Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

3000 YILLIK FİRAVUNUN CESEDİ

Posted by Site - Yönetici Mayıs 23, 2007

3000 BİN YILLIK MUCİZE – İBRETLİK – VİDEO

3000 YILLIK FİRAVUNUN CESEDİ

İngiltere – Londra British müzesinde bulunmaktadır.

Süveyş kanalı açılırken denizin kenarında küçük bir tepecikte bulunmuş ve Londra’ya getirilmiştir

Saçlarının bir kısmı halen yerindedir.

Başının bazı azalarının etleri de halen yerlerindedir.

Alın kısmında et kalmamıştır.

Elleri ve ayakları secde eder vaziyettedir.

Firavunun Cürümeyen Cesedi,Firavun Cesedi Tüyler Ürpertti Foto Galerisi.jpg1111

Firavunun Cürümeyen Cesedi,Firavun Cesedi Tüyler Ürpertti Foto Galerisi50124_b.jpg22222

Firavunun Cürümeyen Cesedi,Firavun Cesedi Tüyler Ürpertti Foto Galerisi

295 Yanıt to “3000 YILLIK FİRAVUNUN CESEDİ”

  1. pervin said

    çok garip yaa tam ibret alınacak resim ve olay

    Beğen

  2. bülent said

    benden yakışıklı olduğu kesin :

    Beğen

  3. gøynemli said

    Ibret bir resim tabi anlamak isteyene oslo linderud den yukari kayalar a selamlar

    Beğen

  4. ekrem said

    evet arkadaslar günümüzde yasanan çirkin olaylara karşı ibret alınacak bir resim ne hale geleceğimi görelim ve ona göre vazifelerimizi yerine getirelim

    Beğen

  5. Hacı ÖZBENLİOĞLU said

    Allah ım sen nelere Muktedirsin. Sana inanmayan kafirdir.Bizleri Tüm müslümanları esirgr ve koru. Amin…!

    Beğen

  6. Handan said

    Cok merak ettim, bu Kurani Kerimde bahsedilen firavun cesedi olabilir mi?

    Bilginiz varsa ogrenmek istiyorum.

    Tesekkurler

    Beğen

  7. Evet Handan, Bu cesedin Kur`ani kerimde gecen Firavunun cesedi oldugu rivayetleri var, Kur`ani kerimdeki firavun ølmeden hemen ønce Allaha eman edip secdeye kapanmisti,ama Firavunun bu imani kabul olmamisti cunki bu imana IMANI YEIS deniyor bu iman etmeyi H.z Allah kabul etmedi, Hayatta yasarken zorda olmadan ølum gelmeden iman etmesi lazimdi,ama bu ølecegini anladi ølumden kurtulmak icin iman etti ama olmadi,sonucta helak olup gitti.

    Bu resimdeki ceset`de secde halindeki hali, ibret alinmasi icin H.z Allah bizlere cesedin bozulmadan bu halini mucize olarak gøstermistir,ama bizler ibret alabiliyormuyuz acaba !!!

    Beğen

  8. Handan said

    Cevabiniz icin cok tesekkurler.

    Ben bu soruyu size sordum, cunki birseyleri okuyup ogrendikce kafamizda baska soru isaretleri olusuyor.

    Once sunu soylemek istiyorum, benim Allaha, peygamberlerine, gonderdigi hak dine ve kitabina inancim tam, zaten akli ve mantigi saglikli bir sekilde isleyen insanin bunun tersini dusunmesi sacmalik. Allah kurani kerimde gelecekten bircok olaylar, haberler, ibret icin mucizeler vermis. Peygamber dahi olsalar hicbir insanin bunlari bilmesine, duyu organlariyla hissetmesine imkan yok, Allahtan geldikleri suphesiz gercek.

    Ancak ben yinede kurandan bizim bilmedigimiz (yada Kurani Kerimin tam mealini bilmedigim icin benim bilmedigim de olabilir) daha fazla bilinmezlerin oldugunu, yani bazi bilgilerin eksik, birseylerin de fazla oldugunu dusunuyorum. Sabit gercekler ortada onlara inaniyorum.

    Kafamda celiskiler olustu, bulunan bu curumemis firavun cesedi 3000 yillik ve Kurani Kerim 1400 yil once geldi? Kurani Kerimde bahsedildigi gibi, firavun olurken Allah iman ediyor, secde ediyorsa, Allah bize kuranda da bunu haber verip ibret alin diyorsa, hak dinlerin gelmesinden once yasayan insanlarin inanci neydi? bizim bildiklerimiz disinda daha onceden de peygamber ve din gelmismiydi? Ilk insanlar Hz Adem ile Hz.Havva ise ve tum insanlarda onlardan cogaldiysa kardes evlilikleri mi olmustu? Farkli irklar nasil olustu?

    Bu ceset beni bu sorulara goturdu, eger beni bu konularda aydinlatabilirseniz cok sevinirim.

    Tesekkurler

    Beğen

  9. Firavun`un çürümeyen cesedi
    Mucizeye, keramete inanmayan kimseler çoğalıyor. 19`culardan birisi, (Mısırlılar, özel mumyacılık bilgisiyle Firavunların cesedini mumyalayarak korumuşlardır. Firavun`un mumyalanmış cesedi bugün Kahire Müzesinde sergilenmektedir) diyerek Allahü teâlânın mumyasız olarak ölmüş bir cesedi çürütmeyeceğine inanmıyor.

    Öteki Firavunlar mumyalanmıştır. Bu Firavun, mumyasız idi. Firavun�un bozulmamış cesedi de Kahire`de değil Londra`daki British Museum`da teşhir edilmektedir.

    Üç bin seneden fazla bir zaman önce ölen bu Firavun`un cesedi, mumyalanmış olarak değil, ibret-i âlem için mumyasız olarak çürümeden korunmuştur.

    Tam bir ibret vesikası olarak vücudu hiç bozulmamış, etleri çürümemiş ve tüyleri dahi dökülmemiş şekilde ve secde eder vaziyette bulunmuştur. Çünkü Firavun ölürken secdeye kapanmıştı. Kur`an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
    (İsrailoğullarını denizi yararak geçirdik, Firavun ve askerleri zulmetmek ve saldırmak üzere onları [yarılan denizde] takip etti. Firavun denizde boğulurken, “İsrailoğullarının inandığından başka ilah olmadığına iman ettim, ben de Müslüman oldum” dedi. Ona “Şimdi mi inandın, daha önce isyan eden bir bozguncu idin” dendi. [Denizde boğulan Firavuna Allahü teâlâ buyurdu ki:] Senden sonrakilere bir ibret teşkil etmesi için, bugün senin [denizdeki] cesedini [çürütmeden] çıkarıp [sahile] atacağız. Buna rağmen insanların çoğu âyetlerimizden gafildir.) [Yunus 90,92]

    Firavun, eski Mısır hükümdarlarına verilen isimdir. Mısır`a hakim olan 26 Firavun sülalesi vardı. Her sülalede çeşitli Firavunlar asırlarca hükümdarlık etti.

    Musa aleyhisselam zamanındaki Firavun, [II. Ramses olduğu söylenir], 400 sene yaşamış ve ilahlık iddiasında bulunmuştu. Kendisine secde etmeyenlere ve Musa aleyhisselama inananlara işkence ve zulüm yaptı.

    Musa aleyhisselam, Firavun`u dine davet etti. Firavun kabul etmedi. Yanındaki veziri Haman`a sordu. O da; “Musa, büyük sihirbazdır. Bizi aldatıp, ülkemizi elimizden almak istiyor” dedi. Böylece Firavun`un imana gelmesine mani oldu ve iman eden hanımı Asiye`nin de şehid olmasına sebep oldu.

    Firavun, Musa aleyhisselamın mucizelerine inanmadı, kâfirlerin suları kan oldu, kurbağa yağdı, cilt hastalıkları oldu. Üç günlük karanlık devam etti.

    Firavun bu mucizeleri görünce korktu. Musa aleyhisselam ile ona inananların Mısır`dan gitmesine izin verdi. Sonra Firavun verdiği bu izne pişman oldu. Askerlerle peşlerine düştü. Denizde yollar meydana geldi. Musa aleyhisselam da, İsrailoğulları ile birlikte denize girdi. Firavun ve askerleri, bunları yakalamak üzere denize girip takip etmeye başladılar. Kızıldeniz`in Süveyş kısmına gelince, denizdeki yollar kapanıp, Firavun`un askerleri boğulmaya başladı, Firavun da aynı akıbete uğrarken, hemen secdeye kapanıp, iman ettim dediyse de, boğularak askerleri ile birlikte öldü.

    Firavun`un cansız cesedi asırlarca denizde kalmasına rağmen Allahü teâlânın kudreti ile çürümedi. Âyette de bildirildiği gibi, cesedi üç bin sene sonra sahile atıldı. Burada bulunup İngiltere`ye götürüldü. 1983`te Zafer dergisi, Firavun`un müzedeki cesedinin resmini neşretmişti.

    Kur`an-ı kerim, Resulullahın bir mucizesi olduğu için, bu da Peygamber efendimizin bir mucizesidir.

    Diger konu:Peygamberimizden edinilen Bir rivayete 124 bin diger bir rivayete gøre 224 bin peygamber gelmistir,Bu peygamberlerden sadece 28`inin Kur`anda ismi gecmektedir,H.z Allahin butun peygamberlere gønderdigi din “islam” dinidir – “İnneddine indellahil islam”. Muhakkak Allah katında din İSLAM’dır. Bu ayeti kerimede oldugu gibi Allah katindaki tek din islam dinidir ve bu din kiyamete kadar devam edecektir.Bu dinin sahibi Allah`tir ve koruyacak olanda Allah`tir.

    Sorunuzda diyorsunuzki: Hak dinlerin gelmesinden once yasayan insanlarin inanci neydi?

    Hak dinler demiyelimde bir tek din diyelim, Hak dinler dersek cogul olur ve birkac tane din varmis gibi anlasilir ki Allah katindaki din Tek`dir.

    Zaten ilk insan ve ilk peygamber Adem (A.S)dan itibaren din vardi,ama insanlar sapitmisti,aynen bu gunki gibi, degisik yollara sapmisla turlu inanclara inanmaya baslamislardi.

    Diger soruda : Ilk insanlar Hz Adem ile Hz.Havva ise ve tum insanlarda onlardan cogaldiysa kardes evlilikleri mi olmustu? Farkli irklar nasil olustu?

    Evet Havva validemiz bir batinda bir erkek bir kiz olmak kaydi ile ikiz dogumlar yapti, bu dogan biri kiz digeri erkek olan kardesler bir ønceki veya bir sonrasindaki dogan kardesler ile evlenmislerdir, buna Allah musade etmistir insan neslinin cogalmasi icin, Bu konu hakkinda sitemizde Bu baslikta anlatiliyor “https://yukarikayalar.wordpress.com/2007/09/22/hz-ademin-cocuklari-birbirleriyle-nasil-evlendi/”

    Allaha emanet olun.

    Beğen

  10. Handan said

    Verdiginiz aciklayici bilgiler icin tesekkurler. Beni yanlis anlamayin curumemis cesedin Allahin insanlara ibret icin mucizesi olduguna kesinlikle inaniyorum. Sadece bu konuyu okuyunca aklima gelen sorulari size sormak ve aciklamalarinizla ikna olmak istedim. Yoksa herhangi iddiam yada saplantilarim yok, olamazda bu konularda cok cahilim. Sadece size sormak, ogrenmek istiyorum. Boyle sorulari sorunca tepki aliyoruz, inancsiz oluyoruz. Kafamizda da soru isaretleriyle inancimizi tam kuvvetlendiremiyoruz.

    Daha oncede cok sayida dinler geldigini yazmizsiniz bu beni ikna etti, zaten olum aninda tovbe edip Allaha secde eden firavun cesedi buna kanit.

    Hak dinler diye cogul bahsettigimi, Allah katinda hak dinin tek oldugunu soylemissiniz, iyi de 3000 yil once hak din gelmemisti ki, o zaman Allah onlara da din ve peygamber gonderdi, o dinler o gunlerde hak degilmiydi? Buradan da su sonuca variliyor, Allah her kavme, gruba o zamanin sartlarina gore farkli ve gecici dinler indirdi, islam dini gelince Allah son ve hak din dedi, digerlerinin hukmu kalkti, islamdan once yasayip olenler musluman olamadi, bu onlarin sorumlulugu degildi.

    Ilk insan Kuranda da Hz Adem,bunu ayetlerde acikca soyluyor, Allahin ayetlerine karsi gelmem mumkun degil ancak ne manada ilk insan, islama goremi? onu kavrayamadim. Gunumuzde insanlik tarihinin gecmisi hala aydinlanmamis. Her gecen yil daha eski oldugu gercekleri ortaya atiliyor, 15 bin yillik cesetler yada fosiller daha sonra 500 bin yillik kafataslari bulunuyor, en son gelismeler nedir bilmiyorum, bildiklerim bunlar, Ilk insan diyerek, Allah katinda sorguya cekilecek, hesap sorulacak ilk insan anlamindami? Daha oncekiler yasam sartlari geregi hayvan muamelesimi gordu? Bunlari bilmiyorum, cahilligime verin., biliyorsaniz benimle kisacik paylasirsaniz sevinirim,

    Zamaninizi aldigim icin ozur dilerim,

    Tesekkurler

    Beğen

  11. Handan, Øncelikle belirtmek isterimki: bu yazilar direkt sana degil,Bu anlamda bu siteye girenlerde merak eder ve belki bilgilenirler diye yazdim, Lutfen siz uzerinize alinmayin,

    Bu konularda H.z ADEM diye sitemizde bir baslik ve bu konu hakkinda bircok yazi var, linkini veriyorum,kafaniza takilan bircok sorunun cevabini burda bulabilirsiniz kanaatindeyim, yinede zihninizi mesgul edecek sorular olursa bildigimiz kadari ile yardimci olmaya calisalim, BURAYA TIKLAYIN : https://yukarikayalar.wordpress.com/category/hz-adem/

    Allah katinda hak din islamdir, bu gelmis ve gelecek icinde degismez, ilk insan H.z Adem ve ilk peygamberde o dur, ilk insanin nezaman yaratildigini bilim hala bulmus degildir, bilimin ulasabildigi nokta 5000-8000 bin yillik bir yakin tarihtir, Halbuki belki yuzbin yil belki milyon yil oldu ilk insanin yaratilisi, bunu bilim hala bulmus degil ve belkide kiyamete kadar arastiracaklardir.

    Evet H.z Adem`den Peygamberimiz H.z Muhammed (S.A.V) arasinda gelip gecen peygamberler belli zaman dilimlerinde peygamberlik yapmislar ve Allah katinda TEK Din olan islami yaymaya calismislardir,insanlarin yasadigi butun beldelere H.z Allah peygamber gøndermistir Bu Ruhulbeyan tefsirinde gecmektedir.

    H.z Adem ilk insandir, hem islama gøre hemde butun insanliga gøredir, ondan ønce insan diye birsey yoktu, belki dinazorlar ve vahsi hayvanlar vardi,Bilim adamlari dinazorlarin milyonlarca yil ønce yasadigini søyluyorlar,belki insanoglunun tarihide binler ile degil milyon yillar ile ølculebilir,En iyisini Allah bilir.Allahu alem.

    Kendinize iyi bakin.

    Beğen

  12. mahmuttopal said

    fıravun hz MUSA’NIN RABBINE daha dogrusu alemlerın rabbıne ıman etmedı.O kendını tanrı olarak gordu.Zengınlıgının esırı oldu ve kendını guclu sandı.Ama sunu unuttu bu dunya gelıp gecıcı.sonunda cezasını buldu…Son anda olecegını bıldıgınden Musa nın rabbıne ınandım dıyerek secdeye vardı ama nafıle.Mal varlıgı ve saltanatı fıravunu azaptan kurtaramayacak…Allaha ınanmayanlar bu resme bakıp ıbret alsınlar ve tovbe etsınler

    Beğen

  13. Admin said

    Mahmut topal, bu guzel yorumunuza tesekkur ediyoruz, Allah razi olsun.

    Beğen

  14. ŞAFAK said

    anasını … çok korkunç

    Beğen

  15. muharrem said

    bence çok ibret verici bir resim benim anlamadığım müslüman olmayan insanlar bu olayı duyanlar veya resmi görenler nasıl olupta müslüman olmuyorlar.

    ALLAH onlara müslümanlığı ve anıllarının secdeye deymesini nasip eylesin

    Beğen

  16. muharrem keskin... said

    ALLAH herkeze yardım etsin

    Bence herkez şükür etmeliler ALLAH tan biz onun yerinde değiliz .

    kiseyi ALLAH böyle yola getirmesin . Herkez bence namazını kılıp yarınını garantiye almalı.

    Beğen

  17. rezzan said

    allahın selamı üzerinize olsun inşallah arkadaşlar öncelikle ben bu resmi daha önce başka bi sitede vücut şeklinin değişik taraflarda olduğunu görmüştüm bunu söylemek istedim okadar ibret verici ki rabbim kendine inanmayanları merhametiyle ıslah eder inşallah nasıl olurda dünyada bu kadar mucize kanıt varken allahın varlığına inanmazlar aklım bi türlü almıyor çok merak ettiğim bişey daha var mesala bir çocuk ağlarken genelde anne diye bağırarak ağlar çünkü daha çocuktur bilinçsizdir allahın varlığından ama daha sonra büyüyünce allahın varlığını öğrenince artık kendisi farkında olmadan en ufak bi şeyde mesela bir yeri yanınca biyerden düşünce hemen allah diye tepki verir acaba bu ataistler bu durumlarda nasıl tepkiler veriryorlar merak ediyorum rabbim kendisine layık kullardan eyler inşallah bizleri nefislerimizle baş başa bırakmaz selametle

    Beğen

  18. Ali Nihat AYAR said

    Herkes kendine, kendi sonunun ne olacağına baksın. Bizi nasıl bir ölüm bekliyor. Öldükten sonra neler bekliyor. Ben ne yaptım ona baksın. ÇOK İVEDİ

    Beğen

  19. ertan said

    arkadaşlar bu gerçekten 3000 yıllık firavun un cesedimi
    öyle ise neden hala dünyadaki insanların tamamı müslüman
    olmuyolar. Kuran dada gerçekten açık açık yazıyo. ibret i
    alem için diye. ateist arkadaşlar bu konu ile ilgili neler
    düşünüyolar acaba. Şimdi onlar gene herşeyi tesadüf e
    bağlayacaklar ama belki birisi mantıklı bişeyler söyler
    kendi adına.

    Beğen

  20. Bu fotoğrefı ve yapılan aydınlatıcı yorumları bizlerle paylaştığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım…

    Az önce Sevgili Kardeşimiz Handan’ın sorularını kısa ve öz anlatımıyla sabırla açıklayan “Yukarıkayalar’a” da teşekkürler.

    Ateist olan bir insanın oldukça zorladığı sorulardı bunlar. Yıllarca karşılaştım ve yanıtlarken oldukça zorlandığım anlarım da olmuştur. Bu konuda en güzel ve öz açıklamayı Sn.Elmalı yapmıştır.

    -” Kuran Allah Kelamıdır. Nasıl ki, insan vücudu bir ten ile kadife gibi korunmak için örtünmüş ise ve bir kesik ile bu görüntü kanayıp bozuluyor, altından damarlar ve kırmızı et görüntüsü o mükemmel vücudu bozuyorsa, Kuran’da Mükemmeldir. Açıp, deştikçe Bozulur ve anlaşılmaz bir hale gelir. Olduğu gibi kabul etmek gerekir. Yüce rabbimizin her yarattığı bir şey boşa değildir…”

    Saygılarımla

    Emine Pişiren/Edremit/Akçay

    Beğen

  21. Gül K. said

    Öncelilke sorulari olan arkadaslara yardimci olup cevaplandiran arkadaslara tesekürler.

    Ben 2005 aralik ta Londraya seyehat etmistim bir kac arkadas ile ve British Museum´a gittik, bu mumyayi gördük, bilakis onu görmek icin gitmek istemistim bir reportajda izlemistim resimlerini Türk Tv de, fakat bu mumyanin vitrininde klasik bir mezar düzenlemesi diye yazmislar, hani ortada mumyalnmis bir insan ve etrafinda canak cölmek dünyalik esyalari diye bahis edilmis. Bu da bizimm aklimizi karistirdi, neden bu sekil yazmislardi acaba gercegi bilipde inkar ettikleri icinmi?? Ama benim icime hic cüphe düsmedi bu Kur´an ve kitaplarda bahis edilen Firaundu, gercekten secde seklinde yatiyor derisi oldugu gibi duruyor, alninin üst tarafinda az bir sac, alninda derisi yok i´di, disleride duruyordu……Bir ibret tablosu gercekten haalen aklima geldikce sarsiliyorum, bundan daha acik bir delil olabilirmi, kafirler halen kabul etmesin, aynen Tsunami olayindaki gibi o bölgede hersey yer ile bir oluyor fakat eski bir cámi ayakta kaliyor bu resim beni okadar etkilemistiki farkinda olmadan Allahu ekber diye bagirmistim….ve halen inkar edenler var…..

    Beğen

  22. sedat said

    firavunun 400 yıl yaşadığı söyleniyor eğer öleyse diğer insan lar kac yıl yaşıodu merak ettim bu çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum güvenilir bilgi vermeniz dileği ile teşekkürler

    Beğen

  23. […] halen yerlerindedir. Aln ksmnda et kalmamtr. Elleri ve ayaklar secde eder vaziyettedir. 3000 YILLIK FRAVUNUN CESED GYNEM ( BEYSEHiR ) […]

    Beğen

  24. donjuan_33_33 said

    yahu ne alaka işte altı üstü bi ceset 3000 yıllık manevi değilde bilimsel yönden taklaşın be kardeşim görmediğinizle değilde gördüğünüz yanıyla ilgilenin alla alla dikkat ederseniz o ceset camide değil MÜZEDE !!!!

    Beğen

  25. cancan said

    ALLAH TÜM MÜSLAMANLARIN YARDIMCISI OLSUN SADECE FİRAVUN,UN İBRETLİK GÖRÜNTÜSÜ DEĞİL KAİNATA BAKTIĞINIZ DA BAŞINIZ DA DÖNEN DENGENİN NASIL OLDUĞUNU DÜŞÜNMENİZ BİLE YETERLİ

    Beğen

  26. mehmet said

    hocam ben şimdi bu firaunun gurmeyı cok ıstıyorum bana herhengı bır resmını gösterebılırmısınız sizce bu fraun hala eskısı gıbı yanı canlı halı gıbı duruyormu cevabınız ıcın şimdiden teşekür edıyorum…

    Beğen

  27. ramazan said

    ya bu ceset harbıden musluman olmayanlar icin bi ibrettir musluman olanlar ıcınde

    Beğen

  28. halit ateş said

    nice fravunlar vardir ki, usul ve uslubu bilmemektedir.arkadaşim.İnsanın ne kadar kibirli,HAKİMİNE karşi cıkan butur yapmacık, ibretli insanlarin insanlara azcık olsada fazdalidir.Ustadim,insanlara islamın merhametliği anlatılması,HAKİMİNE karşi vazifeli olundugunu hatırlatılmalıdır.Yuksek mantikla anlatığim icin kusura bakmayınız.Teşekkurlerimi sunarım.

    Beğen

  29. hande said

    1983 yılı zafer ilim araştırma dergisi elimde var 3 sayfasında bulunan resim dikatimi çekti bende arastırdım bu bir mucize gitmek ve görmek isterim

    Beğen

  30. elif said

    ibret alınması gereken bi resim gerçekten ve çok korkunç tırstım ben

    Beğen

  31. Kemal said

    Bu Kur’an da bildirilmiş bir mucizedir.Tüm İnsanların ibret alması için…

    Beğen

  32. firavunun cesedi aslında islamiyete inananları dine bir adım daha yaklaştırdı… ama inanmıyanları ise sanki şaka gibi geliyoR….. FİRAVUNUN CESEDİNİ GÖRENLER ŞÖYLE ADAMDI BÖYLE KÖTÜYDÜ ŞUNLARI YAPMIŞTI DİYOR AMA GERİYE DÖNÜPTE GENDİLERİNE BAKSALAR İNSANLARINDA FİRAVUNDAN KÖTÜ OLDUKLARINI ANLAYACAKLAR……………….

    Beğen

  33. BEN FİRAVUNUN CESEDİNİ DAHA ÖNCE HİC DUYMAMIŞTIM OKULDAKİ ANSİKLOBEDİLERİ KARIŞTIRIRKEN GÖRMÜŞ ŞOKE OLMUŞTTUM VE HAYATIMDA BİRCOK ŞEYİN DEYİŞDİGİNİ HİSSETTİM DARISI GÖRÜPTE GÖRMEMEZLİKTEN GELENLERE…………….

    Beğen

  34. salih said

    iyi olmuş allah cezasını versinnnn! ama belki alllah onu affetmiştir arkadaşlar bakın dün daha dün ben tanrıyım diyodu şimdi kuru ceset insanlık hali!()

    Beğen

  35. ayse said

    umarım hepimize ibret olmustur sadece firavuna degil kendimizede bakıp hatalarımızı duzeltmeliyiz.

    Beğen

  36. butun dunyaya ibret olsun
    toprak bile kabul etmemis kendisin

    Beğen

  37. abdullah said

    Iskeleti bile ne kadar kizil kafir oldugunu gorteriyor,ya simdiki firavunlari nasil gorecez onlari ahirette tabiki Allah serlerin den korusun cumlemizi

    Beğen

  38. bnm msn adresimi alın yazıom Lee_emo__rock@hotmail.com
    bakn bna burdan ulasın gercek msne

    Beğen

  39. lale said

    bn bu ceseti çok sendim yaa çok güzelmiş

    Beğen

  40. güvercin said

    burda olanlar çok ama çok etkileyeci burda firavunun yaptıgı deyilde israil oğullarının yaptıkları çok dehşet verici allah o israil oğullarını ve şimdiki israili yapabileceği en büyük kötülüğü en büyük azabı yapmasını ve onların üstüne lanetlenmesini

    arkadaşlar yarınımız garanti deyil sadece firavunun deyil geçmişe çok bakalım ve o bütün peygamberlerin hayatına bakalım ve inan edinki hemen ölümüm isteyeceksiniz ve rabbimize bir an önce kavuşmamızı cennetin bütün güzelliklerini çok istiyeceksiniz ama önce dünyada islamı ve imanı yaşamalıyız tşk ederim beni okudugunuz için allahın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerinde olsun……….

    Beğen

  41. Tertip said

    Sadece firavunlar peygamber zamanin da degil halen yasayan firavunlar vardir Allah serlerin den bizler korusun

    Beğen

  42. karayılan said

    işte ALLAHA şirk koşmanın allahı inkar etmenin sonu budur ibrete alem için ALLAHTAN korkun lan

    Beğen

  43. SERKAN said

    O GUNDEN BU GÜNE KADAR FİRAVUNU BEKLETMİŞ BİZLERE İBRET OLSUN DİYEE…..ARTIK İNANCI OLMAYN AKILLAR BENCE AHMAKTIRRRRRRR TEK DİN İSLAM TEK İLAH ALLAHTIR BUNU ANLAYIN ARRTIKKKKKKKANLAYINNNNNN

    Beğen

  44. erkan said

    firavunlar geçmişte olduğu gibi günümüzdede varlar ve kıyamete kadarda malesef olacaklar Allah onların zulmünden herkesi korusun ve bizlerede bu ibretlik görüntülerden ders çıkarmayı nasip etsin inşallah…

    Beğen

  45. MEHMET said

    allahu taala bize ibret olsun diye firavunun cesedini bile çürütmemiş bakın ona karşı gelenlerin haline onu son anda hatırlayanlara allahu taalayı zor durumda degil herzaman varlıgını bilmeli ve ona ibadetetmeli şükretmeli onu inkar eden cahiler hazin sonlarından korksunlar cehendem azabından korksunlar allahu taala bize yarattıgı her mahlukla ispat etmektedir varlıgını …?

    Beğen

  46. şaban kasap said

    haktaala bütün din kardeşlerimi firaun ve onun gibilerden korusun kardeşlerim amin

    Beğen

  47. hatice kaya said

    Allah hiç kimseyi firavunun cesedine benzetmesin.

    Beğen

  48. aysegul said

    siteyi kuran ve idame etmesini saglayan kardeslerimden Allah razi olsun

    sitenizde begenerek okudugumuz yazilariniz var musadeniz ile sitemizde alinti ve site isminizi nakil ederek yayinlamak istiyoruz musade almak istedim izniniz olur ise bildirir misiniz

    Beğen

  49. aysegul kardesim, istediginiz yazilari alabilirsiniz.
    Size de basarilar dilerim, Allaha emanet olun.

    Beğen

  50. aysegul said

    Allah razi olsun Rabbim sizin de yolunuzda yar ve yardimci olsun insallah

    Beğen

  51. tugba keleş said

    igrenç bi resim başka yokmu koycak

    Beğen

  52. Tugba, evet kimine gøre igrenctir, kimine gøre ibretliktir , igrenc olsada olmasa da bu bir gercektir.

    Beğen

  53. agah65 said

    beduizzaman saidi nursi hazretleri risalede bu konuya değinmiştir
    bu fravun 2. ramsesin ta kendisidir.ölmek üzereyken ALLAHA iman etmek istemiştir ama ALLAH kelimesinden başka bir şey söylemesine izin verilmemiştir ve nil sularına bogmuştur adalet sahibi olan ALLAH ismini söylediği için ounun mükafatını da bu şekilde vermiştir.tabi ibretlik olarak da göstermiştir ibret alınacak şey cesedin o şekilde olması değil de RABBİMİZİN şaşmayan adalet terazisidir.kim zerre kadar hayr yapsa mukafatını görecektir kim zerre kadar şer yapsa cezasını görecektir.

    Beğen

  54. yalan bunlar said

    Böyle şeyleri istirmar edip Allaha dindar kul kazandırmak sizin ne haddinize islamıda yalan haberlerle karalıyorsunuz eğer o mumya firavunun değilse insanların islama olan inançları sarsılmaz mı bunun yalan olduğu ortaya çıkınca…. o mumya fir5avunun değildir lakin yunus suresinde firavunun secde ettiği gerçeğinide haverin yalan olması değiştirmez ialama en büyük zararı verenlerin yine müslümanlardan çıkması şaşırtıcı…

    http://www.birebir.net/goster.asp?d=secdeye+kapanan+firavun+yalani

    Beğen

  55. Bu ceset ingiltere`de ” British Museum ” dadir’ konu ile ilgili orjinal resim ve yaziyi burdan bakabilirsiniz :http://www.britishmuseum.org/explore/highlights/highlight_objects/aes/p/predynastic_egyptian_man.aspx

    Beğen

  56. sıradan bir vatandaş said

    1980´li yılların başından bu yana ülkemizeki bazı dinsel cemaatler tarafından ´Hz. Musâ ile yandaşlarını takip ederken Kızıldeniz´de boğulan firavun´ olarak lanse edilen, hattâ fotoğrafları Kur´an´ın konuyla ilgili âyetleri eşliğinde hediyelik kartpostallara dönüştürülen bu gizemli cesetin gerçekten ´firavun´ olma ihtimali var mı?
    Yeni Şafak yazarı ve araştırmacı Ali Murat Güven, 80´li ve 90´lı yıllara damgasını vuran dinsel bir söylentinin daha içyüzünü din ve bilimin gerçekleri eşliğinde gün ışığına çıkarıyor. Güven, inanç alanındaki traji-komik söylentilerin en ünlüsü olan ´firavun cesedi´nin ardındaki sırrı, Londra´daki dünyaca ünlü British Museum´da çözdü.

    Konuya yabancı olanlar ya da aslında bilip de sonradan unutanlar var ise hemen açıklayayım: Yüzyılı aşkın bir süredir Londra´daki British Museum´da korunan şu ünlü ´bozulmamış ceset´ten söz ediyorum. Hani şu, Kur´an-ı Kerim´deki Yunus Sûresi 90-92. âyetlerin kanıtı olduğu ileri sürülen, ama gerçekte firavunlukla hiçbir ilgisi olmayan, bundan yaklaşık beş bin yıl önce Yukarı Mısır´da yaşamış zavallı bir köylünün mumyasından…
    Sözkonusu cesedi, ´firavun´ lansmanıyla ilk kez 1980´lerin sonlarına doğru tanıma şerefine nail oldum. Zafer Dergisi´nde yayımlanan malûm fotoğraf ve ondan çoğaltılma kimi dergi haberleri o sıralarda İslâmî kesimde elden ele dolaşıyordu. Günümüzle kıyas kabul etmeyecek düzeydeki o günkü kıt arkeoloji ve tarih bilgimle bile, fotoğrafı görür görmez ´Bu işte bir terslik var´ demiştim, ´Yüce Allah, Yunus Sûresi 90-92 âyetlerinde inançsız Firavun´un cesedini ibret için yüksekçe bir yere atacağını buyuruyor. Oysa, bu cesedin müzede durduğu yer, tipik bir mezar formunda. Eğer bu tesadüfî bir arkelojik buluntu ise çevresindeki bütün bu ıvır zıvırlar, basit toprak kap-kacaklar nedir? Onu düzenli bir mezarda değil de rasgele bir noktada bulmaları gerekmez miydi? Ayrıca, Allah firavunu bir ibret vesilesi olarak koruyacağını söylüyor, ama bu ceset ise en az yüzde 50 oranında çürümüş durumda. ´Bir miktar korunmuş olmak´ demek, ´mükemmelen korunmuş olmak´la aynı anlama gelmez. En azından bir ´Allah sözü´ olarak aynı anlama gelmez. Ne yani, o hâlde Allah´ın Firavun´u kusursuz biçimde muhafaza etmeye gücü yetmedi de ceset zamanla çürümeye mi başladı?´
    Fakat ben ne düşünürsem düşüneyim nafileydi. Genç dindarlar, ellerinde -kimbilir kim tarafından- British Museum´da çekilmiş olan o eski püskü fotoğrafla çevrelerindeki ´imansızlara´ tebliğ yapmaya çoktan başlamışlardı bile. Ve fotoğrafın popülaritesi 1990´lı yıllar boyunca katlanarak arttı.

    Yazılı basında geçirdiğim uzun çalışma yıllarından sonra Allah nasip etti ve 1990´ların ortalarında belgesel film yapımcısı oldum. Bu dönemde birçok ülkeyle birlikte yolum birkaç kez İngiltere´ye de düştü. 1997 yılında British Museum´da çekim yaparken, yıllardır kafamı kurcalayan ünlü mumyayı da dünya gözüyle görüp inceleme fırsatım doğacaktı.
    Müze´nin Eski Mısır Eserleri bölümüne geçip ´firavun´un teşhir edildiği noktayı bulduğumda, ilk izlenimim derin bir hayâl kırıklığı oldu. Adamımız, piyasada yıllarca dolaşan soluk fotoğrafında göründüğünden çok daha perişan bir hâldeydi. Öyle ki üç kıtada belgesel filmler çekerken farklı kültürlere ait sayısız insan kalıntısı görmüş biri olarak, Peru´nun ünlü Nazca ovasında düzinelercesini yakından incelediğim, hem de bin yılı aşkın süredir açık arazide duran mumyalardan bile daha fazla yıpranmış olduğunu söyleyebilirim. O tarihte British Museum yetkilileriyle ayaküstü yapmış olduğum sohbette kendilerine malûm cesetle ilgili söylentileri anlattığımda, gülerek bana şu karşılığı vermişlerdi: ´Müze envanterimizde bunlardan en az on-on beş tane daha kayıtlı. Hepsi de aynı bölgede ve İngiliz arkeologlarca bulunmuş doğal mumyalar. Ne yani, bunların hepsi mi firavun, hepsi mi dinsel mucize? Eğer bu adam kutsal kitaplarda anlatılan firavun olsaydı, onu zaten Müslümanlardan önce Musevîler kutsal bir ziyaretgâh noktası ilan ederlerdi!´
    Doğrusunu söylemek gerekirse, o gün orada bütün hayatını arkeolojiye ve eski Mısır uygarlığına adamış uzmanlarla bu acıklı iddia üzerine daha derin bir muhabbete girip, bir Türk televizyoncusu olarak kendimi iyice madara etmek istemedim. Eğer o tarihte bu fırsatı değerlendirip dinsel duyguları coşturan bir haber yazsaydım, yanına da müzede o mumyayla yan yana çekilmiş, parmağımla zât-ı muhteremi işaret eden bir fotoğrafımı ekleseydim, nihayet ülkeye döndüğümde de bunu bizim manipülasyon yapmaya meyyal gazetelerimizden ya da dergilerimizden birine yayınlanması için verseydim, eminim ki bir sürü dindar insana ´Destur ya Rab!´ çektirir; dinibütün teyzeleri amcaları evlerinde gazete okurken hüngür hüngür ağlatırdım. Ama böyle bir ucuzluğa asla tenezzül etmedim ve tecrübemi kendime saklamak üzere o gün İngiliz yetkililere verdikleri bilgiler için teşekkür ettim. Sonra da (her nasıl bir ilâhi koruma altındaysa) yarı yarıya çürümüş durumdaki firavunumuza veda ederek müzenin diğer bölümlerindeki çekimlerimle uğraştım.

    Efsane iyice zıvanadan çıkıyor
    Ama tabiî, aklıselim birileri bu palavraya bilimsel bir ciddiyetle yaklaşıp dur demediği sürece, bizim efsane de ülke çapında yayıldıkça yayıldı. Hem de bir süre sonra işin içine ´2. Ramses´ iddiası karıştırılarak! Birkaç yıl önce bunu ilk duyduğumda, ´Allah´ım, işte şimdi tam cıvıttılar´ dedim. Çünkü, Kur´an´da Hz. Musâ´yı takip ederken Kızıldeniz´de sular altında kalıp boğulan kişinin 2. Ramses olabileceğine ilişkin hiçbir ipucu yoktu. Firavun, Kur´an açısından bakıldığında, daha ziyade soyut bir kişilikti, Mısır´daki tanrıtanımazlığı ve despotizmi simgeliyordu, Bu nedenle, Kur´an´daki kişi pekâlâ Hz. Musâ ve Hz. Harun´un dönemlerine denk düşen herhangi bir firavun olabilirdi, ama kesinlikle 2. Ramses değil! Çünkü 2. Ramses, Hititlere karşı giriştiği Kadeş Savaşı gibi askeri ve siyasî eylemlerinden dolayı tarihçilerce son derece iyi tanınan, Hz. Musâ ve Hz. Harun ile kesinlikle dönemdaş olmayan, hayatının başı ve sonu yeterince bilinen, onlardan daha uzak ya da daha yakın döneme ait bir firavundur. En önemlisi de bu hükümdarın mumyası 1881´de Krallar Vadisi´ndeki özel mezarında bulunmuş olup, günümüzde Kahire´deki Mısır Müzesi´nde turistlere on dolar karşılığında teşhir edilmektedir. Ve bu satırların yazarı 1999 yılı Eylül ayında onu da yakından incelemiştir (Sayfada 2. Ramses´in mumyasının da bir fotoğrafını görebilirsiniz.).
    Hâl böyleyken, anlı şanlı din âlimlerimizin kamuoyuna dinsel ve bilimsel açıdan doyurucu bir açıklama yapmamalarının sonucunda, British Museum´daki cesede ilişkin bu acaip iddia günümüze kadar ulaştı; hattâ müminler arası bayramlaşmalarda kullanılan bir de ´tebrik kartı´na dönüştü.
    O kartı kitabevinde gördüğümde ´Artık yeter´ dedim kendi kendime. Ve bundan yaklaşık üç hafta önce Londra´daki British Museum´u aradım. Kendimi tanıtarak mumyanın bilimsel sorumlusu olan kişiyle görüşmek istediğimi bildirdim. Beni İngiltere´nin yetiştirdiği en büyük arkeologlardan biri olan, Eski Mısır uzmanı Derek A. Welsby ile görüştürdüler. Eğer boş bir zamanınızda bu kişinin adını internette sorgularsanız, Eski Mısır konusunda ne düzeyde biriyle temas ettiğimi çok daha iyi anlayabilirsiniz.
    Telefonda beni büyük bir ilgiyle dinleyen Bay Welsby, sorularımı yazılı olarak alıp yazılı olarak yanıtlamak istediğini belirtti. Bunun üzerine ben de konuya ilişkin sorularımı hazırlayıp kendisine gönderdim. Bu ünlü arkeologdan gelen cevabı yan sütunlarda bulabilirsiniz.
    En büyük mucize biziz!
    Bundan yaklaşık iki yıl önce dünya sinemalarında Jim Carrey´nin bir komedi filmi gösterime girmişti: ´Bruce Almighty´ (Kutsal Bruce)… ´Allah´ın ünlü siyahi aktör Morgan Freeman tarafından tasvir edilmesinden dolayı İslâm dünyasında büyük tepki toplayan, bizde de sınırlı gösterimi gündeme gelen ve benim de hakkında eleştirel bir haber yaptığım tartışmalı bir filmdi bu. ´Bruce Almighty´, yaratıcıyı bir fâninin üzerinden tasvir etmeye kalkışmasıyla çok ciddi bir etik hata yapıyordu; ama zaman zaman Freeman´ın ağzından sağlıklı bir dinsel inancın nasıl temellendirilmesi gerektiğine ilişkin kimi anlamlı mesajlar da veriyordu. Yazımızı onlardan biriyle bitirmek istiyorum:
    ´Musa Peygamber´in Kızıldenizi´i yarması bir mucizeydi. Ama ondan daha büyük bir mucize ise evini geçindirebilmek için iki ayrı işte birden çalışan yoksul bir annenin, onca derdin arasında fırsat bulup da küçük oğlunu futbol kursuna götürmesidir.´

    Sözün özü, Allah´ın varlığına ve birliğine inanmak için mucizelere ihtiyacımız yok. Çünkü, görebilen gözler için insanın bizatihi kendisi, ruhu ve bedeniyle zaten en büyük mucizedir.
    Dünyadaki diğer bütün büyük müzelerde olduğu gibi, uluslararası üne sahip British Museum´da da her eser o alanda uzmanlaşmış küratörlere (sergi düzenleyicisi) zimmetlenmiş durumda. Saygın İngiliz arkeologlarından Derek A. Welsby de müze envanterinde EA 32751 kod numarasıyla kayıtlı bulunan bu mumyanın ´bilimsel ve idarî hâmisi´ konumundaki kişi…
    Bu tartışmalı buluntuya ilişkin olarak Welsby´den aşağıdaki bilgileri aldım:
    ´Bana son derece ilginç bir başvuruyla geldiniz. Sizi ve değerli okurlarınızı doyurucu bir biçimde aydınlatmak için elimden geleni yapacağım. Sözünü ettiğiniz ´firavun´ iddiasını daha önce de bir kez duymuştum. Ama, bilimsel açıdan ciddiye alınacak bir husus olmadığı için pek de üzerinde durmadım.
    Bu ceset, bizim ´doğal mumya´ dediğimiz türden bir arkeolojik buluntudur. Yani, bozulmaması için eski Mısırlı uzmanlar tarafından derisine ve deri altı bölümlerine herhangi bir kimyasal madde sürülmemiştir. Bütün iç organları -kurumakla birlikte- yerli yerindedir. Ancak bu durum onun bir ´mucize´ olduğunu kanıtlamaz. Çünkü, gerek bizim müzemizde, gerekse dünyanın diğer pekçok müzesinde bunun gibi daha yüzlerce ´doğal mumya´ mevcuttur. Doğal mumyalar, iklim koşullarının uygun olduğu her bölgede kolayca oluşabilirler. Yeni ölmüş biri kuru çöl kumlarında açılan bir mezara uzatılır ve üzeri zaman yitirilmeksizin yine aynı kuru kum ya da toprakla sıkı sıkıya kapatılır. Böylelikle vücuttaki sıvılar yüksek sıcaklıkta kısa süre içinde buharlaşır ve ceset bir tür fosile dönüşür. Benzer görünümlü doğal mumyalara Mısır´ın daha birçok çöllük bölgesinde ve Peru´nun Nazca ovasında da rastlayabilirsiniz.
    Elimdeki resmî kayıtlara göre, Geç Hanedan Öncesi Dönem´e ait olan (M.Ö. 3500-3250 arası) bu ceset, Yukarı Mısır´daki Cebeleyn kasabasında yapılan resmî bir kazıda bulunmuştur. Öncelikle, kazı mahallinin Kızıldeniz´e olan aşırı uzaklığı -ki bu mesafe ortalama 300 km.´dir- bana aktardığınız iddiayı coğrafî açıdan geçersiz kılıyor.
    Öte yandan, aynı kazı sırasında, mezarda cesedin ayrıcalıklı kimliğini ele verecek hiçbir özel takı, giyisi ya da işarete de rastlanmamış. Eski Mısırlılar sevdiklerini gündelik hayatta kullandıkları eşyalarla gömmeyi âdet edinmişlerdi. Altından yapılma gündelik eşya ve mücevherat, bu kültürde bütün asillerin mezarlarında mutlak surette karşılaşacağınız çok önemli sınıfsal göstergelerdir. Bizdeki mumyanın çevresinde gördüğünüz kap-kacak, onun bulunduğu mezardan çıkan orijinal eşyalarıdır. Bunlar ise gayet sıradan, o çağda avamın kullandığı türden toprak malzemelerdir. Eğer ki bu kişi kutsal metinlerde sözü edilen ´lanetlenmiş firavun´ ise o halde içi ve çevresi başka insanlarca düzenlenip süslenmiş olan nizamî bir mezarda bulunmasının hiçbir mantığı yok; gelişigüzel bir biçimde bulunması daha akla ve mantığa yatkın olurdu.
    Sözkonusu iddia, cesedin kimliği konusunda daha başka tutarsızlıklar da içeriyor. Bu kişinin 2. Ramses olduğunu ileri sürmek, tarihsel gerçeklerle tam anlamıyla alay etmek demek. Çünkü, Ramses 2´nin mumyalanmış bedeni Mısır´ın Krallar Vadisi´ndeki özel mezarından zaten yıllar önce bilim adamları eliyle çıkarılmıştı ve şu anda da Kahire Müzesi´nde koruma altında bulunuyor.
    Bütün bu gerekçelerin ışığında, gerçekliğini araştırdığınız iddianın hiçbir tarihî ya da bilimsel geçerliliği ve tutarlılığı bulunmadığını bilmenizi isterim. Böyle bir iddiayı destekleyecek en küçük bir bulguya sahip olsaydık, bu mumyayı müzemiz galerilerinde şu anki konumunda değil zaten, çok daha farklı ve görkemli koşullarda sergilerdik.´

    Beğen

  57. şaban kasap said

    işte arkadaşlar biz insan ogku olarak cok unutkan canlılarız bunca ibretli olaylara ramen yine hic birşey olmamışcasına davranıp olanları unutuyoruz hak taala bize hakkı hakkıyla bilmeyi nesip va müesser eylesin ölümüde daima hatrımıza getirsin amin

    Beğen

  58. ali said

    eeeeeee iste böyle sizi kafirler YÜCE ALLAHIN VARLIĞINA inanmayan varmı daha… zaten ALLAH KURAN DA BU CESEDİN KAÇ SENE SONRA ÇIKARILACAĞINI BELİrTMİS İSTE sana ALLAHIN VARLIĞINI kanıtlayan belge daha ne iste …her sey ortada hem kafir ve ataist yada kısacası söyle diyim hem ALLAHA inanmayıp hem de kötüisen geri dön ALLAHA tövbe et ve bundan kurtul yok… hala bu yolda devem edeceksen sonsuz ateste sonsuza dek yanmaya hazır ol.

    Beğen

  59. sevinç said

    çok garip yha 3000bin yıllık düşünmek bile güç yani
    yhani bide tam ölürken müslüman olmuş

    Beğen

  60. ela said

    ibretkliık bir olay olmuş

    Beğen

  61. sema said

    cok korkunç ve ibretlik

    Beğen

  62. enes said

    tek kelimeyle:metafizikte her şeyin ilkine işaret ediyor…

    Beğen

  63. mustafa said

    pişmanlık gercekten cok önemlidir we bizde böyl ibretlik lmak istmiyorsak ayağımızı enk almak en iyisidirbence herkese selan ederim ok

    Beğen

  64. ibrahim tatlıses said

    umarım herkes bu ibretli görüntüyü görür ve duyar çünkü allaha karşı çıkmanın sonunu öğrenmiş olur vazifelerini yerine getirmeliler
    ve resim de bu arada çook ürpertici ve ibret edici tsklr……

    Beğen

  65. bize göre gerçekten ibret alınacak bir konu dalga geçilecek bir konu deyil bu insan oğlu kendini iyice kaybetti artık dünyanın sonunu allah hayretsin

    Beğen

  66. afedersin ama ibrahim bey ben bikere kollarımı uzzzzuuuuuuuuuun kıllarını alıyordum çoook önemli bir konu buuu benden özür dilemelisin

    Beğen

  67. zehra akalın said

    allah onun bin ama bin belasını versinnnnnnnnnnnnnnnnnn emiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii allah senin canınıalsınnnn dicemmmmmmmmm zatenn verdiği kadar vermiş

    Beğen

  68. buttuk said

    bu resim tam ibret alınacak bir resim zaten yüce rabbimiz Kur’an-ı Kerimde de bunun ibret alınması gereken bir olay olduğunu belirtmiş.Tabi biz müslümanlar ne kadar ibret alabiliyorsak?(!)Ama ben ALLAHIM NELERE KADİR DEĞİLSİN DEMEK İSTİYORUM.Ayrıca bunların yalan olduğunu söyleyenlere de tövbe etmelerini tavsiye ederim.

    Beğen

  69. ayyyyy bu fıravunsa bız yandık mılet hele bıde dusunun szde bu hale gelsenız ama fıravunun ıtoğluıt bırı olduğunu hepımız bılıyoruz namuzsuz tekıdır hemde ara sıra cakallıkda edermıs benım kıss fıravunum :d:d ayy mılet acaba dıyer tarafta ne yapıyodur:s

    Beğen

  70. çiğdem said

    allaha inanmayanların sonu böle olur ewet arkadaşlar buda bizlere yani tüm müslümanlara ibret olsun allaha inanmamak ne demekmiş her kez inansın artık allahı inkar etmeyelim allahın adı yücedir onu heop yüceltelim

    Beğen

  71. ayşen said

    bncede resimden ibret almak lazım
    bizde din dersinde bgn bunu işledik
    aslında ilk bakışta çok korkunç ancak insan düşündükçe islam dininin ve allah ın ne kadar yüce olduğunu anlıyor.(!!)

    Beğen

  72. sanane said

    coook garip yha

    Beğen

  73. ismail said

    bu bütün insanlara ibret olsun

    Beğen

  74. murat said

    tam ibret alinacak bir hıkaye

    Beğen

  75. cihad sekmen said

    Allah a inanmayanlara ibret olsun

    Beğen

  76. KERİM said

    tabi inanmayanlar öyle yetişmişler görseler bile anlamak istemiyolar çünki işlerine gelmiyo eeee ne yaparsın inanan mükafat alır inanmayan ceza……..

    bu resimden ibret alan alır almayan almaz inanmayanlara bir derstir bu firavun

    Beğen

  77. kendini Allah zanleden insana az bile olmuş gitikçe daha kotu olsun inş Allah

    Beğen

  78. sempati06 said

    arkadslar bu ceset kuran da anlatılan fıravun un cesedı degıl fıravun un cesedı ıbret olsun dıye hıcbır sekılde bozulmamıstır denıyor kuran da oysakı bu ceset yuzde 50 oranında curumuş durumda ayrıca orda kap kacaklar var onlar ne oluyor anlamadım fıravunun cesetı kuranda anlatıldıgı gıbı halen hıcbır sekılde bozulmamış gıbı olmalıdır ve o ceset halen bulunamamıstr. bu ceset fıravuna aıt deıldır

    Beğen

  79. eda said

    gerçekten ibret verici allaha inanmayanlr neyine güveniyorlar bilmiyorum

    Beğen

  80. emrah said

    gavurun sonu ölene deil cehenneme kadar

    Beğen

  81. serkan said

    hakkaten ibretlik 3000 yıllık cesedin derisi daha hiç çürümemiş hakkaten çok kötü ALLAHbizi böyle olanlardan korusun

    Beğen

  82. kemal said

    (Ey Firavun!) Senden sonra geleceklere ibret olması için, bugün senin bedenini (cansız olarak) kurtaracağız. İşte insanlardan bir çoğu, hakikaten âyetlerimizden gafildirler.
    (YUNUS SÜRESI AYET 92)

    Beğen

  83. Birisi said

    Şubat 12, 2009 12:53 pm tarihli sıradan bir vatandaş isimli kisinin yazdigi yaziya cevap vermek istiyorum;

    Yaziniz uzun ve teknik bir arastirma yazisi gibi olmus.. Yaziya istinaden bu ceset malum Firavun cesedi degil diyorsunuz. Bunu Muzedeki sahsin bilgi ve seviyesine guvenerek rahatca ifade etmissiniz. Ben bu ceset Firavuna aittir veya degildir diye kesinlik kazanmis bir iddiada bulunmam asla ama sizin yazdiginiz yazi ile bu Firavunun cesedi degildir de demem. Cunku size bu bilgileri veren, bu cesedi bulup sergileyen kisiler zaten gayrimuslim insanlar. Kalkip bunlardan bir tanesi bunun Firavunun cesedi oldugunu ifa etse kimbilir kac kisi bu binlerce yillik mucize ile musluman olurdu. O insanlar zaten Islam dusmani ve siz nasil o insanlarin bir musluman gibi dusunebilecegini vurgulamaya calisiyorsunuz ki ? O ceset bulundugunda belkide Kuran da bahsi gecen sekilde yipranmamis sekilde idi kim biliyor bunu ? Niye bulduklarinda resim cekmediler ? Yaptiklari tum arkeolojik calismalarin ilk kazmasi vuruldugundan eserin muzeye kadar gelisini cekiyorlarda bunu niye cekmemisler ? Bilmem kac yil bir orangutan kafasini arkeolojik kosullara tabi tutarak fosillesmesini ve eskimesini saglayarak daha sonra bunu cikaripta bakin atalarimiz bunlar diyen bu insanlar degilmiydi ? Kalkip bir muslumana inanmayan veya supheyle yaklasan ama bir gayrimuslimin neredeyse her dedigine noktasi virgulune inanan senin gibi bir insana ben niye guveneyim ki ? O adamlarin her dediginin dogru olduguna nasil kanaat getirdin ?

    Beğen

  84. karamsar44 said

    rahman ve rahim olan allah’ım senin gücün herseye kadir sana secde etmeyen firavunun bedeni 3000 yıldır secde halinde çürütmeden bırakıyorsun senin gücün herseye yeter eşhedüenlailahe illallah ve eşhedünne muhammeden abdühü ve rasuluh…

    Beğen

  85. sinem said

    her insan bu cesedden ibret almalı ona göre davranmalı

    Beğen

  86. Sıla said

    “…Seni , deniz kenarında bir köşeye atacağız… Cesedini tam , noksansız ve bozulmamış halde , çıplak ve elbisesiz olarak , senden asırlar sonra geleceklere ibret olmak üzere koruyacağız.”(Keşşaf Tefsiri, C.2/252)

    Beğen

  87. mikail said

    evet tam bir ibretlik resim

    Beğen

  88. emrah said

    evet arkadaşlar bazı kışılerın dedı yı gıbı ken dımıze gelelmım sonumuzun da bole ola cagımızı bırde bılıyoruz neden onlemımızı alma yalım hım allah yunda gıden herkes cennet katın da yaşayacak tın ya şeyten yolunda gıdenler zebanınnın ayakların attın da ezılecekler

    Beğen

  89. emrah said

    insan oglu ceheneme gıttı gın de ayakla rı anlına yapışık yurur ler zebanıler onlara sız cehenemı hak ettınız der onlarda bızı burdan cıkarın zebanı onlara der kı sıze burdan kızmam yok bur da umutsuz kalım insanlar başını eyım umutsuz kalırlar sonra onlar ra vurulan zıncırlen agır gelır onlara yedıkle rı yemek zukum ıc tıklerı su ıse ateş ten yapılmış şarap (gelde bızım halımız ne olacak) allah bıze yardım cı olsun

    Beğen

  90. sema said

    bence çok olağan üstü birşey

    Beğen

  91. kadri said

    Öncelik le şunu düşünelim peki yüce İLAH neden bu cesedi bulmayı müslüman insan lara nasip etme miş.Müslüman lar bunu bul muş olsalar dı kesin götürüp bir yere gömerler di araştır mazlardı çün kü onlarda teknoloji diye bir şey yoktu o zaman bana göre ALLAH ingiliz leri bunu net açığa çıkarmak için uygun gördü ve onlara gösterdi. Mısır piramitlerine bakınca insan şaşıyor ve hala günümüzde bile ne amaçla yapıldığı bilin miyor ve yine bu kocaman taşların nasıl bir güçle oraya taşındığı konusun da kesin bir bilgiye ulaşıl mış değil ve taşlar 16 tondan 70 tona kadar ağır olan taşlar var o hal de şu akla geliyor firavun zamanın da çok ileri bir teknoloji var olmalı şaşırtıcı doğrusu.ALLAH bize şöyle demiş eykullarım ben sizi yeryüzüne atmadan önce kendimi siz insan ve cin alemine gösterdim ve ben sizin RABİ niz ve mutlak MELİK inizim dedi ve sizde bunu kabul ettiniz. ve yine şöyle buyurur ben sizi pırıl pırıl yer yüzüne atım belli bir süreden sonra tek rar amelleriniz le bana döne ceksiniz hal böyleyken nereye gidiyorsunuz.Piramitler hakkın da her han gi bir hasi şerif bulamadım burda belli müslüman ların işi ıspatlayamayacaklara çün birisi bile hz.Muhammed;e sormamış piramitleri ve firavun nun bunları nasıl yaptığını yada neden yaptığını…

    Beğen

  92. mert ramazan said

    firavun son anda iman etmesi yani ölünce iman etmesi onun için yaramaz

    Beğen

  93. mert ramazan said

    insan hatasını ölunce değil yaşarken telafi etmesi gerekir

    Beğen

  94. özgür tavlı said

    bu firavun 3000 yıl önce hz. isa’ya inanmayan bir firavundurr arkadaşlar belki izlemişsinizdir hani hz.isa alleyhisselamı denize doğru kovalayan firavunların başıydı ama hz isa asasıyla bi sure okuyarak denizi yarıladı müslümanlar gectikten sonra denizi hz isa bi daha sure okuyarak denizi kapattı firavunlar denizin ortasında kalıp boğuldular ve bu resim de o firavunların başı dediğim kendini ilah sanneden kişi arkadaşlar sakın olaki sizde böle bi duruma düşmeyin düşürmeyin allaha emanet olun inşallah:::bursa osmangazi

    Beğen

  95. noleuncun said

    isa değil hemşerim musa a.s

    Beğen

  96. ibrahim said

    bizim hoca demişti h.z.Musa haricinde çoğu kişi allah inanmıyormuş birgün firavun demişki:
    allaha inananları öldürecem ve çocuklarıda demiş.hamile anneleri öldürtmüş çocuklarıda
    bitek h.z. Musa kalmış firavun hatta onu büyütmüş h.z. Musa büyümüş firavuna savaş açmış
    firavun kabul etmiş h.z. Musa’yı Kızıldenizde yakalamışlar h.z. Musa allahımbana yardım et
    demiş allah asanı denize çarp demiş h.z. Musa çarpmış deniz iki ye ayrılmış firavun demişki
    ben allahım bakın deniz benim için açıldı demiş sonra hz musa kaçmış ofiravun orada kalmış
    ve ölecekken iman etmiş allah demişki sen ölürken değil ölmeden önce iman edecektin demiş
    ve iman kabul olmamış
    zaten bir ölen kişi allah olamaz

    Beğen

  97. mikail said

    Bu resimlerden herkez ibret alsın

    allah’ın gücünü kimse bilemez

    kendine allah dedirten böyle olur

    Beğen

  98. adanalı said

    ULAN
    GÖRÜN İŞTE GÖRÜNDE İBRET ALIN ALLAH A şirk koşmanın cezası işte budur. zeki insan ibadet eder allaha ama
    fazla zeki insan kalmamış herkes tutturmuş aşk meşkl diye onlar boş iş çavuş ibadet et allah seni daha çok sever ve sana cenneti helal kılar tamam mı …

    Beğen

  99. mazlum said

    hepimiz bir gün ölecez

    Beğen

  100. kenan güreşçi said

    deyerli kardeslerim bizlerin ibret alması aslında okadar kolayki ama çogumz daha kolay olan hayatı tercih ediyoruz nedn böyle kolay bir dünceye sahip oldumuzu anlıyamıyorum halbuki (ALLAH) tala bizlere çok açık seçik örnekler teşkil etmiştir al işte firavun deninlen nalet göz önünde bu bir gerçek deyilmi ibret deyilmi bizlerin ALLAH talaya güveni sonsuzdur şükür ama bugünkü genç kardesleririmiz hiçbirseyin farkında deyiller (ALLAH) hepimizin yardımcısı olsun nediyeyim HER CANLI BİRGÜN ÖLÜMÜ (TADACAKTIR)

    Beğen

  101. Şeyma YAZAR said

    ben anlam weremedım ewet tamm katılıorum ibret werici ama şöyle bi şey de war…kesin namaz kıldıgınn kanıtı olmadan bılemeyız çok inceledim ama bılemıorum anlam weremediğimde şu ; fotoğrafın altında daha fazla bilgi olmalıydı we neden yok ? ya da ben mi göremiyorum ?

    Beğen

  102. tolunay said

    insanların burdan ibret alması gerek bence

    Beğen

  103. genc_fb19 said

    ben gecen gün birşey duydum.kuranda yazıyormus.şüphesizki yahudi milletini yıkacak topluluk bir zamanlar orta doğuda yaşayıp anadoluya göç edip ve oraya yerleşen kavim olacaktır.yani Kuran-ı kerime göre israili yıkacak devlet türkiye diye duydum.ve çok araştırdım ama bulamadım.eğer bileniniz varsa doğrumudur?

    Beğen

  104. Abdüley Aziz kağnıcı said

    bu ibret alınacak ve allaha yüce rabbimize şart koşmanın bedelidir

    Beğen

  105. mümin topcan said

    selamunaleyküm. her ne kadar ilim irfan sahibi değilsekte allaha olan inancımı kimse değiştiremez. yukarıdaki yorumların hepsini okudum. sadece şunu söylemek isterim şunu bilmek lazımki herkesin olaylara mucizelere bakış açısı farklı olabilir.nasıl görmek istiyorsan o şekilde görürsün.fravunun ucizesi kuranda açıkca belirtilmesine rağmen şu anda sergilenen ceset ona ait veya değil ben kuranın mucizesinden yola cıkarak onun olduğunu düşünerek bir ibret göstergesi olduğuna inanıyorum. allah bizlere hidayet nasip etsin bizi affetsin inşanlah.

    Beğen

  106. derya said

    hıristiyanlara ibret olsun :@

    Beğen

  107. ahmet said

    kravozda 😀 bu firavun neden böle sece durmuş gibi

    Beğen

  108. Cyber-Killer said

    (Yunus Suresinin 90. ve 91. ayetleri hadiseyi şöyle anlatıyor)
    “İsrail Oğullarını denizden geçirdik. Firavun ve askerleri haksızlık ve düşmanlıkla arkalarına düştüler. Firavun , boğulacağı anda , `Allah’tan başka bir ilah olmadığına inandım , artık ben de Müslümanım,`dedi.
    “Fakat Cenab-ı Hakk Firavun’un imanını kabul etmemiş ve ona Cebrail (aleyhisselam) vasıtası ile şöyle buyurmuştur

    “Bugün senin gark olan (boğulan) cesedine necat (kurtuluş) vereceğim. Tâ ki senden sonrakilere bir ibret olsasın.”

    Beğen

  109. aslı said

    ibret alınacak bi resm cdden

    Beğen

  110. Cyber-Killer said

    Ama Bu Bir Firavun Deyil O Ayri Konu. Ne Bahsedilen 2.Ramses Nede Baska Bir Firavun.Cünki Tanidigimiz firavunlar ile Hz.Musa nin Yasadigi Dönem Cok farkli.Hz.Musa Döneminde Yasayan Firavun O Dönemde Misir Tahtinda Olan Herhangi Bir Firavun Olabilir.Ama Bunun Bir Firavun Hele Hele Kizil Denizde Bogulan Firavun Oldugu Tamamen Yanlis.

    Beğen

  111. sultan said

    ben bu firavunun cesedinden hiç korkmadım ve hiç ilginç değildi yani

    Beğen

  112. mehmet tuncer said

    inanmayanlar görsün

    Beğen

  113. sudenaz said

    çok saçma resmen mumya bu insanları korkutmak için ellerinden geleni yapıyorlar, kaç yüz yıl öncesi bir olay şimdi akıllarına gelmiştir SAKIN İNANMAYIN.. :::?????????

    Beğen

  114. gülnaz said

    buna inanmak çok saçma yakın zamanda fos bır haber olacagı ortaya cıkacaktır zaten, cesede bakılınca ayak bileğinde hal hal var ayrıca mezarda kap kacagın ne işi var ya töbe töbe yarabbi ya İNANMAYIN BÖYLE SAÇMALIKLARA ARKADAŞLAR kimse allaha şirk mirk koşmuyor koşanların heabınıda veren zaten verir. İNANMAYIN BÖYLE ŞEYLERE güzel kafanızı yormayınız böyle seylere: ))))

    Beğen

  115. Cyber-Killer said

    Sayin Mehmet Tuncer Kardesim. Benim Yaptigim Aciklamada Hz.Musa nin Döneminde Kizil Denizde Öyle Bir Hadise Olmadi Diye Herhangi Bir Kelime Gecmiyor. Hz.Musa Döneminde Kizil Denizde Bogulan Firavun Hakkinda Ve Kizil Denizde Yapilan Arastirmalarda Bu Olayin Gercekligi Kanitlandi.Anlatmak istedigim Sey ise Su. Ramses ile Hz.Musan´nin Dönemleri Arasinda Yüzlillar Var.Hz.Musa Döneminde Yasamis Bir Firavun Olabilir Elbbette ALLAH (cc) Ayet´inde Söyledigi Gibi O Firavunu Alem-e Ibret icin Yer Yüzüne Cikaracaktir.Bahsi Gecen Yukardaki Mumyayi Ele Alalim Umarim Yardimci Olabilirim.

    Buyrun http://www.britishmuseum.org/explore/highlights/highlight_objects/aes/p/predynastic_egyptian_man.aspx

    Bes Bin Yil Önce Ölmüs Bu Adam Cesedi Müzede Gösterilmek Üzere Bulundugu Yerden Getirilmistir.M.Ö 2.700 Yapilan Mumyalama isleminde Organlari Cikarilip Cöl Kumuna Dogrudan Temas Edilerek Vicudu Kurutulmustur.Cünki Sicak Cöl Kumu Vicud Sivalarini % 75´ini Emmerek Cesedin Cürümesine Engel Oluyor.Sicak Cöl Kumu Nem,Bakteri Gibi Organizmalari Vicuttan Uzak Tutuyor.

    Nil Vadisindeki Yerlesim Yerlerinde ( Köylerde ) Yapilan Kazilarda Bulunmustur.Bu Ceset Tamamen Dogal Olarak ( Hicbir Mumyalama islemi Yapilmadan ) Mumya Formuna Dönüsmüstür.Kendisine Ait Tipik , Otantik Esyalar ile Bulunmustur.
    ( Mumya -EA 32751-Room 64: Early Egypt
    – Hakkindaki Bilgi %70 Yaklasik Türkceye Cevrildi )

    Dinimiz Bize “Arastir Bul” Diyor. Duydugun Herseye inan Demiyor.
    Yüzlerce Sahabe,Evliya,Embiya ilim Ögrenmek icin Kilometrelerce Yollari,Cölleri Yürüyerek Gectiler.Duyduklarina Deyil Bulduklarina inandilar.
    Saygilarimla…

    Beğen

  116. sudenaz said

    ağzına sağlık Cyber-Killer …..

    Beğen

  117. emre izmitt said

    arkadaşlar bilgileriniz içn tşkr ederizz…

    Beğen

  118. ömer said

    Allahım gerçekten ibret verici bir resim ama benim anlamadığım Allah’a inanmayanlar mutlaka görmüştür veya duymuştur hala neden iman etmezler.Allah’ın gösterdiği işaretlere ne diye inanmazlar.

    Beğen

  119. naz said

    gerçekden ibretlik YUNUS suresinde şöyle yazıyor.BİZ BUGÜN SENİN CANSIZ BEDENİNİ DENİZDEN YÜKSEK BİR YERE ATACAĞIZ Kİ ARKANDAN GELECEKLERE İBRET OLSUN.

    Beğen

  120. Allah-u teala her şeye kadirdir.biz Ona inandık we iman ettik ELHAMDÜLİLLAH.bu resmi YÜCE ALLAHA inanmayanlara muhakkak gösterin.gösterin ki Allah inşallah onlara hidayet nasip etsin…( bir annenin yawrusuna olan merhameti Allah-u tealanın kullarına olan merhametinin yanında sadece okyanustaki bir damladır).

    Beğen

  121. ibrahim said

    sewgili SIRADAN BİR WATANDAŞ; kendinizi sıradan bir watandaş sıfatına koymakla,yazdıklarınız sizi hiç sıradanlaştırmıyo.öncelikle sizin bu olaya bakış açınız tamamen BİLİMSELdir.dinci kesim olarak ayırdığınız insanlar ise bu olayı tamamen manewi görmektedir.bu olay Allah bilir nice insanların hidayetina wesile oldu.sizin bu konodaki ilminiz we sözüne ettiğiniz ingiliz bilim adamının ilmi Allah-u Teala nın ilminin yanında ÇOK ÇOK ACİZDİR.ŞÜPHESİZ ALLAH(c.c)HERŞEYİ BİLEN WE GÖRENDİR.

    Beğen

  122. Cyber-Killer said

    Size Kisa Bir Hikayeden bahsedeyim. ( Birgün Bir Amerikali Su Alti Arkelogu Olan (Robert Ballard) Bir Yerden Kisa Bir Yazi Okur. “Gözlerimizin önünde ve emrimiz uyarinca gemiyi yap ve zulmedenler hakkinda bana bir sey söyleme! Onlar mutlaka bogulacaklardir ! » (Hud, 37) ” Bunun Üzerine Robert Ballard Konuyu Arastirir. Buldugu Kaynaklar Yüce Kitabimiz KURAN-I KERIM den Alinmis Oldugunu Gösterir.Ve Bunu Gercek Olup Olmadigini Arastirmak Üzere KURAN DAN VE BILIMDEN YARARLANARAK Hadisenin Gerceklestigi Bölgeyi Bulur.Aradigi Gerecek ise NUH (a.s) Kavminin Helakidir.Hadisenin Bir Zamanlar Göl Olan Ve Tamamen Gercekligini Kanitlarcasina Dalgalanan KARA DENIZ dir.Yillarini Verdigi Arastirma Sonucunda %75 lik Dogruluk Payi Yakalar.7500 Yil Önce Yasamis Bir Kavmin Bulgulari,Toprak Zemininden Farkli, Yapi Amacli Kulanilmis Birket Kalintilari,Ve Cürüme Disinda Bir Felaket Sonucu Hasar Görmüs Canli Varkliklarin Fosil Kalintilari)Belki o da SIRADAN BIR VATANDASTI Ama Bizim Yillardir Okuyup Yapamadigimizi KURAN-I KERIM isiginda Bir Nebze Olsun Ortaya Cikardi.Yine KURAN-I KERIM isiginda insan Anatomisi,Teknolojik icatlar,Biyolojik Maddeler,insan sagligi Acisindan Yararli Organizmalar,Ve ALLAH (c.c) “HÜVE” Sifatindan Yola Cikarak Teknolojik Sinyallerin Kullanilmasi Kanitlanmistir.BIR ISIK YOKSA YOLUNU BULAMAZSIN.Bunlar inanlarin Hikayesi. Hz. ALI “BANA BIR HARF ÖGRETENIN KIRK YIL KÖLESI OLURUM” Derken SIRADAN Biri Deyildi.”Aklinizi Kullaniyormusunuz” ( Bakara : 44 ) “Geceyi, gündüzü, güneşi ve ay’ı sizin hizmetinize verdi. Yıldızlar da O’nun emriyle (size) boyun eğdirilmiştir. Şüphesiz bunda aklını kullanan bir toplum için ibretler vardır.” ( Nahl : 12 . Dedigim Gibi Ne Yazik ki Bunlari Sadece SIRADAN BIR VATANDAS OLARAK BILIYORUZ.inaniyoruz Diyoruz Yüce Kitabimizin Isaretlerini anlamiyoruz.Birinin “iste Bu Budur” Dedigine SIRADAN BIR VATANDAS OLARAK inaniyoruz.SÜPHESIZ ALLAH (c.c)DOGRUYU GÖSTERENDIR…

    Beğen

  123. muhammet said

    Sevgili kardeşlerim fazla söze ne hacet bu kadar inceliyosuınuzda hazreti Kuranı hiç araştırmıyonuzmu orda herşey yazıyo bakın bulursunuz

    Beğen

  124. Şeymanur said

    Umarım bunu qörenler ibret alıp Alahın nelerre gücü yeteceğine inanırlar…!!

    Beğen

  125. esat said

    evet bu firvun un resmi ibretlik resim

    Beğen

  126. gizem said

    :8
    bizede bgn din hocamız bhsetti ve bnde merak ettim bakıyorum şuan ,vow,kesinlikkle,

    Beğen

  127. halil said

    lan korktum valla ha

    Beğen

  128. buse said

    çok ürpertirici

    Beğen

  129. hüseyin said

    arkadaslar ben hıc bırsey demıyorum sadece allah (İSLAH) etsin ….

    Beğen

  130. ibrahim said

    Birileri en odak noktasına kadar araştırıp didikleyince bende cwp yazmaktan kendimi alamadım.cwbım şahsa değil,anlayan herkeseydi..önemli olan olaya bakış açımız,yoksa bi suya bile şarap gözüyle bakıp içsek,o suyun şarap olmaktan ne farkı kalır.HERŞEYE KADİR EL-LATİF.Allah a emanet…

    Beğen

  131. SEZER said

    BENCE ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKGÜZEL OLMUŞ

    Beğen

  132. BAHAR said

    Ben çok züldüm doğrusu bir insanın bu dünyada yaşayıpta allahın varlığını inadına kabul etmeyip
    de bu dünyadan kötü bir şekilde ayrılması bir insanın uğraya bileceği en kötü olay olmalı ama bu insanlara sevinmekte bize yakışmayan bir davranış,hiç bir zaman ne oldum demiyeceksin ne olacağım diyeceksin.Hiç kimsenin öbür dünya için garantisi yoktur.Allah hakkımızda hayırlısını versin.AMİN.

    Beğen

  133. ismail said

    anlasılan son nefeste iman etmenın faydası yok henuz erkenken sımdıden baslayalım

    Beğen

  134. nimet said

    ALLAH TARAFINDAN TOPLUMA MESAJ AMA ANLAYAN NERDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    Beğen

  135. ibrahim said

    Bahar hanım gerçekten çok güzel bi yazı olmuş..çok beğendim,ewet eğer bizler gerçek müslüman toplumu isek bu olaya tamda sizin gözünüzle bakmalıyız.dalga konusu yaparak değil..yazınız için adıma tşk ederim…ALLAH (c.c.) GERÇEK İMANLILARI SEWER..Allah a emanet..

    Beğen

  136. irem said

    allaha inanmaması çok günah hemde çok kötü bişi herzaman ben allahın tarafındanım

    Beğen

  137. nezaket said

    Allah’ı inkar edersen böle sonsuza kadar namaz kılarsn

    Beğen

  138. kubilay said

    bu daha dünyada yanmış hali ya bide öbür taraftaki haline nedemeli düsünmek bile istemiyorum eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee herkes ettiğini çekecekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    Beğen

  139. kubilay said

    yalnız secde etmek için biraz gecikmiş durumda eeee son pişmanlık fayda etmiyor ammaaaaaaaaaaa

    Beğen

  140. durmuş said

    çok korkutucu.ibret verici.

    Beğen

  141. ÖMER said

    arkadaşlar ben birşeye daha vurgu yapmak istiyorum. insan psikolojisinde genelde şu vardır. hele biraz daha zaman geçsin elbet dinimizin gereğini yaparız. oysa gerek çevremizden gerek tv lerde izlediğimiz kaza ve ölüm haberlerindeki çok genç yaşlardaki arkadaşlar bize asıl hakikati gösteriyor. ama bizler daha doğrusu çoğumuz bunu görmekten kaçınıyoruz. lütfen çok geç olmadan Hakk’a yönelelim.

    Beğen

  142. Ferid said

    lale sorum olcak sana firavun cesedinin sevimli olan yanı yada uzvu hangisidir aydınlat bizi stop bide israil ogullarına ölümm

    Beğen

  143. gariban said

    hepinizi canı gönülden selamlıyorum arkadaşlar!!
    bence çok yorumlamayın.biz kendimize bakalım..allah hepimizi affetsin amin.(her koyun kendi bacağından asılır)

    Beğen

  144. begüm said

    bence de ibret alınacak bir resim ama biz kendimize bakalım bizim yarın ne olacaımz belli mi…

    Beğen

  145. yasin said

    bundanda ibret almayın yiyise bunu gördüktün ten sonra şimdi kimi namaza kimi niyaza başlar ama ölüm döşegindeki adamın töbesi kabul olmaz bu size yeter

    Beğen

  146. Srkn Ylmz said

    Soruları Bu Siteyi Yapana Veya Sizinle Konuşana Sormayın Soruların Cevabını Açın Kuranı Kerimde Okuyun…

    Beğen

  147. melek said

    rabbim sana şükürler olsunki bizi müslüman olarak yaratmışsın.allahın bize varlıgının ve herzaman var olacagının bir delili. bunu görüpte iman etmeyenin yazık haline

    Beğen

  148. ahmet said

    okuduğum yazılarda sorulan sorularda atlanan bir kısım gördüm belirtmek istedim.

    Dünya tarihinde peygamber gönderilmemiş kavimler de vardı.
    Bu kavimlerin insanları ahirette tekrar dirilmeyecektir.
    benim bildiğim bu şekildedir daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar detaylı şekilde anlatırsa daha açıklayıcı olur sanırım.

    Beğen

  149. nejla said

    Allahın adaleti insanlara ibret olsun diye

    Beğen

  150. Hacer said

    handan kardesim
    adem as.yaratildigi vakit oda Allah (cc.)ibadet ediyordu.taki ogullarindan kabil diger oglu habili öldürünceye kadar hersey yolundaydi.zaten insan oglunun birbirine düsmanligi buradan basladi derken kabil babasinin yanindan ayril di böylece farkli gruplasmalar oldu. her din Allah (cc.) yolladigi sekilde kalmadi malesef her din degistirlmeden önce hak dindi en basiti hz. isanin zamaninda hristiyanlik degismemis hali ile iman edenler cennete gidecekler, yahudiler aynen öyle degismemis haline inananlar Allah (cc.)emir ve yasaklarina inananlar ayni sekilde cennete gidecekler.ne zaman ki din degstirildi hükmüde kalkmis oldu o dinin o yüzden yeni peygamberler ve dinler geldi kainat yaratilmadan önce Resulullahin ismi serifleri yaziyordu cennet kapisinin üstünde hersey bir sebeb Resullahin son peygamber olmasi icin bu dinler gecerliligini yitirmesi gerekiyoordu ve öyle oldu su anda hak din Islam ve son Peygamber Hz.Muhammed (sav)dir bana ulasirsan sana yardimci olmaya hazirim

    Beğen

  151. Hacer said

    serkan yilmaz bey
    kuranin aciklamasini mutlaka okuyacagiz
    fakat birde yol gösteren olmasi lazim harita elimizde fakat nasil takip edecegimizi bilmiyorsak dogru yolu nasil bulalim elinden geldigi kadar arkadaslar yardimci olmaya calisiyorlar sagolsunlar

    Beğen

  152. Hacer said

    ismail kardesim
    sekaratülmevtte kula Allah cc hü gidecegi mekani gösteriyor tabiki firavunada gösterildi oda iman etmeye kalkti o gidilecek mekan görüldükten sonra tevbe kabul edilmiyor artik cünkü is bitmis tevbe kapisi kapanmistir

    Beğen

  153. Nazmi KÖSTEK said

    işte herkez görsün de ibret alsın hala körü körüne inanmayanlara bu resim

    Beğen

  154. öd said

    rahman ve rahim olan ALLAH ın adıyla ALLAH (a.c) sonsuz güç ve kudret sahibidir O nun alnından yakalayıp denetlemedigi hiç bir canlı yotur arkadaşlar türk islam birligi kurulacak ve islam ALLAH ın izniyle yeniden hakim olacak içinde yaşadıgımız yüz yıl cok önemli bir yüzyıl PEYGAMBER imiz (SAV) ümmetin ömrü 1500 seneyi geçmeyecek demiş ayrıca dünyanın ömrü 7000 yıl demiş ve bana kadar geçen süre 5600 yıl demiş geriye 1400 kalıyor biz 1430 dayız ayrıca MEHTİ (as) zuhur etmeden cenabı ALLAH ın kıyameti gerçekleştirmeyecegini aktarmış o vakitten bir gün dahi kalmış olsa onu erteler demiş ayrıca bir kuran ayetinde ALLAH (a.c) kendi nurunu tamamlamaktan başkasını istemiyor diyor her şeyin en dogrusunu ALLAH (Azze ve celle) bilir

    Beğen

  155. öd said

    arkadaşlar bir şey örenmek istiyorsanız kaynagına yani kuranı kerime bakın o ALLAH kelamıdır ayrıca peygamber efendimiz hz MUHAMMET (sav)in hadislerini inceleyin PEYGAMBERİMİZİN (sav) in 1400 yıl önce ALLAH ın dilemesiyle mucizevi bir şekilde bizlere aktardıgı bir cok bilgi var insanlar bunların birinin farkına varsa iman ederler mesela yüksek binalar yapmakta insanlar birbirleri ile yarışacaklar öküzsüz ve sabansız tarım yapılması modern tarıma işaret etmiş afganistanın işgali iki uclu bir yıldızın zuhur etmesi lulin kuyruluklu yıldızı ırakın işgali fıratın suyunun kesilmesi zinanın yayılması içkinin yaygınlaşması haramların helal sayılması işin ehline verilmemesi daha yüzlercesi bunların hepsi içinde bulundugumuz zamanın ahir zaman olduguna işaret ediyor bunlar 1400 yıl önce sölense insanlar kesinlikle anlamazlardı ama işte hepimiz şahit oluyoruz bunların birbiri ardınca zuhur etmeside ayrıca bir mucizedir PEYGAMBERİMİZ (SAV) bunların hepsini 1400 yıl önce sölemiştir sahih hadis kitaplarında mevcuttur hepsi hepside hz MEHDİ (as) zuhur ettigine işaret ediyor ve MEHDİ (as) konstantinede yani istanbulda zuhur edecek inş hadiste geçiyor herşeyin en dogrusunu ALLAH (azze ve celle) bilir

    Beğen

  156. vahadettin orta said

    firavuna iyi olmuş hak teala yapacağını bilir

    Beğen

  157. öd said

    hamdolsun alemlerin rabbine hamdolsun alemlerin sahibine

    Beğen

  158. sinem said

    yha bn şahsen çok ibret aldım ALLAHA İNANMAYAN KAFİRDİR

    Beğen

  159. zehra said

    midem bulandı yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    Beğen

  160. sabutay.hudai said

    ALLAHIN selamı butun ALLAHI sevenlerin uzerine olsun.Yuce RABBİMİZ bizler icin sonsuz şukrlere laiq nimetler lutuf edib ki nakadar şukur etsek azdır.

    Beğen

  161. hasan said

    ya arkadaşlar tmm yüce rab var peygameriz o yüce allah ın habibi hak ama bu resim firavun deil firavun musaya secde ederken gabını çananıda mı yanına almış ve mu çok güzel mum yalanmış insan cesedi

    Beğen

  162. Mesut said

    allah(c c )bizi kendi yolundan ayırmasın tüm müslümanlara yardım etsin bu resimler hepimize allahın büyüklügünü göstermektedir herkese ibret olsun

    Beğen

  163. ezo said

    vay be gerçekten ibret alınacak bir olaymış

    Beğen

  164. hakan said

    tüm hırıstiyanların Allaha saykızızlıkedenlerin hali budur

    Beğen

  165. huseyın said

    cok ılgınc asırlar gecmıs aradan ama secde hslınde duruyo allah c.c herkese hakettını verır

    Beğen

  166. Suheda said

    ya cok guzel olmus allah herzaman dogru yolda olanların yanındadır hıcbır zaman dogruluktan kacmayın allah werdıgı malı da , mulkude gerı almasını bılır ama onemlı olan o malıda , mulkude dogru bır sekılde kullanıp yoldan cıkmamaktır gordunuz fıravun malına mulkune guvenıp HZ MUSA’yı umursamadı bıle ama son anda bogulurken farkına vardı kı ALLAHA iman ettı ama ALLAH kabul etmedı…

    Beğen

  167. kader said

    cooooooooooook kötü yaaaaa bu insan resmen coooook fena oluyor

    Beğen

  168. elif melek said

    çok ibretlik bir şey insan demekki böyle kötü hale geliyor okadar kötü insan

    Beğen

  169. Tuba said

    gerçekten de çok ibretlik.ALLAH cümlemizi görüpde dersalanlardan eylesin

    Beğen

  170. homed said

    allahım biz günahkarları böyle şeylerden koru.

    Beğen

  171. tolga said

    (YUNUS SURESİ / 91)

    “Bugün ise, senden sonrakilere bir ayet (tarihi bir belge, ibret) olman için seni yalnızca bedeninle kurtaracağız (herkese cesedini göstereceğiz). Gerçekten insanlardan çoğu, bizim ayetlerimizden habersizdirler“ ne olmuş sana firaun hanı sen ilihtın ne oldu gördüğüm kadarıyla bir kafesin içinde secde etmişsin alemlerin rabbine o rahmandır o rahimdir o sübhan dır o firaun şunu unutma ki o kahhar dır senin sonun alevli bir ahttır intikam alanların en hayırlısı allah tır

    Beğen

  172. muharrem said

    allahın buyruğu üzerine İBRET almamız sart…… allah çümlemize hidayetini nasip eylesin
    AMİNN…..

    Beğen

  173. tolga said

    ilk insanlar hz.adem ve hz.havva ve onların çockları ürediler çoğaldılar insanlık çoğaldı ve bir kale inşaa etmeye başladılar göğe erecek bir kale ve orda yaşayacaklardı insanlar fakat rabbimiz buna izin vermedi ve dillerini değiştirdi ırklarını değiştirdi buna vavilonia deniyor insanlık bu yüzden bölündü dağıldı ve kabileler oluştu ayrılıklar oluştu bundan sonrasınıda siz düşünün sayın okuyucular ve site sakinleri herkese saygılar esenle kalın allah dostları

    Beğen

  174. XXX said

    ekrem kardesim guzel soyledin insALLAH : bizde uzerimize dusen gorevleri faslasiyla yapariz ha ALLAH-a inanmayanlara ( Ha$a) sesleniyorum : noldu Lan ? cvp versenize kucuk dilinizi mi yuttunuz , sizin gibilerin de yeri (en dogrusunu ALLAH-bilir) orasi olacakdir hepiniz gebereceksiniiz(en dogrusunu ALLAH-bilir ) her kese tavsiyem c.c ALLAH-dan korkun ki Kurtulusa eresiniiz : insALLAH cenabu ALLAH hepimizin gunahylarini bagislar cennette Hz.Muhammed(salllahu-aleyhi-vesellem i ve Hz.Ali yi goruruz onlarla bulusuruz bundan buyuk mutluluk mu olur ? ; ALLAH-affetsin :Amin_

    Beğen

  175. mhsn said

    cok ılgınc asırlar gecmıs AMA daha cesedi çürümemiş ALLAH BİRDİR…

    Beğen

  176. e6ru said

    Sevgili arkadaşlar, bu resimdeki firavunun cesedi falan değil… Mısırda bulunmuş doğal bir mumyadır bu. Ben araştırdım ve öğrendim, zaten dikkat ederseniz sağında solunda bu zavallı adamcağıza ait çeşitli kap kacak vb. nesneleri de göreceksiniz. Mısırlılar öldükten sonra dirilişe inandıkları için kişinin özel eşyalarıyla birlikte gömerlerdi cesedi… Mısırda bundan çok daha iyi korunmuş doğal mumya örnekleri de var…
    Biraz mantık kullanınca da zaten anlarsınız, Allah madem çürümemesini istemiş ancak cesedi bu kadar mı koruyabilmiş? Tam anlamıyla korumaya gücü yetmemiş mi? Oysa bu adamcağızın yarısı bile çürümeden korunamamış… Hepinize saygılar…

    Beğen

  177. MALATYALİ said

    Handan KUR’AN-I KERİM diye yazılır snin yazdığın gibi yazılmaz
    Bundan sonra yazdığım gibi yazmanı tavsiye ederim

    Beğen

  178. MALATYALİ said

    xxx çok doğru konuştun
    ALLAH annemizi babamızı ve tüm mümminlerin günahlarını bağışlasın AMİİİİİN !

    Beğen

  179. Kısa süreli misafir said

    Slm Arkadaşlar
    Rastlandı üzerine bu siteyi gördüm. Uzun duramayacağım. Belki bir daha uğrayamam siteye. Şu zamana kadar olan yaşantım dan kendimce yorumladığım kısa bir yazı yazacağım.
    Öncelikle hiç bir kişiyi dinli,dinsiz diyerek ve her olayı kesin cümlelerle birbirimize anlatmak, ısrarla anlatmaya çalışmak hiçbirimizin haddi değildir. Rabbimiz ve O’nun kitabı Kuran-ı Kerim, her sorumuza ve her zorluğumuza yardım için yetendir ve yeterlidir.
    Bizleri saçma sapan sorulara götüren kendi hatalarımızdır. Bilinçsizce din ve ahlak dersi vermeye çalışan insanlar yüzünden, din sorgulanmaya başlamıştır.. Bunlara bir çok örnek verebiliriz. “Denizde insana benzeyen balık bulundu hikayesi(oysa o bölgede yüzlerce yaşayan bir balık türü), Fare olan kız hikayesi( mumdan yapılan bir heykel olduğu) vs vs..doğruluğunu tam olarak bilmeden, bilinçsizce videolar yapıp kesin yargılarla insanlara bunlara sunanlar dinine zarar vermektedirler.
    Gelelim kesin sözlerle insanlara dini yasak koymaya; böyle böyle yaparsan, şöyle olursun cümlelerini kurarak insanlara dini güçleştirenlerde dine zarar vermektedirler..

    Kesin konuşmak, Allah kullarını korkutarak dini tanıtmaya çalışmak,dini anlatmaya çalışmak. Allah katın da günahtır.
    Bakın arkadaşlar, Rabbimiz her hatanın bir telefisini yapma şansı bıramış bizlere, yani tövbe kapılarını açık bırakmış.
    Daha iyi anlamanız için şu örneği vereyim.
    Rabbimiz emirlerini ve yasaklarını bizlere sunurken; yapılan hatadan cehennem azabına uğrayacağımızı lakin tövbe edip, imanlı bir kul olursak bizleri affedeceğini bildiriyor.
    Peki ya bazılarımız ne yapıyoruz dini fetva verireken: şöyle şöyle yaparsan böyle böyle olursun. yani kurtuluş yok. ya önceden yapılmışsa.. ben çok insan tanırım 3 cuma namazı kaçırdığı için cuma namazına gitmeyen. çünkü ona denilmiş ki 3 cuma kaçırırsan cuma namazın kabul olunmaz vs vs.
    ……………..(ARAŞTIRIN: KİFİL Hayatı)……….. ………………
    Bakın arkadaşlar şunu iyi anlamalıyız ki, din konuların da kesin yargılarla insanlara yaklaşmamalıyız. Biz iyi niyetli yaklaşsakta yapmış olduğumuz davranış kötü şeylere yol açabilir.
    Herşeyi güzel güzel oturup yorumlayarakbilgi alışverişi yapılmalı..
    Rabbimizi anlamak, O’ nun varlığına inanmak için mucize aramaya gerek yok. zaten kainat onun bir mucizesi değilmidir. Neden bir kou üzerine takılıp tartışma yapıyorsunuz. Dağların yüceliği, denizlerin görkemliğini, yaratılanların çeşitliliği ve imaknsızlığını, türlü nimetleri bizlere birer mucize ve ibret değilmidir?
    Tabiki ibret alacağımız bir çok felaket izleri kalmıştır günümüze lakin bizlerin şuan için bunlara ihtiyacı varmı? herşey ortada değil mi? Bu Kuran-ı Kerim de geçen Firavun cesedi de olabilir ya da daha bulunmamışta olabilir.. Ben Firavun cesedi olduğuna inanmaktayım, yanına konulan küp,tas vs. eşyalarının bir dekor olduğunu düşünüyorum. Sıradan bir eski mısırlı bir insan olduğunu sanmıyorum..
    ……………..(ARAŞTIRIN Pompei Halkı-Lut Kavmi)…………….. ………………
    Daha bir çok ibret alacağımız örnekeler var ama konu dağılmasın..

    Son kez şunları söylemek istiyorum. Değerli vaktinizi daha çok çalmak istemiyorum.
    Kuran-ı Kerim deki mucizlerin hepsi günümüzde olacak diye bir şey yok daha bulunmayan açıklanamayan bir çok mucize bizi bekliyor belkide.
    Er veya geç Rabbimiz firavunun cesedini bize gösterecktir, yada şu resim de göstermektedir.

    Rabbimize şöyle dua etmek lazım ” Rabbim senin her yarattığın bir mucizedir, bunları benim görebilmem ve anlamam için gözümün perdesini kaldır.. Salih kullardan olmamı nasp eyle.. Bana nasip ettiğin olanaklar şüphesi dünyada ki çok fazla insanın olanağından fazladır( müslüman doğmak en önemlisi) şükür olsun Sana. Güzel insanlarıda hidayete erdirirsin inş. Rabbim.””
    Şüphesiz ki hidayete ermek için hk etmek lazım. Gözler ve kalpler üstünde ki perdeleri kaldırmaya çalışmak lazım, Allahımızdan yardım istememiz lazım.

    ALLAH A EMANET KALIN
    HOŞÇAKALIN

    Beğen

  180. selma said

    firavunlar allaha hiç inanmamışlardır. sadece ölürken korktukları için allaha tevbe etmişlerdir fakat bu tevbe müteber değildir arkadaşlar ve de kıyamet günü geldiğinde bütün ölüler canlanacaktır firavunlar bile ameli kötü olan birisinin mesela başının üstünde tam başının dibinde kızgın güneş olacaktır v siz güneşin sıcaklığını tahmin edin bari ameli iyi olanlar bu güneşe katlanmak zorunda olamyacaklardır hem mesela siz dirisiniz kıyamet gününde ölüp tekrar dirileceksiniz. gelelim ve kıyamet gününde saçınızın 1 teli varya o kadar ince uppuzun bir köprüden geçeceksiniz amelleri iyi olanlar yel gibi koşarak geçecek amelleri kötü olanlar ise dibi kızgın ateşlerle dolu yere mahsur kalabilirler çünkü o kıl kadar ince yerden amelleri kötü olan insanlar bir kaplumbağadan bile yavar düşe kalka gideceksiniz bu düşme sonucundada cehennemin kızgın ateşimnde günah ların ne kadarsa eğer o kadar yanmaya mahsur kalacaksın annen ve baban senden şans isteyecek canından çok sevdiğin annenden kaçacaksın son damlasına kadar bunlar alıntı değildir ben kurana gidiyorum hocalarıma sordum o ibretlik durum değildir bu ibretlik bir durumdur siz hep dua edin namazınızı kılın şükredin.DUALARINIZ KABUL EDİLMİYOR DİYE SAKIN ALLAH DUAMI KABUL ETMEDİ İŞTE DEMEYİN ŞÜKREDİN ALLAHA ÇÜNKÜ ALLAH SİZİN DUA ETMENBİZİ ÇOK BEĞENMİŞTİR TEKRAR TEKRAR EDİN BUNUN İÇİNDE ÇÜNKÜ ALLAH SİZ 99999999999999999 KADAR GÜNAHTA İŞLEMİŞ OLSANIZ BİR TANE TÖVBENİZ 99999999999999999 KADAR SEVAP OLUR SİZ ALLAHA DUANIUZ KABUL OLMADI DİYE NANKÖRLÜK ETMEYİN SİZ CEHENNEMLİKTE OLSANIZ ALLAH SİZİ CENNTE GÖTÜRÜR KABUL ETMEDİĞİ DUALARI KARŞILIĞINDADA SİZE BİR CENNETFTE KÖŞK SUNAR…

    Beğen

  181. zekican said

    bu ceset mumyalanmamıştır arkadaşlar.kur an ı kerimde yazar ki:

    ‘Bizde bugün seni denizden yüksek bir yere atacağız ki…Arkandan gelen nesillere ibret olsun.

    Beğen

  182. TA KENDİSİDİR said

    BİR YORUM OKUDUM. FİRAVUNUN CESEDİ OLABİLİRMİ DİYOR BİR ARKADAŞIMIZ? ŞÜPHE EDİYOR , AMA BİLGİ İSTİYOR …o hiç şüphesiz mumya bile değil.çünkü mumyalar bile belirli aralıklarla ilaçlanması gerekiyor. Ama bu ceset hiç korunmamıştır. Ayrıca ayetlerdeki bildirilenlere tam uyuyor. Şüphe yok ki firavun 3000 yıl sonra akıbeti ile ortada.bizlere ibret için gösterileceği Rabbimden (C.C)bildiriliyor. Tefekkür edelim inşallah!

    Beğen

  183. TA KENDİSİDİR said

    176, yorum ile ilgili şunları da eklemek isterim. bir kere söylediği sözleri kendisi için çok tehlikeli buldum. fakat bir insan bir konuyu vijdan,akıl,irade ile yaklaşmaz ise ne söylerse söylesin söylediğine kendisi bile inanmaz. O nun söylediği gibi olsun diyelim…Yine de Olumsuz cevap vereceğini kendisi bilmiyormu? Lutfen itikat ile ilgili araştırmalarda yapalım!!!
    Peygamberler zamanında ne mucizeler oldu . Neler oldu..Hep biliyoruz. Onlar bu mucizeleri çıplak gözleri ile gördü. Ama inat,inat,inat.. Firavun da ne mucizeler gördü. SON ANDA MUSANIN RABBİNE İNANDIM DEDİ. RABBİM; ŞİMDİMİ DEDİ? YANİ RABBİM BİZE SAYISIZ DELİL GÖNDERMİŞTİR. FAKAT BİZ DELİLSİZ ONA İNANMAMIZ GEREKİYOR. SEVGİLERLER,SAYGILAR

    Beğen

  184. recep said

    daha en ıyı hali bu kım bılır sımdı nasıl…….

    Beğen

  185. recep said

    inanmayanın en acı hali ibrewtlik bir olay……

    Beğen

  186. batmanlı said

    Firavun korkudan secdeye kapılmış ALLAH’ın korkusundan biz ise iman uzerine secdeye kapılıyoruz.

    Beğen

  187. Hasan Uyar said

    arkadaşlar bu fravunun Kuranı Kerimde ki halidir

    Beğen

  188. sergen said

    ya zten adam müslüman deil zerre acımadım

    Beğen

  189. Firavunun Hayatı
    Hz. Musa (as) bir önceki bölümde anlattığımız gibi çok zor bir ortamda dünyaya geldi. Dünyaya geldiği anda dahi hayatı tehlikedeydi. Firavun tüm yeni doğan erkek çocukları öldürüyor, kız çocukları ise kölelik yapması için sağ bırakıyordu. İşte, Hz. Musa (as) böyle bir tehlike içinde kölelerin arasında öldürülme tehdidiyle yaşamaya başladı. Annesi de Hz. Musa (as) için endişe ediyordu. Bu endişesi Allah’tan aldığı ilhama kadar da sürdü:

    Musa’nın annesine: “Onu emzir, şayet onun için korkacak olursan, onu suya bırak, korkma ve üzülme; çünkü onu Biz sana tekrar geri vereceğiz ve onu gönderilen (elçilerden) kılacağız” diye vahyettik (bildirdik). (Kasas Suresi, 7)

    Allah, Hz. Musa (as)’ın annesine eğer korkarsa ne yapacağını ilham etmişti. Eğer Firavun’un adamları Hz. Musa (as)’ın doğduğunu öğrenirse onu sandığın içine koyacak ve suya bırakacaktı. Hz. Musa (as)’ın annesi aldığı vahiy doğrultusunda öyle de yaptı. Çünkü oğlunun hayatından endişe ediyordu. Hz. Musa (as)’ı bir sandığa koydu ve akmakta olan Nil’in sularına bıraktı. Akıntının onu nasıl ve nereye götüreceğini bilmiyordu. Fakat Rabbimiz’in ilhamı ile, sonunda tekrar kendisine geri döneceğini ve peygamber olacağını biliyordu. Herşeyi yaratan ve onlara nizam veren Allah, onu ve Hz. Musa (as)’ı da yaratmış, onlar için neyi takdir ettiğini de ona bildirmişti. Allah daha sonra doğumuyla ilgili bu gerçeği Hz. Musa (as)’a şöyle hatırlattığı ayetlerde haber verilmiştir:

    “Hani, annene vahyolunan şeyi vahyetmiştik, (şöyle ki:)”
    “Onu sandığın içine koy, suya bırak, böylece su onu sahile bıraksın; onu Benim de düşmanım, onun da düşmanı olan biri alacaktır…” (Taha Suresi, 38-39)

    Burada üzerinde durulması gereken önemli bir konu, kaderdir. Ayette Allah Hz. Musa (as)’ın annesine oğlunu suya bırakmasını söylemiş ve sonunda onu Firavun’un alacağını ve onun kendisine geri dönüp elçilerden olacağını bildirmişti. Yani Hz. Musa (as) doğduğunda onun bir sandık içinde suya bırakılacağı, Firavun’un onu bulacağı, sonunda ise Hz. Musa (as)’ın bir peygamber olacağı belliydi. Çünkü Allah onun kaderini öyle belirlemişti. Allah bunu Hz. Musa (as)’ın annesine bildirdi.

    Burada Hz. Musa (as)’ın hayatındaki tüm detayların en ince ayrıntısına kadar Allah Katında kaderde takdir edildiğine ve aynen takdir edildiği gibi gerçekleştiğine dikkat etmek gerekir. Allah’ın Hz. Musa (as)’ın annesine ilettiği vahyin gerçekleşmesi, sayısız şartın tam kaderde tespit edildiği şekilde meydana gelmesi ile olmuştur.

    Hz. Musa (as)’ın Firavun’un adamlarından kurtularak, suda boğulmadan Firavun’un sarayına kadar gitmesi için:

    1- Bebek yaştaki Hz. Musa (as)’ın bindirildiği sandık su almamalıdır. Bunun için sandık ustasının sandığı suda yüzebilecek uygun ölçülerde yapmış olması gereklidir. Öte yandan sandığın şekli de yüzme hızı açısından önemlidir. Ne çok daha hızlı yüzüp Firavun’un olduğu yeri geçecek ne de yavaş olup geri kalacak şekilde olmalıdır. Tam olması gereken hızda hareket edecek şekilde yapılmış olmalıdır. Bunların hepsi de sandığı yapan ustanın kaderinde tespit edilmiş detaylardır. O da bu sandığı tam yapması gereken şekilde yapmıştır.

    2- Sandığı sürükleyen akıntı ne daha hızlı ne de daha yavaş olmalı, nehrin suları tam gerekli hızda ilerlemelidir. Yani Nil’in debisini oluşturan yağışlar da tam bu şekilde Allah’ın yarattığı kader ölçüsünde belirli bir hesap ile olmuştur.

    3- Esen rüzgarlar da sandığı yine tam gerektiği şekilde etkilemelidir. Yani rüzgar da bir kader doğrultusunda esmektedir. Ne çok esip sürüklemeli, ne ters esip yönünü değiştirmeli ne de yavaş esip hızını azaltmalıdır.

    4- Nil boyunca başka kimse bu sandığı bulmamalıdır. Yani sakıncalı hiç kimse oradan geçmemeli, oradan geçmekte olan hiç kimse de ona rastlamamalıdır. Dolayısıyla Nil çevresinde yaşayan herkes bir kader doğrultusunda oradan geçmeyecek veya sandığı görmeyecektir. Nitekim bu şart da Allah’ın tespit ettiği kadere göre gerçekleşmiştir.

    5- Hz. Musa (as)’ın hayatı gibi Firavun ve ailesinin hayatı da bir kader doğrultusundadır. Onlar da tam olmaları gereken saatte ve olmaları gereken yerde olmalı ve Hz. Musa (as)’ı bulmalıdırlar. Belki Firavun ailesi Nil kenarına daha erken gelmeyi planlamış olabilir. Onların gecikmesine sebep olan da kaderlerindeki işi yaparak olması gerekeni sağlamıştır.

    Bunların hepsi Firavun’un Hz. Musa (as)’ı bulmasını sağlayan sebeplerden birkaçıdır. Hepsi de Allah’ın Hz. Musa (as)’ın annesine daha önceden vahyettiği söze uygun olarak tam gerektiği şekilde gerçekleşmiştir. Gerçekte Allah’ın Hz. Musa (as)’ın annesine verdiği söz de ve gerçekleşen tüm diğer olaylar da, Allah’ın ezelde tespit ettiği kadere göre olup bitmiştir.

    Hz. Musa (as)’ın kaderinde olan olaylar sadece buraya kadar anlattığımız gibi hadiseler değildir. Hayatının her anı, tüm insanların olduğu gibi, belli bir kaderle takdir edilmiştir. O ne doğduğu yeri, ne doğduğu yılı, ne kendi kavmini ne de anne ve babasını seçmiştir. Bunların tümünü Allah takdir etmiş ve yaratmıştır.

    Daha ince ve detaylı olarak düşündüğümüzde kaderin hayatın her anına nasıl mutlak şekilde hakim olduğunu daha yakından hissedebiliriz. Bu kıssa da bunu çokça hatırlatarak üzerinde düşünülmesini sağlar. Allah, Hz. Musa (as) kıssasındaki tüm bu detaylarla, aslında Kendisinin, tüm insanların ve tüm kainatın kaderini de önceden takdir ettiğini bizlere hatırlatmaktadır.

    Nasıl Hz. Musa (as) Nil’de Allah’ın takdir ettiği kadere göre hareket ediyorsa Firavun ve ailesi de onunla karşılaşacakları yere kaderleri doğrultusunda gitmişlerdir. Ayetlerde Firavun ailesinin, aynen Allah’ın daha önce Hz. Musa (as)’ın annesine vahyettiği gibi davrandıkları, yani onu bilmeden himaye altına aldıkları şöyle anlatılır:

    Nihayet Firavun’un ailesi, onu (ileride bilmeksizin) kendileri için bir düşman ve üzüntü konusu olsun diye sahipsiz görüp aldılar. Gerçekte Firavun, Haman ve askerleri bir yanılgı içindeydi. Firavun’un karısı dedi ki: “Benim için de, senin için de bir göz bebeği; onu öldürmeyin; umulur ki bize yararı dokunur veya onu evlat ediniriz.” Oysa onlar (başlarına geleceklerin) şuurunda değillerdi. (Kasas Suresi, 8-9)

    Böylece Firavun ve ailesi, kaderlerinde neyin takdir edildiğini bilmeden, ancak o kadere tabi bir şekilde Hz. Musa (as)’ı buldular ve onu evlatlıkları olarak yanlarına aldılar. Hatta Hz. Musa (as)’ı kendileri için bir fayda getirir umuduyla yanlarında tuttular.

    Ayetlerde Hz. Musa (as)’ın annesinin, onu sandığa koyduktan sonraki hali ve Allah’ın vahyi şu şekilde bildirilmiştir:

    Musa’nın annesi ise, yüreği boşluk içinde sabahladı. Eğer mü’minlerden olması için kalbi üzerinde (sabrı ve dayanıklılığı) pekiştirmemiş olsaydık, neredeyse onu(n durumunu) açığa vuracaktı. Ve onun kız kardeşine: “Onu izle,” dedi. Böylece o da, kendileri farkında değilken onu uzaktan gözetledi. Biz, daha önce ona süt analarını haram etmiştik. (Kız kardeşi:) “Ben, sizin adınıza onun bakımını üstlenecek ve ona öğüt verecek (veya eğitecek) bir aileyi size bildireyim mi?” dedi. Böylelikle, gözünün aydın olması, üzülmemesi ve gerçekten Allah’ın va’dinin hak olduğunu bilmesi için, onu annesine geri vermiş olduk. Ancak onların çoğu bilmezler. (Kasas Suresi, 10-13)

    Bebek yaştaki Hz. Musa (as), kendisine gelen hiçbir süt annesine yönelmemiş, hiçbirinin sütünü içmemişti. Çünkü, Allah ona sadece annesinin sütünü içecek şekilde bir kader belirlemişti. Bu olay da insanların hayatlarının her anının Allah’ın belirlediği kadere göre yaşandığının bir örneğidir. Hz. Musa (as) sonunda annesine ilham ile bildirildiği gibi tekrar kendi ailesine geri dönmüş oluyordu.

    Allah, Hz. Musa (as) kıssasında, zor gibi gözüken olayları kolaylıkla yarattığını ve şer gibi gözüken olaylarda da hayır olduğunu insanlara göstermektedir. Bir annenin, bebeğinin zalim askerler tarafından öldürülme tehlikesiyle yüz yüze gelmesi, bunun ardından bebeği kurtarmak için onu nehre yapayalnız bırakması, bebeğin ülkenin en güçlü ailesi tarafından bulunup evlat edinilmesi ve sonra başka hiçbir anneden süt emmeyen bebeğin tekrar annesine geri dönmesi. Bu olayların hepsi ayrı birer mucizedir. Bizlere Allah’ın takdir ettiği kaderdeki kusursuzluğu göstermektedir. Kaderin her detayı mümin olanlar için hayırla gelişir. Bu örnekte gördüğümüz gibi Allah kimi zaman bu hayrı hiç umulmadık sebepleri vesile ederek gerçekleştirmektedir.

    Beğen

  190. ömer tilki said

    allah herkese iman gücü versin iman kuran can sağlığı versin öncelikle herkesin bu mübarek ramazan ayı hayırlı olsun hayatta bu cesede benser bi cok ibret alacağımız cok alemetler var bunlar kücük alametler denir allah herkesi af islah eylesin allah hepimizi peygamber efendimize komşu eylesin inşallah aminnnn

    Beğen

  191. ahmet said

    allah islah etsin

    Beğen

  192. arzu said

    ASLINDA ARKADAŞLAR ONA İYİ OLMUŞ.<ŞUKADARLIK AÇIMADIM EEEEEEEEEEEEEEÇOK BÖBÜRLENME FİRAVUN SENDEN BÜYÜK ALLH VAR ALLAHTAN RABBİMİZE SECDE EDİYORU Z ARKADAŞLAR DAHA FAZLASI.DAHA FAZLAZI GEREK SECDE ETMEKLE OLMAZA ALLAH HUMME SALLİ ALA SEYİDİNE MUHAMMET ALLLLLLLLLLAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH ALLAH AŞKINLA YANIYORUM ARKADAŞLAR

    Beğen

  193. abdurrahman said

    verdiğiniz bilgiler için size çook tşk ediyorum arkadaşlar. rabbim bizi korusun doğru yoldan ayırmasın amin

    Beğen

  194. abdurrahman said

    allah hepimizin yardımcısı olsun… rabbim bizleri affetsin dua edlim arkadaşlar ..kötülükten sakınalım…gidişatmızı hiç beğenmiyorum.. bir an önce dur demek lazım nefsimize…

    Beğen

  195. kenan koç said

    ben kenan bu resimden anladigim suki inannanla inamayan ayni olmayavcakdir imansizin sonununda bu olacagi ve hata bundanda beter olacagi anlamina gliyor yardanaim bunu islamalemine ibret olsun diye cürütmamis ama günümüzde buna benzer bir cok firavun var yaradanim afeylesin insallah

    Beğen

  196. sevdam said

    öf ölüsünden bile midem bulandı p,is kAfirrrrrrrrrrrrr

    Beğen

  197. uzaklardan said

    gercekten ibretlik bir resim demek istedigim musluman alemine deil musluman olmayanlar gorsun ve de ALLAH’n kuvetini bir kez daha gorsunler diye cok ama cok mucizeler gunumuze kadar gelmistir demek istedigim musluman kardeslerime allah sabir ve huzur versin ISLAM dinine inanmayanlara ise belki son sansi olabilir umarim ki ALLAH yardimcilari olur ve de bir sans daha verir …

    Beğen

  198. İbretlik Bir olay , paylaştığınız için sağolun.

    Beğen

  199. murab said

    dini sömürüye karşıyım. lütfen bilgi almak için şu siteye bakın:

    http://www.haber7.com/haber/20051121/Firavun-cesedi-efsanesi-de-fos-cikti.php

    eger bu firavunun kızı denizi gecerkenki cesediyse kabın canagın yanınnda ne işi var!!!

    Beğen

  200. isra said

    bu guzel sıte ıcın cok tesekkur ederım ellerınıze saglık.gercekten rabbım herkese ımanlı guzel ölumler nasıp etsın RABBIM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

    Beğen

  201. nur yalçın said

    Allah_ u Ekber

    Beğen

  202. BEKİR said

    EY MÜSLÜMAN CAHİLLİĞİ BIRAK KENDİNE GEL BİRAZ OKU İLİM ÖĞREN ARAŞTIR HER GÖRDÜĞÜNE İNANMA HER SÖYLENENE KANMA; DOĞRUDUR BİR CESET BOZULMAMIŞ AMA:
    1-FİRAVUNUN CESEDİ DENİZDE ANİDEN BOGULMUŞTU, ÇANAK ÇÖMLEĞİN İŞİ NE?
    2-TARİHTE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLAN KİŞİNİN CESEDİ NEDEN BASİT BİR YÖNTEMLE KORUNUR?
    3-BEDENİNİ KORUYACAGIZ DİYEN YÜCE RABBİMİZ AZ DA OLSA DEFORMASYONA UGRAMIŞ BU CESEDİ (HÂŞÂ) KORUYAMADI MI?
    4-AYNI MÜZEDE BU TÜR 8-10 ADET DAHA CESET VAR ONLAR NEDİR?
    5-NEDEN YETKİLİLER FİRAVUN OLACAGINA DAİR AÇIKLAMA YAPMIYOR?
    6- İŞİ NEDEN BİLİRKİŞİDEN DEĞİL DE YORUMCULARDAN DİNLEYEREK BİLGİ SAHİBİ OLUYORSUNUZ?
    7-ALLAH’ İMAN VE SIMSIKI BAĞLILIK İÇİN HERŞEY BİTTİ DE BU CESET Mİ KALDI?
    8- BUNDAN DAHA KORUNAKLI VE BOZULMAMIŞ OLARAK BULUNAN CESETLER KİME AİT O ZAMAN?
    ALLAH RIZASI İÇİN ARAŞTIRIN NOLUR YA… KENDİMİZİ KÜÇÜK DURUMA DÜŞÜRÜYORUZ İNANIN BİZİM BU YORUMLARIMIZI O MÜZE YETKİLİLERİ GÖRÜNCE İNANIN GÜLMEKTEN BAYILIRLAR EĞER O CESET FİRAVUNA AİT OLSA BİZDEN ÖNCE YAHUDİLER SAHİP ÇIKAR HAL BÖYLEYKEN FİRAVUN OLDUGUNA DAİR HİÇBİR DELİL YOK

    Beğen

  203. byN kopuq said

    qerçktn ınanılmaz ßısem’s bu Umrm ßu resıdmn ıbret alnır allah herkese yardım etSın bnm qünahlrımıda affetsın 😛 oKdnınıda afede mı bılmm ama nese artık dıkkat edrm artıq .d

    Beğen

  204. merve said

    bence müslüman olmayanlar bundan ibret alsın ne kadar kötü birşey denizden secde halinde bulunması arkadaşlar bizde böyle olmayalım ne kadar kötü birşey bu bu siteye teşşekür ederim bana bunu gösterdikleri için

    Beğen

  205. menşure said

    denizden secde halinde bulunmak bizde böyle olmayalım lütfen

    Beğen

  206. sewda said

    walla yaa ç00o0ok acayip birşey kalimizi şükür etmeliyiz walla………………………….

    Beğen

  207. masal said

    bide insanlar haline şükür etmiyooo iginç olay daha kuranı yırtan kızı bilenler war bilmeyenler için (kuranı yırtan kız ) diye girin lütfeen……………………………….. 😦 😦

    Beğen

  208. necmi said

    iyide bu ceset Mısırlı bir köylünün olduğu kanıtlandı Kuarnı yakan kızda heykel gerçek değil

    Beğen

  209. ya bu ceset harbıden musluman olmayanlar icin bi ibrettir musluman olanlar ıcınde

    Beğen

  210. nurettin said

    allahım bu olanlardan ibret almazızı ihsan eyle ümme ti mehammedin (s.a.s) ibert almasını temenni ederim………
    AMİNN

    Beğen

  211. werrrr said

    vay beeeeeee

    Beğen

  212. RABBİMİZ İYİKİ BÖYLE BİR İBRET ALNSIN DİYE BİR ŞEK YAPMIŞ İNŞALLAH KÖTÜLER İBRET ALIP KENDİLERİNİ DÜZELTİRLER

    Beğen

  213. teşekkürler. walla daha önce de duymuştum ama gördüm iyi oldu

    Beğen

  214. mehmet said

    YARADAN ne eylerse guzel eyler bak iste su andaki yasayanlara tam gozle gorulur bir ibretlik veya mucize nasil kabul ederseniz gec kalmadan emirlerini hakkiyla eda edenlerden olalim INS

    Beğen

  215. huseyın said

    atın cehenneme fravun ve aılesını ebedı olarak ayetı kerıme ama duzgun yazamadım

    Beğen

  216. alirıza said

    tüm insanlara ibretlik

    Beğen

  217. yeşim said

    sözüme herşeyden önce büyük Rabbim’in bizlere müslümanlığı nasip ettiği için şükrederek başlamak istiyorum.Allah hepimize alnımızı secdeye koymayı nasip etsin inşallah..ama birşeyi paylaşmadan geçemedim.elbette ki namaz biz müslümanlar için farz,vazife..ama kimi insanlar var ki bir taraftan alnını secdeye koyarken ya da örtünürken; diğer taraftan da örtünmeyen ya da namaz kılmayanlara ya da henüz nasip olmayanlara demek istiyorum; dinsiz, ahlaksız, cehennemlik gibi ibareler kullanarak gıybet ve iftira etmektedirler..ben bunları kulaklarımla duydum ve gözlerimle bizzat insanların yorumlarından okudum..bir insan örtünmemişse de ( başını ) ya da namaza başlamaışsa de Allah’a inanabilir ve yapmadıkları Allah ile kul arasındadır..dilimizi gıybetten, iftiradan, fitne fesatlıktan korumak,yaradana şükretmek, isyan etmemek, gelen hastalık ve dertlerin Allah’tan olduğunu ve yine şifayı O’ndan dilememiz gerektiği de yapmamız gerekenler arasındadır.elbetteki dinimiz bunlardan da ibaret değildir.Ama ben bir taraftan başını örtüp ya da başını secdeye koyup; diğer taraftan da insanlara iftira eden hatta hayvanlara kış diyen insanlarında Allah’a hesap vereceklerini söylemek istiyorum..kimi insanlar İslamı yobazlaştırmasınlar, Allah’ın bileceği birşey üzerine hadsizce yorum yapmasınlar..ölüm açıklara ise o kimselere de var,bizler hesap vereceksek, o iftira eden bizlere dinsiz, ahlaksız diyenlerde Allah ‘a hesap verecekler..bunlar da kul hakkıdır öyle değil mi ve kul hakkına giren insanların yaptıkları dini mazifeler kabul görecek midir ben bunları merak ediyorum..şimdi den çok teşekkür ediyorum…herkese saygılar

    Beğen

  218. ~₪~DiLaRa~₪~ said

    3000 yıldan sonra hala eti yerinde olöası mucize bir şey

    Beğen

  219. ömer kaynak said

    allah kimsenin başına getirmesin ehh o firavun önceden allaha tapacaktı öleceğini anlayınca taptı.Buda bir işe yaramadı.

    Beğen

  220. Recep said

    Mucize görmek için bu resime gerek yok. Sonsuz bir enerji le yetişen bitkiler hayvanlardan tutun daha ayın ötesine gidemediğimiz halde güneş sistemimiz ve onun katlarca büyüklüğündeki milyonlarca yıldız sistemine kadar herşey zaten ibretlik değilmi ?

    Bu arada

    “Bugün ise, senden sonrakilere bir ayet olman için seni yalnızca bedeninle kurtaracağız (herkese cesedini göstereceğiz). Gerçekten insanlardan çoğu, bizim ayetlerimizden habersizdirler“

    derken bu yukardaki resim olabilir veya tamamen bambaşka birşeyde olabilir. Mecazi anlamdada kullanılmış olabilir.

    Belkide genel olarak mumyalanan firavunlardan bahsediyordur kim ne derse desin kesin budur diyemeyiz.

    Biliyorsunuzki Firavunlar tanrı veya tanrının oğlu olarak görülürlermiş o zamanlarda.

    Sakın yanlış anlamayın kesin böyledir şöyledir demiyorum, sadece orda ne kastedildiğini bilmek gerçekten kolay değil. Belkide bizden sonraki nesillerde ortaya çıkabilir Allah bilir.

    Bu arada yukarıda Allah haşa neden yarısını çürütmüş gibi kelimeler kullanmış.

    Bence tam olarak dün ölmüşki olsa

    1- Bilim bunu zaten binlerce yıllık birşey olduğunu ispatlayabilirmiydi ?
    2- Ve en önemlisi ispatlasa bile Allah orda dedikleriyle bukadar kesin ve net doğa üstü mucize ötesi bir şey ortaya koysaydı belki çoğu kişi gerçekten iman ederdi(etmeyenler mutlaka olurdu). Ama çoğu kişi yada herkes iman ediyorsa dünya sınavının bir amacı olurmuydu ?

    Benim asıl üzüldüğüm olay ise bambaşkadır. O zamanlarda olan olayların hala günümüzde tekrarlanmasıdır.
    Tek farkı o zamanlar büyü ile(gerçek büyü veyahun illizyon!) ile şimdi ise beyin yıkama sanatı ve bunu en çabuk ve geniş kitleye yaymak için kullandıkları teknoloji ile belkide dünyanın en zengin insanlarıdır.
    Ama onlar firavun gibi ölmeden önce değilde sanırım anca öteki tarafa göç ettikten sonra gerçeği anlayacaklardır!

    Bu kişiler bilerek veyahut bilmeyerek Declal olarak bildiğimiz şeyi gerçekleştiriyor olabilirler.

    “Deccal, evlerinize girmiş, çocuklarınızı esir almıştır” diye bir ses duyulacaktır”

    Kimin evine girmemişki herkeste televizyon internet var. Ve çoğu insan faydalarından çok zararlarından etkileniyoruz. Daha 10 yaşında bile olmayan çocuklar şiddet oyunları oynamıyorlarmı ? İnsan öldürmeyi similasyon olarakta olsa yaşamıyorlarmı ve tüm bunlarla ilgilinirken asıl yaratılış sebebimizi unutmuyorlarmı(unutmuyormuyuz belkide daha doğru).

    Bu son paragrafta asıl anlatmak istediğim Kur’an da geçen herşey yazdığı gibi karşımıza çıkmayabilir. Mecazi veyahut başka bir anlam içerebilir ki buda zaten Kur’an nın ne kadar mucize bir kitap olduğunun kanıtıdır.

    Ama tekrar yazıyorum yukarda yazdıklarım sadece düşünceden ibarattir. Budur diye haşa iddia edemem bambaşka birşeyde anlatılmış olabilir.

    Kısa birşey yazacaktım yazdıkça geldi gerisi…

    Hadi Allah’a emanet olun.

    Beğen

  221. merve said

    rabbim bizi inşallah böyle yapmaz .AMİN

    Beğen

  222. rana said

    secde edipte öldüğünü biliyosum ama cesedinin (iskeletinin) bulunacağını hiç tahmin etmemiştim doğrusu çk garip bir olay bunu görüpte ibret dersialmayana yuhlar olsnnn

    Beğen

  223. irfan said

    naçizhane görüşüm….süveyş kanalı açılana kadar insanlara ibret deilmiydi. bence bu firavunun cesedi falan deil…birileri bunu bile ticari rant için kullanıyor

    Beğen

  224. orhan said

    kotulerın ve kotuluğun akıbetı budur kul hakkı yemeyın allahtan korkun

    Beğen

  225. didem said

    kötülere ibret olsun eğer ben kötüyüm geleceeğim ne olacak derseniz firavuna bakın

    Beğen

  226. allah bizi affetsin bunun için rabbimiz bize ibret alalım diye kafirleri ne hala sokmuş ve daha bazı kardeşlerimiz var allah korkusu var ama şeytan’na ograştıkları için namz kılmaya vakitleri yok allah bizi cennetine koysun aminnn

    Beğen

  227. allah bizi affetsin bunun için rabbimiz bize ibret alalım diye kafirleri ne hala sokmuş ve daha bazı kardeşlerimiz var allah korkusu var ama şeytan’na ograştıkları için namz kılmaya vakitleri yok allah bizi cennetine koysun aminnn

    Beğen

  228. hilal said

    arkadaslar sizin gibi inancli kardslerimin var oldugunu gormek okumak beni oyle mutlu ediyor ki… benim esim namaz kilmiyor oluyorum onun yerine nolur guzel kardeslerim namazinizi kilin yalvaririm

    Beğen

  229. hilal said

    allahim yardim et bu ne ibret

    Beğen

  230. fatih yılmaz said

    allaha itaat etmeyip ona inanmayip onun varlıgını ve birligini inkar etmenin SONU…..

    Beğen

  231. asLı said

    allahın peyqamberine düşman oLduqun zmn haLin böyLe oLr..

    Beğen

  232. ahmet said

    3000 yıl once ısrail ordusunu 2,ramases yanı fıravun ezıyordu sımdı ıse israil butun islam alemini ezmeye calisiyor israil in yakın tarıhte sonu firavuna benzyecektır hic suphe yoktur allah birdir

    Beğen

  233. özgür said

    kuran-ı kerim, yünus suresi 92 ayet: ey firavun senden sonra geleceklere ibret olman için bugün senin bedenini cansız olarak kurtaracağız. Işte insanlardan birçoğu hakikaten ayetlerimizden gafildirler.” Bu ayet her şeyi açıklıyor.

    Beğen

  234. bundan ibret almak lazım çünkü islamiyet eskiden çok zor şartlar altında yayılıyordu ama şimdi elhemdullilah iyi onun için böyle şeylerden ibret almak lazım kainata en hakiki şey imandır imandan sonra namazdır namaz kılmayan haindir hainin hükmü merdutur ben demiyorum BEDİÜZZAMAN
    SAİD NURSİ DİYOR

    Beğen

  235. Semanur said

    Gerçekten İbret Alıncak Bir Resim , Siteye BunLarı KoyanLara Tşekkür Ederim…Semanur AZGIN

    Beğen

  236. semra özcan said

    allaha karşı gelirsen böyle olur

    Beğen

  237. Oktay said

    bazı yazılarda;
    1-ordaki çanak çömlek nedir diyor.o çömleklerde o devre ait bulunan müzeci ler tarafından bırakılan şeylerDİR konu ile ilgisi ne.
    RABBİMİZ zaten cesedin teşhir olacağını, rezil rüsva olacağını bildiriyor.
    FAZLACA SES GETİRİLMEMESİNİN SEBEBİ BULAN DA SERGİLEYEN DE KENDİLERİ İNANMAYAN OLDUKLARI İÇİN.YANİ KUR’AN MÜSLÜMANLARIN KİTABI, KENDİLERİ İSE GAYRI MÜSLİM BİR AYETİN DOĞRULANMASI İŞLERİNE GELMEZ.RABBİMİZ, İMAN ETMEYENLERİN SONUNU İBRET İÇİN BUYURUYOR.CESET DE İBRET OLSUN DİYE.O CESET VEYA DEĞİLSE DE MUTLAKA GÖSTERİLECEKTİR.İŞİN İÇERİĞİ FİRAVUN BİTMEDİ BUNDAN SONRAKİLERİNE DE İBRET OLSUN DEMEK-FİRAVUN OLMAYA KALKAN OLURSA SONU BU DEMEK BİZ ONA BAKACAĞIZ.HATTA BUGÜN BİLE MISIR DA GÜNDEME BAKARSANIZ ANLAŞILMASI ZOR DEĞİL.

    Beğen

  238. serhan said

    allahın bi kanıtı daha işte:/

    Beğen

  239. mesude said

    “Eğer aklınızı kullanabiliyorsanız, O, doğunun da, batının da ve bunlar arasında olan herşeyin de Rabbidir” dedi (Musa)şuara suresi 28.ayet

    Beğen

  240. Volkan said

    Arkadaşlar… Bakın Aslında İBRET ALMAK açısından tabiki güzel bir örnek yukardaki resimdeki kişi fakat onun Firevun olduğunu söylemek kolay değil.. H.z Allah ibret olsun diye muhafaza ediceğini söylüyor ve bu ceset muhafaza edilmişse eğer %50 den fazlası çürümüş vaziyette yani Rabbim Muhafaza edilceğini söylüyor ve YÜKSEK BİR YERE atılcağını söylüyor.. Bir çok şey bu resimdeki zatın Firevun olmadığını gösteriyor.. Mesela H.z Allah korumak istedikten sonra o ceset en ufak bi bozulma olmadan da muhafaza edilir. 2. bişey daha cesetin teşhir edildiği İngiltere – Londra British müzesinde bu cesetlerden 10-15 tane daha olduğu gerçeği.. Firevunun Resimdeki olmadığını açıklamak istedim sizlere sadece.. H.z Allah Gerçek Firevunu yüksek bir yere attığında İBRET ALICAĞAZ fakat bu resimdeki Firevun zannedilenden daha çok daha şiddetli bir ibretlik olcak.. Bir çok inanmayan Allah’ın izniyle imana gelecek.. Sizlere bi Link vermek istiyorum Ayrıntıyı bu haber sitesinden de okuyabilirsiniz >>>> http://www.haber7.com/haber/20051121/Firavun-cesedi-efsanesi-de-fos-cikti.php

    Admin Link Verdiğim İçin Kusura bakma Yasakmı Değilmi bilmiyorum.. Kolay gelsin..

    Beğen

  241. Abdullah Bozbey said

    Allah´ın varlığına ve birliğine inanmak için mucizelere ihtiyacımız yok….
    Şayet bir mucizeye inanmak istiyorsak,Mucizeler Mucizesi olan(Habîbullahı)düşünelim,sevelim ve onun yolundan gidelim……

    (Ey Resulüm, İbrahim’i dost, seni de sevgili edindim. Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım. (Senin, benim indimdeki yüksek derecenin bilinmesi için dünyayı ve dünya ehlini yarattım Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]…..

    Resmin firavuna ait oldugunu sanmıyorum; Velhasıl ona ait olsa bile onun bana verebilecegi ibretlik yok…ancak müslaman olarak doğan,mürted olarak yaşayan,kafir olarak ölecek bir insana ibreti olur..Tabi düşünüpte ibret alırsa!

    Beğen

  242. burak said

    bunlar gerçekmi abiler

    Beğen

  243. niko55 said

    cok üzüldüm onun haline yaaaaaaa :::

    Beğen

  244. niko55 said

    bunlar gercekmi

    Beğen

  245. m. kalayci said

    zamanimizdaki firavunlar, eski firavunlardan cok daha kötü ve alcaklar. eski firavunlar
    aciktan firavunluklarini söylüyorlarmis,simdiki firavunlar ise hem inanir görünüp hemde
    firavunluklarina devam ediyorlar.bu tip firavunlar, müslümanlar icin dinimiz kitabimiz
    vataniz milletimiz ve bayragimiz icin cok tehlikeli ve zararlidirlar.cok akilli olmak
    lazim mevlam bütün müslümanlari, bu tip firavunlarin serlerinden korusun. amin
    selam ve sevgilerimle ALLAHA emanet olunuz, M. KALAYCI

    Beğen

  246. sıddık çavaş said

    allahın selamı hepinizin uzerine olsun arkadaşlar cenabı allah kuranı kerimde böyle kıyamette kadar saklayacağına söyluyor bazıları daha niçin inanmıyorlarki allah hepimize hidayet nasip eylesin inşaallah bu büyük bir ibrettir

    Beğen

  247. baba yasin said

    ibret alınacak bir olay

    Beğen

  248. baba yasin said

    Allah a karşı gelenin hali budur

    Beğen

  249. m.sait taşkın said

    arkadaşlar lütfen inanalım insan nasıl bu fani dünyayı ebedi dünyaya seçer lütfen alah 1 dir andan başka ilah yoktur hz muhamet onunun kulu ve elçisi dir lütfen lütfennnnnnnnnn

    Beğen

  250. mustafa said

    allah a ınanmayanlar ortak kosanlari islam dusmanlarina allah hutala hazretlerı ibret olsundıye insanlara oceseti bugune kadar saklamıstır ne mutlu muslumanım dıyene

    Beğen

  251. arda" said

    mumyalanmış bir ceset ve mumyalanan bir insanın vüvudunun yok olmaması nomaldir.

    Beğen

  252. simge Asa said

    3000 yıl geçmiş ama hala canlı gibi çok ibret verici bir resim

    Beğen

  253. Gamze Asa said

    DEmek allahla ortak koşan firavun bu hale gelmiş vayy bee
    çok acıklı şokey oldum arkadaşlar!!!

    Beğen

  254. Sakin Sular said

    bence bunu bulan arkeologlar müslümanlığı seçmiş olması lazım…
    çünkü kuranda yazan ayetleri bilip de bu cesedi buluyorlarsa müslümanlığı seçmiş olmaları lazımdır…
    ama cesedin zimmetli olduğu kişinin yani arkeolog Derek a welsby’nin verdiği bilgilerde oldukça objektif yani cesedin nerede, nasıl ve ne şekilde bulunduğunu anlatıyor.
    yani gerçektende ceset firavuna aitse ve kuranda yazıldığı gibiyse bence, bulan arkeologların yada welsby nin biraz müslümanlığın lehine bilgiler de verebilirlerdi .
    yani bir arkeolog için böylesine olağanüstü bir olayla karşılaşmak neden dinimi tekrardan gözden gerip yada başka bir dinin bu kadar tuatarlı olması dinimi değiştirmesin . yada işin içinde başka güçlermi var acaba… yada öyle olsa bu benim savaşım olmazmıydı(arkeolog açısından)..
    böyle olduğunu kabul etsek bile şimdiye kadar o savaşçı arkeoloğun adı duyulmazmıydı…..?
    arkadaşlar bir müslüman olarak benden size bir tavsiye ;
    olayı bilmeden incelemeden fazla ön yargıda bulunmayın yargısız infaz yapmayın. ilk görünüşler aldatıcı olabilir…
    inançlarınızı yozlaştırmayın….

    Beğen

  255. bizi de din hocamın bugun anlatmıştı bu çok buyuk tatalardan merdıven yapıp bastonu alıp gok yuzune vırlatıp bı peygemberimizn herhalde bılmıyorum yalan solemek te ıstemıyorum bu fıravun peygamberımızle tartışırlar sen neden gokyuzune baston attın der yukarıdakını oldurum ben tanrı olcagım der pekı nsl olacaksın der o yuce allah yaratıp oldurendır sen bırısını yaratıpta oldure bılırmısın der oda yanı fıravun ıkı adam cağırır ve çagırdığı adama derkı yanındakını oldur der ve kışı yanındakını oldurur fıravun dA bak öldurdum işte der peygamberımızde guneşi batırıpta yenıden doğdura bılır mısın der ve sonrasını anlayamadım hocamızdan ve sonrada bi peygamber war ömer yda davut kızıl devızı ıkıye bolup arasında geçer fırafun tam geçeçekten denız kapanır ve fıravun bogularak orada can verır ve fıravunun cestını alırlar we allah fırevunu bu şekılde ıpret olacak şeklegetırır ve bu da herkese ıbret olur

    Beğen

  256. muhammed ufuk eraslan said

    çok ibretlik bir olay rabbimin herşeye gücü yeter allaha inanmayıp ilahlık davası yürütenlere ibret olsun

    Beğen

  257. kadir_yarar@windowslive.com said

    ezelden ebede tek din olan nve bütün peygan berlerin tebli ettigi hanif fıkratı allahın peyganber efendimize buyurdugu atan ibrahimin dinine tagbi ol dedigi hanif dini yani islam budine uyan da müslüman allaha hakkıyla teslim olandır her nesil kendi ne indirilen kitapla hesaba cekilecegini allah kuranda bildiriyor hiristiyanlar incille yahudiler tavratla davut as. kvmni zeburla ilk insan hz ademle hz havanın cocukları ikiz oldogar ve bir birilryle evlenirdi ama h.z ibrahimin zamanında seytan bacı kardesi zinaya tesfik edip aldatınca yasaklandı

    Beğen

  258. kadir_yarar@windowslive.com said

    şu bir gercekki yeryüzünde allahın nbuyurdugu nice ibretler var ama bizler fitne ve şirkin yaygın oldugu bir ahir zamanında yasıyoruz ibret almıyruzbir kuran ayetinde seytan insanlar üzerindeki zanını yerine getirdi diye buyuruyor allah seytan allaha 30000 bin yıl ibadeet etti ama büyüklen mesinden dolayı kovuldu lagnete ugrayanlardan oldu şimdi şeytan günümüzün insanlarının bildigi herseyi biliyor ahireti cenneti cehennemi kıyameti inkar eden insanlardan daha bir bilgili allahın rahmetini gücünü biliyor bizim bilmedigimizzide biliyor ama itihat etmiyor demekki bilmek deyil allaha hakkıyla itihat etmek gerekiyor günümüzün insanların seytandan ne farkı var peki oysa sadece allaha kul olmamız emrdilmişti şirk nefsin 19 afetini yasıyoruz nefsimiz kötü emellerinden men edemeyipte heva ve heveslerimize uyuyoruz kimin dedigini yapmış olyorzu nefsin alın size şirk allahı unutup ona denk nefsi tercih ettik bu şir deyilde ne peki

    Beğen

  259. Musa said

    Allaha karsı gelırse böyle olur herkes bundan ders alsın

    Beğen

  260. münevver dedeoğulları said

    fıravunların zamanını cok merak ederım eskı mısırllar acaba o zamannlar nasıl yasarlardı o pramıtlerı nasıl yapmıslar teknolajık urun olmadan kısacası galıba hayat sırlarla doludur bı sır ortaya cıktıkca arkası da gelır …….

    Beğen

  261. nalan said

    islamı korumanın ilk kuralı iyiliği koruyup kötü düşüncelerden arınmaktır ama görüyorumki bu pek çok müslumanım diyen insanda bu yok bugüne kadar gelmiş geçmiş peygamberler bile düşmanları dahi olsa allah tarafından başına felaket gelen bir kul için herzaman üzüntü duymuşlardır ve hep şu sözleri dile getirmişler (keşke tövbe edenlerden olsaydı ,keşke böyle olmasayd, keşke allhın sevdiği kulları arsında olsaydı) ben bir insan olarak böyle bir manzara karşısında sadece üzüntü duyuyorum allah boyle olmaktan korusun sakınsın bizi.ayrıca dikkatimi çeken başka şeyde cesedin secde eder gibi durduğu söylentisi ben baktıgımda boyle birşey göremıyorum daha cok acı cekerek ölmüş gibi duruyo sankı bana öyle geldi.

    Beğen

  262. Muhammed said

    Bu firavunlar belasını bulmus.Yaptıkları şeyler çok kötüymüs.Giderlermis kız kardeşleriyle evlenirlermis soyu başkasına karışmasın diye.Bu kadarıda pes yaaaaa.ALLAH belalarını vermis.

    Beğen

  263. Hüseyin said

    yok firavundur yok değildir. Kardeşim kendinizi ispat etmeye çalışmayın Kuran-ı Kerimde bu olaydan bahsediliyormu bu o dur bitti. Aksini söyleyip kenidinizi ispat etmeye çalışmayın. Bu firavunun cesedinin saklanacağı söylenmiş kuran da BİTTİ. KONUŞMAYA GEREK VARMI :s kıyamet yaklaşmış ne zaman görcek millette ibret alcak bu ceset onundur. He daha sonra bitane dahamı bulundu yanılmışız kuranda yazan bu ceset tamam dersiniz olur biter. ÇÜNKÜ HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Yarattığı insan DEĞİL

    Beğen

  264. Mehmet said

    🙂 🙂 bu resimdeki firavunsa eger o british museum da bunun gibi 10-15 tane daha firavun sergilenmekte 😀 😀 😀 akıl var mantık var kardeşim firavun olsa herkezden önce Museviler sahip çıkardı o cesede ibret olsun diye….o cesed sadece sıradan bir köylüye ait mumya..yanındaki kil canak cömlek de yaşam biçiminin örnekleri olarak sergilenmekte. kaldı ki hiçbir müze “firavun cesedi” olacak kadar degerli bir arkeolojik esere bu derece baştan savma bir bölme ayırmaz…baştan aşşağıya spekülasyon bir haber….boşuna kendinizi paralamayınız.. ´Yüce Allah, Yunus Sûresi 90-92 âyetlerinde inançsız Firavun´un cesedini ibret için yüksekçe bir yere atacağını buyuruyor. Oysa, bu cesedin müzede durduğu yer, tipik bir mezar formunda…yanındaki kap kacaklarda yukarı mısırda 5000yıl kadar önce yaşamış bu zavallı köylünün mumyasının cıkarıldıgı mezarda bulunan diğer eşyalar…malum mumyalama işlemi sırasında etnik sınıfına göre degerli eşyalar yahut butür canak çömleklerle beraber defin işi bitirilirdi.ahiret inancları gereği bedenlerini ve kişisel eşyalarınıda orada kullanacaklarını düşünürlerdi.Bu kişi firavun olsa mezarından kap kacak cıkmazdı hatta bu kişi mezardan çıkmazdı rasgele su tabanında bir yerde bulunurdu…allah akıl fikir versin bişey olsada ibret alsak diye aranıyorsunuz…iyi günler.

    Beğen

  265. BalBa said

    burda ki yorumları okudum ve benim farklı bir sorum olacak.çoğu insan demiş ki bunu görenler nasıl müslümanlığa inanmıyor nasıl din değiştirmiyor?benim aklıma takılan soru da şu.ben müslümanım evet bu konuda kendimi şanslı hissediyorum fakat din değiştirmenin çok kolay olmadığını düşünüyorum.şöyle düşünün hristiyan bir ailenin evladı olarak dünyaya geldiniz hep kilise kültürü ile büyüdünüz ve bu şekilde yaşadınız bu durumda müslümanlığa dönüşün çokta kolay olmadığını düşünüyorum.bizim açımızdan kolay görünüyor.şimdi bu yazıya herkes diyecek ki yav kuranı kerim i okuması yeterli orada neden müslüman olması gerektiği yazıyor ama aynı kültür incil dede var neden hristiyan olman gerektiği de orada açıklanmış?ben hayatta hristiyan olmam olamam hristiyanlar da sizce böyle düşünmüyorlar mıdır? yani din değiştirmek sizce çok mu kolay ?aklıma takılan sorular bunlar umarım anlamış bir şekilde cevaplandırırsınız.teşekkürler

    Beğen

  266. BalBa said

    ve bir soru daha.bazı arkadaşlarımız da demiş ki bu görüntülerde ki kuran da bahsedilen firavun değil mumyalanan fakir bir köylü .tamam bunun o firavun olmadığını kabul edelim fakat bu kişinin köylü olmadığı da kesindir bu durumda.çünkü mısırın tarihini araştırırsanız mumyalanan insanların önemli insanlar yani büyük devlet adamları zenginler yada tarihe iz bırakmış isimler olduğunu anlarsınız.yani mısır da ölen herkese mumyalama yöntemi uygulanmamıştır.

    Beğen

  267. deniz said

    arkadaşlar lütfen ibret alalım ve KURAN I KERİMİN emirlerine uyalım

    Beğen

  268. hatice said

    firavun ölürken bile iman ederken bile kibrinden vazgeçmemiş ”musanın rabbine iman ettim” diyor. insanın aklına şu soru gelebilir.hani biz haşa merhametlilerin en merhametlisi ALLAHtan daha merhametliyiz ya(haşa sümme haşa) imanı niye kabul edilmedi de ebedi azaba düçar oldu diye.firavun o durumdan kurtarılsa bile eski kibrine ilahlık taslamasına devam edecekti.bu iman ederken söylediği sözden belli oluyor zaten ”allaha iman ettim ”demiyor.”musanın inandığına iman ettim ”diyor

    Beğen

  269. clb said

    Sevgili BalBa arkadaşım. Söylemlerinde ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum. Bilindiği gibi dine akıl yoluyla da ulaşmak mümkündür. Hıristiyanlıkta bana en mantıksız gelen durumlardan biri Hz İsa nın haşa Allahın oğlu olduğuna inanılmasıdır. Allah doğmamış ve doğurmamıştır. Bu durum tanıma aykırıdır. En azından buradan bir arayış içine girilebilinir. Günümüzde Hıristiyanlıktan Müslümanlığa geçenlerin sayısı azımsanmayacak derecededir. Sporcusu, bilim adamı, müzisyeni, aktörü v.b. Buna karşılık müslümanlıktan hıristiyanlığa geçiş yok gibidir. Her şey akılda bitmektedir. Tarafsız bir sorgulama herşeyi çözecektir. İslamiyet akla ve mantığa en uygun dindir.

    Beğen

  270. LÜTFEN OKUYUN said

    Az okuyun araştırın cahil olmayan her gösterilene, aaaa bak ibretlik olay demeyin… resimlerine baktığınız adam gariban köylünün teki 🙂
    böyle olduğu için koyun gibi önümüze bir çoban düştümü peşine takılıp gidiyoruz…

    http://www.haber7.com/haber/20051121/Firavun-cesedi-efsanesi-de-fos-cikti.php

    verdiğim linkteki haberi ve haberin altında, sergilenen EA 32751 kodlu cesedin kuratörünün (sergi düzenleyicisi) cevabını dikkatlice okuyun…

    ibret almadan doğruyu bulabilen bir millet olmadığımız için illa bize bir ibret lazım onun için kim ne gösterse BAK İŞTE GÖRDÜNMÜ diyoruz araştırma soruşturma yok 🙂

    Bunun kur’an da yazmadığını böyle birşey olmadığını söylediğimi zannedip atlayan sazanlar olmasın (çok olur öyle sivriler) ben bu mucizeye inanıyorum ama bahsedilen adam bu adam değil 🙂

    Beğen

  271. azat said

    yarabbim bizleri af et

    Beğen

  272. hulusi said

    bismillahirrahmanirrahim vefüala küllüşeyin kadir.

    Beğen

  273. alpaslan said

    Selamun aleykum arkadaşlar önemli olan Yüce Allah’ın ayetlerinin doğruluğu o cesedin firavun yada herhangi bir gariban köylünün mumyası olması mühim değil ancak büütn inananların bu cesede firavun cesedi diye yoğunlaşmasıda muhakkak yanlış olur. Evet hazreti Musa ve Firavun kısası doğru Kur’an bize doğruyu söylüyor biz inandık iman ettik ancak müslümanlar araştırıcı bir toplum değil yukarıda dahi yalan yanlış ifade ile konuşan tarihten bihaber olan bir ton müslüman arkadaş var ıkıncı Ramses ve hazreti Musa aynı zaman dilimindemiydi ? Bu mumya ikinci ramses değilde ya başka bir firavun yada gariban bir köylü ve vatandaşa ait ise ? bu mumyanın ne olduğu önemli değil önemli olan bizlerin kalpten iman etmemiz bu olay bütün hıristiyan, yahudi,müslüman ve diğer beşeriyete bir ibrettir. Bunu bilmemiz lazım

    Beğen

  274. kuzey said

    arkadaşlar..tüm yorumları okudum.başdan sona kadar burada aradghımz cevap ne ..bu firavunmu değilmi eger firevunsa..ibret alalım daha çok sarılalım dinimizemi…bnce aranılan cevap kutsal kitabımz kur.anı kerim kitabımzda…. bu işlerle boş zaman gecrcemze daha çok tövbe edsek yaratanımza..bakıyrumda hepimz birer arkelog kesilmişiz..tamam firavun değil orası kesin.çünkü bulunduğu coğrafik alan kitabımzdaki belrtilen yerde değilde toplu halde mumyaların bulunduğu bir köyde bulundu.ha sorun ne secdeye durmuş gibi olma pozisyonumu bu kitabımızın bildirdiği firevun demek bncxe dgru değil..çünkü bulunan tüm mumyalar o anda bulunduğu yer ve yanındaki eşyalarla teşhir edilr doğallığını bozmasın diye ..ama resimdeki amcanın yanda çanak çömlek..vs.gibi şeyler var burda bu firavun değil diyen arkadaşlarada ateistlkle yargılayan arkadaşlar..bırakında buna yüce allah karar versin belki o arkadaş sizden daha çok inanandr bu şklde siz günaha giriyorsunz….bakın şanlı urfada balıklı gölede inanılıyor bu günahmı inanmak hayır değil tabiki ama şunuda bliyrzki balıklı gölde kuranda bahsediln bölge değil kitabımz sadece diyorki ey ateş ibrahime serin ol. bu demek değildrki efendim orası işte ibrahim as. attıkları yer ama inanmak güzeldr sonuçta inanamanın ucunda allah(cc) yatıyorbütün yol allaha çıkıyor ama .şu varki ibret almak için ne balıklı göle ne4de firavunun olmayan resmne ihtiyacmız var etrafımız bakdığımzda okadar ibret alacak şeyler varki türlü türlü meyveler hepsininde tadı farklı rengareng çiçekler farklı kokularla..işte yüce yaratanı bunlarla bulcaz ve ibret alcaz..allah hepimizi afedsin.

    Beğen

  275. ceren akkalın said

    handan yemiş yunus suresinde geçen cesettir bu

    Beğen

  276. ake said

    ibret olmamak için ibret almak lazım

    Beğen

  277. firdevs said

    çok ibretlikk

    Beğen

  278. Bedia said

    ölüm bizi uyandırmadan rabbim gafret uykusundan uyandırsın…

    Beğen

  279. nuran said

    arkadaşlar göründe ibret alın ALLAH’a inanmayanların cezası firavun inandıda çok geç olmuştu artık ne olursunuz sizde Allah’a ibadet edin

    Beğen

  280. Yarensu said

    Gerçekten çok ibret edici bir resim ALLAH ‘A inanmayanların kafirler u resme bakarak ibret alsınlar işte afirlerin sonu arkadaşlar .

    Beğen

  281. bülen die birinin yazısını okudum gavur ondan daha yakışıklıymış olm biz nerden bahsediyoz sen nerden firavunun yakışıklılığı ona fayda etmemiş son anda secde etmiş onu olmeden once yapçaktın o dereden çook sular gecti… arkadaşlar ibret alalım kotuluklaerden korunalım inş. her müslüman cennete buluşur

    Beğen

  282. allaha inanmayan müslüman değildir allahım b.zleri şeytan azabından koru < selman kalkan<

    Beğen

  283. samet said

    İlginç

    Beğen

  284. vedat bektas said

    Ey musluman kardeslerim idallah biz de ibret alir bizi yoktan vareden rsbbimize daha cok itaat ederiz allaha inanmayanlar iste allahin isbsti eger allsh yok ise iste ispati inanmayanlar bu firavunun niye curumedigini aciklasin bakalim acik lamak sikar amarabbimiz acikliyorhala inanmayanlar var ise yarin mehser aleminde gorur eymi yaman beymi…

    Beğen

  285. emre said

    arkadaş 3000 bin yil ne demek yhaa

    Beğen

  286. harun said

    3000 yıl boyunca vy anasını hala duruo

    Beğen

  287. PARDARYAN said

    Yalan.!!!!
    Firavunun cesedi hiç bozulmamış olması lazım.Kuran ayetlerinde bu yazıyor.
    Yanında kap kaçak bulunmaması lazım. Çünkü o suda boğuldu.! Kap kacak ne arasın yanında???
    Üstelikte secde etmiyor. Daha çok diri diri gömülen birine benziyor.
    Müslümanlar okumadan, bakmadan he valla iibretlikmiş deyip geçiyosunuz.
    gerçi okuyanlara ne demeli.!

    “…Seni , deniz kenarında bir köşeye atacağız… Cesedini tam , noksansız ve bozulmamış halde , çıplak ve elbisesiz olarak , senden asırlar sonra geleceklere ibret olmak üzere koruyacağız.”(Keşşaf Tefsiri, C.2/252)

    bu ayeti gördükleri halde olabilir gözüyle bakıyolar. Tamamı diyosa tamamıdır. Burda yüzde 50 diyor.
    neyin ispatını yapmaya çalışıyosunuz. Bu gibi şeylere anca kuranı okumayanlar inanır.
    ki müslümanların coğuda okumamıştır.
    Okuyanları dinden çıkartmayın bari..!!

    Okumayanlar kim ne diyorsa HE deyip geçmeyin..! Okuyun okuyun okuyun.. Körü körüne inanmayın…!!!!!

    Beğen

  288. Bunu GÖRSELİ hazırlayan sayın KİŞİ : bu resimlerde bir yanlışlık yada bir aldatmaca var ,ayati kerime buyuruyorki firavunun o an inandığı ve secdeye vardığı haldeyken inanmayan übreti alem için ceset hiç bozulmadan o vaziyette günümüze gelecek . bunlar ne böğle ? hele yanındaki çanak çümlek neyin nesi ?

    Beğen

  289. Zeynep said

    Gerçekten çok ibret alınacak bi resim… İngilizler o cesedin normal birine ait olduğunu söyleselerde… Bu cesedin nerede bulunduğu ve kaç asırlık olduğu kuran-ı kerimde anlatılan gibi…

    Beğen

  290. ramazan said

    aslında secde ederek ölmüş ama hristyanlar kavmimizde müslüman olur diye secde halindeki cesedi değiştirmişlerdir!!!

    Beğen

  291. Firavun said

    Allah belasini versin o Firavunun.Puuuuuuuuuuu Allah kahretsin.

    Beğen

  292. nur said

    Bu goruntude calan ilahinin adini ogrenebilirmiyim cok guzel ama acil lutfen

    Beğen

  293. bu sayfayı gören herkes yorum atsın =(=(=(=(=(=(=(=(

    Beğen

  294. kübra said

    insanlara ibret olsun firavunuda allah versin cezasını

    Beğen

  295. mahmutsami said

    14 yaşındayım firavunun cesedini çürümediğini söyleyince baktım ama zihnime kazındı resmen hayatım boyunca unutamam,

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.