Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

PEYGAMBER EFENDiMiZ`iN (S.A.V.) TAiF`E GiDiSi

Posted by Site - Yönetici Ağustos 29, 2008

Kim beni severse cennettedir, hz muhammed

PEYGAMBER EFENDiMiZ`iN (S.A.V.) TAiF`E GiDiSi

Peygamber Efendimizi himaye eden amcasi Ebu Talib`de vefaat edince Kureys musrikleri iyice azitmislardi.

Bunun uzerine Resulullah (s.a.v.),nubuvvetin onuncu yilinda, Saban ayinin bitmesine uc gece kala, Zeyd bin Harise`yi (r.a.) alip, Mekke`ye yaya yuruyusuyle bir gunluk mesafedeki Taif`e gitti. Orada bir ay kadar Sakifilileri islam`a ve iman`a davet etti. Sakif kabilesi esrafindan, yanina varip konusmadigi bir kimse birakmadi. Yanlarinda bulunan, Kureys`den bir adam : ” Biz, onu daha iyi biliriz. Onun dedikleri seyin hak ve gercek oldugunu bilseydik, kendisine tabi olurduk.” dedi. Taifliler : ” Yurdunun halki, kavmin seni istememis, kabul etmemisler, sen de kalkmis, bize gelmissin ! Vallahi biz, senin gelisine razi degiliz.Senden urkuyor, seni reddediyoruz ! ”. Dediler.

Taiflilerden hicbiri iman etmedi.Genclerinin Musluman olmalarindan da korkarak Peygamberimiz`e (s.a.v.) : ” Hemen yurdumuzdan cik, git!” dediler. Aralarindan birtakim akilsiz ,beyinsiz ve køleleri kiskirtarak turlu hakaret ettiler. Bir takiminida Peygamberimizin gidecegi yolun iki tarafina oturttular. Peygamberimiz (s.a.v.) onlarin aralarindan gecerken, attiklari taslarla yaraladilar, Peygamber Efendimiz dayanamayarak yere oturdukca, zorla ayaga kaldirip yarali ayaklarina yeniden tas atarlar ve yurekler dayanmayan bu hale gulup eglenirlerdi. Bu esnada yarali basindan devamli kanlar akan Zeyd bin Harise (r.a.), Peygamberimize kendi vucudunu siper ederdi. Taifliler, Peygamber Efendimizi (s.a.v.), akrabalarindan Utbe ve Seybe bin Rabia`nin bostanina kadar taslayarak takip ettiler.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bunca cefa ve køtuluklerden sonra yine ummetine karsi sefkati elden birakmadilar. Yaralardan cok muzdarip bir halde iken daglara me`mur olan melek; ” istersen Mekke ve Taif sehirlerinin her iki taraflarindaki daglari birbirine kavusturup onlari helak edeyim,” dedi. Resulullah (s.a.v.); ” Hayir, onlarin bøyle helak olmalarini istemem. Belki onlarin neslinden Allahu Teala`ya iman eden bir kavim cikar,” buyurmuslardir.

Fazilet takvimi : 28.08.2008

HADIS – i SERiFLER

1- ” Her yedi gunde bir gusletmesi ve o gun basini ve ( butun vucudunu ) yikamasi, her Musluman uzerinde Allahu Teala`nin bir hakkidir,” (Hadis-i serif, Sahih-i Muslim )

2- ” Kim kabristana ugrar ve orada on bir ihlas-i serif okuyup sevabini ølulere hediye ederse kendisine øluler adedince sevap verilir.” ( Hadis-i Serif, Kenzu`l-Ummal )

5 Yanıt to “PEYGAMBER EFENDiMiZ`iN (S.A.V.) TAiF`E GiDiSi”

  1. zehra said

    peygamberimiz her eziyete dayandı onun yerinde biz olsak ne yapardık acaba sadece biz dilden seviyoruz kalpten sevsek bizde bilal habeşi gibi olurduk

    Beğen

  2. arzu said

    bu site çok güzel peygamber efendimizi göremedik ama bizde onun iyi biri olduğunu onun iyilik için gönderildiğini biliyoruz

    Beğen

  3. Mehmet said

    Çok kıymetli yönetici ya proğramınızı Türkçe yapın yada Türkçe karakter kullanın önemli bir konu hakkında yazıyorsunuz ama Türkçe kelime kullanmıyorsunuz. Umarım dikkate alırsınız uygun olmayan harfler konunun amacını saptırıyor lütfen dikkat.

    Beğen

  4. cemil alay said

    değerli kardeşim hazreti allahımızın kelamı olan kuranı kerimin den daha değerli söz olbilmesi mümkün değildir yeryüzünde allahın ayetleri varken türkçe yapın diyorsun birazdaha sonra hazreti allahımızın daveti olan ezanı muhammediyeyi türkçe okuyun dersin bu gafletten kurtulmanı hazreti allahım nasib eylesin amin doslarının yüzü suyu hürmetine amin

    Beğen

  5. sevgi zehradır aşktır said

    ALLAH razı olsun ödevimi bitirdim sayenizde

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.