Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Peygamber Efendimizin, Annesinin Dirilip İman Etmesi.

Posted by Site - Yönetici Ekim 12, 2011

h.z amine annemiz,kabri,mezari,Peygamber Efendimizin, Annesinin Dirilip İman Etmesi.,hz_amine

Peygamber Efendimizin, Annesinin Dirilip İman Etmesi.

İmam Kurtubî Hazretleri “Et-Tezkiratü fî Ahvâli’I-Mevtâ ve umûri’l-Âhireti” isimli kitabında buyurdular:

Muhakkak ki Hazreti Âişe (r.a.) buyurdular:

-“Efendimiz (s.a.v.) bizimleveda haccını edâ etti. Devenin arkasındaydı. Orada ağladı. Çok üzüntülü bir şekilde ağlamaya başladı. Rasûlüllah (s.a.v.) Hazretleri’nin bu ağlamasına ben de ağladım. Sonra Efendimiz (s.a.v.) Hazretleri deveden indi. Devenin yularını elime verip:

-“Ey Humeyrâ tut,” dedi. Yani devenin yularını elime verip bana tut dedi. Devenin sağ tarafına yaslandı. Uzun süre öylece kaldı. Sonra bana döndü. Sevinçli ve tesebbüm eder bir haldeydi. Ben ona:

-“Annem ve babam sana feda olsun Ey Allah’ın Rasûlü. Yanımdan inerken üzüntülüydün, ağlıyordun hatta senin ağlama­na dayanamadım ben bile ağlamıştım! Sonra sen yanıma sevinçli, tebessümlü bir şekilde döndün. Ne oldu ya Rasûlellah!dedim. Bunun üzerine Efendimiz (s.a.v.) Hazretleri:

-“Ben annem Amine’nin kabrine gittim! Ben Rabbim Allah’dan annemin diriltilmesini istedim, dua ettim. Allah annemi diriltti, annem dirildi ve bana dua etti.” Buyurdular.

Rivayet olundu: Allahü Teâlâ, Efendimiz (s.a.v.) Hazretlerine, ebeveynini (anne babasını), amcası Ebû Tâlib’i ve dedesi Abdülmuttalib’i diriltti ve onlar, Efendimiz (s.a.v.) Hazretlerine iman ettiler.

Kaynak: İsmail Hakkı Bursevi, Rûhu’l-Beyan Tefsiri, Fatih Yayınevi: 1/797-798.

.

3 Yanıt to “Peygamber Efendimizin, Annesinin Dirilip İman Etmesi.”

  1. selmand said

    Ebû Tâlib’in imansız olarak öldükden sonra diriltilip iman ettiğini söylüyorsunuz peki bu hangi kaynağa göre böyle ?

    eğer bu bahsettiğiniz şey doğru ise inanın çok mutlu oldum.

    Beğen

  2. Selmand arkadasim kaynak ruhulbeyan tefsirinde geciyor,cilt 1 sahife 797-798 :Kaynak: İsmail Hakkı Bursevi, Rûhu’l-Beyan Tefsiri, Fatih Yayınevi: 1/797-798.ve :İmam Kurtubî Hazretleri “Et-Tezkiratü fî Ahvâli’I-Mevtâ ve umûri’l-Âhireti” isimli kitabında buyurdular:

    Beğen

  3. hasan said

    inanıyorum. elhamdülillah..Allahüekber..

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.