Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

KABİR ÂLEMİ

Posted by Site - Yönetici Mayıs 27, 2009

Kabir hayatı ve azabı,ölüm hakkında,kabir azabı,mezarlık,kabir hakkında

KABİR ÂLEMİ

Durulacak yer üçtür: dünya, kabir ve ahiret. Kabirde kalma zamanı, ölümden kıyamete kadar olan zamandır. Ölen, kabir âlemine geçer. İnsan, ruhunu teslim edince, sual sorulup cevab vermeye kabiliyeti olup, nimetlerin lezzetini ve azabın elemini duymaya müsait olur. Kabir halleri hakkında, birçok hadis-i şerifler vardır ve asla inkâra mecal yoktur. Ashab-ı Kiram’ın (aleyhimürrıdvan) da kabir halleri üzerinde icmaı (söz birliği) vardır.

    Kabirde mükâfat ve nimet olduğu gibi, azab da olur. Bir hadis-i şerifte: Bevil sıçramasın(idrar)dan sakınınız. Zira kabir azabının çoğu ondandırbuyuruldu. Diğer bir hadis-i şerifte: Kabir, ahiret konaklarının birincisidir. Ondan kurtulan, diğer konakları daha kolay geçer. Onda kurtulamayana, sonrakiler daha zor olur.” buyruldu.
İnsanlar erkek olsun, kadın olsun, ölüp kabre varınca Münker ve Nekir adlı iki heybetli melek gelip: Rabb’inden, peygamberinden, dininden ve kıbleden sorarlar. Mü’minler ne kadar asi olsalar da, imanları olduğundan cevap vermeye muvaffak olurlar. İtaatli Müslümanlar güzel bir şekilde cevap verirler: “Rabb’imiz Allah’dır, birdir, Peygamberimiz Muhammed Aleyhiselam’dır, dinim İslam dinidir, kıblemiz Kabe’dir” derler. Onlar için kabirde bahçeler yaratılıp türlü zevkler ve nimetler ile ni’metlenirler.
Allah’a ve onun peygamberi Muhammed Mustafa’ya inanmayanlar cevap veremezler. Onlara azab edilir.
Mümin çocuklarına sual yoktur. Şehidlere sual olmadığında icma (söz birliği) vardır. Sıddiklar derecesinde olan Âlimler de böyledir.
Müslümanlardan cuma gecesi ve gününde vefat edenlere, ishal, istiska (karında su birikmesi), taun (veba) hastalıklarından ölenlere sual yoktur. Bazı Âlimler, taun zamanında başka bir sebepten ölenlere de sual yoktur, dediler. Ölüm hastalığında İhlas süresini çok okuyanlara da kabirde sual olmaz.

 

Fazilet Takvimi – 22 Eylül 2008 Pazartesi

6 Yanıt to “KABİR ÂLEMİ”

  1. ----HAYATCEMRESİ---- said

    Dost tv’de yayınlanan 40 hadis programında şu hadis-i şerifi öğrendim:
    “Allah’ın kuluna en çok rahmet ettiği an ,kabre konulduğu andır” [Peygamberimiz(s.a.v)nasıl buyurduysa öyle doğrudur.]
    http://hayatcemresi.wordpress.com/

    Beğen

  2. cemil alay said

    kabir insanın hazırlığını yapması gereken yer günlük vazifesini yapan ümmeti muhammets.a.v ümmeti için allahın izni ile kabrimiz cennet bahçelerinden bir bahçe olsun amin doslarının yüzü suyu hürmetine amin hazırlık hazırlık

    Beğen

  3. ismihan said

    selamün aleyküm.YÜCE RABBİM tüm muhammet ümetini ,her türlü felaketlerden, kabirin dehşetli
    azabından ,korusun .

    Beğen

  4. musa bey said

    Musa SARIDAĞ.. 24/EKİM/2012..(ey kardeşlerim yeterki allahın birliğine inanalım herşeyin halıkı odur.ona döneriz hesap inşallah rahmeti ile bizleri bağışlar yüce rabbimiz. AMİNN…….

    Beğen

  5. musa bey said

    DÜZELTİYORUM.hesap günü.

    Beğen

  6. Hüzeyna Said said

    rabbim bütün müslümanların hesabını kolay lıkla geçirmeyi nasibetsin sıratımustkimden şimşek gibi geçmeyi nasib etsin amin

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.