzde yüz domuzdan cünkü maliyeti cok ucuz oldugu icin sadece domuz jelatini üretilmekte. Türkiye çoğunluğu müslüman olan bir toplum acaba gerekli hassasiyet gösterilmektemidir?

    Tükiye´de üretilmekte olan yumuşak şekerler´le Avrpuadaki domuz jelatininden ürtilmekte olan yumuşak şekerler arasında kıvam olarak hiç bir fark bulunmamakta. Sığır jelatininden üretilen şekerler daha katı bir kıvamda ve parlak değildir mat bir görünümü vardir. Yumuşak şekerler jelatinle üretilmektedir ve bu ürünlerde domuz DNA Analizi yapılıyormu? Domuz jelatininden üretilen şekerler ile Sığır jelatininden üretilen şekerlerde kivam farkı olmakta, domuz jelatininden yapilmakta olan şekerlerin kıvamı daha elastik, yumuşak ve parlak bir yüzeye sahibtir. İnsanlar jelatinin üretim aşamasında değiştiğini zannediyorlar jelatin üretim aşamasında yeni bir maddeye dönüşmemektedir. Biz Müslüman tüketiciler olark daha dikkatli, bilincli ve duyarli olmalıyız.

    Allah yar ve yardımcımız olsun

    http://www.gidaraporu.com/domuz-tesbiti_g.htm
    http://www.gidaraporu.com/gimdes-moralfm_g.htm

    http://www.worldhalalcouncil.com/risk-of-swine-contamination-in-imported-animal-based-proteins.html
    http://www.scanflavour.dk/welcome/about-scanflavour/who-we-are.aspx?lang=uk
    http://www.scanflavour.dk/media/922/scangelsf_gb.pdf?lang=uk
    http://www.scanflavour.dk/media/931/scancuredi_gb.pdf?lang=uk
    http://www.bhj.com/en/Functional-Proteins/Functional-Proteins-Stock.aspx
    http://issuu.com/bhjdk/docs/110919_scanpro_ty_web
    http://issuu.com/bhjdk/docs/100428_fedtbrochure
    http://www.bhj.com/Functional-Proteins/Functional-Proteins-Stock/Info-Material.aspx
    http://www.bhj.com/Functional-Proteins/Functional-Proteins-Stock.aspx
    http://www.bhj.com/News/Newsarchive/2011/Other/HALAL%20certification%20of%20SCANPRO%20BEEF%2095.aspx
    http://www.bhj.com/en/About-BHJ.aspx
    http://issuu.com/bhjdk/docs/110920_-_agadeer_fc_katalog_web
    http://issuu.com/search?q=bhj&ps=10&sb=visual&rp=%2a&tags=profile%2ccompany%20profile%2cbhj%2ccompany&origin=webfrontend

    Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogcu bunu beğendi: