Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Kadın sesinin haram olduğunu bildiren vesikalardan

Posted by Site - Yönetici Aralık 30, 2007

Kadın sesinin haram olduğunu bildiren vesikalardan

Kadın sesinin haram olduğunu bildiren vesikalardan

Kadın sesinin haram olduğunu bildiren vesikalardan bazıları:
Resulullahın hanımları müminlerin anneleri olduğu için, onun hanımları ile yani annelerimizle evlenmek de haramdır. Üç âyet meali:
(Ey iman edenler, Resulullahın eşleri ile evlenmeniz caiz değildir.) [Ahzab 53]

(Resulullahın eşleri, müminlerin anneleridir.) [Ahzab 6]

(Ey nebi hanımları, siz diğer kadınlar gibi değilsiniz. Allah’tan sakının, edalı, yumuşak konuşmayın, kalbi bozuk olan, ümide kapılır; hep ciddi konuşun.) [Ahzab 32]

Âyette, Peygamber hanımlarının yani annelerimizin yumuşak konuşmaları caiz olmayınca, başka kadınların yumuşak konuşmaları nasıl caiz olabilir. Annelerimize kötü gözle bakan çıkabileceğine göre, diğer kadınlara kötü gözle bakan çıkmaz mı?

Kadının ihtiyaçsız sesini erkeklere duyurması caiz olmadığı gibi, bakması da caiz değildir. Bir âyet meali:
(Mümin kadınlara da söyle, gözlerini [yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar.) [Nur 31]

Birkaç hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Erkeğin kadına, kadının da erkeğe [şehvetle] bakması haramdır.) [Taberani]
(Yabancı kadını görünce, yüzünüzü çevirin!) [Ebu Davud]

(Şarkı söyleyen kadını dinlemek ve yüzüne bakmak haramdır.) [Taberani]
(Namahreme bakmak göz zinasıdır.) [Buhari]

Ümm-i Seleme vâlidemiz anlatır:
Resulullahın yanında iken, iki gözü de görmeyen İbni Ümmi Mektûm, izin isteyip içeri girdi. Resulullah bize, (İçeri girin) buyurdu. (Ya Resulallah o a’ma değil mi, bizi görmez) dedim. (O sizi görmüyorsa, siz onu görmüyor musunuz?) Yani, o kör ise, siz kör değilsiniz ya, buyurdu. (Tirmizi, Ebu Davud)

Bir âyet meali de şöyle:
(Resulullahın eşlerinden ihtiyacınızı perde arkasından isteyin.) [Ahzab 53]

Namahreme bakmak günah olduğu gibi onunla konuşmak da günahtır. İki hadis-i şerif meali:
(Ey kadınlar, ancak mahreminizle konuşun, namahremle konuşmayın!) [Ramuz, İbni Said]
(Yabancı kadınla şehvetle konuşana, her kelimesi için, Cehennemde azap vardır.) [R. Nasıhin]

Kadınların yüksek sesle veya yumuşak konuşmaları ve seslerini namahreme duyurmaları caiz olmadığı için, ezan ve ikamet okumaları da caiz değildir. (Redd-ül Muhtar)

Genç kadın, yabancı erkeğe selam veremez ve aksıran erkeğe bir şey söylemez ve kendine söylenince de cevap vermez. (Hamevi Eşbah şerhi)

Kadınların seslerini erkeklere duyurması haramdır. Bazı âlimler, ihtiyaç zamanında, ihtiyaç kadar ve sert, ciddi konuşmaları caiz olup fazlası yine caiz olmaz buyurmuşlardır. (Tezkiye-i ehli beyt)

Çalgı ve kadın sesi, sima değil gınadır, haramdır. (Dürr-ül-mearif)

Allahü teâlâ, kadının namahremle yumuşak sesle konuşmasını men ediyor. (Mekt. Rabbani 3/41)

Kadınların, saçı, başı ve kolları açık sokağa çıkmaları ve yabancı erkeklerle lüzumsuz yere, konuşmaları, şarkı söyleyerek, hatta Kur’an, mevlit, ezan okuyarak seslerini erkeklere duyurmaları büyük günahtır. Ancak yabancı erkeklerle, alış veriş gibi, ihtiyaç olduğu zaman, fitneye sebep olmayacak şekilde, sert ve ciddi konuşmaları caizdir. (Tergibüssalat, Hadika, S. Ebediyye)

 

6 Yanıt to “Kadın sesinin haram olduğunu bildiren vesikalardan”

  1. Gul said

    Hay Allahim yarabbi..! inanamiyorum size bunlari yazdiginiza..
    Hangi cagda yasiyoruz.. bence kadinlari yok edin ve rahat edin.. o zaman kadinlarla ilgili hic probleminiz olmaz..
    bence kadin yada erkek farkedermi .. yumusak ve belli bir ses tonunda karsinizdakine pozif etki verek her ses guzeldir ..
    niye kadinlarin her seyi haram.. ? erkeklerin degil..
    Dusunce tarzinizi egitmedikce ..gozler kapaliyida gorur, nefisler yasak olani da ister.. insanin yapisi bu sekilde tasarlamis.
    Allah kullarina niye her turlu ozelligi vermis.. yerinde ..akillica kullanin diye.
    Nedir bu korkunc urkutucu yazilar.. ne oluyor biz insan ogluna..
    Yuce allahim .. size verdiklerini bu kadar olumsuz bir sekilde kullandiginiz icin ne fena uzuluyordur niye ben bu kullari yarattim diye.
    bu tip yazilarla benim bile inanclarimi zedeliyorsunuz..
    Ogrenin ,gorun.. arastirin biraz.. mantikli olun..gozunu acin ona gore yorumlarinizi yapin.

    Beğen

  2. Asil said

    Bir babanin ogluna nasihatlari diye cok guzel bir yazi vardi sitede, gercekten herkesin okuyup hayata da gecirmesi gereken guzel ogretici bir yazi, hayatin butun kallesligi, cilveleri, yiyebilecegimiz kaba tabiriyle kaziklar, dusebilecegimiz tuzaklar hepsi anlatiliyor yasayanlarin kaleminden, keske herkes iyi veya kotu yasadigi hayat tecrubelerini paylasabilseydi, bizlerde bu kotu tecrubeleri yasayarak ogrenmek zorunda kalmaz, okur ogrenirdik.

    Dikkat ettiyseniz bu yazinin sonunda yazar ogluna sesleniyor ve bunlari ben yapmadim sen yap diyor. Ayni bu yazida oldugu gibi, her okudugumuzu da cok ciddiye almamak gerekir sanirim, kimseyi de kinanamak gerekiyor, baba nasihatlarinda oldugu gibi bunlari yazanlarin bile bu sekil bir hayat tarzini surduremiyeceklerini tahmin ediyorum, yazida da kotu niyet oldugunu dusunmuyorum Eskiden bunlar yapiliyordu, hayat sekli bu sekildeydi, peygamberberimizin hayati bu idi, Kurani Kerim insanlardan bunlari istiyor diyerek bize sunuluyor, zaten kimsenin kimseye zorla hicbirsey yaptiramiyacagi kesin gercek, su devirde bir baba kizina dahi sozunu geciremiyor, insanlarin ozgur iradeleri var, her birseyi okuyalim, arastiralim. Bence en cok yaptigimiz yanlis daha Kurani Kerimin manasini bilmiyoruz. Tabiki ezanin Turkce okunmasina hicbir muslumanin gonlu razi olmaz, ancak Kurani tabiki arapcada okuyalim ancak niye anliyacagimiz sekilde Kurani Kerim meali bulamiyoruz, dinliyemiyoruz yada bilmiyoruz, Ben cok kez ogrenmek istedim, sozde Turkce Kurani Kerim meali okuyorum her seferinde anliyamayip yarim birakiyorum. Yada kendi hatamiz bilmiyorum, Turkiyede yasarken cocuklugumda da edindigim izlenim bu idi ve hicbir anlam veremiyordum, Insanlar hatim ediyorlar, hergun Kurani Kerim okuyorlar, dualar ezberliyorlar, fakat sadece ezbere yasaniyor maalesef, buyuk cogunlugumuz boyle. Simdi bana Japonca bir hikaye kitabi versinler, al bunu oku ne anlatiyor desinler buna benziyor cogumuzun muslumanligi. Allah Kurani Kerimi bu yuzden mi indirmis, En once Kurani Kerimi kendimize rehber alalim, buyuklerin sozunu dinliyelim, yasanmis hayat hikayelerini dinliyelim, ezbere yasamayalim, okuduklarimizdan dersler cikarip, ozunu alip, kendi mantigimizi da icine ekleyerek hayatimizi cizelim diye dusunuyorum ben kendi adima.
    Insanlarin din konusunda catismalarina, birbirlerine baski yapmalarina da hic bir anlam veremeden geldim, veremeden de gidecem. Allah herkesi ayri birey, kisilik yaratmis, akil fikir vermis, herkes kendi imtihanini veriyor su iki gunluk misafirhanede. Peki sen kapalisin devletin okuluna, resmi kurumuna boyle giremezsin (diyende musluman memleket, begenmediginiz Amerika da giriyorsunuz), yada, senin sacin, oran buran acik kapat yoksa yanacan, ya bu ne ya, birakin herkes kendi sinavini versin, siz kaynagi gosterin, ogretin yeter, Sinavdayiz ya ne oluyor siz digerine kopyemi veriyorsunuz, sizin konumunuz ne, sinif arkadasiniza kopyeyle sinif atlatmakmi, ne ogrenebilir. Mesela ornek veriyim ben hayatimda bir kere arkadasima kopye verdim, ve sonunda aci bir samar ve koca bir sifirla bitti, daha 8 yasindaydim, aci bir tecruceydi ama ogrendim. Ne alaka mi Seriatcilardan bahsediyorum, sen aciksin, sen zina yaptin diye adam kesen, kadin taslayan, diri diri adam yakanlardan.
    Kadin sesinin haram oldugunu anlatan yaziyada bir yorum yapmak istiyorum, kadin sesi haram, kadinin saci, eli, vucudu, herseyi haram. Peki haramlar nereden gelmis, Kadinlarin ortunmelerindeki maksat ne, karsi cinste arzular, istekler uyandirmasin, eger bir kadinin sesi bile bizim musluman erkeklerimizin sehvet duygularini harekete geciriyorsa vallahi onlar cok tehlikeli o zaman, kadinlari degil asil onlari biryerekapatmak gerek, yoksa turban falan dinlemezler, sen istedigin kadar kapan ortunun altinda neler var Allah bilsin diye hayallerini harakete gecirirler.
    Ne diyelim Allah, bende dahilolmak uzere tum musluman erkeklerimizi islah etsin, kadinlarda rahat nefes alsin, insallah, yazima da kimse alinmasin.

    Beğen

  3. Gul hanim, Bahsettiginiz yazilar Kur`ani kerim ve hadisi seriflerden alinmistir,Bu yazilari bizler kafamizdan yazmadik, Allah ve rasulunun søzleridir,Bizim yaptigimiz bu yazilari buraya aktarmis olmamizdir, inanip inanmamak sizlere kalmistir, Sen aslinda bu yaziyi buraya koyan ben ile degil , Allah ile kavga ettiginin farkindamisin ! Cunki bu yazilarda ayeti kerime va hadisi serifler vardir.

    Allahin emirlerinin cag ile alakasi yoktur ve kiyamete kadar gecerlidir,inanip inanmamak insanlara kalmistir. Kadinlarin ve erkeklerin mahremiyetleri farklidir.

    Ne yapmamizi istiyorsunuz, Dinde reformcular gibi bu dini degistirelimmi dememizi istiyorsunuz,Hristiyanlarin incili tahrif ettigi gibi bizlerinde Kur`ani kerimi tahrifmi edelim, “Yok efendim bu cagda bøyle seylerde olurmuymus”`mu diyelim, Hasaaaa,Allah muhafaza buyursun bu kelimeler insani dinden cikarir, hic farkina bile varamazsiniz,Ben muslumanim diyen ve islami kabul eden bir muslumanin Kur`ani kerimi kayitsiz sartsiz kabul etmesi gercek bir musluman oldugunu gøsterir, Aksini savunan kimselere cevabi Allah verecektir.

    Biraz agir oldu ama kusuruma bakmayin,Bunu baska turlu nasil ifade edebilirim !Yukaridaki yaziyi dikkatli okuyun ve tekrar dusunun,,

    Belki bunlarin tatbiki ve kabulu ilk basta nefsimize agir gelebilir,Asil kardesimizinde dedigi gibi bunlarin cogundan kacma imkanimiz olmuyor,kacinamiyoruz,ama bunlara karsi gelmek ayri sey, ben yapsam iyi olur ama yapamiyorum demek apayri birseydir.

    Herseyin en iyisini bilen Allahu tealadir.

    Allaha emanet olun.

    Beğen

  4. GUL said

    Asil’e (bey ve hanim diyemiyorum ozur,rumuz gibi dusunuyorumda adinizi)

    Size ve dusuncelerine hayran oldum(insallah bu soyledigim haram degildir yada haram diyenlerin gozunde)..ve sizi takdirle karsiliyor.. ne guzel Yarabbim … seni kalbiyle ve mantigiyla goren insanlarda var cok sukur diye sukrediyorum..!
    Soylediklerinize katiliyorum.. Allah size butun hak ettiklerinizi nasib etsin..
    Size Katilmayanlarada asla kizmiyorum ..uzuluyorum.. sadece tavsiyem butun insanliga.. lutfen Asil’in dedigi gibi ve yorumladigi gibi katilarak bende yorumumu yapiyorum ozellikle degerli Yukari kayalar’a..

    Lutfen Ayetleri iyice dusundugunuzde bu ortamda size nasil mantikli geliyor… ve ayetlerin gercekten dogru anlamda cevrildigini nerden biliyorsunuz..??

    Bana bu yorumu yazmissiniz cunku ben aksini savunuyorum size gore
    “Aksini savunan kimselere cevabi Allah verecektir.”DIYORSUNUZ:
    Siz bunun boyle olacagini nerden biliyorsunuz..? ben hatalarimi biliyorum bilincli yada bilincssiz yaptigim yanlislari.. zaten cezalarini cekiyorum vicdanimla..
    ama sizin bu konuda kayitsiz sartsiz yarginizdan ve yuce Allahim adina verdiginiz yarginizdan nasil bu kadar eminsinsiz.. buna cevap olarak bana sakin ayetleri neden olarak vermeyin .. ben bu ayetlerin dogru cevrildigi ve BU ZAMANDA DOGRU yorumlandigi konusunda supheliyim..
    simdi ne yapacaksiniz.. taslanmayi hakkediyormuyum..?

    Sunu itiraf edeyim .. icim son derece rahat ve huzurluyum.. YUCE RABBIMIZ’inde yanimda oldugunuda hissediyorum.. cunku zor zamanlarimda her zaman yanimdaydi ve daimi ‘de yanimda olacaktir.
    Ayet ve hadisleri tekrar okudum size saygimdan ..ve iyice dusundum.. daha cok urktum.
    Ama Allahin adina sizde biraz iyice okuyun ve baska kaynaklari arastirin
    ve oyle karar verin..
    Sizin Allaha bagliliginiz beni mutlu ediyor ama ASIRILIGINIZ degil cunku Allah her seyin asirisinin zararli oldugunu niteler (ayet vermeme gerek varmi?)
    sizde Allaha emanet olun Yukari kayalar .

    SEVGIYLE KALIN…

    Beğen

  5. Asil said

    Sevgili Gul Hanim

    Hakkimdaki guzel dusunceleriniz ve yorumlariniz beni cok mutlu etti. Ben kendimi hep yalniz hissettim, biryerlerde sizin gibi dusunen, benimle ayni frekenstan insanlarin oldugunu bilmek bile beni cok mutlu ediyor. Bende dileklerinize katiliyorum ve diyorum ki Allah insallah herkesin kalbine gore versin, hakettiklerini versin.

    Ben sizi cok iyi anliyorum.Sizinde sanirim benim gibi cevap aradiginiz sorulariniz ve imaninizi kuvvetlendirme gayretiniz var. Bunlar kotu degil bence, aksine sorulariniz merakinizi uyandirir buda aklinizi calistirir, size verilen cevaplari akil ve mantik suzgecinizden gecirirsiniz. Aldiginiz cevaplar akliniza hitap ediyorsa ikna olursunuz, cevap alamazsaniz bunlar sizde bosluk hissine donusur. Siz bu durumdasiniz sanirim, ayni duyguyu bende yasiyorum inanin, dini inanclarimla mantigim arasinda o kadar cok celiskiler yasiyorum ki, bazen bunlari burada soramiyorum bile, sirf bizim gibi yolun basinda ve cevap bekleyen sorulari olan diger insanlarin inanclarini zedeler, hayal kirikligi olur, yada kafalarinda celiskiler yada yeni sorular, olusur diye.

    Bin yili askin zamandir dinler var. Bence insanlar bugune kadar Allah inanci ve din sayesine mutlu ve saglikli yasayabilmisler. Inananlardan, Allah korkusu olanlardan korkmamak gerekir, sadece inancsiz ve dinsizlerden korkmali. ben kendimden ornek vereyim, Allaha ve onun hak dinine olan inancim olmasa ben simdi yasamiyor olurdum. Tek umudumuz Allahin yuce adeleti, o olmasa yapanlar yaptiklariyla kalsa bu hayat cekilirmiydi? Zaten hersey onlarin basinin altindan cikmadimi. Uzun yilardir sinsi calismalarini surduruyorlar. Bu oyunlara gelipte onlari sevindirmeyelim. Kapali – acik, sunni – alevi, sagci – solcu, Turk -kurt, diye icimizde bolunme ve ayriliklar yaratiyorlar. Muslumani muslumana dusman ediyorlar. Aslinda Islam dininin anlami baris demektir. Maalesef insanlar bu kitaplari savas icin arac olarak kullaniyor.

    Benim size haddim olmayarak tavsiyem,yasinizi bilmiyorum ama bunu arkadas / kardes / buyuk yada dost tavsiyesi olarak kabul edin lutfen. Kuran yeryuzunde celiskisiz ve kusursuz tek kitaptir. Kurani Krerime inanin, onun hak din en son mesaj olduguna ve Allah tarafindan da degistilmiyeceginin garantisinin verildigine inanin. Daha mutlu olursunuz, baska caremiz varmi? Evet bazen Allahin emirlerini yerine getirilmesi zor oluyor, benim icinde ayni, ama elinizden geldigince ornek alin, hayatiniza gecirmeye calisin.

    En cok yaptigimiz hatada sudur. Din hassas konudur, herkesin inanci farklidir, buna saygi gostermek buyuk erdemliktir. Birseyleri tam bilmeden, algilamadan yorum yapmamak gerekir, ayni hataya bende dusuyorum. KIMSENIN INANCINI KINANAMAMAK, DEGISTIRMEYE KALKMAMAK, bu konuya hep olumsuz bakmaktan kurtulmak gerek. Insanlarin yaptiklarinin sorumlusu kendileridir, din ve vicdan ozgurlugu vardir. Insanlar kendi ozgur iradelerine ve yasadiklari toplumun ahlak kurallarina gore giyinirler. Kimin inancli oldugunu Allah bilir, once kalpler temizlenmelidir, Allahi kandiramayiz. Carsafa, cubbeye, peceye karsiyim ama yinede saygiliyim, insanlar rencide edilmemeli. Insanlarin Allah icin yaptiklari herseyi giptayla, saygiyla karsiliyorum. Bir kadin Allah icin kara carsaf pece giyiyorsa, herseyinden fedakarlik veriyorsa, ben onun onunde saygiyla egilirim onun Allah sevgisi ve korkusuna. Yeterki niyet, amac farkli olmasin, Allah zaten bunu bilir, Allah icin yapilan en ufak seyin bile karsiliksiz kalmiyacagini dusunuyorum, Allahin merhameti o kadar buyuk ki, ana baba sevkatine bakin, Allah sefkatinden sadece yuzde birini vermis ana babaya.

    Cok uzun oldu galiba, kendinize iyi bakin, suphelerinizi bir kenara birakin.

    Beğen

  6. ümit said

    akılla ve mantıkla felsefeciler düşünür iman gayba inanmaktır.herkez kendi kafasına göre yorumlamaya kalkarsa kuranı kerimi ve hadisleri yanılgıya düşer bu konularda

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.