Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Âşûre Tarifi

Posted by Site - Yönetici Kasım 23, 2012

Âşûre Tarifi

Malzemeler:

1 kilo buğday,

2 kilo şeker,

yarım kilo nohut,

yarım kilo kuru fasulye,

yarım kilo kuru üzüm,

1 su bardağı pirinç,

1 su bardağı ince doğranmış kuru incir,

1 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı,

3 tane ince doğranmış elma.

1 su bardağı ceviz,

1 su bardağı nar,

tarçın,

1 su bardağı fındık,

1 paket çam fıstığı,

1 paket kuş üzümü

Yapılışı:

Buğday akşamdan pişirilir.

Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm akşamdan ıslatılır. Ertesi gün ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür.

Bütün malzeme büyük bir tencerede karıştırılır. Âşûrenin kıvamına göre su ilâve edilir.

Kaynamaya başlayınca incir, kayısı, elma ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilen âşûre bekletilmeden kâselere boşaltılıp üzeri ceviz, fındık, nar, fıstık ve tarçınla süslenir.

Bu malzemeden takriben 40-50 kişilik aşûre çıkar.

.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogcu bunu beğendi: