Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

TAŞ KESİLEN İNSANLAR – İBRETLİK – POMPEİ

Posted by Site - Yönetici Eylül 7, 2008

Pompei,tas kesilen insanlar,ibretlik,lut kavmi,TAŞ KESİLEN İNSANLAR – İBRETLİK – POMPEİ,1

TAŞ KESİLEN İNSANLAR – İBRETLİK – POMPEİ

İtalya’da Pompei şehrinin tüm halkı günümüzden 1929 yıl önce taş kesilerek öldü… Vezüv yanardağı hepsinin üzerini lavla örtmüştü… Şehir haritadan silindi…

Tarih 23 Ağustos 79… İtalya’da Napoli’nin güneyindeki Pompei’de Roma İmparatorluğu hüküm sürmekte……

Şehrin “edepsizliğe” düşkünlüğü nedeniyle tarihten silindiğine inanç çok büyüktür. Hatta bazılarına göre Pompei de, Sodom ve Gomore gibi Allah tarafından cezalandırılan şehirlerden biridir.

Pompei,tas kesilen insanlar,ibretlik,lut kavmi,TAŞ KESİLEN İNSANLAR – İBRETLİK – POMPEİ,2

İmparator Caligula zaten kendi kızkardeşine aşık olarak en büyük günahı işliyordu. Halkın ise ondan geri kalır yanı yoktu. Bir ticaret şehri olan Pompei’nin dört bir yanı genelevlerle çevriliydi.

Dil bilmeyen gemiciler bu genelevleri bulmakta zorluk çekmesinler diye binaların üzerinde penis şekilleri vardı. Ayrıca eşcinsellik de normal karşılanıyordu.

Pompei,tas kesilen insanlar,ibretlik,lut kavmi,TAŞ KESİLEN İNSANLAR – İBRETLİK – POMPEİ,3

Nüfusun yüzde 60’ı asil halktan, yüzde 40’ı köleden oluşuyordu. Asiller müthiş bir zenginlik içindeydi. Rivayete göre önce yemek yer, daha sonra yediklerini kaz tüylerini kullanıp kusarlardı. Nedeni ise daha fazla yemek yiyebilmek, yemek zevkinden sonuna kadar faydalanmaktı…

Felaket günü şehirde normal hayat devam ediyordu. O gün hava her günkünden biraz daha boğucuydu… Üstelik çok hafif de bir deprem olmuş, ama önemsememişlerdi.

Pompei,tas kesilen insanlar,ibretlik,lut kavmi,TAŞ KESİLEN İNSANLAR – İBRETLİK – POMPEİ,4

Biraz sonra kül yağmuru başladı. İnsanlar önce umursamadı. Belli ki yaşlı Vezüv daha önce de böyle faaliyetlerde bulunmuştu… Ama bu seferki geçmedi, bitmedi…

Paniğe kapılanların bazıları limana doğru koşmaya başladı, bir kısmı ise kendini evine kapadı…

Pompei,tas kesilen insanlar,ibretlik,lut kavmi,TAŞ KESİLEN İNSANLAR – İBRETLİK – POMPEİ,5

Limana doğru koşanları kötü bir sürpriz bekliyordu… Deniz kabarmıştı, azgın dalgalar gemileri lavlara doğru atıyordu. Zaten gökten de iri kum taneleri şeklinde kızgın taşlar yağmaya başlamıştı…

Evlerine sığınanlar ise, yoğun kükürt dumanından boğulmamak için kendilerini dışarı atmakta, bu defa da üzerlerine yağan taşlarla helak olmaktaydılar.

Pompei,tas kesilen insanlar,ibretlik,lut kavmi,TAŞ KESİLEN İNSANLAR – İBRETLİK – POMPEİ,6

İlk kayıplar yere düşen gaz yüklü siyah taşların patlamasıyla verildi. Gökyüzü kararmıştı, göz gözü görmüyordu.

Tüm şehrin yok olması birkaç saat sürdü. Korkunç felaketten kimse kurtulamadı. 18 kilometrelik bir alan içerisindeki Pompei lavlar altında kalmıştı.

Pompei,tas kesilen insanlar,ibretlik,lut kavmi,TAŞ KESİLEN İNSANLAR – İBRETLİK – POMPEİ,7

Pompei’nin 16 bin kişilik nüfusunun büyük bir bölümü taş olmuştu. Vezüv öylesine kuvvetli püskürmüştü ki, kül bulutları, felaketi haber verircesine Anadolu, Suriye hatta Mısır’a kadar uçuşmuştu.

Lavlar Pompei ve komşu şehirleri öylesine aniden yok etmiş ve taş kesmişti ki; bugün o insanların günlük yaşayışlarını, yeni kurulmuş bir film seti gibi görebilmekteyiz.

Ocaktan indirilmemiş bir domuz, fırından çıkarılamamış ekmekler, sırtlarındaki mücevher çuvalıyla sokak kapısını açmaya çalışırken yığılıveren kadın ve erkekler…

Kiminin başı ellerinin arasında, kimi çocuğuyla kaçma derdinde…

Bir yanda, şehir kapısı önünde üst üste yığılmış cesetler… Öte yanda, bir zengin evinde cenaze şölenine katılan ve yerlerinden kalkmaya bile fırsat bulamadan ölen insanlar…

İsis tapınağı, tiyatro… Hepsinin de yaşadıkları son anları dondurulmuş bir şekilde duruyor. Yazıcı dükkânındaki balmumu tabletler, kitaplıktaki papirüs tomarları, hamamlarda kaşağılar, meyhane tezgâhlarında kadehler ve son müşterilerin bıraktıkları paralar…

Ev ve dükkân kapılarında sahiplerinin isimleri, umumi tuvaletlerdeki pislik bulaşıkları bile aynen duruyor.

Tüm zenginlikler, makamlar, güzelliklerle birlikte Pompei’nin insanları taş oldu. O insanlar bugün İtalya’da açık hava müzesinde görülebilir…

Jeologlara göre halkın ölüm sebebi kükürt gazı. Taşa dönmelerinin sebebi ise yanardığın püskürttüğü volkanik tozun sertleşmesi… Bu lavlar kalıp oluşturmuş, zamanla içerdeki vücut çürümüş fakat kalıp aynı kalmıştır..

Sonuçta insan şeklinde boşluklar oluşmuş, kazıyı yapanlar bu boşluklara alçı döküp ölen insanların heykellerini elde etmişlerdir.

 

12 Yanıt to “TAŞ KESİLEN İNSANLAR – İBRETLİK – POMPEİ”

  1. aylin said

    iğrenç pislikler layınızı bulmuşunuz

    Beğen

  2. elif said

    yha bunun ingilize sini de yazsanıza ödevi yapamadım yhaaaa

    Beğen

  3. cemil alay said

    mevlamıza hamdu senalar olsun kimüslüman bir ülkede dünyaya geldik büyüklerimiz teslim ettiler bizi kurstaki hocalarımıza eti senin kemiği benim dediler ben şaşırdım şimdi allah razı olsun diye dua ediyorum kurslarımız olmasaydı halimiz ne olurdu allahım sonsuz hamdu senalar olsun ya rabbi

    Beğen

  4. tuncer sarıoglu said

    bu hiç bişey dünyanın sonu bundan kötü bitecek insan oglu cehennemi görmedi ama görcek neden derseniz şu anda yaşanan pisliklerden dolayı insan oglunun almadı pislik dönüyo bunu insanlar görmemezlikten geliyo bu işler işlerine geliyo buyuzden ben insan ogluna şunu sölüyorum bu pisliklerden vaz gecin aksı halde cehennemi yaşıcaksınız buda cok yakın buyuzden allahın yoluna dönün allahı peygamberi kuranı iyi anlamaya calışın benden insan oglunu uyarması kalıyor dünyanın sonu 2015 ten 2030 yılı sonu olucak sanmayınki gelecek var gelecek yok bunu iyi bilin SAYGILAR

    Beğen

  5. Zeyneb said

    Allahu Akbar.Allah boyukdu

    Beğen

  6. ayyy ahlahım sen yardım et rabbim

    Beğen

  7. gül said

    çok korkuyorum bu adi insanların yüzünden bizlerinde başına bir bela gelecek diye .pombei yaptıkları pisliklerin ayınısını şuan göz göre göre yaşıyorular .ALLAHIM sen koru iyilerin hüzühürmedine. kullalrını amni.

    Beğen

  8. yağmur said

    benim bildiğim içleri flan doldurulupta kalıp çıkarılmamış bu vaziyette bulunmuşlar hatta taş mı haykel mi insan mı die örnekler alıp incelendiğinde insan oldukları ortaya çıkmış ve bunlar insanlara gösterilebilecek edebte olanlarmış daha nice bulananlar çok rezil bir halde olduğu içiin müzenin alt katında saklanıyormuş.. köpeklerin hali bile dehşetli hayvanların hapsinin duruşu korkudan aynı…..

    Beğen

  9. Hulusi Çoban said

    İnsanların başına gelen felaketleri bu şekilde yorumlamak hangi kitapta yazıyor? Marmara Depremi’nde on binlerce insanımızın acısını hiçe sayarak “7.2 YETMEDİMİ?” diye pankart açan işte yine bu zihniyettir.

    Bu zihniyetin dogmatik pencereden bakarak yaptığı yorumların hiç bir değeri yoktur, sadece insanları kandırmayı amaçlamaktadır. Allah, masumları kızgın küllerin altında yakmaz. Genelevmiş, eşcinsellikmiş, bunlar tarihin her döneminde, her yerde olmuştur. Orada yaşayan binlerce çocuk, hamile kadınlar, yaşlılar, sakatlar, köleler, ne yaptıki Allah onlara bu cezayı versin? Kaldıki, cennette, cehennemde, ahirettedir.

    Bilim herşeyi açıklıyor. Bilim adamlarının yaptığı çalışmalar ve olayı yaşayanlardan Pliny’in mektubundan, olayın nasıl olduğunu biliyoruz. Plinian Püskürtmeleri denilen volkan patlamamsı sonucu, 18 saat içeriisinde, 16 milyar ton, sünger taşı, kül ve lav, şehrin üzerini tamamen örtmüştür.

    Şehirin nüfusu 20 bin olup, 15 bini ilk patlamadan sonra kaçtığından, şehirde kalan 5 bin kişi ölmüştür.

    Şimdi bir meseleye daha gelelim. Hani şu insanların taş kesilme meselesine.. Ayıptır ya, böyle yalanı nasıl söyleyebiliyorsunuz?
    Sizin o taş kesilmiş insanlar dedikleriniz, insan bedenlerini örten küllerin, altında kalan bedenin yok olması sonucu kalıbını almış olması ve 1860 yılında arkeolog Giuseppe Florelli’nin bu kalıplara çimento dökerek çıkarttığı heykellerdir.

    Beğen

  10. ERCAN said

    ELHAMDÜRİLLAHİ RABBİL ALEMİN VESSELATUVESSELAMU ALASEYİDİNA MUHAMMED ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN MÜSLÜMANIZ ŞÜKREDELİM TÖVBE İSTİGFAR EDELİM KARDEŞLERİM ALLAH YARVE YARDIMCIMIZ OLSUN

    Beğen

  11. Bay Baykuş said

    anlamadığım bişey madem okadar cinsellik yaşıyorlardı hiç sevişiren ölen olmamış mı ?
    herkes öldüyse bunları kim yazmış ? belki o kadar kötü birileri değildi biraz merhametli davranın arkadaşlar ..

    Beğen

  12. sinan said

    bu gün o kavimlerin yaptıgı her pislik mevcut.

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.