Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

HER İYİYLİK SADAKADIR

Posted by Site - Yönetici Mart 12, 2008

HER İYİYLİK SADAKADIR

HER İYİYLİK SADAKADIR

Dinimiz İslam;ibadet niyetiyle yapılan mübah fiilleri bile ibadet saymıştır.Kötülük yapmaktan sakınmak dahi bir ibadettir.Bunun ibadet olması,kötülük yapacağı kimseyi rahat ve emniyette bıraktığı içinidir.Bu suretle adeta kimseye sadaka vermiş olur.

Kötülüğü kendi nefsine yapmak isteyip de sonra vazgeçen kimse,kendine sadaka vermiş gibi olur.

Allah’ın kullarına şefkat etmek mutlaka lazımdır.Buda ya mal vermekle yahut fiille olur.Fiil dahi ya bizzat yardım yahut şerden sakınmakla tahakkuk eder.

Kudreti olanların sadaka vermesi,sair amellerden efdaldir.Sadaka vermek için mal kazanmak faziletli bir haslettir.Çünkü başkalarına yardım,mal ile mümkün olur.

Peygamber efendimiz(s.a.v.) “Her müslümanın sadaka vermesi vaciptir.”buyurdular.

Ashab-ı Kiram “Ya Rasulallah,verecek birşey bulamayan ne yapmalı?”dediler.

Peygamber Efendimiz(s.a.v)”Eliyle kazanır.Hem kendisne faydası olur,hemde tasadduk eder.”buyurdu.”Onu da bulamazsa ne yapmalı?”dediler.

Peygamber Efendimiz (s.a.v)”ihtiyaç sahibine,yardım isteyene yardım eder.”buyurdular.”Onu da bulamzsa ne yapmalı?”dediler.

Peygamber Efendimiz(s.a.v)”Hayır işlesin,şerden kendini tutsun.Buda onun için sadakadır.”buyurdular.

ZAMANIMIZIN EN KUVVETLİ DEVLETİ HANGİSİDİR?

Sultan Abdulaziz Han devrinin sadrazam ve hariciye nazırı Keçecizade Fuad Paşa,Avrupa”da bir diplomatlar toplantısında bulunuyordu.Söz arasında ortaya latife yollu bir sual atıldı:

“Zamanımızın en kuvvetli devleti hangisidir?”denildi.

Keçecizade Fuat Paşa bu suale,tereddütsüz şu cevabı verdi:

“Osmanlı Devleti!…”

“Nasıl olur?!..”dediler

“Çünkü,dedi,siz dışarıdan,biz içeriden yıkmaya çalıştığımız halde o hala ayakta duruyor.”

.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.