Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

ATEİST GENCİN DİN ADAMINA SORULARI

Posted by Site - Yönetici Mayıs 16, 2007

106ATEİST GENCİN DİN ADAMINA SORULARI

ATEİST GENCİN DİN ADAMINA SORULARI

Mevlana Celaleddin-İ Rumi Hz.’ne (ks) felsefecilerden bir grup geldi. Soru sormak istediler. Mevlana Celaleddin-i Rumi (ks) bunları Şems-i Tebrizi Hz.’ne (ks) havale etti. Bunun üzerine onun yanına gittiler. Şems-i Tebrizi mescidde talebelere bir kerpiçle nasıl teyemmüm yapılacağını gösteriyordu. Gelen felsefeciler 3 soru sormak istediklerini belirtirler. Şems-i Tebrizi Hz.;

-Sorun, buyurdu. içlerinden birini başkan seçtiler. Hepsinin adına o soracaktı, sormaya başladı:

-Allah var dersiniz ama görünmez göster de inanalım. Şems-i Tebrizi:
-Öbürünü sor, buyurdu. Felsefeci;

-Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz sonrada ateşle ona azab edilecek dersiniz, hiç ateş ateşe azab edermi? dedi. Şems Hz.:
-Öbürünüde sor, buyurdu. Felsefeci;

-Ahirette herkes hakkını alacak , yaptıklarının cezasını çekecek diyorsunuz. Bırakın insalar canları ne istiyorsa yapsınlar karışmayın! dedi. Bunun üzerine Şems-i Tebrizi Hz.elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu.

Soru soran adam, derhal o beldenin kadısına giderek davacı oldu.
“Ben soru sormaya geldim, o başıma vurdu” dedi.
Şems-i Tebrizi Hz.kadıya;

“Ben sadece cevap verdim” buyurdu.
Kadı bu işi açıklamasını istedi. Şems-i Tebrizi Hz. şöyle anlattı:

-Bana Allah c.c gösterde inanayım dedi. Şimdi o başının ağrısını bana göstersinde inanayım.

-Ağrıyor ama gösteremem, dedi felsefeci.

-işte şanı yüce Allah c.c. vardır ama görünmez, buyurdu Şems-i Tebrizi.

-Yine bana şeytana ateşle nasıl azab edileceğini sordu. Ben buna toprakla vurdum, toprak başını acıttı. Halbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı, buyurdu.

-Yine bana ‘bırakın herkesin canı ne istiyorsa onu yapsın’ dedi. Bundan dolayı bir şikayet hakkı olamaz, benim canım onun başına kerpici vurmak istiyordu, vurdum. Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyasa küçük bir mesele için hak aranırsa, baki olan ahiret hayatında niçin aranmasın? buyurdu.

Felsefeci, bu güzel cevap karşısında mahcup duruma düşüp, söz söyleyemez hale düşer.

 

294 Yanıt to “ATEİST GENCİN DİN ADAMINA SORULARI”

  1. freddie666 said

    Ben bir ateistim ve o delikanlının sorduğu soruları çok gereksiz bulduğumu belirtmek isterim.Tanrının yokluğuna dair onca neden varken o üç soruya takılmak saçma.Fakat çocuğun sorduğu sorulara “hoca”nın verdiği cevaplar yetersiz ve yanlıştır.İlk sorudan başlayalım ama önce şunu belirteyimki hiçbir ateist sırf göremediği için inanmamazlık etmez,çok daha gerçekçi nedenleri vardır.Ateistlerin,tanrıya göremedikleri için inanmadıklarını zannedenler­;çokbilmiş geçinen dincilerdir.Hikayenizde “hoca” çocuğun canını acıtıyor ve acının şeklinin gösterilemeyeceğinden hareketle tanrıyı kanıtlamya çalışıyor fakat buradaki mantık yanlıştır.Çünkü acı insanın içinde duyumsadığı bir histir ve tanrıya inanç da böyledir,onu da bazı insanlar içlerinde hissederler ama tanrıyı değil,tanrıya İNANCI içlerinde hissederler.İşte siz dincilerin göremediği de bu noktadır.Tanrıya olan-acı gibi içinizde hissettiğiniz-inancınzla tanrıyı bir tutuyorsunuz.Halbuki tıpkı hissettiğimiz ama şeklini göremediğimiz acı,öfke,sevgi v.s. gibi inanç da vardır ve gerçektir doğru,bunun aksini kimse iddia etmiyor zaten.AMA TANRIYA İNANCIN VAR OLMASI TANRININ VAR OLDUĞUNU GÖSTERMEZ.Çünkü insanlar var olmayan şeylerede inanabilir.Örneğin iki başlı bir perinin varlığına inanabilirsiniz ama gerçekte böyle birşey yoktur.Şimdi bu iki başlı periye inanan biri karşınıza gelse ve sizde ona inanmadığınızı öyle birşeyin varolmağını söyleseniz ve oda sizin kafanıza saksıyı indirse!…Yani sizin hikayenizdeki “hoca”nın çarpık mantığı,iki başlı perileri ve daha nice saçmalıkları “kanıtlamak” için de kullanılabilir.

    Beğen

  2. Recai said

    Herkesin görüşü farklı nede olsa insanda mantık ve düşünce vardır durum böyle olunca inananda olur inanmayanda olur haliyle.
    Duruma şöyle bakmak daha doğrudur.Dünya nasıl meydana geldi?
    Dünyanın yaratılışı bi kenera Dünyada, inanılmaz eko sistem ve dengeye sahiptir insanlar her nekadar Dünyaya zarar veriyor ise de Dünyada ki bu düzen neden bozulmuyor. 1 damla su olmazsa bırak insanı ağaçlarda olmaz bitkilerde olmaz hayvanlarda olmaz demekki tüm bunları idare eden bir kudret vardır muhakkak ne kadar da şükretsek Allahu tealaya azdır.İnanılacak gibi değil koskoca evrende toz parçası kadar bir hayat sürdürülüyo muhteşem bir dengeyle ve bu kendiliğinden olmuştur diyen insanlara çok üzülüyorum.
    Allahım onlara akıl fikir mantık versin Cehennem azabından korusun Rabbim.

    Beğen

  3. freddie666 peki tanrıya inancı var eden ne?

    Beğen

  4. yazık size said

    ilk önce sayın freddie666 bey/hanım öncelikle düşüncen saçmalıklarla kurulu olduğun düşüncenin üzerinde bi saçmalık yaratmışsın. ben sana şööle bişi söölemek istiorum.
    1. o din adamının demek istediği içinde duyduğun acı felan o değil. Allah’ı görsen imanının anlamı kalmaz. çünkü gördüğün bişeye inanmak saçma sapan bi fikir.
    2. zaten inancımız olmasa var olmanın anlamı anlamsızlıktan başka bir anlama gelirmiydi?
    3. zaten Allah varlığını bu kainatın varlığıyla bu alemin varlığıyla kanıtlamış. bu dünyanın kendi kendine oluşması bi ihtimal değildir dünyadaki tek bir şey ihtimalsizdir o da Allah’ın varlığı ve iman edilmesi gereken inanılması gerekn kulluk edilmesi gerekn sadece O’dur.
    4. sen aklını bana gösterebilirmisin die sorduğumda gösteremezsin ama varlığını savunursun bizde bunu yapıoruz Allah’ın varlığını bilior ve içimizde hissedioruz
    5. birde şu düşünceni çok saçma buldum “insanlar kulluk edebilir ama var olması önemli değildir” burdan kaybettin sen bence çünkü boşluğa ibadet edilmez eğer var isek bu dünyada yaşıorsak ibadet ettğimize borçluuzdur boşluk da ne yapabilir ki ama Allah’ın varlığını bu tür benzetmelerle anlatmak en uygunu aksi takdirde siz gibi ateistler bunlara inanmamayı kendinize farz kılmışsınız bence bu düşündüklerinizi daha kapsamlı araştırın hikayedeki genç araştırmış ve sorularına cevap bulmuş en azından sizlerde arayın bulun ama mantıklı çözümleri kafir nefsiniz doğrultusunda saçma deip bir kenara atmayın yoksa ahirette size zarar gelir…

    Beğen

  5. dünyafani said

    birkere siz ateistler boşa yaşıyorsunuz.mantık diyorsunuz ya kafanız bassa mantığınız da bu saçmaladıklarınıza onay verecek.mantıkmış bakalım nereye kadar gidecek sizin bu haliniz..yeri göğü yaratandan hiç mi korkmazsınız..o ne yüce bir varlıktırki şu saçmaladıklarınıza izin verip sizi bu fani dünyada cezalandırmıyor.bakalım gerçek dünyada neler yapacaksınız.diyelim ki, biz inananlar boşa inanıyoruz cennet ve cehennem yok.(siz öyle diyosunuz ya)bizim bi kaybımız olur mu???(olmaz)PEKİ YA BİZİM DEDİĞİMİZ GİBİ VARSA(Kİ VAR)SİZ OZAMAN NE YAPACAKSINIZ?BUNU HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ..NE OLDU MANTIĞINIZA???

    Beğen

  6. YAZIKLAR OLSUN said

    ya allahım ya birincisi zaten sizden NEFRET ediyorum.ikincisi ulan eşşek ler bir uzay var bilmem bilirmisiniz(hiç sanmıyorum ama)o uzayda gezegenler var ve o gezegenlerin en güzeli olan dünyada biz yaşıyoruz.allah ın lanet ettikleri siz şeytanlar, ulan şerefsizler o dünyayı bir insan oğlu nasıl döndürsün beyinsiz herifler.onu YARADANIMIZ OLAN ALLAH IM YAPIYO İŞTE.o okar büyük ve yücedirki o okadar merhametlidirki biliyosunuz ama inanmak istemiyosunuz.sizin gibi sümsükler diyorlar diğer dünya yok diye ya sizde var bir sorun bir ölünde görün bakalım varmı yokmu ??? sizin bu soludğunuz hava içtiğiniz su yediğiniz yemeklerin hepsini RABBİMİZ yaratıyo.başka bir sümsük sitesinde (ateistler)bir söz yazmışlarr eğer allah olsaydı onu görürdük die beynimden vurulmuşa döndüm benim ağzımı açtırmayın aptallar DÜNYA FANİ BAŞLIKLI ARKADAŞIMIN DÜŞÜNCELERİNE AYNEN katılıyorum.ona teşşekkür ediyorum

    Beğen

  7. dünya fani said

    saol kardeş bende sana sonsuz katılıyorum nedegüzel yazmışsın ben senin kadar açık yazamadım ama helal olsun süperdi..bu ateistlere bunlar az bile…

    Beğen

  8. yunus said

    biz dünyaya niçin gönderildik bu herşey tesadüfenmi oluştu sen ben ve herşey dünya da hayat var peki diğer gezegende göründüğü kadar hayat yok bazı görünmeyen varlıklarda vardır mesala cin ama yok olduğu anlamına gelmez bu gün birçok insan evrenin bir yaratıcısı oldunu ve mutlaka bir sonununda olcanı söylüyor ve bizimde ama tekrardan diriltileceğiz mesela sen uğraşıpta yaptığın çok güzel bir şeyi kırıp atarmısın biz insanlarda öleyiz işte bu sorularına belki ben cevap veremedim ama ALLAH elbet cevap verir ya bu dünyada yada öteki dünyada sen evrenin bir yaratıcısı oldunu görseydin bu şekil konuşurmuydun hayır o zaman yaratıcının kesinlikle oldunu bilseydik görseydik böyle bir sınava sokulurmuyduk

    Beğen

  9. Yusuf said

    Ben Allaha inaniyorum ama Islam dininde aklima takilan bazi konular var !

    Bi kadin kotu yola dustugu icin taslanip oldurulmek istenmis ve Hz Isa ilk tasi hayatinda hic bir suc islemeyen birinin atmasini istemis ve hic kimse tas atip o kadini oldurememis ama Hz Muhammedin zamaninda cok kadin taslanip oldurulmus ve Seriatta kadin taslama varmis seriat Allahin kurallarimidir yoksa kimin kuralidir?

    Kuranda HZ Muhammed Yahudi halkindan bahsettimi bugunun Israil topraklarinda olan yahudilerden bahsediyordu sonra bu yahudiler Araplar tarafindan zorla Musluman etirilmek istenmis ve cogunu bulunduklari topraklardan kovmuslar. Ilk kovulanlar yahudilermis ve simdi yahudiler Filistinlileri o topraklardan kovdular peki kim hakli kim haksiz? Israilin tutumunu benimsemiyorum tabiki filistin halkini o topraklardan kovmamaliydi beraber yasayabilirlerdi ama Filistinlilerde cocuklarina silah verip Israilerin uzerine saliyorlar veya pkk gibi canli bomba eylemleri yapiyorlar ve Israilde bunu firsat bilip Filistinlilere bomba yagdiriyor bu sorun Din soru degil toprak sorunudur!

    Benim tanidigim butun araplar yahudi dusmanidir ama biz Turklerde cok cektin ihanete uradik Yunanlilar, Ermeniler, Ingilizler, Fransizlar hatta Araplar ama biz Araplar gibi kinci degiliz!
    Bi sitede okumusdum Araplar Turkleri muslumanlastirmak icin cocuk kadin ayirimi yapmadan Turkleri katletmisler ve Turklere musluman olmak istiyorsaniz Arap olmaniz gerekiyor demisler.
    Osmanli Imparatorlugunda Turkler Turkce degil nerdeyse Arapca konusuyor ve Arapca yaziyorlardi, sizce Araplar Islam dinini Arap milliyetciligi yapmak icin kulanmadilarmi?
    Araplarla tartisdigimda cogu siz neden Latince yaziyorsunuz neden arapca yazmiyorsunuz diye tepki gosteriyorlar, peki onlara ne Turk olmak sucmu iyi bir musluman olmak icin Arapmi olmak gerekiyor !

    Kurani kerimi degistiremeyecegimizi biliyoruz peki kuranin Hz Ebubekir tarafindan yakilip geri yazildigi dorumudur?

    Hz Muhammed once Allah’ın kulu, yani kolesidir. Allah da onun Rabbi, yani sahibidir. Kolenin sahibi yanında yetkisi olmaz, peki Hadisler HZ Muhammedin sozlerimidir ozaman o Hadisleri uygulamak dorumudur?

    Hadislerde bi erkegin karisini dovebilme hakkida var bu nekadar dorudur ?

    Hadislerde 3 kadinin akli 1 erkede esitmis yaziyor ama bilim ise bunun tam tersini soyluyor peki buna ne diyecekisniz ?

    Turkler kurani Arapca okuyorlar ve o yuzden dinlerini iyi ogrenemiyorlar cunku okuduklari dili anlamiyorlar.
    Neden kurani Turkce okutmuyorsunuz, gunahmi evet ise bu yine Araplarin muslumanlari Araplastirma oyunu degilmi ? kurani Turkce okuyabilirsek ki okuyabiliriz neden kurani Arapca okutuyorsunuz, kuran Arapca indi diyeceksiniz eh HZ Muhammed Arapdi Ingilizce inecek degildi ya, kuranda insanlarin doru yolu bulmalari icin Allahin kuralarini iceren ayetler vardir o ayetleri anladigimiz dilden ogrenmek daha akilica ve doru degilmi sizce?
    Namazi Arapca kiliyorsunuz anlamadiginiz bir dille Allaha yalvariyorsunuz anlamadiktan sonra ne ise yarar yani muslumanlar basdan beri dinini yanlis uyguluyor, Hiristiyanlar dinlerini Kendi dileriyle ogreniyorlar, bence muslumanlar kurani namazi kendi anlayabilecekleri dille uygulamalilar !

    Beğen

  10. yazıklar olsun said

    lan ateistler siz yorum yapınn

    Beğen

  11. hakan said

    arkadaşlar bu ateistler böyle konuşuyorlar ama sizde hata yapıp ağzınızı bozmayın peygamber efendimiz bunlardan daha kötüleriyle karşılaştı ama hiç birine kırıcı bir söz söylemedi ve ağzını bozmadı unutmayınki onların rızkını verende Allah Allah her şeyin en iyisini bilendir

    Beğen

  12. hakan said

    yusuf kardeş öncelikle sen Allaha inanıyorum derken bir müslüman olarakmı inanıyorsun yoksa başka bir dine mensup biri olarakmı inanıyorsun onu ilk önce açıkla sonra senin sorularına cevap verelim

    Beğen

  13. hakan said

    birde bu sitenin yöneticilerinden bir ricam var yukarıda tasfir edilen resmi kaldırsınlar dinimize aykırı bir tasfir

    Beğen

  14. YAZIKLAR OLSUN said

    hakan arkadaşım doğru dionda onlara onların anlayacağı dilden konuşmak lazım

    Beğen

  15. burhan said

    Allah var diyorsunuz………….
    peki allahı yaratan bir varlık yokmu allahınız kendi kendinemi varoldu….

    Beğen

  16. said said

    işte senin bo soruna insan aklı yetmez anlamaya nasıl beş kilodan fazla ağırlık taşımayan bir teraziye on kilo ağrlık koyarsan bozulursa insan aklıda bunu anlıyamaz

    Beğen

  17. said said

    Herkes Şunu iyi bilsin ki ŞEriat kuralları İnsan için en sağlıklı kurallardır herkes buna uyarsa ne kötülük olacak şuan bir hırsızla bile baş edilmiyor ama şeriat kuralları olsaydı birinin eli kesilse idi bir daha o hırsız hırsızlık yaparmıydı. size soruyorum.?

    Beğen

  18. Ehe saçmaLık said

    qüzeL diyeLim hepiniz haklısınız peki $eytan hz.havvayı kandırdığında Allah’ın haberi olmamı$mıda onları cezalandraıp dunyaya atmı$ neymi$ demeekki Allah her$eyi bilen değilmi$ hadi diyelim bılıyordu peki neden hiç bir neden yokken ve hz.havvanın o meyveyi herhangı bir nedenden dolayı deılde seytana kandığı ıcın yedıgınden dolayı dunyaya atmı$ bu durumda ” Allah’ın i$ine karı$ılmaz” burada 2 $ık gozukuyor Ya $eytanla anla$tı ya’da her$eyi bilen değil

    yada ” sevgi ” duygusunun Allah’dan daha büyük olduğunu dü$ünen yokmuydu ? sevgi duygusu olmasaydı Allah’ı nasıl sevecektnizi neymi$ Allah en büyül değilmi$ $imdi diceksiniz Allah’tır sevgiyi yaratan Allah Kendisinin Önüne geçicek kadar güçlü bir$eyi neden yaratsın ki ? sevgi yokmudur hayır vardırr cungu bırıne senı sevıyorm derken içten soylenıyorsa hissedebilirsinz. – daha çok mantıkLı $eyler var Açın bak’ın Atatürk’ün sansürLü sözlerine cokmu ınanıyordu diye yada Ömer Hayyam okuyun yada ara$tırın kactane Allah’a inanan filozof bilim adamı bulcaksınız en örnei Bills gates’de ateisti ” ba$tan a$$aı mantık ta$ıyan bu dusunce akımına mantıksızlığınızla kirletmesenız quzel olcak “

    Beğen

  19. atakan said

    yusuf kardeş bana öyle gelyorki sen yahudısın ve siyonizmiye hizmet ediyorsun bence bır ateist sende daha iyidır cünkü en azında münafık deyıldır sadece kafırdır münafıklar kafırden daha aşağidir. ve iki yüzlüdür bunu unutmu inşallah yakında bır selahettini eyübi kudüsü alır

    Beğen

  20. Hüseyin said

    yüce ALLAH’ ın selamı tüm inanan kullarının üzerine olsun inşallah.arkadaşlar konuyu baştan sona okudum bir yorumda ben yapmak istedim.freddie666 arkadaşımız isminden anladıgım üzere şeytani bir akım üzerinde ve şuanda kendisine ne desek fayda etmeyecektir o halde ona küfür etmek laf söylemekte gereksiz olacaktır,yusuf arkadaşımız ismi eger gerçekten yusufsa muhtemelen bir müslüman evladı oldugunu düşünüyorum vede inanıyorum dedigine inanıyorum ama öyle sanıyorumki etrafındaki birtakım etkenlerden dolayı inancında bir takım tereddütler yaşıyor yusuf bende bu yazıyı yazıp geçecegim umarımki konuya tekrar döner ve bunu okursun öncelikle şunu söylemeliyimki Hz Muhammed(ona binlerce selam) hiç bir zaman kendisi dine farz olarak veya katti süretli olarak birşey eklememiş çıkarmamıştır, buradan yola çıkacak olursan şeriat diye nitelendirilen emirlerin tamamının ALLAH’ın bildirdigine varırsın yalnız burada çok önemli bir olay vardır şuandaki şeriat yanı bazı ülkelerin uyuladıgı şeriat islamın asıl şeriatiyle uymamaktadır. senin kıssana birde ben kıssa anlatmak istiyorum inşallah:bir gün bir müslüman kadın zina etmiş ve daha sonradan içinde yangınlar başlamış vicdan azabı çekmiş ama recm (taşlama) hükmünüde bildiginden bir süre sonra peygamberimize başvurmaya gitmiş.kadın peygaberimizin huzuruna vardıgında ben zina ettim demiş. peygamberimizde sen çok kötü bir iş yapmışsın diyerek karşılık vermiş kadına hakkındaki hükmü biliyormusun demiş oda biliyorum demiş.peygamberimiz o halde sen şimdi git çocugunu dogur öyle gel demiş.zaman geçmiş kadın dogum yapmış gelmiş peygamberimiz şimdi bu çocuğa sütten ayrılana kadar süt ver demiş. aradan 2 sene geçmiş kadın gelmiş. demiş şimdi ne olacak peygamberimizde taşlanacaksın demiş ve kadını taşlamışlar. peygamberimiz olaydan okadar çok üzüntü yaşamış kadının mezarı kazılmış ve onu peygamberimiz defnetmiş onun affedilmesi için dua etmiş. sonra orada bulunanlara dönerek eger öz kızımın zina ettigini bilirsem bilinki ona ilk taşı ben atacagım demiş.not: anlattıgım kıssada eksikler vs.ler olabilir ama asıl olarak ihtiva ettigi manaya bakmak gereklidir.şimdi buraya bu hikaye işte yazan yazmış kafasına göre diyenler çıkabilir şunuda belirteyimki bu tip olaylarda aslada gerçek yaşanmışlık aranmaz buradanda bak kendiside söylüyor hikaye işte gibi bişeyde çıkarmayın!!!. degerli yusuf emir ALLAH’ın emri olunca Hz.Nuh oglunu geride bırakır, Hz.İbrahim oglunu kurban etmeye götürür, Hz.Lut karısını geride bırakır. ama şunuda belirteyimki eger ilgili kıssalarıda okursan ALLAH ın şevkatini sabrını göreceksin inşallah.

    yahudi kısmına gelince peygamberimizin hayatını veya katıldıgı sefer ve savaşları okursan orada göreceksin. ALLAH verdiginiz sözde durun sözü bozanlara size karşı savaşanlarada hakkıyla karşılık verin demiştir(tam metin degildir orjinali kuranda mevcuttur) peygamberimizde medineye göç ettiginde beni yakuza adında bir yahudi kabileyle karşılıklı saldırmama anlaşması yapmıştır lakin daha sonradan yahudiler bu antlaşmayı bozdular. ama peygamberimizden ve Hz.Ali den sonra süregelmiş 600 700 yıllık bir emevi hükümranlıgı vardır. bunu peygamberimize baglamak dogru degildir. el kaidenin yaptıgı eylemleri islama baglaması kadar saçma ve yanlış olur. kuranda geçen yahudiler ile ALLAH ın bütün yahudilere seslendigini düşünüyorum vede yahudiler yalnızca kendi aralarında evlendiklerinden biraradadırlar(soy olarak)filistin israil olayına gelince ALLAH sınırı aşmış milletlere hep bela ve müsibetleriyle cevap vermiştir. bakınız yakın çagımızda yaşanan kosova sorunuda böyledir orada yaşayan müslümanlar artık içki masalarında kadın dansettirerek fuhuş yaparak sırp belasını başlarına almışlardır.filistininde asrın başında durumu farklı degilmiş hatta oradaki osmanlı ordularına karşı ingiliz ve fransız kuvvetleriyle birleşip müslümanlara saldıracak kadar… işte onların belasıda israil oldu yani burada haklı haksız denemez aslında.

    araplar konusuna gelince araplar kalleş vede korkak bir millettir (kimse yanlış anlamasın devamınıda okuyun) bunu tarihin araplarla ilgili her sayfasında görürsün. ingilizlerleyken onları vurmuşlar türklerleyken türkleri ve daha niceleri bir zamanlar kabeyi ittifak kuvvetleri sarmıştıda o beldeyi araplar degil osmanlı ordusu generali fahrettin paşa korumuştu (araştırında tarihimizi bulun) hemde bir avuç insanla.
    arapların yahudi vs düşmanlıgı birazda yakınlıktan kaynaklanır bizde çinlilere karşı düşmanlık varmı git koreye bi çinli görsünler hemen yerler çubuklarla. türk milleti asil bir millettir bunu ben degil yabancı yüksek düzey bir çok insan itiraf etmiştir. araplar belki milliyetçilik yapmışlardır ama şunu bilmek lazımdırki müslümanlıgın islam dininin rusu jameikalısı nepallisi kübalısı olmaz(az duydugunuz bişekilde örnek vereyim) müslümanlıkta mertebe yalnızca takva iledir.dille degil. müslümanlıgın türkçe ögrenilmesinde yüksek dercede fayda vardır çünkü manaya ulaşırsınız ama diger bir yandansa kuranın arapça haricinde başka bir dil ile ibadet edilmesi sakıncalı görülmüştür. yani türkçe olarak okursan anlamış olursun arapça okursan ibadet etmiş olursun herikisinide yaparsan inşaallah alevi ala olursun (uçarsın).

    kuranı kerimin veyahut üzerinde ayet yazılmış çizilmiş nüshaların direkt olarak kıvrıştırıp atılması yerlerde dolanması dogru degildir bu konuda ya onu bir akarsuya bırakmak yahut kül olup savruluncaya kadar yakmak dogrudur. orda yapılan bir olay varsa budurki şuana kadar böyle bir bilgi edinmiş degilim.ayrıca peygamberimizin yanında bulunan yazıcılarının yazdıgı sahifeler hala korunmaktadır.

    şimdi peygamberimiz için ALLAH ın kulu ve elçisi ibaresi bence daha çok hem bir insan hemde elçi anlamındadır. aynı zamanda hepimiz kuluz ve eger anlam dedigim gibi degilsebile hepimiz köleyiz bu durumda gene peygamberimizin üstün oldugunu göreceksin ayrıca peygamberimizin yaşam tarzını oluşturan sözlere hareketlere vs.vs sünnet onun yaptıklarının yazılıp iletildigi kaynagada hadis diyoruz. yani elbetteki o yüce yaratıcı ve onun elçisinin yaptıgını yapmak veya yapmaya çalışmak dogrudur.

    bir erkegin karısını dövme hakkı yoktur hatta bu konuda bir çok hadiste peygamberimizin bunu yasakladıgı iletilir. yalnız birde şöyle bir şey vardır bir erkek karısında olmamasını istemedigi islamında istemedigi bir şeyi görürse onu uyarır ikincisinde biraz daha üzerine düşerek uyarır ve en sona gelincede havlunun tersiyle(yumuşak kısmıyla) incitmeden dövebilir 🙂 burada şuna dikkat etmeni rica ediyorum diyelimki eşin pencereden adamlara bakıyor ve sen bunu istemiyorsun uyarırsın olmadımı bagırırsın olmadımı yaptırıma gidersin bu yaptırımın 2 3 şekli olabilir bunlardan birisi bahsedilen havludur 2. boşanmadır 3. birsüre ayrılıktır şimdi sen bu 3 şık içinde aileye en zarar vermeyecek olanı kendince söyle onu yap dinde kimse kimseyi dövemez hakkı yoktur.(tabiki haksız yere haklı ise ceza alır)

    bak şimdi 3 kadın degil 2 kadındır o ama akli açıdan degil. kurumsal açıdan, yani bir kadın bir erkekten zeki olabilir ama bir erkegin iradesine sertligine sahip olması çok zordur. burada bir erkegin 2 kadına oranının nedeni açıma duygusudur. diyelimki bir genç kız bir erkekle zina etti vede yakalandı buradaki kadınların sahit oldugunu düşünürsen o duruma acırlar çünki o kız ölecek… ama bir erkek yeri geldiginde kendi ogluna bile ceza keser işte olay bundandır.

    kuranın arapça inmesi normal çünki ozamanın ingilizcesi arapça idi yani hemen hemen bütün dünya arapça bilir konuşurdu teknoloji fizik matematik edebiyatın arap yarım adasında hat safhaya ulaşması belkide bundan yada şöyle deyim 500 lü yıllarda ingilizce yoktu 😀 ozman daha avrupa zigottu türklerdede islamiyet arapça okutulmuştur çünki osmanlıca arapça farsça gibi dillere çok yakın idi yani kuranı okudugunda türkçe gibi anlayabiliyordun ama latin alfabesine geçişinde etkisiyle bu degişti yalnız bizim milletimizin kuranı ögretim amacımız genel itibariyle ibadet amaçlı oldugu için bu arapça ögretilmektedir. ama şunuda ekliyeyimki eskisi gibi degil artık her gittigin kitapçıdan türkçe tefsirli kuran alabiliyorsun aynı zamanda internette her aradıgını bulursun hatta ve hatta din hocalarımız imamlarımız hutbelerini hep türkçe yaparlar… ama elbetteki asıl manayı ögrenmek ve ögretmek çok önemlidir.

    ehe saçmalık kardeşimede sadece yazdıgı ismiyle yanıt vermek istiyorum ehe saçmalık hahahaha 😀

    inşaallah yanlışlık yapmamışımdır yaptıysam affola şunu unutmayalımki şüphesizki en dogrusunu ALLAH bilir.

    Beğen

  21. yazıklar OLSUN said

    Allah var diyorsunuz………….
    peki allahı yaratan bir varlık yokmu allahınız kendi kendinemi varoldu demiş BİR ATEİST BOKU..ulan ağzımı açtırma benim ALLAH birdir.seni beni dünyayı ewreni yaratan yüce varlıktır.onu yaradan yoktur.hem sen onun kulu olarak böle düşünmeye hakkın yok bizim aklımız o nlara yetmez yetemez yaradanım bizi yaratmış hayvanları yaratmış.insanlar rabimizin yarrattığı en yüce varlıktır.YARADANIM sana bir beyin verdiyse bu beyni git atenist ol die yaratmamış ama sizde beyin varmı yokmu orasıda belli değil

    Beğen

  22. YAZIklAR OLSUN said

    HEY BÜTÜN ATEİSTLERE SORUYORUM=====>>>SİZCE GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDEKİ PERDE NEDEMEK?BEN ŞÜKÜRKİ MÜSLÜMANIM YANİ MÜMİNİM AMA BUSORUNUN CEVABINI SİZLERDEN ÖĞRENMEK DAHA DOĞRUSU SAÇMALIKLARINIZI BİLMEK İSTİYORUM .

    Beğen

  23. İSLAM said

    Ateist şovdan önce ben yahudi veya dönme yusufa şunları söylemek istiyorum,senin bu dediklerini yahudiler tam 1000 sene dile getirdiler,bayatladı bunlar JOSEPH…

    İslam dininde fuhuş yapan erkek ve kadın taşlanmaz!!!Kuranda bir odaya kapatmak vardır(nisa suresinde),peygamberimiz bunu taşlamaya çevirmiş ve hiç uygulamamıştır(daha hafif cezalar vermiştir,böylece bu yöntemin unutulmasını hedefledi!!!)

    Araplar Türklere ihanet etmedi sadece aşiret düzeninden dolayı destek vermemişlerdir,ama yahudiler bugün pkk’yı başımıza bela etmişlerdir,dünyanın en büyük belası olmuşlardır,bunları söylesem yıllarca yazardım ayrıca topraklarımızda ve ALLAH’a vereceğimiz canda gözleri vardır!

    Yahudileri Araplar kovmuş haa ulan iftiraya bak yav,sizi romalılar kovmadı mı?araplar kaç yahudiyi kovdu ?seferad göçünü osmanlıyı çökertmek için yapmadınız mı sanki gine bir pisliğiniz vardır elbet!

    Üç kadın bir erkeğe eşit değil,canlar eşittir,bir de o lafına çok güldüm,bilim kadının daha zeki olduğunu söylüyor demişsin fazla feminist kitabı okuma tarihte kaç kadın biliminsanı çıkmış,lider ve filozof kadın var mı?

    SİZİN İSLAMI BÖLME PLANINIZ TÜRKÇE İSLAM,NUMARAYA BAK HRİSTİYANLIĞI BÖYLE BÖLMEDİNİZ Mİ?
    BUGÜN DİL YÜZÜNDEN FARKLILAŞAN HRİSTİYANLAR BİRBİRİNİ AFAROZ ETTİ,ONLARCA KİLİSE ORTAYA ÇIKTI,BUGÜN HEPSİ BİRBİRİNİ KAFİR SAYIYOR.

    NAMAZIN NERDEYSE TAMAMI DUALARDAN OLUŞUYOR,HERKESİN EVİNDE MEALİ VAR KORKMA!!!

    BELKİ SEN BİR AJANSIN,BELKİ DE AKLINCA BEN MÜSLÜMANIM DEYİP BİZİ OLTAYA DÜŞÜRECEKSİN BİZDE APTALIZ YA HEMEN VAY BE O DA MÜSLÜMAN BAK NELER DE SÖYLÜYOR YA DEDİKLERİ DOĞRUYSA DİYECEZ HEEEEE!!!

    SİYONİST YAHUDİLER VE MASONLAR BU MESAJIMI İYİ DİNLEYİN

    “SİZİN KADERİNİZ KÖTÜLÜK YAPMAK,ALLAH SİZİ ŞER ÇIKARASINIZ DİYE YARATTI,SİZ ŞEYTANIN MALZEMESİSİNİZ,SANIYORSUNUZ Kİ ÇOK ÖNEMLİSİNİZ DİYE ALLAH SİZE PEYGAMBERLER GÖNDEDİ,HAYIIIIIRRRR!!!!!SİZ FİTNECİ BİR TOPLULUKSUNUZ SİZİ DÜZELTMEK İÇİN PEYGAMBERLERİ GÖNDERDİ,ÇÜNKÜ ALLAH SİZİN GİBİ BOZUK TOPLULUKARI ARAPLARDA DAHİL DÜZELTMEK İÇİN ELÇİ GÖNDERİR,İYİKİDE BİZE GÖNDERMEMİŞ,SİZE GÖNDERDİĞİ İLK PEYGAMBERDEN İTİBAREN YARATTIĞI FİTENYİ BİLİYORDU,SİZİ KONTROL ETMEK İÇİN ELÇİLER GÖNDERDİ,SİZ HZ.ZEKERİYA’YI KESTİNİZ,HZ.İSAYI ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTINIZ,HZ.MERYEMİ KOVDUNUZ!!!PEYGAMBER KATİLLERİ SİZİ!!!
    ALLAH İÇİN ÖNEMLİ OLAN HZ.MUHAMMED VE İSLAMDI,SİZ İSE ONA DÜŞMANLIK YAPIP KÖTÜLÜK GÖREVİNİZİ YAPACAKSINIZ,CANIMA DEĞSİN KURANI DEĞİŞTİREMDİNİZ YA!!!
    YOK HADİSLERE NE GEREK VARMIŞ O DA UZUN MESELE BAŞKA ZAMANA…

    ATE-APTAL’A CEVAP VERMEM KİM Kİ O!YAHUDİLERİN ÇIKARDIĞI KOMÜNİZME İÇİN İÇİN İNANIYOR FARKINDA DEĞİL,DARWİNİZM FALLOŞ OLDU AHBAP!! KADER KONUSUNU ANLAMAMIŞSIN BİN SENELİK KOKMUŞ FİLOZOF UYDURMALARINI ZIRVALIYORSUN,BİLİM ADAMLARININ ÇOĞU ALLAHA İNANIYORDU,İSLAM ALİMLERİ İSE MEDENİYETİ VE RÖNESANSI ORTAYA ÇIKARDI,PUZZLE’I BİRLEŞTİR
    “İSLAM ALLAH KATINDA TEK DİNDİR”

    Beğen

  24. İSLAM said

    ALLAHA inanan bilim adamlarından bazıları=
    a.einstein,i.newton,paul benton(meşhur genetikçi),paul davis(meşhur gökbilimci),berkeley,pascal,watt,boyle,….

    diğer önemli şahıslar:
    goethe,tolstoy,dostoyevski,malcolmx,mandela,bismark,imamı gazali,ibni rüşd,ibnül heysem,el battani,galileo,arşimed,…

    Birisi demiş ki,Allaha inanan kaç bilim adam var?
    inamayan desek daha doğru olur,misal;a.beryy tübitak için gelmişti,indirgenemez komplekslik kavramıma bir açıklık getirememişti,(bilim ve teknik dergisinde)

    Beğen

  25. yazıklarolsun said

    islam başlıklı kardeşim sen kime dedin anlayamadım doğrusu

    Beğen

  26. İSLAM said

    sözlerim yusuf nickli şahısaydı çünkü söylediklerini bütün yahudiler ve hristiyanlar da söylüyor…

    Beğen

  27. yonca said

    yusuf denen zavallı tanıdığım bütün araplar yahudi düşmanı diyorsun(kaç arap tanıdığın şüpheliya neyse)benim tanıdığım bütün yahudi köpeklerde müslüman düşmanı en meşhurlarıda bush(puşt)köpeği.şu an dünyadaki müslüman katliyamını görmezmisin.arapların yapmaya çalıştıkları şey dinlerini yaymak değil sadece vatanlarını namuslarını onurlarını koruma mücadelesidir. senin o koruduğun yahudiler işte onların mücadelesi bütün dünyaya hakim olup tüm insanları yahudileştirmektir.onlar kendilerini en üstün ırk olarak görürler diğer insanların ise bu dünyaya yahudilere hizmet etmek için gönderildiklerini zannederler.sen hangi dine mensupsun bilmem ama biran önce aklını başına topla haklıyı haksızı gör ve en önemliside ne olursan ol rengini belli etmekten asla korkma

    Beğen

  28. yonca said

    islam kerdeşim bu sözlerim sana.yazdıklarının hepsine katılıyorum yanlız kadın zekasını küçümsemen hiç hoşuma gitmedi.o saydığın bütün bilimadamlarını unutmaki bir kadın doğurdu.Allahu tealanın subuti sıfatlarını bilirsin .bilmek,işitmek,görmek,dilemek,konuşmak,rızıklandırmak,öldürmek,diriltmek,yaratmak….bunlardan bazılarıdır.Yüce yaradan bu sıfatların cüzzisini kullarına verdi.yaratma sıfatının cüzzisini ise doğurganlık özelliğiyle kadına verdi.yanlız burada kadın sadece doğurma özelliği olan bir varlık olarak görülmesin şunu sakın unutmaki BİR ERKEĞİN DÜŞÜNSEL YETENEĞİ VE ESTETİK BİRİKİMLERİ NE OLURSA OLSUN HAYATTA DURDUĞU KAT,İÇİNE DOĞDUĞU KATTIR;TANIDIĞI İLK KADININ YANİ ANNESİNİN ONU BIRAKTIĞI KATTIR.Unutmaki kadınlar gizli yöneticilerdir belki çok sayıda bilimadamı, filazof,lider kadın yok ama koca ülkeleri yöneten liderleri evlerinde bir kadın yönetir.

    Beğen

  29. Zülfikar said

    eveet millet.. öncelikle s.a
    freddy, güzel yazmışsın..
    Joseph, sende ii yazmışsın..
    ehe saçmalık,o da güsel..

    “bakın ok uçuyor, yay nerede? Canlar geziyor canlara Can Veren nerede?”

    “İki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir.”

    Merak etmeyin, Herşey riskten ibaret.. Ya normal insanların yaptığını yaparsın, Allah’a inanarak yaşarsın, dua edersin, ibadet edersin, hiçbir şey kazanmasan da eline birşey geçmeyeceğinden emin olsan da en azından yapılması gerekeni yapmış olarak verileceği olsası olan bir cezadan kurtulmuş olursun. Ya da risk alırsın ve Allah’ı reddedersin, dini reddedersin sadece dünyayı düşünerek yaşarsın, cehenneme gitme riskini göze alarak hiçbirşey yapmazsın, dünyada ne birşey kazanırsın nede kaybedersin. “ya doğruysa” düşüncesi içinde olduğu sürece inan bana rahat edemezsin.. yani anlamıyorum bu riski almaya değermi? inan, dua et, temiz ol, fazla değil haftada bir kere camiye git olmadı evde namaz kıl ama için rahat olsun.. bu saydıklarımın hiçbiri kötü alışkanlık değil. demek, kötüye eğiliminiz var ki iyi de kusur arıyorsunuz. “herşeyin bir anlamı vardır” her sorunuz bir gün yanıt bulur.. hatta yanıt bulmuş sorularınız bile vardır ki bana oldu.. bende böyle şeyler düşünüyodum bi zamanlar.. ama başladım sık sık abdest almaya, dua etmeye, şükretmeye, açtım gözlerimi.. gerçekten işte o zaman cevaplar gelmeye başladı.. yolda yürürsün birden aklına gelir “hee demek bundanmış” dersin.. Vallahi çok ilginç bir duygu.. umarım sizde yaşarsınız.. inanın arkadaşlar kötü birşey değil.. Yobaz olmayın ama inanın..
    saygılar..

    Beğen

  30. uğur said

    ateistler kötü yoldasınız allaha inanmıyorsunuz sizi kötü bir son bekliyor ama son pişmanlık fayda etmez ve bütün müslüman kardeşlerime selam olsun ALLAHU EKBER

    Beğen

  31. erdisarilaya said

    ATEİST ARKADAŞLARIN YORUMLARINI OKUDUM.HEPSİNİ ANLAYABİLİYORUM.GECELERİ NELER DÜŞÜNÜYORLAR MERAK EDİYORUM,YASTIĞA BAŞLARINI KOYDUKLARINDA.BİLİYORUM HEP İÇLERİNDE ŞÜPHE VAR “YA TANRI VARSA” DİYE.BÜGÜN DÜNYA SAATTE 1670 KM HIZLA DÖNÜYOR.ÖYLE BİR DÜZEN Kİ NE BİR GÜN YAVAŞLAYIP GÜNEŞE DOĞRU YAKLAŞIYOR,NEDE HIZLANIP GÜNEŞTEN UZAKLAŞIP DÜNYANIN SOĞUMASINA İZİN VERİYOR.ATMOSFERDEKİ GAZIN YÜZDE 72 AZOT YÜZDE 18 OKSİJEN EĞER OKSİJEN MİKTARI AZOT KADAR OLSAYDI.ATEŞİ BULAN KİŞİ DÜNYANIN HAVAYA UÇMASINI SEBEB OLURDU.HER ŞEY O KADAR MUKEMMEL YARATILMIŞKİ İNSANLARIN YAŞAMLARINI SÜRDÜRMEYE EN VERİŞLİ ORTAM.
    SİZLERİ BÖYLE DÜŞÜNMEYE İTEN YOBAZLAR EMİN OLUN HESAP VERECEKLERDİR.ATEİST DOSTLARIM BANA TÜRKİYEDE KÖR BİR ATEİST GÖSTEREBİLİRMİSİNİZ?İNSANLAR ACİZDİR.BUNU ANLAMAK İÇİN GÖZLERİNİ KAPAT VE ODADA DOLAŞ İKİ ÜÇ ADIMDAN SONRA “ACABA BİRŞEYE ÇARPACAKMIYIM” DİYE ENDİŞELENİRSİN.BU RENKLİ DÜNYALAR SİZİ ALDATMASIN.

    HEPİNİZE SAYGI VE SELAMLAR.

    Gece olduğunda ateistin yarısı Tanrı’ya inanır. ~ Edward Young

    Beğen

  32. Ali Aksoy said

    Selam;

    (18) numaralı yoruma, Ehe saçmaLık’a cevaplar…

    Kuran’da Sevgi

    Beğen

  33. Ali Aksoy said

    Selam;

    (18) numaralı yoruma, Ehe saçmaLık’a cevaplar…

    “Allah’a inanan kaç bilim adamı bulacaksınız ?”

    “God of the Gaps” ve Tanrı-Evren Tasavvurumuz Üzerine ( v1.0 )

    Bu yazıyı ve yorumumu okuyabilirsiniz…

    Beğen

  34. Ali Aksoy said

    Selam;

    (9) numaralı yoruma, Yusuf’a cevaplar…

    Bazı önemli hadis uydurucuları

    Beğen

  35. Ali Aksoy said

    Selam;

    (9) numaralı yoruma, Yusuf’a cevaplar…

    Kuran’ın dininde “kadın” ve uydurulan dinde “kadın”

    Beğen

  36. Ali Aksoy said

    Selam;

    (9) numaralı yaoruma, Yusuf’a cevaplar…

    Kuran’da Nesh ve Recm cezası

    Beğen

  37. Ali Aksoy said

    Selam;

    (9) numaralı yaoruma, Yusuf’a cevaplar…

    Türkler hakkındaki hadisler uydurmadır

    Beğen

  38. UYARI said

    HARUN YAHYANIN ESERLERİ ATAİSTLERİN İDDİALARINI TAMAMEN ÇÜRÜTMÜŞKEN.YILDIRIM GİBİ GÖK GÜRLEMESİ GİBİ GERÇEKLER ÜSTLERİNE DÜŞMÜŞKEN KONUŞMAK GEREKSİZ VE BOŞTUR.GERÇEĞİ GERÇEKTEN BULMAK İSTEYENLER BU ESERLERE BAKAR. ATAİSTLERİN ZATEN AKSİNİ ASLA ASLA ASLA İSPAT EDEMEZ EDEMEZ EDEMEZLER!! AKSİNİ İDDİA EDEN VARSA BİLİMSEL BULGU VE KANITLARLA KARŞIMA ÇIKSIN!!!!!

    Beğen

  39. UYARI said

    ALİ ALİ NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞIN BELLİ SENİN.NERDESİN SEN HADİ BEKLİYORUM SENİ .MEZHEP VE SÜNNETLER HAKKINDA ŞÜPHE UYANDIRIP AKILLARI KARIŞTIRMAK İSTEYEN HADİS İNKARCISI!!! SORUM VAR SANA SORUM .DİYORUMKİ “KUR’AN’DA NAMAZ GÜNDE KAÇ VAKİTTİR BU VAKİTLER KAÇ REKATTIR”???

    Beğen

  40. UYARI said

    BUNLAR SÜNNET VE MEZHEPLERİ İNKAR EDER. BU KONULARDA ŞÜPHE UYANDIRMAYA ÇALIŞIRLAR.BUNLAR GİBİ DÜŞÜNENLER YA CAHİLLİK VE AKILSIZLIKTAN YADA DİNİ İÇTEN YIKMAK İSTEYİP KASITLI DİN DÜŞMANLIĞI YAPANLARDIR..

    Beğen

  41. Muhsin said

    S.A UYARı katılıyorum sana ağzına sağlık.Ne diyelim Allah (c.c)affetsin bu kullarını onlarıda hidayete erdirsin,böyleleri olmasa bizde ne ile imtahan olurduk dimi?Bir de bunu düşünmek lazım İnşaAllah,SABIR La havle ve la havle……demek gerekiyor,Allah a emanet olun S.A

    Beğen

  42. selman said

    ateistler nasıl varolduklarını ispat etsinler yada insan gibi ne biliyim dünyada olan canlı bir organizmayı kendi imkanlarıyla yapabilsin herkes dinsiz olur yapabilirsen tabi.

    bir kere bir yerini devirip hayatının sonuna kadar yaşayıp ölmek daha hoş geliyor sanırım ateistler için.

    namaz kılmak oruç tutmak işlerine gelmiyor içki içmeden yaşayamıyor ondan yani.

    Beğen

  43. Ali Aksoy said

    Selam;

    “Bize düşen, açık bir tebliğden başka şey değildir.” (Yasin;17)

    “… benim tehdidimden korkanlara sadece Kur’an’la öğüt ver.” (Kaf,45)

    http://www.aliaksoy.org

    Beğen

  44. UYARI said

    SORULARIMA CEVAP VER!!… KAÇMA EĞER BATIL İDDİANDA HALA ISRARLIYSAN.BEKLİYORUM..

    Beğen

  45. yonca said

    Akşemseddin=Pasteur’dan 400 sene evvel mikrobu bulmuştur.
    Ali Kuşçu=Astronomi bilgini ayın evrelerini anlatan kitabı ilk o yazmıştır.
    Ebu Kamil Şuca=matematiği avrupaya öğreten kişidir.
    Biruni=dünyanın döndüğünü ilk o ispat etmiştir.
    İbni Sina=eserleri avrupa üniversitelerinde 600 sene ders kitabı olarak okutulmuştur.Tıbbın babasıdır.
    Ömer hayyam=cebiri oluşturan kişidir.
    Piri Reis=400 sene evvel bugüne en yakın dünya haritasını çizdi.
    Battani=dünyanın en büyük trigonometri kaşifidir.

    Beğen

  46. yonca said

    Kaptan Kusto
    Louis Pastör
    Thomas Edison
    Albert Einstein
    Roger Garaudy(filazof)
    Tolstoy
    bunlarda sonradan müslüman olanlar.(bunlar sadece benim bildiklerim)

    Beğen

  47. yonca said

    bu arada ali aksoy denen şahsın ne yapmaya çalıştığını biri bana anlatsın

    Beğen

  48. Ali Aksoy said

    Selam;

    Birileri değil, kendisi anlatsın 🙂

    Sizi Kuran’dan öğüt almaya çağırıyorum.

    Beğen

  49. UYARI said

    ALİ AKSOY HADİSLERİ İNKAR EDEN YALNIZ KURAN’DAN DİN ÖĞRENİLİR DEYİP SÜNNETİ İNKAR EDEN AZILI BİR SÜNNET DÜŞMANIDIR.NAMAZIN 3 VAKİT OLDUĞUNU SAVUNUR BU GAFİL ALİ AKSOY

    ALİ AKSOYA DERİMKİ EY ALİ AKSOY ÇIK KARŞIMA BANA NAMAZIN 3 VAKİT OLDUĞUNU İSPAT ET BAKALIM EĞER İSPAT EDEMEZSEN

    YALANCISIN!!!..YALANCISIN!!!..YALANCISIN!!!.. BATILSIN!!!..BATILSIN!!! BATILSIN!!!.. BEKLİYORUM KAÇMA !!!…

    Beğen

  50. UYARI said

    ÖNEMLİ UYARI!…

    YALNIZ KUR’AN’DAN DİN ÖĞRENİLİR DİYENLER “KAFİRDİR”

    ÇIKSIN KARŞIMA BEKLİYORUM BU SAPIK İNANÇLI ADAMI HERKES İYİ TANISIN İNSANLARIN İLMİ BİLGİ EKSİKLĞİNDEN VURMAYA ÇALIŞAN BU ADAM KARŞIMA ÇIKSIN BANA NAMAZIN 3 REKAT OLDUĞUNU İSPATLASIN

    UYANIK OLDUĞUNU SANAN SEN! BEKLİYORUM…

    Beğen

  51. UYARI said

    KUR’AN İSLAMIN 1. KAYNAĞIDIR
    İKİNCİ KAYNAK SÜNNET.
    ÜÇÜNCÜ KAYNAK İCMADIR
    DÖRDÜNCÜ KAYNAK KIYASTIR.

    SÜNNETİ İNKAR EDEN “KAFİRDİR”

    KISACA ALİ AKSOY VE ONUN GİBİ HADİS SÜNNET İNKARCILARI;

    İNSANLARI “CEHENNEME ÇAĞIRIYOR”

    Beğen

  52. Ali Aksoy said

    Selam uyarı;

    Demek, adı sanı ve yeri yurdu belli olan ben kaçıyorum da, neyi düyü belirsiz sen kovalıyorsun öyle mi ? 🙂

    Demek; insanları Rabb’in sözüne, Kuran’a uymaya, tabi olmaya çağırmak “cehenneme” çağırış öylemi…

    Al sana Rabbin sözü;

    Hem öyle bir Rabb ki, sözlerinde asla bir çelişki ve şüphe olmayan, sözlerin en güzelinin sahibi…

    Al sana tam bir Kuran mucizesi;

    Kuran’da “hadis” kelimesinin geçtiği yerler…

    Önce “arapçası” sonra meali…

    Yusuf 111. Le kad kane fı kasasıhum ıbratül li ülil elbab* ma kane hadısey yüftera ve lakin tasdıkallezı beyne yedeyhi ve tefsıyle külli şey’iv ve hüdev ve rahmetel li kavmiy yü’minun

    Yusuf 111: Andolsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur’an, iftira edilecek bir hadis değildir; aksine o önündekini tastikleyici, herşeyi detaylandırıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve rahmettir.

    Lukman 6. Ve minen nasi mey yeşterı lehvel hadısi li yüdılle an sebılillahi bi ğayri ılmiv ve yettehızeha hüzüva* ülaike lehüm azabüm mühın

    Lukman 6: İnsanlardan öyleleri vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak ve o yolu oyalanma aracı yapmak için hadis eğlencesi satın alırlar. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır.

    Casiye 6. Tilke ayatüllahi netluha aleyke bil hakk* fe bi eyyi hadısim ba’dellahi ve ayatihı yü’minun

    Casiye 6: İşte bunlar, Allah’ın âyetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah’tan ve onun âyetlerinden sonra hangi hadise inanıyorlar?

    Murselat 50. Febieyyi hadiysin ba’dehu yu’minune.

    Mürselât 50: Artık bundan sonra hangi hadise iman edecekler?

    Bak Allah öyle bir Alim ve hikmet sahibi ki, cahillere söz hakkı tanımamak için 39:18 ayetinde farklı sözleri dinleyip, en güzeline uymamız öğütlenirken, çok ilginçtir, “hadis” değil “kavl” kelimesi kullanılmıştır.

    İşte Rabbimiz olan Allah’ın ilmi…

    Bu örneği neden verdim ? Çünkü “hadis” kelimesi “söz” anlamına gelir. Bu “uyduruktan uyarıcılar” işlerine gelen kelimenin “arapçasını” , işlerine gelen kelimenin “türkçesini” kullanırlar… Kuran’ı türkçeye çevirirken “hadis” kelimesinin yerine “söz” yazarlar. Ama, iş Peygamberimizin vefatından ikiyüz sene sonra Peygamberimiz hakkında uydurulmuş sözlere gelince onlar birden “hadis” oluverir.

    Bu onların temel marifetidir. Allah’tan bahsederken; “Alemlerin Rabbi” derler, Peygamberimizden bahsederken “Alemlerin efendisi” derler. Halbu ki, Rabb demek “efendi” demektir. Böylelikle size “alemlerin efendisi” dedirtirken esasında “alemlerin rabbi” dedirtmiş olular…

    Bu “uyduruktan uyarıcıların” şirkinden Allah’a sığınırız.

    Bu “uyduruktan uyarıcılar” beni şunu bunu ispata çağırırlar. Daha önce de “burada linkini veremedikleri” kendi sitelerinde çağırmışlardı. Şu varki, onların namazın kaç vakit olduğunu öğrendikleri ve her ne kadar sözle ikarar etmeseler de “fiilen” Kuran’dan aziz saydıkları “sözde hadis” kitaplardan örnekler saymaya başlayınca utanmışlar, yazılarımı silmişlerdi. Beni de hadislerle dalga geçmekle suçlamışlardı. Halbu ki, onları yazıp nakleden ben değilim. Pek sevdikleri kendi alimleri idi.

    Neyse… Ben Kuran’dan söylemeye devam edeceğim. Umarım, Kuran ayetleri; işlerine gelmediği için bu dengesizleri Kuran’ı inkara sürüklemez.

    “Doğrusu o Kur’an, senin için de, kavmin için de bir öğüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.” (Zuhruf,44)

    Selam ve dua ile…

    Beğen

  53. yonca said

    islam ümmetinin kimlik ve kişiliğini dokuyan yorum hz peygamberin yorumu yani sünnetidir.bu sebeple sünnet,islamı anlama,kavrama ve yaşamada vazgeçilmez en doğru ölçü ve yorumdur.

    nasılki Allahın içimizden seçtiği peygamberler aracılığıyla emir ve yasaklarını kullarına duyurması Allah için bir acizlik ve eksiklik değilse,sünnetin varlığıda Kuran-ı Kerimin eksik ve yetersiz olduğu anlamına gelmez.

    vahyi alıp öğrenmede nasılki peygamberin aracılığına ihtiyacımız varsa Kuranı anlamaktada peygamberin yorumuna yani sünnetine öylece ihtiyaç vardır.tabii ve doğru olan budur.

    Allah peygamberimizi hata yapmaktan korumuştur

    Beğen

  54. Ali Aksoy said

    Selam Yonca;

    “Allah peygamberimizi hata yapmaktan korumuştur” demişsin. Eyvallah… Buna itiraz eden yok zaten.

    Peki Allah, “peygamberden duydum şöyle söyledi veya ben ahmetten, o da mehmetten, o da hasan dan o da hüseyinden vs. duydum” diyenleri hata yapmaktan korumuş mudur ?

    Kuran’ın korunduğu ayet ile sabittir. Peki, Peygamberimize atfedilen sözlerin korunmuş olduğu hususunda bir delil var mıdır ?

    Bizler Peygamber düşmanlarımıyız ki siz bize onu övmektesiniz…

    Yazdıklarımı “dikkatlice” okuyunuz.

    Hatta mümkünse yazdıklarımdan ziyade Kuran’ı, Kuran’ın anlamını “dikkatlice” okuyunuz.

    Çünkü;

    “Doğrusu o Kur’an, senin için de, kavmin için de bir öğüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.” (Zuhruf,44)

    Selam ve dua ile…

    Beğen

  55. UYARI said

    ULAN ALİ!!!.

    TEKRAR EDİYORUM.KUR’AN’DAN ÖĞÜT VEREDİĞİNİ SÖYLEYEN SEN!! KUR’AN’DAN BANA BİR ÖĞÜT VER BEKLİYORUM.

    BANA NAMAZIN 3 REKAT OLDUĞUNU KANITLA KANITLA KANITLA BAK BEKLİYORUM…

    BURADAYIM EVVEL ALLAH SEN SORUMA CEVAP VER BAK NASIL ÇIKARACAM FİTNENİ MEYDANA BEKLİYORUM KAÇMA KAÇMA KAÇMA…

    Beğen

  56. UYARI said

    HATA DÜZELTME:”3 VAKİT” OLDUĞUNU

    Beğen

  57. UYARI said

    EY MÜMİN KARDEŞLERİM VE MÜMİNE KIZ KARDEŞLERİM.

    BU ADAMI BANA BIRAKIN CEVAP VERMEYİN.SORUM ONA YETİŞİR..

    ULAN ALİ AKSOY ANLADIN SEN ONU!!!..BEKLİYORUM.

    Beğen

  58. mülteci said

    arkadaşlar tebliğ metodunuz çok güzel insanlara küfür ederek sadece,islam gibi bir dini baltalarsınız size tavsiyem peygamberimizi rehber edinin.Bu tür insanlarlada uğraşmayı bırakın artık Allah herkese nasip etmiyor bazı güzellikleri daha doğrusu herkes bu güzellikleri talep etmiyor.islam dinini tanımadan ne istediğini öğrenmeden o süper beyinleriyle islamın eksiklerini araştırıyorlar. anlayacağınız daha önemli konularla meşgul olun lütfen. inanmalarının bize ne faydası olacakki,onları düşündüğümüzün farkında bile değiller. en iyisi bırakın inat ettikleri sona ulaşsınlar.yine de inş. Allah onllara da hidayati nasip eder.

    Beğen

  59. açılın beyler doktor geldi said

    evvela freddie666 ya ve o düşündeki kıymetli arkadaşlara cevaben:
    yazınızı (peri olayı) çok mantıklı buldum. ama size şu cevabı vereyim:
    ancak! bir kimseye ALLAH hidayet eder. ama görüyorum ki RABBİM size hidayet etmemiş. aklınızdaki paradoksu yıkın, maddi değil uhrevi konuları gerçekten anlamaya çalışın. hz. ömerin “bugün ALLAH için neyaptın?” sorusuna kocaman bir “HİİİÇ” de ama; inanın kardeşim inanın.
    sİZ diyorsunuzki -“yooookkk ben inanmam, göster bana inanim”

    hz. musa kavminin gözü önünde nil nehrini ikiye yarmış… görmüşler inanmamışlar
    hz. isa kundaklı bebekken dile gelip konuşmuş. ben meryemden babasız doğdum demiş
    duymuşlar inanmamışlar
    hz nuh tufan çıkacak demiş oğlu bile inanmamış. gemiyi yapmış, millet gemiyle dalga geçmiş, makaraya almışlar yani. yağmur yağmaya başlamış sular yükselmeye başlamış yine inanmamış. sular yükselirken hz. nuh oğluna bağırmış; ” evladım gel boğulacaksın” oğlu “yüksek dağa doğru tımanırım” demiş
    elimde pek bir bilgi yokma eminim öldüğüne bile inanmamıştır.
    şimdi ben sana/size söylüyorum: ALLAH vardır tektir ve bütün noksanlıklardan münezzehtir. inanacağınız için yazmadım bu yazıyı. kılavyemi geliştiriyorum.
    ALLAHA EMANET OLUN

    Beğen

  60. YANKESİCİ said

    ŞÜPHESİZ KURAN VE ŞERİAT EKSİKSİZ KUSURSUZ VE TAMDIR. AMA ONU UYGULAYANLARDA BİR EKSİKLİK VE KUSUR OLABİLİR.

    GÜNÜMÜZDE MUASIR MEDENİYETLERE ULAŞIP ÇAĞDAŞ Bİ TÜRKİYE YARATMAK İÇİN ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARINDAN AYRILMADAN DEMOKRATİK BİR CUMHURİYETİN DEVAMLILIĞI GEREKLİ DEĞİLMİ. BUNDA MUTABIKIZ SANIRIM… MUTABIK OLANLAR AŞŞAĞIDAKİ YAZIYI OKUSUN.

    AMA BAKINIZ MEMLEKETİ HORTUMLAYANLAR, BİRGECEDE BANKALARI BOŞALTIP KANARYA ADALARINA TATİLE GİDENLER, 1000 NÜFUSLU KÖYE 2000 KİŞİLİK SPOR KOMPLEKSİ YAPAN DAHİLER, PKK YA ATILSIN DİYE PARA VERİLİP ALINAN ORDU MALLARINI GAZETELERE VE SAVCILARA ATANLAR, ANAYASA KİTABINI BİRİLERİNİN KAFASINA ATIP DOLARI BİR GECEDE %150 ARNTIRANLAR, TÜRKÜN UCUZ DOĞALGAZINI BIRAKIP PAHALI RUZ GAZINI ALANLAR, UZAYDAN VERECEKLERİ BİR SİNYAL İLE SİSTEMİN KİLİTLEYİP DÜŞECEK ŞEKİLDE ÜRETİLEN UÇAKLARI KADİM DOSTLARIMIZDAN SATIN ALAN FEVKALADENİN FEVKİNDEKİ SİYASİLER DEMOKRATİK,LAİK,CUMHURİYETÇİ KEMALİSTLER DEĞİLLERMİYDİ.

    KURDA SORMUŞLAR BOYNUN NİYE KALIN. KURT CEVAR VERİR “KAFAMIN KALIN OLMASINDAN İYİDİR” anlayana

    Beğen

  61. nurettin ipek said

    sevgili arkadaslar,bizim dinimiz gercek dindir lütfen güzel dinimizi bazi hurafelerlen bozmayalim.birakin ateisler neye inanirlarsa inansinlar ama o ölüm ani gelip cattiginda nasil bir hata yaptiklarini anlarlar benim onlara sözüm daha yol yakinken birakin bu ateisligi islama inanin bakin ozaman geceleri ne kadar rahat uyursunuz……benim tanidigim bir ateist bana sunu söylüyordu ,,aslinda biz ateisler tabiki allaha inaniyoruz ama icimizden böyle yasamak geliyor namazsiz orucsuz falan.(ama sonradan 5 vakit namaza basladi)

    Beğen

  62. yonca said

    ali aksoy denen şahıs belliki dersine iyi çalışmışsın hastalıklı bilgilerinle bilgisayarımızın monitörünü kirletmeye devam ediyorsun.sen yanlışsın arkadaş hemde tepeden tırnağa yanlışsın.seninki nasıl bir din bilmiyorum ama biz müslümanlar imanın şartlarından birini peygambere inanmak olarak kabul ederiz.önce hadislerle dalganı geçerek peygamberimizi küçük düşürmeye çalıştın şimdide onun ashabını yalancılıkla itham ediyorsun. ayetlerin hepsini kendi kafana göre açıklamışsın kimlerin tefsirlerinden yararlanıyorsun bilmem ama yanlış yapıyorsun.biz(müslümanlar)kutsal kitabımız kurana inanırız emir ve yasaklarını uygularız.Ama sosyal hayatımızda Allahımızın bizlere rahmet olarak gönderdiği sevgili peygamberimizin hayatını örnek alırız.Bilirizki ehlisünnet vel cemaat olmanın şartı budur.Sen ehlisünnet vel cemaat nedir bilirmisin.
    mahşer günü insanlar 73 fırkaya ayrılacaklar bunların sadece bir fırkası cennete girecek oda ehli sünnet olanlar.Ya niye yazıyorumki bunları nasılsa sen de bazıları gibi yazdıklarıma bunlar geçmişlerin masalıdır diyeceksin.şimdi sen bir kez daha o bulanık fikirlerini harekete geçirip yorum yazmakla uğraşma eniyisi senle hesap gününde hesaplaşım

    Beğen

  63. Ali Aksoy said

    Selam Yonca;

    Sana Aziz Rahim’in ayetleri ile öğüt veriyorum. Sen bu hususlara “hastalıklı bilgiler” dediğin müddetçe ahirette hesaplaşmak için karşılaşabilceğimizi hiç düşünmüyorum !

    Biz, o kör gözleriniz görünceye kadar yazmaya devam edeceğiz.

    “Doğrusu o Kur’an, senin için de, kavmin için de bir öğüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.” (Zuhruf,44)

    Selam ve dua ile…

    Beğen

  64. Ali Aksoy said

    Selam;

    “Peygamber der ki: Ey Rabbim! Kavmim bu Kur’an’ı büsbütün terkettiler.” (Furkan,30)

    Peki neyi gündeme aldılar ?

    Nebevi Şikayet: “Bu kavmim Kur’an’ı Terketti”

    Beğen

  65. UYARI said

    HAK GELDİ BATIL ZAİL OLDU.

    Beğen

  66. UYARI said

    BU İŞTE BURADA BİTMEDİ!! BEKLİYORUM.

    Beğen

  67. HACIKERİMOĞLU said

    bende bu gıbı ınsanlara yanarak acıyoum.neye kıme dayanarakneyın pesındeler umarım bu dunyada mutlu olduları kadar dıger dnyada da mutu olurlar.kendınce o dusunce pesındeler ya.hep kısılık pesınde olan sonunu bılmeyen we dusunmeyn rdındakı ınsanlrı kendınden aha basıtce goren acızler.artık su kalbınız cozusede asıl gerceklerle karsı karsıya gelsenız dekendınızdn igrenıpte gerıye kalan hayatınızı kanunun ıstedgı dogrultuda surdurmek dılegı ıle tekrardan allaha emanet olun.allah hepımızın yar we yardımcımz olsun…………

    Beğen

  68. yonca said

    ali aksoy sen bence kendi içinde çelişkiler yaşayan bir adamsın hadislerini ve sünnetlerini inkar ettiğin peygamberin adını ağzına alma.ayrıca sen bana öğüt verecek kalemde bir insan değilsin şu yorumlarınıda selam ve dua ile bitirme zira peygamberinin hadislerini ve sünnetlerini inkar eden birinin ne selamı alınır ne duası kabul olur.(tefsir kaynağını hala açıklamadın yoksa kaynak bölümüne kendi adını yazmaya utandınmı?)

    Beğen

  69. Search the Web on Snap.com said

    İLAVE

    çok şükür ben gördüklerimi kafamda bulunan iki gözle değil kalbimdeki gönül gözüyle,aklımla,fikrimle görürüm.herşeye rağmen sana bir konuda katılıyorum haklısın seninle ahirette hesaplaşamayız çünkü bizim gibi peygamber sevdalılarıyla karşılaşman için epeyce sürünmen gerekecek.

    Beğen

  70. Gerçek Nur said

    Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla sözlerime başlar Selamın ve Bereketin üzerinize olmasını dilerim.

    Bu tip tartışma ortamları güzeldir. Fakat Ahlaksız ve seviyesiz insanlar ortamın güzelliğini kirletiyor. Biz müslümanlarız diyerek ortalıkta avare gezerken, bilinçsiz olarak Allah’ın kelamına bile karşı olmuş. Bu ne biçim ümmeti Muhammedlik, Bu ne biçim İslama hizmet. Bu kişilerin seviyesiz ve ahlaksız yazılarını okuyan bir gayrimüslim eminin müminlerle dalga geçiyordur.

    Beğen

  71. büşra said

    bence siz çok saçma düşünüyosunuzzz ateistmişş nedirya buu incill nie değiştirilioo kuran nie değiştirilemiooo saçmalamayın hepiniz boşluktasınız bnde böyleydimm sonra düşünnce anlıo insan (tabi siz insansanız:):):))

    Beğen

  72. ALLAH(C.C) SİZLERE YİNE İYİ RIZK VERİYO
    ALLAH(C.C) SİZLERİN KALBİNİ MÜHÜRLEMİŞ SİZİ KİMSE DÖNDÜREMEZ ARTIK.
    EEEEEEEEYYY İNKARCILAR
    O ACİZ BEDENİNİZ DAR,KARANLIK VE SOĞUK YERE GİRİNCE HALİNİZ NE OLACAK SİZİ ORADA NE BEKLİYOR BİLİYORMUSUNUZ.

    Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.
    (bakara suresi 7.ayet)
    Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler.(bakara suresi)Siz cansız (henüz yok) iken sizi dirilten (dünyaya getiren)
    Allah’ı nasıl inkar ediyorsunuz? Sonra sizleri öldürecek, sonra yine diriltecektir. En sonunda ona döndürüleceksiniz.(bakara suresi)
    Bakalım, kendilerini o geleceğinde hiç şüphe olmayan gün için bir araya topladığımız ve hiç kimseye haksızlık edilmeden herkese kazandığı tamamen ödendiği vakit, halleri nice olacaktır
    (ali imran suresi 25.ayet)

    Beğen

  73. . Kıyamet gününe yemin ederim.

    2. (Kusurlarından dolayı kendini) kınayan nefse de yemin ederim (ki diriltilip hesaba çekileceksiniz).

    3. İnsan, kendisinin kemiklerini bir araya getiremeyeceğimizi mi sanır?

    4. Evet bizim, onun parmak uçlarını bile düzenlemeye gücümüz yeter.

    5. Fakat insan önünü (geleceğini, kıyameti) yalanlamak ister.

    6. “O kıyamet günü ne zaman?” diye sorar.

    7, 8, 9, 10. Gözler kamaştığı, ay karanlığa gömüldüğü, güneş ve ay bir araya getirildiği zaman, o gün insan “kaçış nereye?” diyecektir.

    11. Hayır, hiçbir sığınacak yer yoktur.

    12. O gün varıp durulacak yer, sadece Rabbinin huzurudur.

    (kıyame suresi 1-12)

    Beğen

  74. fatime said

    lan utanmaz herifler ben bi kızım ve 16 yaşındayım biliorum bunlrı yazmm yanlış ama bu ateistlerin yaşaması haram lan eşşekler itler köpekler allah olmasa bu evren nasıl döner bu dünya nasıl var olur o o kadar yüce ve kadirki siz ona inanmadığınız halde sizi yerle bir etmio size büyük bi lanet vermiyo utanın utanın yüzsüz ateistler o her zaman büyüktür ve herşeye kadirdir elbet szin canınızda yanacak öbür dünyada hesap vereceksiniz o zmn size öle bir gülcemki resmen allahı yok sayıoysunuz onu inkar ediorsunuz sizi kim yarattı lan tanrınız size ne verio ben söleyimmi bizim tanrımız bize nimetleri bağları bahçeleri evreni verdii en azından güzel saf temiz bi kalp verdi ama siz gibiler bunu bilemez çünki pisliksiniz siz nefret ediorum sizden

    Beğen

  75. sidret_i münteha said

    FATİME kardeşim eer kabul edersen sana küçük bi önerim olucak bu gibi dini ve çok hassas konularda yumuşak ölçünki bu gibi arkadaşlarımızda belki senin vesilenle hidayete erebilirler.. ben bi bayan olarak bu yazıklarını okumaya dahi utandım… Alemlerle rahmet olarak gönderilen o kutlu nebi ne kadar sabırlıydı hatırlasana canım kardeşim… kendine türlü eziyetler yapan cahillerin babası ebu cehilin kapısına bile kaç kere gitmişti hatırlasana… tüm müslüman kardeşlerime selam ve dua ile…

    Beğen

  76. fatime said

    bu sabretmesi güç bşy bunlr resmen allhı yok sayıyolar yha nasıl olabilir böle saçma bşy sölermisin sidreti münteha kardeşim herkesi allah yarattı herkes kafasına göre benim tanrım şu benimki bu diemez ama yüce rabbim sizleri affetsin ateistler ne diyim ateitmiş nedir bu yha

    Beğen

  77. sidret_i münteha said

    Allah’ın (cc) selamı bütün iman ettim dien kardeşlerimin üzerine olsun..

    ALİ AKSOY o ayeti kerimeyi insanların gözüne sokar gibi deilde daHa yumuşak bi uslupla yazarsan ve açıklamasınıda yaparsan insaların bu ayeti kerimeyi hayatlarına nakşetmelerinde daha etkili olursun diye düşünüorum..

    “Ey müminler, Allah’tan başkasına yalvaranlara, tapanlara sövüp de Allah’a sövmelerine sebep olmayın. Yani onlara taptıkları, kendilerince hürmet ettikleri şeyleri karıştırarak mesela “kahrolsun taptığınız” veya “dini şöyle böyle” gibi bir sövme ve küfretmekle hitap ederek söğerseniz, vicdanlarına, hissiyatlarına basmış olursunuz. Onlar da kızarak BİLGİSİZLİKLERİNDE VE CAHİLLİKLERİNDEN dolayı ayniyle karşılık verdikleri zannında bulunarak, “biz de sizinkine” diye, sizin söylediklerinizi iade eder ve bunun ona denk olmadığını bilmezler ve bu şekilde hak sınırını aşarak Allah’a sövmüş olurlar. Ve siz bu küfretmeye sebep olmuş olursunuz. Şu halde siz onların küfürlerine, şirklerine söveceğiz diye böyle küfretmeye sebep olmayın. Küfretme ve sövme, genelde ahlâka uygun bir şey olmadığı gibi, aslı itibariyle batılı, küfrü hakir görmek ve değersiz göstermek gibi meşrû ve güzel sayılmış da olsa, böyle küfretmeye ve küfrün artmasına sebep olacak olan sövme ve küfretmeye sebeb olmak sûretiyle bir küfür demektir. Bundan dolayıdır ki, Fıkıh kitaplarında, her kim olursa olsun, dinine küfretmek elfâz-ı küfür (küfür lafızların)den sayılmıştır.” ENAM 108.AYET TEFSİRİ..
    KAYNAK(ELMALILI MUHAMMED HAMDİ YAZIR)

    Allah cc tüm iman ettim dien kardeşlerimin yar ve yardımcısı olsun.. selam ve dua ile…

    Beğen

  78. Ali Aksoy said

    Selam sidret_i münteha;

    Bu ince düşünüşünüz ve güzel açıklamanız için teşekkür ederim.

    Allah yolundan ayırmasın.

    Kusursuzluk sadece Allah’a mahsustur.

    Allah’a emanet olunuz.

    Beğen

  79. Search the Web on Snap.com said

    43 numaralı yorum ALİ AKSOYA cevap..

    “Biz onların söylediklerini daha iyi biliriz. Sen onlara karşı zor kullanacak değilsin. O halde sen, benim tehdidimden korkanlara bu Kur’ân ile öğüt ver.” KAF SURESİ 45. AYET tefsiri KAYNAK(ELMALILI MUHAMMED HAMDİ YAZIR)

    ALİ AKSOY, YONCA senden yararlandığın kaynağı istemiş bunu yazmak bu kadar zormu???

    Bence o yararlandıın kaynaı deiştirmelisin… çünkü sen bu yazdıklarınla manayı deiştiriorsun.. eğer kaf suresinin 45. ayetine olmayan bir “SADECE Kur’an’la öğüt ver” diye uydurma bir SADECE kelimesi eklersen anlamını deiştirmiş olursun.. oda ALİ AKSOY TEFSİRİ OLUR:))) bu tefsirlede kimsenin amel edeceini sanmam.. senin gibi Allah’ın rasulünün sünnetlerini inkar edenlerin dışında!!!!!

    Beğen

  80. Ali Aksoy said

    Selam;

    81. yorumumdaki;

    “Sizin “uydurma” sünnetiniz de sizin başınızın gözünüzün üstünde olsun.”

    Sözümü geri alıyor ve kırılan olduysa özür diliyorum. Nihayette bizim işimiz “sadece” anlatmak. Tahkir etmek değil… Siz ne kadar bizi tahkir etseniz de biz bunu yapmamalıyız.

    Öfkeme yenilip ağır bir söz ettiğim için tekrar özür diliyorum.

    Allah, dosdoğru yoluna eriştirsin. O, hidayet edenlerin en hayırlısıdır.

    Selam ve dua ile…

    Beğen

  81. sidretil_münteha said

    82. YORUMA CEVAP…

    bana yaşar nuri öztürk gibi Kur’an’ı Kerim’i saçma sapan yorumlayan, hoca bile demek istemediim, hocalık mertebesini kendisine hiç ama hiç yakıştıramadıım, ona hoca demekle kendi hocalarıma hakaret ettiimi düşündüüm bi insanın ayet mealiyle gelmen çok mantıksızdı…. okumadım bile….

    Beğen

  82. Ali Aksoy said

    Selam;

    82.Yorumda aynı ayetin yirmiye yakın çevirisi var. Neden birine takılıp kalıyorsun ? Artık sen dilediğine uy.

    Beğen

  83. sidretil_münteha said

    Okunmaya deer gördüüm müfessirlerin çevirilerindede kendi sölediime ters bişi göremedim!!!

    Selametle…

    Beğen

  84. Ali Aksoy kardeşim.uzun zamandır yorumlarınızı okuyorum,ama burdaki tartışma ortamını müslümanı müslümanla karşı karşıya getirme gibi bir egilim görüyorum ve bu çok tehlikeli bir durum.

    Yazdıgınız ayetleri,sanki burdaki kardeşlerimiz musluman degilmişte onları hidayete erdirecek ve onları islama davet edermiş gibi yazılar,ayetler yazmışsınız.

    Bu site, ehli sünnet velcemaat itikadını örnek alan,Kur’anı kerimi ve Hadisleri başımızın tacı kabul eden.Bütün ehli sünnet alimlerine itibar eden ve onların yolundan giden.Dört mezhebi hak kabul eden nacizane bir sitedir.

    Burdaki din kardeşlerimiz ile ugraşacagınıza dinsizler ile ateistler ile ugraşsanız,burdaki kullanacagınız enerjiyi dinsizlere karşı kullansanız daha iyi olmazmı?

    Hadislerin uydurma oldugunu ve sizin sadece Kur’anı örnek aldıgınızı yazmişsınız.Halinize acıyorum.Peki Kur’anı kerim kime indi?O kuranı bizlere acıklayan,neyi nasıl yapacagımızı bizlere bildiren kim idi ? Mesela namazın nasıl kılınacagını bizlere ayrıntılı acıklayan kimdi? o hadisler olmasaydı bizler dinimizi tam anlayıp yaşayabilecekmiydik?

    internete birkac gün giremiyecegim.şuan tatildeyim,bundan sonraki yorumlarınıza fazla müsamaha göstermiyecegimi bildirir,böyle devam edecek olursanız gönderdiginiz mesajlar silinecektir.umarım anlayışla karşılarsınız.

    Allaha emanet olun.

    Beğen

  85. akay said

    herseyi anliyorum din ayriliklarini falan ama siz ateistler nasil oluyorda bos yasiyorsunuz???? yani sukur yok,inanciniz yok,etrafinizdaki insanlardan ayri kaldiginizda kendinizi nasil oluyorda guvende hissediyorsunuz? sagliginizin,durumunuzun (maddi,manevi) zor ve kotu oldugu zamanlarda ne dusunuyorsunuz? bizler sukreder dua ederiz ALLAH a inancimiz az veya cok kisiden kisiye degisiyor fakat hepimizde zor anlarimizda ona elimizi acar dualarimizi eder ondan dileriz,bu bize guven huzur ve ilerisi icin umut verir,daha yazacak cook sey var ama simdilik merak ettigim bunlar,yani bombos bir ruhla nasil yasiyorsunuz anlamiyorum????!!!!!!

    cevap veren olursa sevinirim

    Beğen

  86. Ali Aksoy said

    Selam;

    Site editörü kardeşim, müsamaha sınırınızı zorlamanıza gerek kalmayacak.

    Merak edenler için linklerimiz yazılıdır zaten. Bir yarış, bir mücadele olsun diye yazmadım. Geri aldığım bir söz müstesna olmak üzere söylediklerimin hepsi, muhataplarına açık bir beyandır. Ve unutmayınız, günahın gizlisi aşikarı olduğu gibi, şirkin de gizlisi aşikarı vardır. Allah, bu ikisinden de sakınacak yolları öğretmiştir. Peygamber efendimizin, aynı kendisinden önceki tüm peygamberler gibi alemlere Rahmet olarak gönderildiği dönemde, müşriklerin de, Kuran’da ehli kitap olarak adlandırılan museviler ve isevilerin de Allah’a inandığını unutmayınız. Bunlardan her fırka elindeki, nezdindeki ile böbürleniyor, kendilerini “doğru yolda olanlar” olarak adlandırıyorlardı. Bu hakikat göstermektedir ki, her inandım diyen, filan peygamberin takipçisiyim diyen her kişi veya zümre hakikatte doğru yolda olmayabilir. Doğru yolun ne olduğu ve buna ilişkin esaslar Kuran’da açıklanmıştır.

    Allah, hepimizi doğru yola eriştirsin, ne zatında ne de hükmünde O’na ortak koşmayanlardan eylesin.

    Allah’a emanet olunuz.

    Selam ve dua ile…

    Beğen

  87. yonca said

    bak bak bak birkaç gün uzak kaldım sayın ali bey meydanı boş bulmuş sallamışta sallamış. hatta okadar ileri gitmişki o kıt aklıyla hadislere UYDURMA HADİSLER deme dengesizliğini bile göstermiş.bana bak bay zavallı hadislerin ve sünnetlerin kurandaki önemini burada sayfalarca yazarım ama bunun bir önemi olmaz çünkü senin o içi boş beyinsiz kafan anlattıklarımı anlamaz.senin kimlerin müridi olduğun kaynaklarından belli oldu zaten. ama aferin akıllı adamsın çok dikkat çekmemek için elmalılı ve Fizilal’il Kuran’ı da kaynak göstermişsin. senin hayatın boyunca fizilal’il kuran’ı okumak şöyle dursun hiç görmediğine adım gibi eminim.hadisleri sünnetleri inkar ettiğin yetmedi şimdide o hastalıklı fikirlerine ŞEHİD SEYYİD KUTUB HOCAMIZI alet etmeye kalktın zavallı din cahili
    madem okadar tefsir bilgin var İNŞİRAH suresinde bahsi geçen Allahu Teala hz’lerinin efendimize verdiği üç teselliyi bilirsin
    1-Şerh-i sadr(göğsünün genişletilmesi)
    2-belini büken yükten kurtarmak
    3-isminin şanının yüceltilmesi
    ‘BİZ YÜKSELTTİK SENİN İÇİN SENİN ŞANINI’der Allah inşirah suresinde
    bundan daha güzel bir yüceltme yoktur.kıyamete kadar peygamberimizin ismi Allahu Tealanın yanında zikredilir ezanda,kamette,hutbede,kelime-i şahadette hep peygamberimizin adını zikrederiz ve onun adını duyunca selatu selam getiririz
    sen kim oluyorsunda yüce Rabbimizin adını kendi adının yanında zikredilmesini istediği sevgili peygamberimize laf söyleme cüretini gösteriyorsun bre densiz.hesaplaşmak için başka yerler olduğunu ve bu dünyada peygamber aşığı milyonlarca kişi olduğunu unutma dikkat et kendine.

    Beğen

  88. yonca said

    RESÜLULLAH(S.A.V)’İN SÜNNETİNE UYMAK
    sünnet;Resül-i Ekrem(s.a.v)Efendimizin sözleri ile fiilleri ve başkası tarafından yapılan işleri tasvip mahiyetindeki sükutlarından ibarettir.
    Resül-i Ekrem (s.a.v)Efendimizin bütün mübarek sözleri,fiilleri ümmeti için en güzel örnektir.Onun dini hükümlere ait olan bütün sözleri,birer vahy-i ilahi neticesidir Bütün tasarrufları Cenab-ı Hakkın kontrolündedir ve takririnden geçmektedir.Çünkü Kuran-ı Kerimde ‘O HEVADAN(kendi arzusuna göre)SÖZ SÖYLEMEZ,ONUN SÖZÜ ANCAK KENDİSİNE TEBLİĞ OLUNAN BİR VAHY-İ İLAHİDİR'(necm suresi,ayet 3ve 4)buyrulmuştur.
    Ayrıca Kuran-ı Kerim cibrili emin vasıtasıyla tilavet ve tebliğ edilmiş bir vahy-i ilahiden ibaret olduğu gibi,Hadisi şeriflerde peygamber efendimizin mübarek kalbine zahir olan birer vahy-i ilahinin,birer ilhamı rabbaninin eseridir
    Onun içindir ki,hadisi şeriflere’VAHY-İ GAYR-İ METLÜV’adı verilir.İmam-ı Şafi hazretleri ‘Kuran-ı Kerim okunan vahiy,peygamberimizin sünneti de rivayet olunan vahiydir’buyurdular.
    Allahü teala(mealen):Aralarında ihtilaf ettikleri şeyde seni hakem kılıp hükmüne razı olmadıkça,o hüküm sebebi ile kalplerinde darlık bulmayıp sana uymadıkça Rabbin hakkı için mümin olamazlar(Nisa süresi ayet 65)
    Deki;Eğer siz Allahı seviyorsanız,bana uyun ki Allah’ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.Allah Gafür ve Rahim dir.Deki:Allaha ve Rasülüne itaat edin eğer yüz çevirirseniz muhakkakki Allah kafirleri sevmez.(Al-i İmran süresi ayet 132)buyurmaktadır.
    ***Ümmetim fesada gittiğinde sünnetime sımsıkı sarılana yüz şehit sevabı vardır***
    ***Size iki şey bırakıyorum.onlara sıkı bir şekilde sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız:Allahın kitabı ve Rasülün sünneti***
    BURAYA DİKKAT(peygamberimiz buyuruyor)
    Haberiniz olsun!Bana kitap(kuran) ve birde onunla beraber onun misli (sünnet) verildi.Uyanık olun!Çok yakında mağrurun biri tahtına kurularak:Size lazım olan yanlız bu kurandır.Onda helalden neyi bulursanız onu helal edin,haramdan neyi bulursanız ,onu haram kabul edin der.
    ŞÜPHESİZ Kİ RESÜLÜLLAH(S.A.V)’İN HARAM KILDIĞI ŞEYLER (HÜKÜMDE) ALLAHÜ TEALA’NIN HARAM KILDIĞI ŞEYLER GİBİDİR.

    Beğen

  89. nurettin said

    ali aksoy bey .sen ne utanmas adamsin .sen hangi curetlen hadislerin uydurma oldugunu dersin.hadisleri inkar eden kafirdir.sen bu siteye müslümanlari kizdirmak icinmi geliyorsun utanmaz.allah senin gibilerinin belasini versin ahmak tas kafa diyer arkadaslar sana azinin payini veriyor ama sen görmemezlikten gelip ayni angutlugu yapiyorsun..bence sen misyoner falansin ne kadar para veriyorlar bunun icin —-allah seni bildigi gibi etsin sen simdi kendine müslüman diyorsun bir yandan hadisleri inkar ediyorsun .hadisleri inkar eden peygamber efendimiz s.a.v inkar etmis olur.ve utanmadan kendini hakli cikarmak icin arkadaslarin sana anlattiklarini görmemezlikten geliyorsun.dedigim gibbi sen ya misyoner yada jahudisin…tas kafali ahmak..arkadaslar bu ali aksoy essegi ne dersek diyelim umrunda deyil essek hosaftan anlarmi…..angut

    Beğen

  90. nurettin said

    Sünnetimden yüz çeviren benden degildir. H.z Muhammed s.a.v

    ali aksoy sana..oku ve küfründen dön

    Beğen

  91. nurettin said

    ali aksoy………Peygamberimiz Efendimizin birkaç hadis-i şeriflerine birlikte şöyle bir göz atalım.

    Efendimiz (s.a.v.) buyurdu ki:
    • “Sünnetimden yüz çeviren benden değildir.” (Buhari. Nikah: 1)
    • “Sünnetimi yaşatan beni sevmiş olur, beni seven de cennette benimle beraberdir.” (Tirmizi, İlim: 16)
    • “Altı kişiye ben, Allah ve duâsı makbul olunmuş her peygamber lânet ettik… (Bunlardan biri) Sünnetimi terk edenler.” (Tirmizi C/4. Sf: 457) buyurmuştur. Bazıları sünneti dar kalıplar içinde alıyor. “Yaptığında sevap, yapılmadığında cezası olmayan şeylerdir” deniliyor. Bu, son derece yanlış bir kanaattır.

    Beğen

  92. nurettin said

    ali aksoy……..Bizi Yaratan’ın bizden istediğini en doğru şekilde yapabilmek için O’nun elçisini, elçisinin sünnetini adım adım izlemekten başka çâremiz yoktur.

    Beğen

  93. nurettin said

    ali aksoy.sormadan yapamayacam senin yasin kac..

    Beğen

  94. nurettin said

    ALI AKSOY OKU VE ÖGREN!!!!!!!Sünneti toptan reddedenlerin delil olarak ileri sürdükleri bir diğer iddia da Kur’ân’da üç yerde geçen, “Hüküm ancak Allah’ındır” âyetidir. (6) Onlar, Peygamberin hüküm koyamayacağını söyleyerek sünneti bütünüyle reddetmektedirler.

    Haricîlerin de aynı âyetleri delil kullanarak, Hz. Ali’ye (kv) karşı çıktıklarını ifâde ettikten sonra, bu iddianın doğruluk derecesini araştıralım.

    Dinimize göre bir şeyi helâl veya haram kılma yetkisi sadece Allah’ındır. Peygamberimiz de dâhil hiçbir peygamber ve hiç bir insanın helâl kılma, haram kılma; helâli haram, haramı helâl yapma yetkisi yoktur. Bu gerçek, birçok âyet-i kerimede açıklanmıştır. Meselâ şu âyetlerde, müşriklerin kendilerine göre bâzı şeyleri haram saymaları şiddetle reddedilmiştir:

    “De ki: Allah’ın kulları için yarattığı giyecekler ile hoş ve temiz rızıkları kim haram etti?” (7) “Müşrikler kendi akıllarınca, ‘Şu hayvanlar ve şu ekinler haramdır; dilediğimiz kimselerden başkası yiyemez. Bir kısım; hayvanların da sırtı yüke haram kılınmıştır’ derler. Kestikleri hayvanların üzerine de Allah’ın adını zikretmezler. Bütün bunlar Allah adına uydurdukları iftiralardır. Allah da onları uydurdukları şey sebebiyle cezalandıracaktır. Bir de, ‘Şu hayvanların karnındaki yavrular erkeklerimize helâl, kadınlarımıza haramdır’ derler…”

    Bir sonraki âyette de; Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği şeyleri, Allah adına iftira ederek haram sayanların kesin olarak ziyanda oldukları bildirilmiştir. (8)

    “De ki: Allah’ın size indirdiği rızkın bir kısmını haram, bir kısmını helâl mi kıldınız?”

    Peygamberimiz de bir hadislerinde, kendisinin helâli haram, haramı helâl kılma yetkisine sahip olmadığını bildirmiştir. (9)

    Bununla beraber, peygamberler ve Peygamberimiz Allah’ın emri ile bâzı şeyleri helâl kılmışlar, bâzı şeyleri de haram kılmışlardır. Bu gerçek, bir âyette şöyle buyurulur:

    “O Peygamber, kendilerini iyiliğe sevk edip kötülükten sakındırır; temiz ve güzel nimetleri onlara helâl, habis olanları ise haram kılar.” (10)

    Burada Peygamberimizin helâl veya haram kılması, kendiliğinden değil, Allah’ın emrine dayanaraktır.
    Peygamberimiz de (s.a.v.) Allah’ın emri istikametinde kendisinin de helâl ve haram kılabileceğini şöyle bildirmiştir:

    “Bana Kur’ân ve bir o kadarı [sünnet] daha verildi. Yakında karnı tok, koltuğuna yaslanmış birisi, ‘Size Kur’ân yeter; onda neyi helâl bulursanız onu helâl kabul ediniz. Onda neyi haram bulursanız, onu da haram biliniz’ diyecek. Şunu iyi bilin ki, Allah Resulünün haram kıldığı da Allah’ın haram kıldığı gibidir.” (11)

    Bunun içindir ki, Kur’ân’da haram kılınmadığı halde, Peygamberimiz tarafından haram kılınan pek çok husus vardır. Meselâ bunlardan birisi, bir kadının üzerine hala ve teyzesinin nikâh edilemeyeceğidir. (12)

    Evet, “Hüküm Allah’ındır” demek, Allah’ın emri ve vahyi ile peygamberlerin ve Peygamberimizin (s.a.v.) hüküm koymasına engel değildir. Ve Resûlullah (s.a.v.) Allah’ın emri üzerine Kur’ân’da yer almayan birçok konunun helâl veya haram olduğunu bildirmiştir.

    Bu iddiaya sığınanlar şu hadisi de görüşlerine delil olarak zikrederler: “Bâzılarına ne oluyor ki, Allah’ın Kitabında bulunmayan bir takım şartlar koşuyorlar? Her kim Allah’ın Kitabında bulunmayan bir şeyi şart koşarsa, o şart geçersizdir. Yüz defa şart kılınmış olsa da bu böyledir. Allah’ın şartı daha doğru ve daha sağlamdır.” (13)

    Bu hadisi sünnetin inkarına delil olarak kullanmak, her şeyden önce sünneti inkar edenlerin içine düştüğü bir tezattır. Çünkü bir yandan sünneti toptan reddedilip, diğer yandan delil olarak kullanmak çifte standarttır.

    Diğer taraftan, hadisi, Resulullah’ın Kur’ân’da mevcut hükümlerin dışına çıkmadığı şeklinde anlamak doğru değildir. Hadis, Allah’ın Kitabında bulunmayan şartları değil, Allah’ın kitabına zıt olan şartları geçersiz kılar. Çünkü muameleler esnasında koşulacak her şartın, Kur’ân’da yer aldığını iddia etmek mümkün değildir. Ancak bir şart Kur’ân’ın esaslarına zıtsa, o şart geçersizdir.

    Nitekim, Peygamberimizin bu sözü söylemesinin sebebi Kur’ân’ın bir hükmünün çiğnenmesi değil, kendi koyduğu bir hükmün çiğnenmesidir. Peygamberimiz, Allah’ın vahyi ile Kur’ân’ın dışında koyduğu hükümleri de, “Allah’ın Kitabında” ifadesiyle tâbir etmiştir. Çünkü “Allah ve Resulüne itaat edin” (14) gibi âyetlerle kendisine bu yetkiyi veren de Kur’ân’dır.

    6. Hadislerin Bir Birine Zıt Olduğu İddiası
    Hadise karşı savaş açanların ileri sürdükleri bir gerekçe de aynı konuda farklı rivayetlerin olmasıdır. Evet, aynı konuda farklı hadisler vardır. Ancak bu durum kesinlikle bir inkar gerekçesi olamaz. Çünkü samimî bir yaklaşımla bu farklı rivayetler bir araya getirildiğinde, meselenin arasını bulmak mümkündür.

    Diğer taraftan eğer aynı konuda farklı rivayetlerin bulunması, bir hadisi inkarı gerektirirse, işin ucu Kur’ân’a kadar uzanır. Çünkü aynı durum Kur’ân için de söz konusudur. Meselâ Kur’ân’da insanın yaratılışı ile ilgili çeşitli âyetler vardır. “Topraktan”, “çamurdan”, “çamurun özünden”, “kerpiç gibi kuru çamurdan”, “şekillenmiş bir balçıktan”, “sudan”, “insanların bildikleri şeyden”, “yapışkan çamurdan” gibi 16 farklı lafız mevcuttur. (18/ 37,7/12, 37/11; 55/14; 15/26, 28, 33, 23/12, 25/54; 70/39, 56/61; 86/6,16/4; 76/2,92/2; 30/54; 90/4; 4/1.)

    Şimdi -hâşâ- “farklı ifâdeler” diyerek, bütün bu âyetleri Kur’ân’dan çıkaracak mıyız?
    Halbuki bunun izahı son derece kolaydır. Bu farklı gibi görülen ifâdeler, ilk yaratılış, sonra insanların yaratılışı ve yaratılış evreleri olarak izah edilmektedir.

    1995 yılında yapılan bir toplantıda, Doç. Hayri Kırbaşoğlu’nun tebliğinin müzakerecilerinden Prof Dr. Kemal Sandıkçı, onun “Manen rivayet, insanlar arasında korkunç ve tiksindirici zararların doğmasına yol açtı” sözünü ele alarak, bu konuya dikkat çekiyor ve sonra da şöyle diyor:

    “İnsanların yaratılışları ile ilgili 16 ayrı ifadeyi bugün, ilk yaratılış, daha sonra insanların yaratılışı ve yaratılış evreleri olarak izah ediyoruz. Manen rivayet sonucu bâzı farklı lafızları ihtiva eden hadislerin bütün varyantları bir araya getirildiğinde, bunların telafi ve tevhidi mümkün iken, bu lafız farklılıkları hadislerin reddi için gerekçe görülür ve bu düşünce genelleşerek ilke haline gelirse, korkarım sıra Kur’ân’a da gelecektir. İslâm düşmanı ve kötü niyetli kimseler tarafından Kur’ân’daki lafız farklılığının da tutarsızlık olduğu iddia edilebilecek ve belki de Kitab-ı Mukaddese (Tevrat ve İncil’e) Müslümanlarca yöneltilen eleştirilerin rövanşı gerçekleşebilecektir.” (15)

    7. Sünneti Nakledenlerin Güvensizliği İddiası
    Sünneti inkar edenlerin kendilerine göre dayandıkları bir gerekçe de sünneti nakledenlerin güvenilir olmadığı iddiasıdır. Buna göre başta sünneti bize nakledenlerin en başında gelen Sahabîler, sonra onların talebeleri olan Tabiîn, onların talebesi Tebe-i Tabiin ve ardından gelen alimler halkası, güvenilir değil.

    Bu, çok büyük bir iddiadır. Bu işin sonu Kur’ân’ı, hatta -hâşâ- Allah’ı yalanlamaya dayanır. Çünkü Sahabîleri Kur’ân’ı Kerim’de bizzat yüce Allah övmüştür. Allah’ın kıyamete kadar okunacak bir kitapta övdüğü Sahabîlere ve “onları güzellikle takip eden” Tâbîne, onların güvenilirliğini tasdik eden milyonlarca âlim ve evliyaya güvenilmeyecek de ne ve kim oldukları belirsiz kimselerin sözlerine mi güvenilecek.

    8. Hadislerin Zan İfâde Ettiği İddiası
    Hadisleri inkar edenlerin bir diğer gerekçeleri de, hadislerin kesin ilim değil, zan ifâde ettiği iddiasıdır. İmam Şâtıbi, bu iddiacıları şöyle haber verir:

    “Bidatçi türedilerden bir topluluk, hadisleri reddetmek için, çok defa, hadislerin zan ifâde ettiğini, zannın ise şu âyetlerde olduğu gibi, Kur’ân’da kötülendiğini ileri sürmüşlerdi: ‘Onlar ancak zanna ve nefislerinin isteğine tabi oluyorlar’ (16) ve ‘Onlar ancak bir zanna kapılmışlardır. Zan ise hak olan hiçbir şeyin yerini tutmaz’ (17) ve bu mânâya gelen âyetler. Öyle ki, onlar nass (hüküm) olarak Kur’ân’da haramlığı olmadığı halde, Allah Teâla’nın Nebisinin lisanıyla haram kıldığı şeyleri helâl saydılar.”
    İmam Şâtıbî, daha sonra, “Onlar bununla, ancak akıllarınca güzel gördükleri şeyleri kendileri için sabit kılmayı amaçlamışlardadır” dedikten sonra, âyet ve hadislerde kast olunan zannın onların iddia ettiği gibi olmadığını söyler. (18)

    9. Bâzı Hadisler
    Sünneti toptan inkar edenlerin gerekçelerinden biri de bâzı hadislerdir. Bunlardan birisi şöyledir:
    “Benden rivayet edilen hadisler çoğalacaktır. Bunlardan Kur’ân’a uyanlar gerçekten benim sözlerimdir, uymayanlar ise bana âit değildir.” (19)

    Burada yine bir tezat göze çarpmaktadır. O da, Sünneti inkar edenlerin sünnetten delil getirmesidir.
    Diğer taraftan, bu hadis, böylelerinin yaptığı gibi sünnetin bütün bütün inkarını değil, onun Kur’ân’la ölçüye vurulmasını, uygun düşenlerin alınmasını, zıt olanların ise reddedilmesini gerektirir. Dolayısıyla, sünnetin inkarı için asla delil teşkil etmez.
    (Devam edecek)

    Dipnotlar:
    1- Mevdudi, Sünnetin Anayasal Niteliği, s.138.
    2- Zümer, 18.
    3- Nisa, 26.
    4- Ahzab, 21.
    5- Kalem, 4.
    6- En’am: 57, Yusuf:40-67.
    7- A’raf, 32.
    8- En’am, 138-139-140.
    9- Müslim, Fezailu’s-Sahabe, 95-96.
    10- A’raf, 157.
    11- Ebu Davud, Sünen, 5.
    12- Buhari, Müslim.
    13- Buhari, Zekat 61, büyü’:67-73, ıtk:10, Mekatib: 2-5, Hibe:7: Müslim, ıtk, 5;Tirmizi, Büyü’: 33: İbn-i Mace, ıtk: 3: Ebu Davud, ıtk, 2.
    14- Nisa Suresi, 59. Ayet.
    15- Sünnet’in Dindeki Yeri, s.481.
    16- Necm Suresi, (53) 23.
    17- Necm Suresi, (53) 28.
    18- Şatibi, el-Muvafakat.
    19- Dr. Musfir Garamallah ed-Dümeyni, Makayisu, Nakdi Mutuni’s-Sünne (Hadiste Metin Tenkidi Metodları) s. 246.

    Beğen

  95. ugur said

    la oğlum.bugüne kadar ALLAHın varlığına ilişkin 4 tane kitap indi mi?indi…peki ALLAHın olmadığına dair bi kitap inmiş mi?inmemiş.e ulan daha ne eğlenip duruyonuz.ama mümin arkadaşlar,inanca saygı duyunuz;çünki ateist arkadaşlar sizin kişiliğinize küfür etmezken siz allahın kulları olarak dil uzatmadığınız yerleri kalmamış.objektif bakmayı öğrenelim artık.islam dininde saygı esastır.herkes kendi hayatını yaşar.

    Beğen

  96. thor said

    Merhabalar evvela ben onu bunu bilmemde bu yılın 11 ayı boyunca zina yapıp içki içip piyango aldatmacası ile kumar oynadıktan sora kısa dar tshort giyip mahrem diye tabir edilen yerlerini insanların görebileceği sekilde sergiledikten sora tam RAMAZAN ayı gelince dindar kesilen birde cuma namazına dahi gitmediği halde teraviye giden müminlere seslenmek istiyorum SİZ NE KADAR MÜSLÜMANSINIZ?????????KENDİNİZİMİ ÇEVRENİZDİKİLERİMİ ALLAH IMI KANDIRMAYA CALISIYORSUNUZ?

    Beğen

  97. thor said

    YORUM BEKLEDİM?????

    Beğen

  98. Thor kardesim, sana cok hak veriyorum,maalesef biz kendi kendimizi kandiriyoruz,Af edersin Tavuklar pi….ligi yerler sonrada gøya agizlarini temizlemek icin oraya buraya gagalarini surterler,insanoglu bizlerde øyleyiz,Ben kendimde ayni, kimseyi kast etmiyorum,ama gercekten kendimizi kandiriyoruz,Gunah batakligi icindeyiz,

    Bun kadar gunahlarimiza ragmen Ramazan ayi rahmet ve bereket,Gunahlardan arinma ayidir,Bu ay Allahin ayidir,Af edecek olan Allahtir,Hepimiz tevbe ederek bir daha gunah islememeye gayret gøstermemiz lazim diye dusunuyorum.

    Geleck cevabi sonra yazarim, simdi malum Teravih zamani.

    Allaha emanet olun.

    Beğen

  99. thor said

    yukarıkayalar sizde allah a emanet olun.Allah kabul etsin

    Beğen

  100. Orcun Onan said

    Sorular cok sacma. Hoca asagidaki sorulari yanitlasin:

    – Herseyi tanri yaratti ise ve beni iyi biri veyahut kotu biri yapmak onun elinde ise (istedigini peygamber gibi iyilikte mukemmel biri yapabiliyor ornegin) neden kotuluklerim icin beni sorumlu tutuyor ve cehennemde cezalandiriyor? Iyi yaratsaydi iyi olurdum. Kotu yaratti kotu oldum. Bunda benim sucum ne?

    – Kaderimiz onceden belli ise yargilanmamin gene bir amaci yok. Senaryo yazilmis zaten. Ben rolumu oynadim. Niye yargilaniyorum?

    – Neden melekler var? Koca kainati yaratan tanrinin yardimciya ihtiyaci neden?

    Daha cok celiski varda yazmaya degmez. Tek umudu ve amaci oteki dunya olan insanin inancini birakmasi zor. Hicbirsey okuma, kosedeki caminin cahil imamindan, kahvehanede, isyerinde duydugun hurafelerle aklini doldur al sana inancli bir adam. Ateistlik zordur. Okuman hemde cok okuman gerek. Yorumlaman gerek. Insanlari ve dunyayi sevmen gerek. Bunlar sana zor gelir. Yapamazsin. Ugrasamazsin…

    Beğen

  101. Orcun Onan said

    Ha bu arada yukaridaki yorumlarda uzaydan ekosistemden dem vuranlar var. Uzayi arastiranda, ekosistemi arastiranda ateist bilim adamlari (stephen hawking, jared diamond, joseph silk …) . Su insanliga bir katkiniz olmazmi sizin? Illa ateist bulacak sizde onun bulduklari ile allahi kanitlamaya calisicaksiniz. Bilimadami inancli olsa zaten arastirmaz. Dine gore herseyin cevabi verilmis zaten dimi. Ugrasmaya ne gerek.

    Beğen

  102. Orcun Onan said

    Yonca,

    Thomas Edison
    Albert Einstein
    Tolstoy

    bu insanlar musluman olmadi. Uyduracaksan destekli atki inandirici olsun. Muslumanligi secenlerbunalimdaki hristiyanlar ile, gariban ABD li zenciler.

    Beğen

  103. Orcun Onan said

    Yonca bak Einstein amcam ne demis:

    Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım… ~ Albert Einstein / Ideas and Opinions, 1930

    Beğen

  104. Orcun Onan said

    İnanç aklın yok edilmesinden başka bir şey olamaz.İnanç kesinlikle kavranamacak olan şeylere karşı sessizce tapınmadır.Bu nedenle inanç insanın kendisini inanmazlığa teslim etmesidir ~ Voltarie

    Beğen

  105. Orcun Onan said

    Hangisi daha tehlikeli: fanatizm mi yoksa ateizm mi? Fanatizm kesinlikle birkaç bin daha tehlikeli; ateizm asla kanlı bir tutku vermez insana ancak fanatizm verir; ateizm suçun karşısındadır, fanatizm ise suçu işlememeye yönlendirir. ~ Voltaire

    Beğen

  106. Orcun Onan said

    Bir ateistin tanrının olmadığına ilişkin bir kanıt aramasına gerek yoktur. Yalnızca tanrının olup olmadığı sorusunun kurtadamın olup olmadığı sorusu ile hemen hemen aynı seviyede olduğuna inanmaktır. ~ John McCarthy

    Beğen

  107. Orcun bey,Bakara suresi`nin 6. ayetini mufessirler yorumlarken :

    ( Kafirler,Kendi ihtiyar ve irade-i cuziyyeleriyle iman etmediler, Iman etmeye gucleri vardi,Iman etmek isteselerdi iman edebilirlerdi.Kendi istek ve arzularina gøre iman etmek istemediler.Allah, onlari kufre zorlamadi. Onlar hur iradeleriyle kufru sectiler.Cezasina da katlanacaklar.) diyor,

    Bakiniz Ruhulbeyan tefsiri,1.cilt,sahife 185.

    Siz demissinizki : – Herseyi tanri yaratti ise ve beni iyi biri veyahut kotu biri yapmak onun elinde ise (istedigini peygamber gibi iyilikte mukemmel biri yapabiliyor ornegin) neden kotuluklerim icin beni sorumlu tutuyor ve cehennemde cezalandiriyor? Iyi yaratsaydi iyi olurdum. Kotu yaratti kotu oldum. Bunda benim sucum ne?

    – Kaderimiz onceden belli ise yargilanmamin gene bir amaci yok. Senaryo yazilmis zaten. Ben rolumu oynadim. Niye yargilaniyorum?

    Cevap :
    H.z Allah bizleri yaratmadan ønce ruhlarimizi yaratti ve onlara hitaben elestu birabbikum,Yani ben sizin rabbinizmiyim degilmiyim diye sordu,( Bakiniz burda hic bir zorlama yoktur )Belaa, evet sen bizim rabbimizsin diye inananlar cevap verdiler,inanmayanlarda kendi hur iradeleri ile hayir dediler ve inkar ettiler, Allah kimseyi inkarci veya kabulcu diye ayirmadi,Butun ruhlara sordu,o ruhlarda kendi iradeleri ile olumlu veya olumsuz cevap verdiler.

    Diyorsunuzki :- Neden melekler var? Koca kainati yaratan tanrinin yardimciya ihtiyaci neden?

    Cevap: H.z Allah kimseye muhtac degildir, Meleklerinde ayri ayri vazifeleri vardir,Allah kendisinin varligini bildirmek icin insanlari,cinleri ve melekleri yaratti.

    En buyuk kafir,en buyuk Allah dusmani, Allaha istedigi kadar karsi gelsin,Allaha hicbir zarar veremezler.Bunun tersi icinde aynidir.insanlar bu dunyaya bir imtihan icin gelmislerdi,inananlar mukafatini alacaklar,inanmayanlarda verilecek olan cezaya katlanacaklardir,

    Kendinize iyi bakin.

    Beğen

  108. Orcun Onan said

    Yukarikayalar,

    Allahin once ruhlari yarattiginin sonrada onlara soru sordugunu nereden biliyorsunuz? Ispati nedir?

    Allah gibi yuce bir varlik kendi varligini bildirmek icin niye bir canli yaratsin? Ayrica oyle dusundugunu nereden biliyorsunuz?

    Cevaplarinizin bir dayanagi varmidir?

    Iyilikle ilgili soruma gene cevap alamadim. Istedigi insani peygamber yaratiyor, istedigini kotu yapiyor. Kotu yarattigini cezalandirma hakki varmidir? Hadi ben kotulugu sectim. Duzeltme kudreti varken niye duzeltmiyor?

    Beğen

  109. AHRAM said

    s.a..bugun tesadüfen .yazilariniza dikkat ettim orcun onan ve diger kardeslerimizin.sanirim degisik fikirler .icinde bir tartisma ortami dogmus.yukari kayalar.rumuzlu kardesimizde birseyler yazmaya gayret sarfetmis.burda tabiki bizler.ulama degiliz yarim yamalak bilgi ile de karsinizdaki kimseyi bir yere götürmek degil.tam tersi yol yanlis da olsa onu o yola iyice sevkedebilirsiniz.orcun kardesim aynen sizin ..yukarikayalar .adli kardesimize cevabinzdaki gibi.muhakkak kanitlari hadisleri ayetler,sureleri vardir bu konu üzerinde bakicam ins.gelelilim niye beni kötü yaratti niye onu iyi yaratti,suc benimmi meselesine.benim size naciz hane tavsiyem.tasaavuf..bilginizi artirmanizdir.mesela vahdet-i vücud-muhittin arabi.nin eserleri.inanin saglam kaynakli böyle eserleri okursaniz tüm cevablar icinde bulucaksiniz.ALLAHcellücelali neden beni.böyle yaratti neden yaratmadi diye.hepsi RABBIMIZIN zati,kahir sifatindandir.evet diger arkadasin dedigi gibi ALLAH:diledigine kötülük verir,diledigine iyilik verir.ama bunu verirken hepsini birbirine vesile olucak. sekilde verir.size kötülük verdi ise muhakkak bazis eyleri görmenizi duymanizi arastirmanizi.diler.ondan sonra kul.bir takim seyleri kendiliginde isterse hissederse.kendisinden tekrardan istenilsin diye,O KUL,una nazarda bulunur yoksa hasa zümme bana kötülük verdi illaki kötü olacam diye bir kavram yok olamazda.bana bir kötülük verdi ise muhakkak bunda sir vardir hal ,zamani gelince .muhakkak kul da uyanik olmali onun verdigi bu dersi ve hal olayini anlayip yolunu bulup.ondan hayri dilemeli.yani esasinda hersey mana ve RABBIMIZIN sifatlari meselesidir.ins ..internettede bir cok kaynak sayfa mevcud.orcun kardesim.RABBIMIZIN zaati sifatlarini bul.onlari iyice oku tüm cevaplari icinde vede TAASAVUF.ilmine bakmani dilerim ins tüm SIR lar icinde mevcud tabi alt yapi olmayinca taassavuftan da bir sey anlamak zor oluryor.benimde email adresim….welasir@yahoo.de…ins bende degisik adreler buur yardimci oluruz saglicakla kalin..selamun aleykümAHRAM

    Beğen

  110. AHRAM said

    kisim 2 ve bir gün bizzat orcun kardesim ayni.senin gibi bir kardesimle ayni bu konuyu tartismistik.ALLAH niye bana kötülük verdi ise bunun cezasinin sorumlusu benmiyim diye.cevab vermemistim bilmedigim icin.sonra gittim bagli bulundugum mürsit insana sordum bunun cevabi nedir dedim.adam böyle söylüyor dedim.ve bana ayen söyle dedi mürsit insan diyemedinmi.ona ALLAH.sana agizdan, temiz yemek yedirtiyor.ve onu kötü olarak eziyetini senden diski olarak attiriyor.buda iki haldir.yani ALLAHIN kuluna iyi ve kötühalli isabet etmesi.onun nazarindandir yoksa nice insanlar var sonradan hidayete ermis müslüman oluyor akin akin.belkide onlarda kötüydü inancsizdilar.onlarada bu halli yasatan döndüren RABBIMIZ dir .yani örnek ler cok okuyacak insan az..bizzat bundan 4 sene önce bende en kötü rezillige kadar tüm halleri yasadim ama her seferinde bundada bir mana vardedim kendi kendime.simdi ins.o yasadigim haller bana simdiki hayatimda her devresinde bir isik manasinda görüyorum demekki RABBIM onlari bana bosuna yasatmadi.yani guzel kardesim.dedigim gibi ALLAHIMIZIN ne bizim namazimiza nede ibadetimize ihtiyaci var yol ikidir dogru yol yanlis yol.bak sana herseyi yatairken senden bu iki secenegi gösteriyor karismiyor senin iradene birakiyor.sana kötülügü tattirirken iyi olan diger seyleri farkettiriyor.bundan sonrasi karari sana birakiyor.belkide sana byöle yasatmassa dininede bagli olsan zayif olucak sin diye yasatiyor yani herseyde derin bir mana var.bu yuzden tasavvuf konularini dersini iyi okumak anlamak.hatta bir mürsidinden almak .lazim alt temelsiz okunan ögrenilen sey yarar yerine zarar getiriyor..sevgilerimle

    Beğen

  111. Selam orcun,

    Yazinizda :Allah gibi yuce bir varlik kendi varligini bildirmek icin niye bir canli yaratsin? Ayrica oyle dusundugunu nereden biliyorsunuz?

    Cevaplarinizin bir dayanagi varmidir?

    cevabi:Kur’ân-ı Kerîm’de bu hususta şöyle buyurulur: “Cinleri ve insanları, ancak beni tanıyıp îman etsin ve ibâdette bulunsunlar diye yarattım.” (ez-Zâriyât, 56).

    Diger kunuya cevap :

    Değerli Kardeşimiz;

    Bizler bundan önce dünya hayatı yaşamadık bu islam inancına terstir. Ama ruhlar dünyaya gelmeden önce yaratıldığı için ruhlar aleminde yaşamıştır.

    MİSAK: “Anlaşma. Sözleşme. Güçlendirme.”
    MİSAK-I EZELÎ: “Cenâb-ı Hakk’ın ‘Ben sizin Rabbiniz değil miyim?’ sorusuna, ruhların ‘evet, sen bizim Rabbimizsin’ diye cevap vermeleri.”

    Misak; “güçlendirme, anlaşma, sözleşme,” gibi mânâlara geliyor. Ve “Misak-i Ezelî,” Cenab-ı Hakk’ın “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” sorusuna, ruhların “evet, sen bizim Rabbimizsin” diye cevap vermeleriyle tahakkuk etmiş oluyor.
    Misakla ilgili âyet-i kerimede şöyle buyurulur:

    “Hem de Rabbin, Ademoğullarından, bellerindeki zürriyetlerini alıp ta, onları kendi nefislerine şahit tutarak ‘Ben sizin Rabbiniz değil miyim?,’ (dedi). Onlar da, ’Evet Rabbimizsin, şahit olduk ‘ dediler.” A’raf Suresi, 172

    <<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Misak, yani kalu beladaki “anlaşma” ne demektir
    Misak, yani kalu beladaki “anlaşma” ne demektir? Ruhlar âlemindeyken Allah’a verdiğimiz sözü, niçin hatırlamıyoruz. Bu sözü hatırlamayışımız, bizi sorumluluktan kurtarır mı?

    Tefsir alimlerinin büyük çoğunluğu, A’raf Sûresi, 172. Ayeti esas alarak, misakın ana rahminde başladığını, bu soru ve cevabın bedene ruh ilka edilme safhasında gerçekleştiğini ifade ederler.

    Allah’ın zamandan münezzeh olduğu dikkate alındığında bu mânâyı kavramak kolay olur. Değişik zamanlarda yaratılan insanlar, birbirlerine göre önce ve sonra gelmiş olsalar bile, Allah’ın ezelî ilminde hepsi hazırdırlar ve bu soruya birlikte muhatap olmuşlardır.

    Misakta “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” sorusuyla insanların dikkatleri kendilerinde icra edilen İlâhî terbiyeye çekilmiş ve insan olarak terbiye gören bu bahtiyar kulların Allah’ın bu ihsanına karşı Ona iman ve ibadet etmeleri gerektiği ders verilmiştir. Misak üzerinde tartışmalara girerek bu temel mesajı unutmak doğru olmaz.

    *** Misak; “güçlendirme, anlaşma, sözleşme,” gibi mânâlara geliyor. Ve “misak-i ezelî,” Cenâbı Hakk’ın “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” sorusuna, ruhların “Evet, sen bizim Rabbimizsin.” diye cevap vermeleriyle tahakkuk etmiş oluyor.

    Tefsir âlimlerimiz ruhlara yapılan bu hitabın “kelamî” olmadığında yani Kur’an ve diğer semavî kitaplarda olduğu gibi bir hitap olmadığında ittifak etmişlerdir. Elmalılı Hamdi efendi, bunun, meleklere verilen emirler gibi olduğunu ve “kelam-ı lâfzi” ile olmadığını vurgular ve şöyle buyurur: “Bunda (da) mânâ-yı marufiyle (bizim anladığımız mânâda) bir işhad (şahit tutmak) ve sual ü cevap (soru ve cevap), hakiki mânâsıyla bir mukavele düşünmek lazım değildir.”

    Buna göre, ruhlara sorulan bu soru, harfsiz ve kelimesiz bir hitaptır; ilham şeklindedir.

    Cenâbı Hak, Şems Suresinde, güneşten başlayarak birtakım mahlûklarına kasem eder. Bunlardan birisi de “nefistir.” Ve âyette, mealen, şöyle buyurulur:
    “Nefse (kişiye) ve onu şekillendirene, sonra da ona kötülüğü ve takvayı ilham edene (ant olsun ki…)”

    Bu âyette, insan vicdanına iyi ile kötüyü birbirinden ayırma kabiliyetinin konulduğu beyan buyurulmuş, ona bu kabiliyetin verilmesi ise “ilham” olarak ifade edilmiştir. İşte “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” sorusu da böyle bir ilham olarak gerçekleşmiştir.

    Bu konuşma, bizim anladığımız mânâda, sesli, harfli, heceli bir konuşma değildir. Zaten o anda, beden teşekkül etmiş olmadığından bu konuşmayı ruhun kelamı olarak anlamamız gerekir.

    Biz bu hitabın ve cevabın mahiyetini bilmekten aciziz ve bundan sorumlu da değiliz. Ancak şu kadarını söylemek isteriz: Sadık rüyada, bir müminin kalbine ulvî bir mânâ akıtılır. Ve rüyasında o mânâ istikametinde hareket etmeye karar verir. Sabahleyin uyandığında, Rabbinin onunla ilham yoluyla konuştuğunu anlar ve kalbine ilham edilen mânânın gereğini yerine getirmeye başlar. Rüyada Rabbinin onunla konuşması ve kendisinin de o ilhama göre hareket etmeye karar vermesi, uyanık âlemdeki konuşmalara ve kararlara hiç mi hiç benzemez.

    Misak konusunda iki ayrı soruya muhatap oluyoruz. Birincisi “Misakı niçin hatırlamıyoruz?” diğeri ise “Bu hatırlamayış bizi sorumluluktan kurtarır mı?”

    Önce, birinci soru üzerinde duralım: İnsanoğlu ana rahminde dört aylıkken, bedenine ruh ilka ediliyor. O ruh, beş ay kadar misafir kalacağı bu beden hakkında hiç bir bilgiye sahip değil. Ondan öte, kendisinin ruh olduğundan, görme, işitme gibi nice hislerle, akıl, hafıza, hayal gibi manevî sermayelerle donatıldığından da habersiz. Dünyaya geldiğinde de dünyayı tanımıyor. Çocukluk devrini geçiyor, büyüyor, genç oluyor. Aklını çalıştıran, kendini ve içinde yaşadığı âlemi değerlendiren, iç âleminde birtakım sorular üreten ve bunlara cevap arayan müstesna bir varlık haline geliyor. Bu haliyle bile, bebekliğini ve hele ana rahimde geçirdiği safhaları hatırlayamıyor. Sonra kalkıyor, “ben misak-ı ezelîyi niçin hatırlamıyorum?” diye soruyor.

    Soruya iki yönden yaklaşmak gerekir. Birincisi: Rabbimiz, bu dünyada, bizi çok şeylerle sınırlamış ve bunların tamamından fayda görüyoruz. Meselâ, görmemizi sınırlamış, bu yüzden her şeyi göremiyoruz. Eşyaya baktığımızda atomların o baş döndüren hareketlerini görebilseydik dengemizi kaybederdik, belki de dünyada yaşamamız mümkün olmazdı. Bastığımız topraktaki bütün bakterileri görebilseydik rahatça yürüyemezdik.

    Bu sınırlamaları yapan Rabbimiz, hafızamıza da sınırlar koymuş. Bebekliğimizi, o safhada başımıza gelenleri ve daha öncesini, yani rahimde geçen devreleri hiç hatırlamıyoruz. İşte, rahim safhasında muhatap olduğumuz, ama sonradan hatırlayamadığımız hâdiselerden biri de misak meselesi. Misakı hatırlayabilseydik, bu dünyada herkes Allah’a iman ederdi ve imtihan olmamızın da bir mânâsı kalmazdı.

    Diğer yönü ise şöyle: Peygamber mucizelerinde çokça okuruz: Bir ağaç, mucize olarak konuşur ve Allah Resûlünün (asm.) peygamberliğini tasdik eder. Daha sona yine eski hâline döner, hiç bir şeyden habersiz, sürdürür hayatını.

    Cenâbı Hak, elma ağacına bir an için şuur verse ve ona “Seni elma verecek şekilde terbiye eden ben değil miyim?” deseydi, yahut bal arısına, “Seni bal verecek şekilde terbiye eden ben değil miyim?” diye sorsaydı, bütün bu ve benzeri soruların cevabı, “Evet bizi terbiye eden sensin.” şeklinde olacaktı.

    Aynı soru insan ruhuna da sorulabilir:“Seni, insan ruhu olarak terbiye eden, maddî ve manevî sermayelerle donatarak nice ilimlere ve marifetlere kabiliyetli kılan ve ben değil miyim?”

    İnsan ruhu da bu sorunun cevabını, “Evet, beni böylece terbiye eden sensin.” diye verecektir.

    Nitekim, ruhlara bu soru sorulmuş, onlar da bu ilâhî hitaba, “Evet, sen bizim Rabbimizsin.” diye cevap vermişlerdir.

    “Misakı hatırlamayışımız bizi sorumluluktan kurtarır mı?” Sorusuna gelince, bu soruya İsmail Hakkı Bursevî hazretleri şöyle cevap veriyor:
    “Allah, peygamberleri gönderdiğinde onlara bu ahdi haber verdi. İnsanlar hatırlamasalar bile peygamberlerin sözü, onların aleyhinde delil olmuştur. Çünkü, bilirsin ki, bir insan namazından bir rekât terk etse ve bunu unutsa, ardından güvenilir kimseler bunu kendisine hatırlatsalar, onların sözü aleyhinde delil olur.”

    Bir mümin, namazın her rekatında, “âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamd” etmekle bir bakıma, misakını yeniler. Çevresini kuşatan ve onun yardımına koşan bütün varlıkların, İlâhî bir terbiyeden geçtiklerini düşünerek Rabbine şükreder. Sonra bu kâinatın bir küçük misâli olan kendi varlığına nazar eder. Ondaki bütün terbiye fiillerinin de yine onun menfaatine en uygun şekilde icra edildiğini görür.

    İşte insanın, kendisini içten ve dıştan kuşatan bu terbiye fiillerini düşünmesi, onu ibadete sevk eder. Surenin devamında, “Ancak sana ibadet eder ve ancak senden yardım dileriz.” diyerek misakını yenilemiş olur. “Rabbimiz sensin, ibadetimiz de ancak sanadır ve senden başkasından da yardım dilemeyiz.” der.

    Alaâddin Başar (Prof. Dr.)

    orcun kardesim kendine iyi bak.

    Beğen

  112. Bulent Cakir said

    Ben de bir ateist olarak Orcun Onan’a katiliyorum. Bu arada bizlere kufretmeden cevap verenlere de tesekkurler (genellikle biz fikrimizi soyleyince inanalar tarafindan kufur yagmuruna tutuluruz da).

    Sunu unutmayin ki, tarih boyunca bir suru din ve tanri olmustur(bkz. http://en.wikipedia.org/wiki/God) siz (muslumanlar) Allah disinda hic birine inanmiyorsunuz. Ben hic birine inanmiyorum. Yani aramizda sadece bir tanri fark var.

    Bizi seytana tapmakla, siyonistlikle filan suclamak da sadece cahillikle aciklanabilir.

    Neden buraya yaziyorum? Aslinda baskalarinin neye inandigi beni ilgilendirmez. Ya da ilgilendirmzdi. Ama insanligin “din, milliyetcilik ve irkcilik” yuzunden cektigi aciya artik dur demek gerektigine inaniyorum. Herhangi bir dine inanmadan da insanin durust olabilecegini, baskalarini sevebilecegini ve mutlu olabilecegini anlatmak istiyorum.

    Fikriniz olsun diye soyluyorum, Kuran’in Turkce tercumesini okudum (Diyanet Isl. Bsk. tercumesi). Incil’in de Ingilizcesini okudum. Benim acimdan her iki kitapta da inanilabilir hic bir yan yok. Bir suru tutarsizliklar zinciri. Iste bir iki ornek.

    Sayin Basar’in da belirttigi gibi; Allah,

    “Cinleri ve insanları, ancak beni tanıyıp îman etsin ve ibâdette bulunsunlar diye yarattım”

    demis. Ben bunu anlayamiyorum? Allah’in, birilerinin kendisine ibadet etmesine ihtiyaci mi var?

    Ayrica, “..Misakı hatırlayabilseydik, bu dünyada herkes Allah’a iman ederdi ve imtihan olmamızın da bir mânâsı kalmazdı…” demissiniz. Iyi de neden imtihan oluyoruz. Allah bizi neden imtihan ediyor? Ayrica, imtihan etmesine gerek yok cunki imtihanin sonucunu zaten biliyor olmasi lazim.

    “Nasil oldu da bu kainat bu kadar mukemmel oldu, biz insanlar nasil bu kadar mukemmel olduk. Bir yaratici olmasa bunlar olurmuydu” diyenlere (creationists) de sunu soylemek istiyorum; biz (insanlar), olabilecek milyarlarca (sonsuz) configurasyondan sadece birisiyiz. Yani bugun biz 5 kollu, 7 bacakli, 8 gozlu yaratiklar olup, aynada kendimize bakip “..ne harikayiz..” diyor olabilirdik (belki de gercekten daha iyi olurdu).

    Yukarida yazanlardan biri (Huseyin bey) “..en sona gelincede havlunun tersiyle(yumuşak kısmıyla) incitmeden dövebilir…” gibi bir sey soylemis. Bir kere bu yanlis. Kuran’da havludan filan bahsetmez. “Karinizi uyarin, ustelerse yataginda yanliz birakin, daha da ileri giderse dovun” der. Ama nedense “Kocanizi uyarin, ustelerse yataginda yanliz birakin, daha da ileri giderse dovun” gibi bir sey yoktur.

    Her neyse, dusuncelerimi kimseyi incitmeden ifade etmeye calistim, umarim oyle olmustur.

    Saygilar,

    Bulent

    Beğen

  113. Orcun Onan said

    kufretmeden goruslerini aciklamaya calisan arkadaslara tesekkurler. aciklamalariniza Kur an dan bir cevap vermek istiyorum;

    En’am Suresi”nden bazi hükümlere göz atmakla ise baslayalim: 107ci ayet söyle der: “Tanri dileseydi puta tapmazlardi” (K. 6 En’am 107). Bir kaç ayet ilerde su vardir: “Allah dilemedikçe inanmazlar” (K. 6 En’am 111) . Bundan anlasilan sudur ki inanmak ya da puta tapmak Tanri’nin dilegine baglidir ve eger Tanri dilemis olsaydi kisiler puta tapmazlardi.

    En’am Sure’sinde: “… puta tapanlardan yüz çevir” (K. 6 En’am 106) diye yazilidir. Bunu pekistirir nitelikte olmak üzere Tevbe suresi’nde de puta tapanlarin öldürülmelerini emreden su ayet vardir: “…Müsrikleri (puta tapanlari) buldugunuz yerde öldürün,..” (K. 9 Tevbe 5). Bir baska deyisle, Kuran’a gore, Tanri kisiyi hem “putperest” (müsrik) birakmistir, ve hem de “putperest’tir” diye cezalandirmaktadir.
    Yukardakine benzer bir diger örnek En’am Suresi’ndeki su ayet’dir: “Allah kimi dogru yola koymak isterse onun kalbini islamiyete açar, kimi de saptirmak isterse… kalbini dar ve sikintili kilar. Allah inanmayanlari küfür batakliginda birakir” (K. 6 En’am 125). Dikkat edilecegi gibiilk iki tümce ile son tümce çeliski halindedir. Cünkü ilk iki tümceye göre kisi’yi “Müslüman” ya da “Kafir” yapan Tanri’dir; fakat Tanri, kafir yaptiklarini Cehennem’e atmaktadir.

    Bu bizzat ininadiginiz kitaptan alinmis bir yazi.

    Beğen

  114. Orcun Onan said

    Bakara Sure’sinin 6.ayet’i söyle der: “Süphe yok ki, inkar edenleri (kafir olanlari), baslarina gelecekle (azab ile) uyarsan da uyarmasan da birdir, inanmazlar” (K. 2 Bakara 6). Bu ayet’in hemen arkasindan su ayet gelir: “Zira Allah onlarin kalblerini ve kulaklarini mühürlemistir; gözlerinde de perde vardir ve büyük azab onlar içindir” (K. 2 Bakara 7). Görülüyor ki kisileri “kafir” yapan, onlarin kalblerini ve kulaklarini mühürleyen Tanri’dir. Fakat böyle oldugu halde Tanri kendisinin “kafir” yaptiklarini, büyük bir azab’a sokacaktir.

    Beğen

  115. Orcun Onan said

    eriat hükümleri içerisindeki çelismeler ve tutarsizliklar konusunda din adaminin bilim disi ve olumsuz bir tutumu vardir ki o da her seyden önce insan aklinin yetersizligini öne sürmek ve örnegin : “Celiskiler bize göredir, Tanri’ya ve Peygambere göre degildir” deyip isin içinden siyrilmaktir. Hani sanki “çelismeler”, insanlarin gözünde “serab” gibi bir seydir ve aslinda yoktur da insanlar “çelisme varmis” gibi görüyorlardir!

    Oysa ki çelismelerin varligi, daha islamin ilk anlardan itibaren farkedilmis ve gerek din bilginlerini ve gerek yöneticileri güç durumlara sürüklemistir. Ornegin Halife Osman, ya da Abdullah Ibn-i Amr gibi ünlüler Kur’an’daki ayet’lerin birbirleriyle çelisir olmasi yüzünden bazi hususlarda fetva veremez durumda kalmislardir

    Beğen

  116. Orcun Onan said

    Isterdimki daha bilimsel bir havada tartisalim ama malesef aciklamalariniz Kuran cercevesinde oluyor bu nedenle bende Kuran”dan orneklerle acikladim.

    Beğen

  117. Orcun bey,bakara sursinin 6. ve 7. ayetlerinden bahsetmissiniz, bizde ayrintili bir sekilde cevaplamistik,ama nedense ayni suali tekrar tekrar sormuusunuz,bunu anlayamadim, halbuki cevap olarak yazmistim.

    Bu ve diger ayetlerde genis bilgi edinmek isterseniz Ruhulbeyan tefsirinde cok genis ve ayrintili bilgi edine bilirsiniz,

    Herhangi bir ayetin sadece kisa mealinden (ne demek istedigini anlariz ama ) fazla birsey anliyamayiz,Cunki Kuranin her harfi birseylere dalalet ettiginden,yani cok ayrintilari ihtiva ettiginden en iyisi tefsirlere bakip ondan sonra istisare etmek daha dogru olur kanisindayim.

    Allah hideyet nasip etsin,

    Kendinize iyi bakin

    Beğen

  118. Orcun Onan said

    Yukarikayalar:

    Kizmayin ama halinize guluyorum. Allah bu kitabi okunsun diye gonderip peygamberinize gondermedimi? Simdi niye Allih in yazdigi kitabi sanki Allah birseyleri net anlatamamis gibi birde tercumana ihtiyac duyuyorsunuz? Yahu gayet sade yazmis bizde okuyoruz iste. Ben Musluman olsam duz okununca anlasilmiyor birde su adamin tefsirini oku sozunu inandigim Allaha ve gonderdigi kitaba hakaret sayardim.

    Sorumun cevabini verdiginizi soylemissiniz. Hayir vermediniz. Yazdiginiz yazi gene ispatlayamayacaginiz biryigin detay ve soru daha iceriyor. Bana sade sekilde ispatta edebileceginiz sekilde bir aciklama yaparsaniz sevinirim.

    Yoksa herkes Ruhlarla ilgili biryigin sey yazar ispat etmek zorundada hissetmeden boyledir der cekilir.

    Beğen

  119. Orcun onan, siz bizim halimize gulun, fark etmez,ama biz sizin halinize aciyoruz, buna inan, Fazla uzatmiyacagim, bu yorumlari yazarken zamanimin bosa gittigine inaniyorum ( zamanim cok kisitli oldugu halde),Cunki inanmiyorsunuz,cunki inanacak degilsiniz,sizin sorunuzun ardi arkasi kesilmiyecek, ve kiyamete kadar gidecek herhalde,bunada benim vaktim yok, Bana sakin kacti falan deme : ) Siteyi guncellemeye bile vakit bulamiyorum, umarim anlayisla karsilarsiniz.

    Allah sizi islah etsin, Kendinize iyi bakin.

    Beğen

  120. Orcun Onan said

    :-)))

    Beğen

  121. AHRAM said

    orcun sen muhakkak bu kadar ters olduguna göre senin zitlasmadaki arkasindaki sebebler.yönlü olarak olabilir.belkide hic inanmayan alevilerden olabilirsin.belkide aile yapisi tabi misal cok olabilir burda bunu.tartiscak degilim kardesim inanmiyorsan bu seni baglar ozaman senin kuran inin ayetlerini okumana ve burdanda maksatli zit lasmana sebeb yok.sana burda hasa ALLAHIN varligini ispat edecek bilgiyede.gücede ispat etmeye gerek yok ederim diyen zaten celalete girmis olur.ha ne olur bir sürü kaynaklar var sanirim muhakkak okuyorsundur.kalbinde iman baslarmi basmalamzmi ALLAH bilir.sen etrafina bak dogaya bak kendine bak.az bucuk akilli isen zaten kendin anlarsin.varligini.yoksa bu zamanda kimse sana ispat etmek icin mucize yaratmasi söz konusu degil.ruhlar zaten ilk yaratilmadan evvel RABBIMIZ:ilk önce kendi zaatindan peygamberimiz muhammed sav. min nurunu yaratmistir.ilk olarak.arkasindan melakeler.peygamberler kainat ve tüm varliklar.ama bunlar asama asama milyonlarca seneler RABBIMIZ bilir ruh ilk yaratilmadan evvela nur olarak rabbimizin katinda yaratildi ona zaman olan asamada sekil verildi ve en son olarak yeryuzune insan yapisi icine verildi ben sana bunlari sadce üs kisa olarak anlatiyorum yani bunlar RABBIMIZIN katinda bir den olmada tüm yaratiklarini rabbimiz ilk önce zaatinda planladi elementlerini atomlarini ,projesini yapti sonradan zaman asamasinda yaratti.mesela bir demir topraktan cikarken demir olarak cikmiyor ilk önce belli bir asamadan ,sicakliktan sonra ona bir sekil verilip maddelesiyor tüm maddeler böyle.bir ressam dahi.mimar olsun diyelim bir projeyi yapmadan önce herseyini kafasinda tasarlayip.rengini kilosunu herseyini plana döküp.sonra onun yapilacak malzemesini hazirlayip .ondan sonra istenilen seyi ortaya cikaariyor.ruh hun yaratilis asamasida bu sekildedir.hersey RABBIMIZIN zaati sifatindan dir ondan geldik ona dönücez.sana tavsiiyem olaya böyle cok bilgiclik kafasi ile yaklasip dalga ile yaklasma.her yaradilisin muhakkak bir manasi vardir.iman da iki yüzlüdür bir ic bir dis bir kimse ici yüzünü bilmeden anlamadan dis yüzünden baktimi olaya ögrenmeye.ayni senin durumundaki vakalar ortaya cikar.ic yüzüde tasavvuf.dur sana tavsiyem saglam kaynaklar var eger istersen bula bilirsin..tabiatin dengesine bak renklere bak ciceklerin ,hayvanlarin .herseyin üzerindeki renklere.desenlere.sekillere bak..dedigim gibi sen ressamsin sen kafanda tasarlamadan resim yapamassin uygun reng veremessin.ama planini yapip.istedigin renkleride ayarlayip resmini yaptinmi.bir resim ortaya cikar.yoksa kendiliginden o renkler yerini bulacak degil.olaya akillica bakarsan RABBIMIZIN ispatini biz degil sen anlayip sen bize aciklarsin ins.ama kalp ile oku kalp ile bak.yoksa koskoca tabbiattaki renklere olaylara kendi basina oluyor diyemessin yoksa sacmalik olur bu kendine iyi bak selamlar.

    Beğen

  122. Bulent Cakir said

    Bu arada benim sorular unutuldu. Hadi neyse.
    B\

    Beğen

  123. AHRAM said

    bülent kardesim.sana ben buradan ne kadar izah etsem inan anlayamasin senin sorularin cevabini.cünkü senin sorular direkt tasavvuf ,a giriyor.ALLAH.neden öyle yaratti.neden böyle olmamizi istededi sebebi neydi.gibi buna benzer tüm sorularin aslinda güzel bir tasavvuf ilmini bilmen gerekiyor.ben inaniyorum ki saglam bir kaynaktan mürsidden bunu ögrene bilirsen buda tabiki iki günde üc günde olucak is degil.eger bu devreye girip sabir edip okuyup.bilen bir mürsidle ders alirsanben inaniyorumki senin inanmamazlik durumun ortadan kakicak seni bizi yaradani daga iyi taniyacaksin vede merak ettigin .neden.imtigan .neden iyi ve kötü.neden kimileri iyi.kimileri kötü yaratildi gibi sorularin tümden anliyacaksin ins.ALLAHtan dilegim sen ve senin gibi kardeslerimiz ins kötü bir hallere düsücü durumundan bir an önce huzuru bulup dogru istikamete cikmalaridir.sevgilerimle

    Beğen

  124. bülent karadana said

    ateistlere bir sorum var siz ALLAH´a inanmak icinmi yoksa inanmamak icinmi ugrasiyorsunuz

    Beğen

  125. bülent karadana said

    soru biraz zordu galiba isterseniz cevabi ben vereyim.Ateistler iki guruba ayrilir;inanmak icin ugrasanlar ve inanmamak icin ugrasanlar.Yukarda yazilari bulunan arkadaslar inanmak icin ugrasiyorlar.Kuran´i bircok müslümandan daha fazla okumalarindan belli.Ömürleri yeterse aradiklarini muhakkak bulurlar.

    Beğen

  126. bülent karadana said

    Inanmamak icin ugrasanlarin durumu cok farklidir.Onlar aptallarin ta kendileridir.ALLAH´in varligini bile bile onunla savasmaya kalkarlar.ALLAH onlari soytariya cevirdi cevirmektedir.

    Beğen

  127. bülent karadana said

    KURAN fal kitabi degildir,hikaye kitabi veya tarih kitabi´da degildir.Her insan ALLAHín kitabini yorumlamaya kalkarsa sonuc kocaman bir hic olur.

    Beğen

  128. bülent karadana said

    ALLAH´in varligini ispat etmek bizleremi kalmis..? 3000 senedir cürümeyen firavunun cesedi bas bas bagiriyor ALLAH´in gücünü.

    Beğen

  129. bülent karadana said

    Insanlarin problemleri ALLAH´in varligi ile ilgili degildir.ALLAH´in emirleri devreye girdiginde meseleler basliyor. Insan basibos birakilmak istiyor.Ve sonuc ALLAH´a degilde emirlerine isyan.

    Beğen

  130. ayla said

    ben bir öğretmeni öğrencilerime dersleri anlatırım ve hangi öğrencimin yaptığım sınavdan kaç alacağını bilirim veya hangisinin geçip kalacağını bunu bilmem benim sınav yapma hakkımı elimden almaz ALLAH kuluna doğru olanı yanlış olanı bildirmiştir bizide bu dünyada sınav etmktedir kimin doğruyu seçip kimin yanlışı seçeceğini bilir ama bilmek demek yaptırmak demek değildir akıl vermiş doğruyu seç sınavı geç bide biz inananlara ALLAHI gösterin diyenlere bende ellerine alıp akıllarını bana göstermelerini istiyorum fiil olara değil tam anşamıyla şekil olarak haa gösteremezseniz bu sizin akılsız olduğunuzu mu belli eder veya elektiriği kablonun içinde geçen o akımı bana elle tutulur biçimde gösterin gösteremezseniz elektirik yokmu RABBİM yardım etsin ap açık bir kuran indirmiş bu kuran onun kelamıdır sizin gibileri bekleyen acı sonda içinde belirtilmiştir yol yakınken dönün rabbin intikamı acıdır

    Beğen

  131. ayla said

    bülent cakır bey cevabını aldımı Ayrica, “..Misakı hatırlayabilseydik, bu dünyada herkes Allah’a iman ederdi ve imtihan olmamızın da bir mânâsı kalmazdı…” demissiniz. Iyi de neden imtihan oluyoruz. Allah bizi neden imtihan ediyor? Ayrica, imtihan etmesine gerek yok cunki imtihanin sonucunu zaten biliyor olmasi lazim. demişte

    Beğen

  132. bülent karadana said

    ALLAH´in insanlari ne kadar cok sevdigini bilseydiniz belkide ona ibadet etmezdiniz.Ben ALLAH´in bizi bu kadar cok sevmesinden korkuyorum

    Beğen

  133. bülent karadana said

    …….cünki evren YARATICI´nin yaratmasi ile baslamistir.Aslinda evrenin bütün tarihinin YARATICI tarafindan yaratildigi söylenebilir…. STEPHAN W HAWKING ” The Direction of time” New scientist,vol. 115 9 TEMMUZ 1987 s 47

    Beğen

  134. bülent karadana said

    …….Ben hala ateizme inaniyorum.Ama bunu Big Beng karsisinda savunmanin pek kolay ve rahat bir durum olmadigini itiraf etmeliyim….. Anthony Flew Open Court Publishing 1992 s 241

    Beğen

  135. Bulent Kardesim, Bu guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim,

    Demekki olmadimi olmuyor,Peygamberimiz amcasi ebu Talibe Iman et diye ne kadar yalvardigini hepimiz biliyoruz,Ebu Talip iman etmedi.

    “Peygamberimiz amcasini, Cehennem atesi yakmamasi icin øldugunde butun vucudunu elleri ile sigazladi,ama H.z Allah Ebu Talibin ayaklarinin altini sigazlamayi Peygamberimize unutturdu,cunki ates oradan girip bir sekilde onu yakacakti,cunki iman etmemisti”

    Ateistlere,inanmayanlara H.z Allah iman nasip etsin. Baska ne diyelim!

    Kendinize iyi bakin,Allaha emanet olun.

    Beğen

  136. ayla said

    aslında inanma çabasıdır belkide ben yaradana inanmamayı anlayamıyorum peki nerden geldiler herşeyin bi başlangıcı var nedir yani nasıl olduda var oldular ilk olarak. buna cevap verirlermi acaba.

    Beğen

  137. Ayla kardesim,ønce guzel ve seviyeli yorumlariniz icin tesekkur etmek istiyorum.

    Inanmayanlar belkide Darwinizm`in yalanlarina aldananlardir,insan Gercekten iyi dusundugu zaman Allaha inanir,insanin kafasina takilan butun sorularin cevabi kainatta mevcuttur,ama bunu anlayacak idrak edecek akil lazim,o akil Ateistlerde yokmu?

    Vardir,ama belki zamana ihtiyac olabilir.insaallah birgun olurda inanirlar.

    Kendinize iyi bakin,Allaha emanet olun.

    Beğen

  138. öyqümk_c@q girl said

    ulan siz bi geberin de o zmn görün YÜCE ALLAH war mı yok mu canlarım bu iblislere bişi anlatmaya calışmayalım onlar geberince görecek zaten siz bu kafayla devam edin adi herifler siz hangi akla hizmet edionuz belli . [TÖWBE YAA ]

    Beğen

  139. ayla said

    bence geberin gibi ifadeler yanlış bakın ben bir eğitimciyim çocuklar biz eğitimcilerden öğrendiklerini güzel dille anlaya bildikleri şekilde anlatırsak anlıyor ve o anlatılana ilgi duyuyor sizin yaptığınız bir insan uçurumun kenarına gelmiş birde siz ittiriyorsunuz olmaz önemli olan o insanı o uçurum kenarından kurtarmak.bakın peygamber efendimiz hiç bir peygamberin avukatı değildi eğer bize tebliğ ettiği kitap yani kuranı kerim haşaa onun uydurması olsa idi taa ilk peygamber hz ademden anlatmazdı diğer peygamberleri lekelerdi ben dünyaya gelmiş ve gönderilen tek peygamberim diğerleri yalandır derdi insan araştırıldığında çok bencil ve hırslı bir yapıya sahip neden okadar insana diğer peygamberleri savunsun AVUKATMIYDI?bunun karşılığı ne olabilirki onun için sizce?veya günümüzde biçok firavunun o devirlerde yaptırdığı tapınaklar saraylar hala durmakta bizim peygamberimize ait dünya malı gösteririmisiniz?eee amaç maddi değil demekki peki ne neden bi insan ömrünü insanlara doğru yolu göstermek için harcasın eğer ona bi ilahi görev verilmediyse neden yapsın bunu??ALLAHIN 99 ismi azamı vardır esmaül hüsna bi o isimlerin anlamlarına bakın sabır ismi inanın sizin gibi iftira atanlara çok şey anlatır ama mevlamın kahhar ismi sizi korkarım bu dünyada yakalar bence yol yakınken dönün hz musa döneminde sapkının biri kule yaptırmış uzun göklere ulaşan bi kule hz musa bakmış tepesine çıkmış elide bir ok havaya ok atıyor sormuş hz musa ne yapıyorsun sapkın;senin rabbine ok atıyorum deyip gülüyormuş o sırada sapkının burnundan içeri giren bi sinek yarınm saatte beyninde yumurtabırakıp bir saat içide çoğalıp durumu artık siz düşünün sapkın adamlarının eline balyoz veri kendi başını parçalatmış ALLAHIN İNTİKAMI ağırdır muhavaza eylesin sizz buna hikaye dersiniz ama unutmayın rabbin gücü her şeye yeter buyurduğu gibi KAÇIN ÖLÜMDEN ölüm sizi bulacaktır kaçamazsınız ben sizlerin gece yatarken ne ıstırap çektiğini zi çook iyi biliyorum ettiğiniz mücadele kendinizle çünki şeksiz şüphesiz var olan bir olan rabbim sizin yok demenizle yok olmaz size şah damarınızdanda yakındır. ALLAH HİDAYET VERSİN.ŞEYTANA UYDURMASIN SİZEDE AKIL VERMİŞ UYMAYIN

    Beğen

  140. AHRAM said

    s.a..güzel insanlar vede güzel ateist diye kendini zeba eden kardeslerim gene surda iki kelam edeyim ..ateist kardesler hepiniz icin uygun bir adres buldum hatta tüm kardeslerimizi yakindan .ilgilendiricek sorular ve cevaplar bulunan bir site .oraya bakin ins .merak edilen merak ettikleriniz ögrenmek duymak istediginiz tüm kaynaklar cevap lari ile var.ALLAH hepimizi islah eylesin.nur undan ilminden biz leri saptirmasin.gün gelecek seytan bile öbür alemde aynen söyle diyecek siz gibi kardeslere ben size ALLAH yok demedim siz niye bana inandiniz diyecek kendini hakli cikaraya caliscak bu hayat kisa bir durak.herkes saglam sekilde kendi icin dininin ucundan sykyca tutsun.baska kurtulus yok.sitenin ismi..–www.sorularlaislamiyet.com–ins buraya ugrayin tüm kaynaklar mevcud burda saglikla selametle kalin selamün aleykümAHRAM

    Beğen

  141. Aleykumselam AHRAM kardesim, Bu guzel yorumunuz icin candan tesekkur ederim,

    Allaha emanet olun.

    Beğen

  142. Bulent Cakir said

    Once Sayin Karadana’ya cevaplar..
    * Ateistler tanri’ya inanmak veya inanmamak icin ugrasmazlar. Yani, bu bir “ugras” degil. Tanri’ya inanmiyoruz cunku inanmamizi gerektirecek bir delil goremiyoruz. Sizin “delil” dediginiz hic bir sey bizim icin yeterli (yani, bilimsel olarak kabul edilebilir) degil. Ayrica, “tanriya (veya tanrilara) inanmiyoruz” derken, sadece muslumanlarin tanrisini kastetmiyoruz. Hiristiyanlarin tanrisina da, eski Yunanlilarin Zeus’una da, Cinlilerin Buda’sina da inanmiyoruz.

    * Kuran’i bir cok musluman’dan daha cok okudugumuzu soylemissiniz. Dogrudur. Ateistlerin cogu okumayi severler. Benim de okumamin sebebi “inanmaya veya inanmamaya calismak” degil, sadece duduncelerimi ve soylediklerimi “uydurma veya safsata” yerine “bilgiye ve gercege” dayandirmak. Kuran’i herkes okumali (ama kendi dilinizde olani). Kuran’i tamamen okumadan ve anlamadan bir insanin nasil olupta bir dine inanmak veya inanmamak konusunda karar verebildigini anlamiyorum. Hele Kuran’i Arapca okuyupta hicbirsey anlamadan inananlari hic mi hic anlamiyorum.

    * Demissiniz ki “..Inanmamak icin ugrasanlarin durumu cok farklidir.Onlar aptallarin ta kendileridir.ALLAH´in varligini bile bile onunla savasmaya kalkarlar.ALLAH onlari soytariya cevirdi cevirmektedir…” . Dunyada en ateist yogunluklu ulkeler Danimarka ve Isvec’tir (yanilmiyorsam nufusun %85’i ateist). Ben bu ulkenin insanlarinda herhangi bir aptallik veya soytarilik goremiyorum. Tam tersine, dunyanin en gelismis ulkeleri arasindalar.

    * Demissiniz ki “..Her insan ALLAHín kitabini yorumlamaya kalkarsa sonuc kocaman bir hic olur…” . Siz den farkli dusunuyorum. Okumak, yorumlamak ve anlamak zorundasiniz. Bir cok muslumanin’da bu konuda benim gibi dusundugunden eminim. Eger bunu yapmazsaniz, baskalari tarafindan size soylenenlere koru korune inanmak durumunda kalirsiniz.

    Beğen

  143. Bulent Cakir said

    * Ayla Hanim. Siz bir ogretmen olarak hangi ogrencinin kalacagini veya gececegini tahmin edebilirsiniz ve cogunlukla da tahminiz dogru cikabilir. Ama “cogunlukla”, yani her zaman degil. O yuzden siz sinav yapmak gerektigini bilirsiniz. Allah icinse ayni sey soylenemez. O tahmin etmez. Bilir. Sinav yapmasina gerek yoktur. Yani, bu sinav olayi bana pek ikna edici gelmiyor.

    Hic bir ateistin “bana tanri’yi goster, gostermezsen inanmam” gibi bir iddiasi yoktur. Kablodan gecen elektrik akimi “Amper” briminde olculebilir. Tabii ki bir seyin varligini ispatlamak icin illede onun “gorunuyor” olmasi gerekli degildir.

    Bildiginiz gibi, Darwin teorisi canlilarin kimyasal molekullerden proteinlere daha sonra da tek hucreli canlilara donusumunu anlatir. Bu teori butun bilim adamlari tarafindan kabul edilmistir cunki reddedilemeyeck kadar cok kanit vardir. Kuran’da ise Adem’le Havva vardir. Kuran’a gore Adem’le Havva ilk ve tek çiftti ve bütün insanlar bu ikisinden ürediler. Bu durumda Adem ve Havva’nın çocukları kendi aralarında birleşip çoğalarak mı bu güne geldiler? Yani Adem ve Havva’nın soyu “ensest” ilişkilerle mi bugüne geldi? Ensest günah değil midir? Bir tarafta binlerce bilimsel arastirmayla kanitlanmis bir Darwin teorisi, diger yanda Adem’le Havva. Hangisi “gercek”?

    “.. ben sizlerin gece yatarken ne ıstırap çektiğini zi çook iyi biliyorum..” demissiniz.

    Evet izdirap cekiyorum. Cunki, Kerkuk’te din ugruna taslanarak oldurulen Yezidi kizin resmi gozumun onunden gitmiyor. Rwanda, Darfur, Burma… Beni uyutmayan bunlar. Bu dunyada “din, irkcilik ve milliyetcilik” oldugu surece huzur ve barisin olmayacagina inaniyorum.

    Beğen

  144. Bulent Cakir said

    Yukarikayalar demiski …”Ateistlere,inanmayanlara H.z Allah iman nasip etsin. Baska ne diyelim!..”. Evet, Malesef H.z Allah bize iman nasip etmemis. Dikkatinizi cekiyorum; “Allah nasip etmemis”. Simdi ben ne yapayim? Size nasip etmis, bana etmemis! O nasip etmediyse benim sucum ne?

    Beğen

  145. Bulent Cakir said

    öyqümk_c@q girl,

    Bana “adi herif” demissiniz. Sizi bukadar sinirledirecek ne yaptim bilmiyorum. Internet sayesinde sizlerle konusabiliyorum. Oyle yerler var ki, Allah’a inanmiyorum desem beni hemen linc ederler. Halbuki, bir ateistler gurubuna girip istediginiz kadar “ben inaniyorum” diyebilirsiniz. Size kimse bir kotuluk yapmaz. Aslinda ateistlerin bir gurubu filan da pek yoktur. Ateistler genellikle bireysel hareket ederler. Benim gibi merakli bir kac tanesi disinda da, inananlara kendi dusuncelerini anlatmaya da calismazlar.

    Beğen

  146. Bulent Cakir said

    AHRAM,

    http://www.sorularlaislamiyet.com sitesine bakacagim. Eger sorularimin cevabini bulamzsam iki elim yakandadir on gore (saka yapiyorum).

    Son olarakta sunu soylemek istiyorum; eger yazdiklarim sizleri rahatsiz ediyorsa soyleyin ben yazmayi birakirim.

    Saygilar,
    Bulent Cakir

    Beğen

  147. Bulent Cakir Diyorki:Evet, Malesef H.z Allah bize iman nasip etmemis. Dikkatinizi cekiyorum; “Allah nasip etmemis”. Simdi ben ne yapayim? Size nasip etmis, bana etmemis! O nasip etmediyse benim sucum ne?

    Arkadasim belki daha zamani vardir,,Zamanla sizede iman nasip olur,Ben bunun icin dua ediyorum, en azindan iman edip øbur aleme imanli gøcmenizi H.z Allahtan temenni ediyorum,

    Kendinize iyi bakin.

    Beğen

  148. reis said

    s.a
    amerikali ateist bir bilim adami toplanti yapmis.
    hrseyin kendiliginden var oldugunu anlatacak.dev bir ekran ve filim basliyor.deniz geliyor ekrana once.bilim adami: iste bakin butun varliklar su denizden cika geldi der ve sesini bir cocuk sesi keser.cocuk: peki o denizi oraya koyan kim der.herkes hayetler icinde ve toplanti husranla sonuclanir.

    simdi gelelim bizim kafasiz ateistlere.ulan siz inanmiyorsunuz peki inanmayin.peki hic o bos kafanizdaki beyni kim koydu oraya dusundunuzmu.gerci sizde beyin oldugundan supem var ama.
    ne yazik sizlere ki hakikatin bu guzelliklerinden mahrum kalmissiniz.allah islah etsin sizleri.

    Beğen

  149. AHRAM said

    s.a tüm kardeslerime tekrardan.bilhassa hususiyetle bülent kardesime.sevgili kardesim tabi sen genel olarak yazmisin tüm ateistler.kuran okuyor diye ben buna katiliyorum.esasinda seninki ve senin gibi kardeslerimin derdi ALLAHA inanmamak degil sadece bir tünelden gecis ins bunu kendin ilerde en kisa zaman da göreceksin.islam fikhinda söyle gecerli bir kaide vardir.bir isin cazibesi nedir var oldugunu bildigin ama göremedigin seye bagli kalmaktir .bir güce sayet bu güc sana rüy yolu ile tabiatta tüm canlilarda kendini gösteriyorsa.renklerde olsun yasamda olsun her halukarda kendini göstermis ise.bunlari görüpte kendi basina oldu deyip inanmamak bence.gaflettir.evet kimse kimseye ALLAHIN.varligini ispat etmeye kalkmasin o vardir ama suan bizim boyutumuzda ispatedemeyiz gunaga girerir o zaten kendi varligini herseyde üzerinde ispat etmistir.bu nedenledirki bizim gibi daha ilim din fakiri aciz kullar ispatlama yarisina girmeyelim ALLAH muhafaza nefsin girdabina girmis oluruz.evet ben adres verdim ins tüm kardeslerim o adresten istifade ederler.bulent kardesim benim kanatimca sen ins ABDÜLKADIR GEYLANI hazretlerinin eserlerini yasantisini oku.vede MUHUTTIN ARABIhz retlerinin eserlerini oku.KURAN I oku ama sadce meal olarak okursun fazla giris yapamassin ins TASAVVUF ders i al kendin okuma birsey anlamassin bilen bir müritten ders al dinle ve onun nsöylem dogrultusunda oku ins böyle bu tarzda yol alirsan.SENI YARATAN RABBINI baska yerlerde degil. kendi icinde bulacaksin.ve onu heryerde hissedeceksin.yol uzundur ama sonu hayirlidir.yukarikayalar.kardesimizin dedigi gii imani ancak cenabiALLAH:diledigine nasip eder diledigine etmes bellimi olur belki sen bizdende daha fazla yol katedersin iman üzere.esasinda yeryuzunde imtihan denen sey sorular degil zorluk degil.iyilik ve kötülüktür.ahmet altan in dunku.gazetem net..teki yazisini oku oda diyor kendi icin ben inancsizim.ama GÜZEL ALLAHIMona öyle yazdirmis ki birak inancsiz olmayi resmen inaniyor ama kendi farkinda degil bunlarda haldir.yeterki biz kullar.RABBIMIZIgörmeden ona saglam bir iman ile ruh ile baglanirsak isin tadi burda zaten yoksa.inanin RABBIMIZ bize bastan devamli gözükmüs olsa inan .ozaman ne namazin nede ibadetin bir anlamai tadi olmazdi.o herseyi düsünmüste yaratmis.diger kardeslerime gelince kimse kimse icin kaba kelime .ulan gibi kullanmasin birakin herkes icine atacagina sakliyacagina aciktan söylesin .böyle seyler bizlere kabaca söz sarfetme hakkini vermez.ins herkes herkese daga dikkatli. tercüme kullansin.benim email adresim.welasir@yahoo.de–dileyen her kardesim yazabilir merak ettigi bilmek istedigi herseyi beklerim bu vesile ile sevgilermi arz eder.ALLAHIN selami kelami üzerinize olsun ayrica.bu geceki kadir gecenizi cani gönülden kutlar hayirlara vesile olmasini diler.islam dunyasina aydinliklar getirmesini dilerim..s.a..AHRAM

    Beğen

  150. bülent karadana said

    Bülent CAKIR´a cevaptir. Arkadasim yazilarimi gayet sade yazmaya özen gösterdim.Biraz daha kafa yormani iyi anlamaya calismani dilerdim.polemik yapmayi hic sevmem.Islamiyetin en büyük düsmanlari ben müslümanim diyen cahillerdir.Hic bir ateist´i yargilamadim hor görmedim ikna etmeyede calismadim(APTALLAR HARIC)Bilirimki ALLAH bir insanin defterini dürecekse ona önce kibir verir.ALLAH´in en sevmedigi bir insana bile haksizlik edildiginde horlandiginda dalga gecildiginde ALLAH´in gazabindan melekler girecek delik ararlar.Fakat ALLAH cok sabirlidir tövbe icin zaman tanir. Mevlana´yi düsün,Ali KUSCU´yu Ibni Sina´yi…. düsün.Bu insanlar tüm dünyanin saygi duydugu insanlardir.Sen hic Mesnevi´yi okudunmu.kac dile cevrildigini biliyormusun.Ben bana göre ayri kutuplarda olan kisilerin kitaplarinida okurum.Avrupa´da en cok intihar olaylari hangi devletlerde ? Arastirmani tavsiye ederim selamlar.

    Beğen

  151. bülent karadana said

    KURAN´nin muhatabi akilli insanlardir.Dogada ALLAHIN varligini ispatlayacak o kadar cok delil vardirki.Yanliz birini yukarida yazmistim.Yer Ingiltere-Londra British museum 3000 yillik bir ceset ve mumyalanmamis.Doganin bütün kurallarina karsi direniyor.Bir türlü cürümüyor. “Bizde bugün seni cansiz bedeninle denizden yüksek bir yere atacagizki… arkandan geleceklere bir ibret olsun.” Yunus suresi ayet:92

    Beğen

  152. bülent karadana said

    Hic kimse dogal seleksiyon mekanizmalari ile yeni bir tür üretememistir.Hic kimse böyle bir seyin yakinina bile yaklasamamistir.” Colin Patterson 4 mart 1982 BBC

    Beğen

  153. bülent karadana said

    Hic kimse dogal seleksiyon mekanizmalari ile yeni bir tür üretememistir.Hic kimse böyle bir seyin yanina bile yaklasamamistir. ” Colin Patterson 4 mart 1982 BBC

    Beğen

  154. bülent karadana said

    Bizi dünyaya materyalist bir aciklama getirmeye zorlayan sey bilimin yöntemleri ve kurallari degil “Richard Lewontin The New York Review s,31 9 January 1997”

    Beğen

  155. bülent karadana said

    Mutasyonlar ne kadar cok sayida olursa olsunlar herhangi bir evrim meydana getirmezler ” Pierre-Paul Grasse, Evolution of Living Organisms, Academic Press,New York 1977 s: 88

    Beğen

  156. bülent karadana said

    Ben 11 yildan beri Almanyada yasiyorum.Burada her yil binlerce insan müslüman oluyor.Fakat ilginc olan su bu insanlarin hemen hemen hepsi üniversite okumus avukat,doktor,mühendis…gibi kariyer sahibi insanlar.Ve hatta dinlerini öyle güzel yasiyorlarki biz müslüman Türkler onlari hayran hayran izliyoruz.Dinlerini bizden cok daha iyi yasiyorlar.Alman isverenimiz diyorki ” GERCEK MÜSLÜMAN´larla calismak cok mantikli cünkü onlara her seyini emanet edebilirsin.

    Beğen

  157. bülent karadana said

    El-Kaide´ye mensup bir cellat parmagindaki ALTIN YÜZÜK ile, masum bir sivili öldürdügü görüntüleniyor.Bizde bunu hemen yedik.Fakat bu numaralari yiyen yanliz biz degilmisiz.COK YAZIK.

    Beğen

  158. Bulent Cakir said

    Reis soyle demis: “…peki hic o bos kafanizdaki beyni kim koydu oraya dusundunuzmu.gerci sizde beyin oldugundan supem var ama….”

    Haklisin Reis. Bende beyin varsa da cok kucuk bir beyin olmasi lazim. Yillarca matematik okudum ama hala E8 teorisini analayabilmis degilim.
    Bkz. Turkce: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=216085
    Bkz. Ingilizce (asil detay burada) : http://en.wikipedia.org/wiki/E8_(mathematics)

    Gercekten anlamaya calistim ama anlayamadim. Einstein’in Relativite teorisi icinde ayni seyi soyleyebilirim. Onu da tam olarak anlayabilmis degilim.

    Uzulmuyorum desem yalan olur. Bazi insanlar cok zeki. Cok komplex seylerle ugrasiyorlar. Geriye kalan benim gibiler de onlarin ne yaptigini anlamaya ugrasip duruyor…

    Yani beyin konusunda sana katiliyorum. Ben de beyin filan yok. O yuzden bosver sen benim sacmalamalarimi.

    Kalin saglicakla.

    Beğen

  159. reis said

    http://www.kuranmucizeleri.com
    http://www.harunyahya.com
    http://www.allahbirdir.com

    bakin arastirin

    Beğen

  160. bülent karadana said

    ARKADASLAR BIRLIK ZAMANIDIR DUA ZAMANIDIR.SEHITLERIMIZE ALLAH RAHMET EYLESIN INSANLIGIN DÜSMANLARINIDA HER KIM OLURSA OLSUN ALLAH KAHREYLESIN. AMIN.

    Beğen

  161. bülent karadana Kardesim, Duana bizde amin diyoruz,Sehitlerimize Allahtan rahmet,yakinlarinada sabir diliyorum.

    En kisa zamanda bu terør belasinin bitmesini temenni ediyorum,ama Turkiyemiz uzerindeki oynanan oyunlar daha bitmedi vede bitmeyecek gibi,Sizinde yazdiginiz gibi,Gun birlik ve beraberlik zamanidir,

    Allah yardimcimiz olsun.

    Beğen

  162. bülent karadana said

    Sn. Bülent CAKIR E8´in teknik ve kozmolojik bircok sonoclari olabilir,Ateistlerin arastirmaci yönlerine hayranim.Bilim ve teknolojinin ne kadar önemli oldugunu Amerika´nin su anki konumuna bakarak anlayabiliyoruz.Paylasmak gerek,ortak paydalari bulmak gerek,ögrenmek ve ögretmek gerek.,ise yaramayan,yaratilmayan bilgilerin ne önemi varki? EMPATI olmadan inanin kimsenin kimseye faydasi olamaz.( Bu yazdiklarim yanliz size degil ) SELEMLAR

    Beğen

  163. bülent karadana said

    Degerli arkadaslar, insanlarin arasinda NEGATIF ve POZITIF ENERJI AKISI ile ilgili bilimsel yazilar okudunuzmu? Tavsiye ederim Not:Bu kavramlar DUA-BEDDUA diyede söyleniyor

    Beğen

  164. bülent karadana said

    Sn YUKARIKAYALAR Kusura bakmayin tam isminizi bilemiyorum.,Dualarim SEHITLERIMIZE,sizlere,dünyanin selametine,saygiya,dostluga,sevgiye… kisaca güzel olan her seye selamlar.

    Beğen

  165. bülent karadana,ismim Mustafa, estagfirullah rica ederim, Yorumlarinizi buyuk bir sempati ile okuyorum,Cok tesekkur ederim,

    Sehitlerimiz ile ilgili yeni bir Klip ekledim,sehitlerimiz ile ilgili yorumlara oradan devam edelim insaallah, kendinize iyi bakin

    Allaha emanet olun.

    Beğen

  166. dar-b said

    burda cok iyi konu var sizi icten tebrik ediyorum 🙂 gercekten cevablarinizla daha iyi anladim simdi

    Beğen

  167. mehmet said

    katılıyorum

    Beğen

  168. mehmet said

    ınsan ıkı tuglayı ustuste koymakla bırseyler basardıgınımı zannedıyor.arkasına sıgındıgımız ve aklımızı ona emanet ettıgımız modern bılım eşyanın hakıkatını ne kadar anlatabılır.Allah(cc) ınsana ilimden cok az bır şey verılmıştır buyuruyor.sızın en ıddıalı(basarılı) olduğunuz alan ne o alanda nereye kadar soz sahıbısınız.sıze aıt olduğunu düşündüğünüz bedeninize ne kadar sozunuz geçiyor.hayatın merkezınde yaratıcı yoksa pekcok tanrı var demektır.INSAN O GUN HERŞEYİ HATIRLAYACAK AMA BU HATIRLATMANIN ONA NE YARARI OLACAK.VE DİYECAKTİR KEŞKE BURADAKİ HAYATIM İÇİN BİRŞEYLER HAZIRLASATDIM.

    Beğen

  169. Orcun Onan said

    hicbirinizin inanci beni ilgilendirmez. inanciniza saygimda var. ama…..

    cocuklariniz gunun birinde tarihin bu donemlerini okuyup tipki sizlerin firavun yada cok tanrili dinlerin oldugu donemleri okuyup ‘ne kadar sacmaymis’ dediginiz gibi bu donemi bir sacmalik olarak anacaklar.

    insanlar once gunes vb dogal nesnelere tapti, firavunlar doneminde firavun tanri yerine konuldu, sonra coktanrili dinler, sonra tektanrili dinler ve o dinin temsilcisi oldugunu ilan eden krallar ve simdide dinler uzerine kurulu birbiri ile catisan medeniyetler.

    insanlik sizlere ragmen ilerliyor. bu doneminde sonu er yada gec gelecek. tabi eger siz inanan yahudi, hristiyan ve muslumanlar birbirinizi din ve tanri adina katletmezseniz.

    cok sevdigim bircok musluman arkadasim var. onlarin hatrina en azindan sayginliginizi daha fazla berbat etmemek adina insanlik adina daha yararli ve mantikli isler yapmanizi diliyorum.

    Beğen

  170. bülent karadana said

    Sayin Orcun Onan gercek bir müslümanin insanlik adina yapmasi gerekenleri galiba siz hayal bile edemezsiniz.Önemli olan ben müslümanim diyen biri veya birilerinin yaptiklarimi yoksa ilahi emirlermi?.Teessüf ederim

    Beğen

  171. bülent karadana said

    Bir Fil´i karanlik bir odaya koymuslar.Hayatlarinda hic fil görmemis bes kisiyide iceri göndermisler.Tabiki her biri fil´in bir yerini tutmus.Disariya ciktiklarinda her kafadan bir ses; Hortumunu tutan,”Fil yilan gibidir”diyor,ötekisi yok canim fil boru gibidir,berikisi amma attiniz fil yusyuvarlak yumusacik bir sey diyormus.Aslinda hepside dogru söylüyor;Fakat fil onlarin dedigi gibi degil iste. ANLAYANA

    Beğen

  172. Aragon said

    Yurtdisinda ateist cevrelerde neocon (neo-conservative yani yeni-tutucular) diye nitelenen oldukca kati goruslu bir grup var. Bu grubun onde gelen isimleri Christopher Hitchens, Ayan Hirsi Ali gibi Islam’a karsi kati tutum sergileyen kisiler.

    Ateist olmama ragmen cesitli ateist sitelerde bu asiri goruslere karsi mucadele veriyorum. Cunku cogunlugu ilimli olan muslumanlara haksizlik yapilmasina karsiyim. Tezim Islam’da reformun desteklenmesi. Bence Islam’da reform yapilabilirse Bati ile Dogu arasinda uzlasmanin yolu acilabilir. Ama reform icin aydin fikirli, ileri goruslu muslumanlarin katilimi gerek.

    Islam’da “reform” sizce olabilir mi? Ya da “reform” dan ne anliyorsunuz?

    Ornek vereyim. Neden inancli bir kadin basini ortmeden dua edemesin? Neden kadinla erkek yan yana dua edemesin? Neden cuma namazi ibadet icin yeterli olmasin? (yani 5 vakit namazin kaldirilmasi). Neden dualar Turkce’ye cevrilmesin? Dikkat edin size dininizden vaz gecin demiyorum. Ama kuresel baris ve uzlasma icin bir yol oneriyorum.

    Beğen

  173. AHRAM said

    .sevgili .aragon kardesim.islamda reform.yazini okudum tabiki tebessüm ile.güldüm kötü anlamda degil tabiki.yani bu senin iyi niyetine bagli olarak.düsünmüsün yazmisin.örnek 1. inancli.basini örterekte örtmeyerekte.dua edebilir.bunun yasagi yok.dua her halukarda istedigin sekilde kiyafette et.kiyafete bagli degildir.örnek 2.nefsine yenik düsmedigin sürece kadin erkek yanyana dua edebilir.bunu kimse olmaz diyemez.mesela hac farizasinda o mikaddes topraklarda kadin erkek icice yan yana.dua ve ibadet ediliyor.örnek 3.cuma namazi bes vaktin icin yeterli olmaz.cuma namazindaki sebeb farz olusu.bazi büyük alimlerin yazilarina görede eskiden televiz yon gazete yokken.insanlarin farz altinda toplanim herkesin belli basli kanunlari duyurulari o gun duyup dagitmasi niteligindedir.bes vakit namaz seni ALLAHA daha cok yakinlastirmak.ve insanin gunluk yapacagi kötülüklerden korunma.ve diger.günahlarin affina sebeb icindir.yoksa hasa sümmeRABBIMIZINnamaza bizim ibadetimize ihtiyaci yoktur.örnek 4duanin artabcasi türkcesi dili yoktur.herkes istedigi dille istedigi sekilde.saygili olmak kaydi ile dua edip.RABBININE yakinlasabilir.yakarir.yoksa mantikli düsüncek olursak öldükten sonra kabirde olsun ahretteki sorgulamada sen herkesin kendi diline göremi konusulacak sorgulanacak yoktur öylesey.iste senin bize önermek istedigin tavsiye ettigin küresel baris projeni ALLAHIM zaten senin icinde var etmis.ne dinden vazmeye gerek var nede zora kosmaya islam dinimiz en kolay en gercek.en hakiki.din ve yasam tarzidir.yeterki biz kullar kendimizi bilip.gercek bir mümin olarak yasayakim ahlakimiz ile imanimiz ile.aklimiz ile.sevgilerimle saygiyla kalin.AHRAM

    Beğen

  174. Aragon said

    sevgili ahram kardesim. cevabin icin cok tesekkurler. evet herkes beni iyi niyetli bulur nedense! 1. yani islam’da ortunmek sart degil oyle mi? bu cok iyi bir haber. yahu duymayali reform baslamis benim haberim olmamis desene! 2. sasirdim kaldim, demek yan yana dua etmek de serbest. Yani haremlik selamlik diye duydugum sey bi safsataymis meger. cehaletimi bagisla lutfen. 3. cuma namazi duyurular icin gerekli idi demissin. iste burada takildim. simdi tv var, kanunlari belli basli duyurulari tv’den alabiliriz degil mi. o zaman cuma namazini kaldirsak bence olur, sence? bi de seyi anlamadim. 5 vakit namaz konusunda. yapacagim kotuluklerden beni koruyacagini soylemissin. burayi da anlamadim. ben sapik degilim ki namaz kilmazsam ona buna saldirayim. yani yapilmayan kotulugu korumaya ne gerek var. ya da sapik bile olsam saldirida bulunmak icin namaz aralarini kullanirim di mi? kusura bakma benim beyin biraz ufak kaldi bu konuda. diger gunahlar konusu da mechul benim icin, ya benim hic gunahim yoksa? yani eger gunahimiz yoksa, affedilmemiz icin bir neden de olamaz, dolayisiyla sümmeRABBIMIZIN namaza bizim ibadetimize ihtiyaci olmadigina gore (oyle demissin), o halde 5 vakit namaz kilmak da sart degil di mi? o zaman ara sira gunah islersek, isledikce namaz kilabiliriz gibi geliyor bana ne dersin? yani benzetmek gibi olmasin katolikler gibi mesela. neyse bugun herhalde sol tarafimdan kalkmisim kafam hic bir sey almiyor. ben vallahi kabirde sorgulama oldugunu bilmiyordum! butun planlarimi ahretteki sorgulamada ne derim diye yapmistim. bunu bilmem iyi oldu. yani kendi dilimizde sorgulanmayacagiz oyle mi? insallah ingilizce ya da turkcedir, yoksa yandim!

    Beğen

  175. AHRAM said

    gec bakalim dalgani anliyacagin sekilde.dostum.ben gerci iyi niyetle yazdim ama sen anlayacagin degil anlamayacagin sekilde anlamisin.ne diyem ALLAH.seni islah eylesin.ben bazi konulari kaynak tan dedim neyse uzun lafa gerek yok ALLAH hakinda hayrini versin.nasil biliyorsan öyle yasa.hayat senin.ama her nekadar yüzyüzede görüsmesek.bura itibari ile.böyle alayli.kücümser.tavrin hosuma gitmedi.ok uzatmayim.selamlar

    Beğen

  176. Bulent Cakir said

    Ahram, sen Aragon’a “iyi niyetli” yakistirmasi yaptigin icin Aragon tepki gostermis. Cunku, “iyi niyetli” lafi senin yazdigin cumle icinde “saf” hatta “aptal” anlamina geliyor.

    1. Camide kadin ortunmek zorundadir.
    2. Camide kadinla erkek yanyana dua edemez.
    3.1 Cuma namazi ile verdigin sebepler dogruysa artik bugun Cuma namazina gerek yoktur (TV var radyo var).
    3.2 Eger ben kendimi kotuluklerden uzak tutabiliyorsam bes vakit namaza da gerek yok demektir. Yani ben ne zaman icimden gelirse ne zaman ihtiyac hissedersem o zaman namaz kilarim.
    4. Bu noktada yanlis anlasilma var galiba. Sen herkesin ahirette kendi dilinde sorgulanacagini soyluyorsun, oyle degil mi? Cunku Aragon bunu yanlis anlamis.

    Selamlar.

    Beğen

  177. Aragon said

    ahram. bulent cakir dogru saptamis. amacim dalga gecmek degildi. bizleri (ateistleri) aptal yerine koyarak bunu bana sen zorladin. amacim aslinda siz dindarlari biraz dusunmeye zorlamak, islamiyette (ozellikle kadin erkek esitligi acisindan)reform yaparak , aslinda cok derin felsefi boyutlari olan bu dini genis kitlelere daha erisilebilir ve sevimli bir hale getirme olanagi var mi, onu anlamak istiyorum. benim bundan cikarim su. dunya’da politik ve kati islamcilik yuzunden erken bir kiyamet cikmadan hep beraber baris icinde bir arada birmirimize saygi duyarak yasayalim istiyorum. bu nedenle islamin politik ve zorlatmaci tavrini bir yana birakip kisisel bir din tercihi konumuna gelmesi ancak reformla mumkun olabilir diye dusunuyorum. bu hem sizler icin iyi, hem bizler (ateistler) icin iyi hem de dunya barisi icin iyi bir sey.

    Beğen

  178. bülent karadana said

    ARKADASLAR MERHABA……….. Daha ne zamana kadar fil´in orasini burasini tutup fil budur diyeceksiniz.Dediginiz sey fil degil.Önyargi olmadan okuyun,tarafsiz düsünmeyi deneyin.Ben gercekten bir ateist gibi (TAM OLARAK OLMASADA) düsünebiliyorum.Islamiyette altin bir kural vardir,utanmayacagin her isi yapabilirsin.

    Beğen

  179. bülent karadana said

    AHRAM Kardesim sen yaptigin islerin karsiligini kimden beklersin.Kim icin ugrasiyorsan mükafatida ondan bekle,.cok kolay

    Beğen

  180. AHRAM said

    selamlar sevgiler.herkese.bülent cakir kardesim ve bülent karadana kardesim.ve de hususiyetle.aragon kardesim.bülent cakir hatirlatmis iyi niyeti ne anlama geldigini sagolsun benimde icimde kötülük olmayinca herkesi kendim gibi sandim desenize biz tam saftirigiz anlasilan:)neyse öyle olalimALLAHbilsin.benim güzel kardeslerim can dostlari bülennt karadana haric o ne deme istedigimi .biliyor.kisa ve öz güzel ifade etmis.ama sanirim aragon kardes gercekten sen anlamak istemedigin tarafindan anlamaya calismisin.gene iyi niyetlisin dicem diyemiyorum.onun yerine.arastirmayi seven insan sin diyeyim ama ön yargili arastirma.arastirirkrn kendi bulmak istededigin dogrultuda cevab bulmaya degil arastirma yönüne dogru cikan cevabin pesine git.ARAGONsevgili kardesim daha hayatta hic bir kimseyi ne aptal yerine nede .kücük görmeye kendimi hic o pozisyonda izin vermedim vermemde icin rahat olsun hepimiz RABBIMIZIN katinda kendi görevlerimiz dogrultusunda esitiz ne benim senin üzerinde fazlaligim var nede senin benim üzerimde.herkes kendince belli bir birikime sahiptir muhakkak.ben sana o örneklerei veririrken her halde mekan belirtmedim suyadadigimiz ortamda bile yeni bir is görüsmesine giderken her halde ortamin ciddiyetindn ic atleti veya schort ile gitmessin.muhakkak gömlegini takim elbiseni gravatini yani tip top gidersin kuralida böyledir.bunda hem fikiriz ins.gelelim dua meselesine.güzel kardeslerim sen haniminla.kizinla.kiz kardesinle yan yana dua edebilirsin.hatta camide bile yan yana edebilirsin benim mantigim bunu söylüyr.haa gelelim su aslina eger senin icin kötü ise gösteris riya pesinde isen..o baska.ona sözüm yok.kadin.bunun altina cizerek diyorum evinde.basaörtüsüz dua edebilir.ya sen istersen icinden ettikten sonra.senin kiyafetine bagli degil dua kalbinle et illaki sesli olacak diye kaide yok.simdi cami icinde meselesine gelirsen argon.orda nasil okullarin kurallari var onada uymak icab eder ben sana cami demedim o senin benzetmen.hac da görmüsünüzdür kadin erkek hep beraber.namaz dua.bunun en guzel örnegi hala bu meseleye takilmayin.cuma namazi meselesine gelince.onu sanirim bir ilahityatcimizdan okumustum ama ne derece dogru bilemem arastirmam lazim.aynen cuma namazini kastederken.o yukarda yazdigim sekilde ifade etmisti.her halde nuru öztürk olabilir.yalanci olmayim ama aslinda farz.gelelim asil meseleye.bes vakit namaz.evet ALLAHA her inanan mümin namaz yolu ile bagimlisi oldugu kötülükleri terkeder b tabi yildirim hizi isik hizi ile olucak degil zamanla.namaz gercekten birakin günahlardan korumayi kuluRABBINEdagada yakinlastiriyor.yoksa cok insan var.namaz kiliyor.ama hallerini ALLAHaffetsin.zaten öyle bir iki ayet var.öyle namaz kilanlarin.sen isteyerek birsey yaparsan muhakkak olur.ama onuda musade eden gene yüce yaraticidir.sen namaz kilacaksin ama her günde duani eksik etmiyecen olmasini istemedigin seyden eger ihlasli sekilde temiz bir kalp ile ALLAHA yönelinirse ins hersey gercek olur diyorum olmamasi icin neden yok.imani kuluna ALLAH nasip ediyorkimi kul cok istesede olmuyor istemeyen kuluda bir gün gercek imanli mümin oluyor hersey RABBIMINZINelinde.bes vakit namazda farzdir.buda RABBIMIZIN biz peygamberimizin ümmetine armaganidir.ve gelelim bülent ve aragon ekiz kardeslerin ahret .dil dihalek meselesine.ins bu sefer kesin yanlis anlasilmayiz:)AHRET ALEMINDE SORGULAMADA bizim dünyada oldugu gibi hal konusma olmuyacak yani dil sorunu yok.hangi millet olursan ols hangi dili konusursan konus.orda sadce bir lisan olucak.oda düsnce ile mi konusulacak his ilemi.RABBIM bilir okadar derin degilim .okumusunuzdur CEBRAILa.a.s peygamberimize vahi getirdigi zaman konusma gecmezdi peygamberimizde okumaya baslardi.yani esasinda derin guzel konular bunlar.istedikten sonra sizde bulabirsiniz.bülent karadana kardesim guzel ifade etmis daha fil in orasini burasini tutup halada bu fil mi degilmi demek bence abes .ve sonuncusuda aragon kardes.biz dindarlar diye terim kabul etmiyorum herkes kendine göre RABBINEyol aliyor.müslüman olmak ayri.gercek mümin olmak ap ayri.sadce inaniyorum deyip ibadetten ,namazdan ayri yasamak ayri.inaniyorum deyip .namazinla her türlü ibadetinle.ahlakinla.ALLAHA yönelmek ap ayrive gercekten kesinlikle ne seni nede baska bir kardesimi ateist ol ne olursan ol öyle aptal yerine koyayim kücük düsüreyim cabasina hic bir zaman yeltenmem.yeltenmedimde.kim ne kazanirsa kendine.kim ne kaybedersede kendine.demekki.yazimin basinda yazdigim gibi.en safiniz.safttiriginiz.iyi niyetliniz benmisim:)kendim gibi hissetim seni o sekilde yazmistim.neyse can dostlariALLAHA emanet kalin.guzel rüyalar.güzel duygular.emailadresim..welasir@yahoo.de..sevgilerimle kardesler

    Beğen

  181. AHRAM said

    ARAGON, BÜLENT CAKIRkardesler size ABDÜL KADIR GEYLANI nin ILAHI RAHMET adli eserini bulun.biraz agirdir ama iyidir insokumanizi tavsiye ederim BÜLNET KARADANAkardesimde bu mevzuda ins benden daha öndedir tavsiye edecegi guzel eserler muhakkak vardir.ya gercekten sevdim sizleri.haATEISTolun ne olursaniz olun sevdim ya.yazin bana email yukarda.tanisalim hic olmassa buda bir vesiledir.ben kendim BERLINDE.yasiyorum.yaklasik 18 seneden beri.aslen istanbulluyum.iste arasira bos vakit bulunca böyle internet faresi gibi geziyoruz.tekrardan sevgilerimle kendinize iyi bakin

    Beğen

  182. bülent karadana said

    SELAMLAR Mevlana´nin Mesnevi´sini okumamis olan arkadaslara bu kitabi severek tavsiye ediyorum.Tek kelime ile harika.Hele hele kitabin ATOM ve ATOM´un gücünden bahsettigi bölümleri ateist arkadaslarin cok ilgisini ceker diye düsünüyorum.

    Beğen

  183. bülent karadana said

    Ben muhataplarimin ayna´siyim,kimi bakar güler,kimi küfür eder,kimi sever,kimide gipta eder.,kim ne ederse kendine eder.

    Beğen

  184. bülent karadana said

    Bircok insanin ortak paydasi SEVGI´dir.Bu paydadan mahrum olanlara yanlizca acimak gerek.

    Beğen

  185. Sayenizde kafayi yedim said

    Yaw kardesim bu ne ya, delinin biri kuyuya bir tas atmis, arkadan 100 akilli cikaramamis. Birinizinde kafasi basmamis hepiniz yemi yemisiniz ula. Kime neyi ispat ediyonuz,birakin herkesi kendi haline, hatta gaz verin yolun cok iyi takdir ettik deyin. Herkes ille cennetlikmi olsun.

    Ha bu ateistler, darwinistler olmasa cehennemi kim dolduracak, pasa pasa kendiniz gidersiniz benden soylemesi. Rahat birakin adamlari yaw, uyandirmayin adamlari.

    Beğen

  186. 🙂 🙂 🙂

    Beğen

  187. aemın evlatları said

    31 numaralı arkadasımız en guzel yorum yapmıs zaten

    Beğen

  188. ademın evlatları said

    hanı dıyosunuz ya ya allaha ınanmıyosunuz ya varsa ozaman ne yapacaksınızmerak edıyoruz dıye ıste ozaman kendı aptallıklarının kurbanları olacaklar ozaman allaha kurban olmak ısteyecekler ama ıs ısten gecmıs olacak hepımız kardes hepımız ademın evlatlarıyız tek bı ılah var oda ALLAH

    Beğen

  189. Asil said

    “Dusen ucakta ateist olmaz” derler,

    Benim anliyamadigim inanmak icin niye ucagin dusmesini bekler aptallar acaba.

    Beğen

  190. Asil, Ateistlerde anliyacaklar birgun,Ølduklerinde Kabre konulunca kafalari tenesir tahtasina vurunca anliyacaklar,ama o zaman is isten gecmis olacak,Allah islah etsin.

    Beğen

  191. özlem said

    ateistler şöyle düsünün eger tanrı yoksa(haşa) bu dünyada özgürce yaşamış olacaksınız tamam bunu kabul ediyorum ama yaa warsa ?? gercekten tanrı VARSA ve siz tanrıya inanmıosanız ahıret hayatınız gercekten çokecek ve siz sonsuza kadar yanacaksınız… eger tanrıya ınanıyorsanız dunya hayatınız boyunca sadece ibadet edeceksınız ama siz bunun özgurlugunuzu kısıtlamak olarak dusunuosunuz ama eger geregı gıbı yasarsanız asıl özgurlugu inşallah ahırette göreceksınız (amın)

    Beğen

  192. Tarık said

    Fiziğin en önemli “KANUN”larından birisi: Madde yoktan var olmaz, vardan yok olmaz. Bu sebeple evrenin varlığı ancak tanrı kavramıyla açıklanabilir. Tanrının varlığı çok basit bir şekilde böyle ispatlanabilir. Zaten bu kadar karmaşık ve mükemmel bir sistemin kendiliğinden oluşması imkansızdır. Bilimle, fenle biraz uğraşmış birisi bunu kolaylıkla anlayabilir.

    Örnek vermek gerekirse: Sayısal lotoda 50 yıl boyunca her hafta büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali nedir? Evrenin kendiliğinden oluşmuş olma ihtimali bundan çok çok daha küçüktür.

    Din bundan çok farklı. Çoğumuz araştırmadan soruşturmadan çocukluğumuzdan beri bize hangi din öğretilmişse onu benimsiyoruz. Müslümanın çocuğu müslüman, hristiyanınki hristiyan oluyor vs.(istisnalar hariç). Çocukluğumuzdan beri öğrendiğiniz herşeyi bir kenara bırakıp, tarafsızca bir düşünün derim. İnandığın dinin doğru din olduğunu nerden biliyorsun? Dünyada 4200 çeşit din var, kaçını tam olarak öğrendin ve karşılaştırdın? Din denen kavram insanlar tarafından uydurulmuş olamaz mı? Herkesin cahil olduğu bir devirde bir kitap yazıp ben peygamberim diye insanları inandırmak ne kadar zor?

    Beğen

  193. Kemal CAN said

    Çok tehlikeli bir tartışma içindesiniz!kardeşlerim.(Allahı inkar edenlere kardeşim denilmez. alışveriş yapılmaz. kız bile verilmez uyarırım). Kendi kan dolaşımına,boşaltım sistemine ve sindirim sistemine komut vermeden çalışan vucuduna rağmen!..kendi isteği dışında uzayan tırnağına bile hakim olamayan dinsiz beyinsizler!..Trenler vagonlardan oluşur ve bir bir lokomatif çeker gider de şu lokomatifi de kim çekiyor yaww!..absürtlüğüne ne cevap verilirse (!?) o lisanla cevap verme gibi bir Lümpenliğimizde olamaz müslüman öyle basitliğe düşmez düşmemeli.Şeytana alet olanın Klavuzu Şeytan olur.(Beyşehirden selamlar)

    Beğen

  194. irem said

    Bazı arkadaslar zaten sormuşlar ama ben yeterli bir cevap göremediğim için tekrar sorma gereği duyuyorum:

    Farz edelim ki allah her şeyi biliyor ve olayların onun kontrolü dışında gerçekleşmesi mümkün değil.
    Aynı zamanda, insanlara sormadan onları “yaratıyor”. Ve sonunu bildiği halde, insanları “imtihan” ediyor. (Buna neden gerek duyduğu da belli değil. Etmese ne kaybeder? )

    Allahın insanı başıboş bırakması ve o şekilde imtihan etmesi, olayların (bir süre de olsa ) allahın kontrolü dışında gelişmesi demektir. Bu olabilir mi? Tamamen başıboş bırakmıyorsa, yine bir sınır varsa buna başıboş bırakmak mı denir?

    Seçim hakkı olmadan yaratılan ve yine seçim hakkı olmadan imtihana sokulan bir insana ÖDÜL veya CEZA neden verilir?

    İşin din kısmını geçtim; tanrılara inanmakla
    kurtadama, unicornlara, uçan ağaçlara inanmak arasındaki ikna edici FARK nedir?
    Tanrıların genellikle “cezalandırıcı/ödüllendirici” dinlerle birlikte anılmaları mı?
    İnsanların cevap alamadıkları soruların cevaplarını kurtadamlara, unicornlara, uçan ağaçlara değil de tanrılara yüklemeleri mi?

    Lütfen kıvırmadan, uzatmadan, az ve öz cevap verin(mümkünse). Ve cümlelerinizi, sonlarına noktalama işareti koyarak yazmaya özen gösterin.

    Beğen

  195. ertan said

    selam arkadaşlar,

    tüm yazılanları hemen hemen okudum. bazen hayretler içerisinde kaldım. ama iyi yada kötü bir yorum yapmak yerine şunu söylemek yeterli benim için.

    öyle yada böyle öldüğümüzde kaplayacağımız bir karış toprak.
    (değermi be insanların böyle birbirini üzmesine)

    Beğen

  196. baysar said

    dinci arkadaşlar ben size ne söyleleyim. efendilik terbiye bu kadar mı zor. ağzınızdan küfür hakaret eksik olmaz. kendinizden başkasını düşman görürsünüz.
    eminim allah sizin gibiler kendisi adına bu şekilde hareket ya da hakaret ettiğiniz için utanç duyuyordur. (blyrm allah utanç duymaz) ama sizin yüzünüzden bu da olur artık.
    ateistler birçok dincilere göre dürüst insanlar. bildiklerini söylüyor oldukları gibiler.
    asıl günahkarlar din bezirganları değil mi? sağa sola küfür edeceğinize onları temizlemek daha doğru değilmi.

    Beğen

  197. baysar said

    ayrıca bu ne kin, bu ne düşmanlık allah aşkına.
    her şeye bir bahane. allah kim çalışırsa ona veriyor işte.
    görmüyormusunuz.
    dinli ya da dinsiz fark etmiyor.
    ona buna sövüp sayacağınıza oturup çalışın ya.
    allahı bile tembelliğiniz ve akılsızlığınız için kullanıyorsunuz.
    yok allah onların belasını versinmiş. yok zelzele yata felaket versinmiş. yok kahretsinmiş. siz yatın, oturduğunuz yerden dua adin, allah sizin için onları yapar artık.
    ayıptır yahu. israile amerikaya söveceğine bir sürü petrol parası var elin de oturda yap arkadaşım. kuleleri yıktında noldu. yine yaptılar.
    iki kulede sen diksen ya.
    neyse siz sövmeye devam edin. belki cennete gidersiniz.

    Beğen

  198. Ertan said

    Evet, baysar sana katılıyorum.
    Hiçbir kardeşimizin birbirine küfür etmesini doğru
    bulmuyorum. neticesinde hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz. ne kadar ayıp. küfür etmek çok basit. sonra nasıl bir vicdanla başbaşa kalıyorsunuz. kim neye inanmak isterse ona inansın, bundan doğal hakkı varmı insanların, neticesinde islaminyetten sonra şu an 1400 yıl geçmiş aradan. bi bu kadar daha yıl geçerse (şayet)
    o zaman daha kötü olacak ortalık. gerçi o zamana kadar da kalmayızda. yani şu an iyi günlerimiz, bence birbirimize küfür gibi ağır sözler söyleyeceğimize, birbirimizle bir kardeş gibi tartışsak, bilgisiz insanları bilgilendirsek daha doğru olur.

    Beğen

  199. hazan said

    Selamun Aleykum bütün yazıların hemen hemen hepsini okudum.Bize düsen sevgiyle uyarmak biz görevimizi yerine getirelim onlarda kendileri bilir cehenneme gitmek icin bukadar ısrar ederlerse ne yapalım.Allah (c.c.) bir ayette buyuruyor mealen:

    Sen sevdigini dogruya iletemezsin.Diledigini dogruya ileten sadece ALLAH’tır.Dogruya ulasmayı hakedenleri en iyi bilen de O’dur.

    Selam ve dua ile

    Beğen

  200. hasimoglu said

    ulan ali aksoy.
    burdadamı piyasaya çıktın.
    Senin ne düzenbaz yalancı vede fitneci olduğunu bilmeyenmi var.
    Senki Allahın ayetlerini kullanarak islamda var olan bir takım mevzuları yok etme çabası sarfedersin. Sana yahudimi desem yoksa misyonermi bilmiyorum.
    Ama Allah herşeyi biliyoki doğru yolda değilsin.
    Evliyalara laf atmak sanamı kaldı yahu.sen kimsin ya. http://www.aliaksoy.net/2007/03/01/kuranda-veli-kavrami-ve-evliya-anlayisi/#comment-7184

    bunu okuduktan sonra senin ne olduğuna karar verdim

    ALLAH SANA DOĞRU YOLU NASİP ETSİN .

    Beğen

  201. naz said

    ben ateistlerin Allah (cc)ı tanımadığı için böle konuştuklarını düşünüyorum.eminim tanısalar böle demezler hoşgörü ile yaklaşmak lazım bence ama arkadaşlar unutmayalım ki hepimiz bir gün öleceiz ve hesapgünü gelecek o zamn çok pişman olursunuz madem sizin felsefeniz mantık üzerine kurulu o zamn mantığınızı çalıştırın burada sonsuz bir azaptan bahsediliyor

    Beğen

  202. defne said

    madem bu kadar mantıklısınız bi düşünün bakalım bu kadar tesadüf bi arada olabilir mi??hadi onu da geçtik dünyanın işleyişine bak en küçük bi eşyanın bir sahibi bile varken bu koca kainatın nasıl sahipsiz olduğunu düşünürsünüz??evt cevap basittir tabiki bi yaratıcımız vardır oda yüce rabbimizz…

    Beğen

  203. Merhaba Tüm okuyan ve yazan emeği geçen herkese;

    Yorumlarınızı ve bilgilerinizi, paylaşımlarınızı sonuna kadar okudum. Ve gördün ki, biz aynıyız. Değişmedik. DAR BAKMAYA devam ediyoruz. Bunu özür dileyerek yazmama izin verin lütfen.

    Allah’ın Resulü ve o yüce insan ve o ki, Bu ALEM VE TÜM ALEMLER ONUN YÜZÜ SUYU Hürmetine Yaratılmıştır.

    Tabi inanmayan inanmayacaktır sizler ne söyleseniz bir ANTİTEZLERİ olacaktır. Ama bu şiddet ve küfür niçin?..Peygamberimizin bir hadisini nasıl unutursunuz?…KORKUTMAYINIZ SEVDİRİNİZ…İslam dini kılıçtan keskin kıldan incedir.
    “İki adam parmakların arkasından bakıyorlarmış. Biri yerdeki çamuru diğeri gökteki yıldızları görmüş..”

    Lütfen biz yıldızlara bakalım. Güzel ve iyiyi düşünelim…İslamiyette KÜFÜR VE HOR GÖRME yoktur. İslamın kelime anlamı BARIŞTIR…O ATESİTLERE sevgi ve hoşgörümüzle engin bilgilerimizle yaklaşsak ne iyi olur…

    SORMUŞLAR KURAN NEDEN ARAPÇA?DİYE…Sizde deseniz ya “Görünen görünmeyen tüm canlılar o lisanı duyar ve huşu içinde dinlerler ve manevi gıdalarını alırlar, cennet ve ALLAH katında konuşulan dildir. Ve AHRETTE herkes dirilince bu dili konuşacaktır…” DESENİZ NE OLURDU?

    Ama siz ne yaptınız?…Tıpkı bir eski İSRAİLOĞLU VE FRAVUN GİBİ dikildiniz o ATEİST GENÇLERİN karşısına…Ve bu haliniz ALLAH’A şirk koşmaktır…

    Hasan Basri Hz’lerinin bir sözleriyle yazımı kapayacağım. Lütfen sizi incittiyse bu sözlerim Beni AFFEDİN!..Oğlumda o yukarıdaki genç gibi Ateist düşüncelerde ve çok ACI çekiyorum…Günümüzde GENÇLERİ KURTARMALIYIZ…KORKUTMAMALIYIZ!…

    Hasan Basri Hz’leri;

    -” Akibetimden korkarım. Allah’ım beni cehenneminde 1000 sene azap çekenlerden eyleyip cennetine koy beni…”

    Gördünüz mü o büyük veli dahi akibetinden korkuyor…Ömrümüzün sonuna kadar hayır ve hasenad ile geçirelim ama bir kötü küfür yapalım, bir kalp kıralım, anne-babamıza küfür edip asi olalım, bakın akibetimiz nasıl oluyor?…CEHENNEM!…

    Ama bir ATESİT veya BİR FAHİŞE öyle bir hayır işliyor ki, örneğin bir karıncayı küçük bir süpürge sapı ile sudan çıkartıp kurtarıyor ve AKİBETİ hayırlı oluyor…Yeri CENNET!…

    Saygılarımla…

    Emine Pişiren/Edremit/Akçay

    (www.Hikayeler.net/yazarlar/12491/emine-pisiren/-16k-)

    Beğen

  204. Sayın Site Yöneticisi Yüksekkayalar Paylaşımınız için ve beni sitenizde konuk ettiğiniz için sonsuz teşekkürler…

    Allah Razı Olsun!

    Esen Kalın

    Emine Pişiren/Edremit/Akçay

    Beğen

  205. tuncberk said

    Allah’a (C.C.) sonsuz Hamd-u Sena’lar olsun. Sevgili Habibi’ne (S.A.v.) sonsuz Salat ve Selam olsun.
    Allah(C.C.) Hazretleri bizi tüm mahlukata üstün olarak yaratıp bizleri şerefli ve yer yüzüne hakim kıldı.
    Bu dünyanın, güneşin, ayın, tüm uzayın mükemmelbir şekilde nasıl yaratıldığını ve sniye şaşmadan nasıl sevk ve idare edildiğini görmezmisin fredi666 ve diğer mantıklılar(!)?
    mantık mantık diyorsunuz da, gerçekten mantık dini olan hak dini İslam’ı ve herşeyden önce Yüce Yaratan olan ALLAH’a inanmayı neden mantığınız kabullenmiyor? İllaki mantık diyorsanız ve Kuran’ı Kerim’de geçmekte olan Allah’a ortak koşan Firavunun şimdiki mumyasını İtalyadaki müzede görmeni tavsiye ederim.
    Firavun, ömrünce Allah’a(C.C.) ortak koştu.her kötülüğü yaptı.son nefesinde tövbe edip secdeye kapandı.Ama tövbesi kabul olmadı.ve şimdi secde edep vaziyette 3000 yıldır öyle duruyor mumyası. Yüce Allah, kullarına olan sonsuz merhametinden dolayı ibret olsun diye ateist Firavunun cesedini günümüze kadar böyle bırakmış. onun bir şekilde görmenizi ve ondan sonra Kuran’ı Kerim’deki o firavunla ilgili ayetleri okumanızı;ondan sonra düşünmenizi tavsiye ederim. ne diyeyim:Hidayet ancak ve ancak Allah’tan(C.C.) dır.Allah(C.C.) hepimizi hidayet eylesin.

    Beğen

  206. Haydar said

    Arkadaşlar siz müslümanlara dicek pek bi sözüm yok çünkü birileri size çocukluğunuzdan beri bi allah korkusu yüklemiş bu nedenle bu dinden çıkmanız nerdeyse olanaksız.Bi hristiyan çocuğu olsaydınız o zamnda hristiyanm die gezdcekdiniz oratlıkda.Ben şanslıym ki (en azından ben öle düşünüyorum) bu konuda tarafsız bi ailem var ve bana hiçbi konuda baskı yapmadılar neye inanmak istiyosam ona inandım ve ben allaha inanmıyorum neden mi: çünkü bana kimse bi peygamber yollamadı 1400 yıl önce yollamıştır belki (varsa) ama bana yollamadı demekki inanmamı istemiyo bende inanmıyorum.Herşeyden önce madem diğer dinleride aynı allah gönderdi kuran-ı kerimde neden sürekli diğer dindekilere bi sataşma var bunuda açıklayabilir msiinz?

    Beğen

  207. tuncberk said

    öncelikle inanıp inanmaman senin kendi tercihin. ama sana ve senin gibi düşünenlerin her birine birer peygamber bile gönderilseydi(haşa) bile sonuç yine aynı değişmezdi,yine inkara devam ederdiniz.anlamayan veya anlamak istemeyeni kimse zorlayamaz. içerisinde zerre kadar iman olanı şüphesiz Allah(C.C.) hidayete erdirir. islamiyet hoşgörü dinidir. demekki ne mantık ve huzur diniymiş ki; 1400 yıldır tüm çağlara hükmedebiliyor.tüm insanlara kurtuluş vesilesi oluyor.
    madem mantık mantık diye tutturuyorsunuz da:
    mantığınız neden şu koskoc evrenin tesadüften ibaret olduğunu sanıyorsunuz?.güneşin doğup batması,mevsimler,bitki ve doğa örtüsü, hayvanların hepsi insanlığın emrine verilmemiş mi? 3 gün susuz dayanamayıp ölen bir canlıyı Allah(c.c.) nedentüm varlıklara üstün kılmıştır sence? tabi ki mantık ama doğru mantıkla.tüm nimetlerin sahibine inanacak, varlığını tanıyacak, ona olan görevlerimizi yerine getireceğiz elbette.o da Allah(C.C.) hz.lerinden başkası değildir.
    Allah(C.C.) neleri emrediyor ve yararı kimin için hiç düşündünmü?
    1-)Abdest:günde 5 defa alınan abdest insanın kendi benden ve ruh temizliği için değilmidir?
    2-)namaz:insanın kendi beden ve kan dolaşımı için de çok yararlıdır.1,5 asır önceden özü Allah(C.C.)’a ibadet, faydası insana olandır.şimdi batıdaki jimnastik ve aerobik hangi fikirle geldi?3-)oruç:özü Allah(C.C.) Hz.lerine, faydası insanın nefsi ve bedenine olan oruçtur. şimdi batıdaki perhiz ve rejimler hangi mantıkla geldi?
    bir kaç örnek vermek istedim. yani tüm evreni yaratan Yüce Allah(C.C.) Hz.leri elbette herşeyi kullarının yararına yaratmıştır. inkar edenede etmeyene de bu dünyada Rahman ismi ile nimetlendiren O’dur. O çok bağışayan ve merhamet edendir.bı konuda size islamiyet.gen.tr adresini öneririm. biraz gezinin ve inşaallah anne ve babaların islamdan uzak olarak yetiştirdiği vebal toplumlumlarından uzak eylesin Allah’u Teala Hz.leri inşaallah.Allah(C.C.) hiadet etsin hepimizi.

    Beğen

  208. Bulent Cakir said

    Uzun zamandir buraya ugrayamadim. Umarim herkes iyidir.

    Yukarida Kemal Can adli bir arkdasimiz “Allahı inkar edenlere kardeşim denilmez. alışveriş yapılmaz. kız bile verilmez uyarırım” demis.

    Iste bu sozler, bugun ulkemizde yasanan kutuplasmanin nedenlerine isaret eden guzel bir ornek. Cok yazik. Neyse gecelim..

    Islam…Nasil bir dindir islam..? Bir din dusunun ki, bir insanin boy resmini bile yapmayi yasakliyor. Hmmm… Simdi Kuran’i iyi bilenler hemen duzeltirler. “Islam’da resim gunah degildir” derler.

    Ne dusunuyorsunuz bu konuda? Islam’da bir insanin boy resmini yapmak gunah midir?

    Beğen

  209. ateisler de saçmalıo gittkçee sizi kim yarattı biliyormusnuz bu olan herşey kendi kendine olmadııı bu bitkilerin özellikleri insanların yararları içinidr snn içtiğin ilaçların çoğu o bitkilerden kaynaklanıo Allah wardır war olacaktırrrr!!!

    Beğen

  210. son osmanlı said

    EY ATAİSTLER SİZE SESLENİYORUM: Size tavsiyem bu dünyadayken kutuplarda buzullarda yaşayın çünki bu kafayla bu düşünceyle giderseniz çok ararsınız, çünki geberdiğinizde gideceğiniz tek adres var oda sonsuz olarak cehennemde ateşte yanmaktır.BENİM RABBİM ÇOK BÜYÜK ALEMLERİN RABBİNE HAMD OLSUN.Çatlayın lan danalar…insanların yüz karaları……hıı aklıma gelmişken yolu tarif edeyim ilk durak kabir ondan sonra sizi kalacağınız yere götürürler dert etmeyin…

    Beğen

  211. Bulent Cakir said

    Musluman ve Son Osmanli,

    Nedir bu dusmanliginizin sebebi? Gercekten anlamiyorum.

    Slogan atip kufredeceginize sordugum soruyu bir dusunun.

    Islam’da bir insanin boy resmini yapmak gunah midir?

    Beğen

  212. Ertan said

    son osmanlı, heralde ettiğin küfürlerle biraz olsun
    rahatlamışındır. Seni bu kadar kindarlığa iten nedir
    acaba çok merak ediyorum. Neden müslümanlığa inanan
    çoğu insanlar senin gibi davranır bunuda anlamış
    değilim. Ateist lere kızan sarılıyor küfüre. Lütfen
    sabit fikirli olmayı bırakın artık. Dini çok iyi bilirim diye
    geçinipte kur’an ı okumayan bir sürü arkadaş var. (Kaldıki Okusa-
    nızda çok fazla bilgi edinemiyosunuz). gerçi buda göreceli ama.
    anlatılan kısasların hepsi tam anlamıyla tamamlanmıyor. olay başlayıp
    yarıda bırakılıyor, devamı başka surelerde çıkıyor, böyle oluncada
    insanların kafası karışıyor.
    Kur’an ı tam olarak anlayabilmek için her insanın yanınada din alimi
    getirmesini vede ondan yorum alınmasınıda beklemek biraz mantıksız.
    O yüzden sizce, ateist arkadaşlar da kur’an okuyup mantıksız bulupta inanmamış
    olamazlarmı, kimse onları suçlayamaz

    Beğen

  213. son osmanlı said

    bülent çakır yarası olan gocunsun öncelikle diyorum. yazdıklarımdan ve sorunuzun cevabına gelince evet boy resmi çizmek günahtır çünki peygamberimiz (sallahu aleyhi ve sellem)efendimiz bir hadisi şerifinde buyuruyorki:ALLAH’U TEALA hesap gününde o resim yapanlara diyecekki resmi yaptınız haydi ozaman o resime birde can verin diyecek ve ozamana kadar ateşte kalın yani canlandırana kadar oda mümkün olmayacağına göre gerisini siz düşünün artık bülent bey…VE size gelince ERTAN bey o ataistlere sadece şunu sorayım kendilerini bir denizin tam ortasında çaresiz olarak bir düşünsünler bakalım kimden yardım dileyecekler…Allahu tealayı tanımayanı bende tanımam kardeşim ve ona asla saygı çerçevesinde yaklaşmam TAMAMMIIIII…….

    Beğen

  214. son osmanlı said

    emine kardeşim doğrularınız var ancak sizin verdiğiniz örnekte ataistler yani allaha ve resulüne inanmayan o insanlara kötü bir örnek misali veriyorsunuz okadar kolaymı cennete girmek bir süpürge çöpüyle karıncayı kurtardı diye, siz bir şeyi bilmiyorsunuz galiba resulü ekrem efendimizi (s.a.v)amcası ebu talip onu her türlü kötülükten korumasına rahmen iman etmediği için cehenneme gittiği rivayet olunuyor siz kalkmışsınız ataiste cennet yolu varmış gibi onu daha çok saptırıyorsunuz yazık çok yazık…DEĞİL karıncayı bütün insanlığıda kurtarsa iman etmedikçe cennete giremez….

    Beğen

  215. Bulent Cakir said

    Son Osmanli,

    Bizim cogumuzun annesi, babasi da musluman. Biz size sevgi ve saygiyla yaklasmaya calisiyoruz, bir cok muslumandan da ayni karsiligi aliyoruz. Ama arada sirada maalesef senin gibiler de cikiyor.

    Aslinda dusunecek olursan, bizim ateist olusumuza senin sevinmen lazim. Dusunsene, bizim sayemizde, Allah’in katinda sizin degeriniz daha iyi anlasilacak. Ayrica cehenneme de birilerinin gitmesi lazim oyle degil mi? Yani ben inansaydim, ateistlere kizmak yerine onlara acirdim 🙂 .

    Yukarida, ulkemizin yavas yavas suruklendigi kutuplasmadan soz ettim. Bunu onleyebilmenin ilk kosulu onyargisiz bir diyalogtur. Boyle bir diyalog yeterli olur mu bilemiyorum, ama gerekli oldugu kesin.

    Evet, ben bir ateistim. Basimiza gelen kotuluklerin “din” den olmasa da, “yobazlasmis bir din anlayisindan” kaynaklandigina inaniyorum. Kimseyi ateist filan yapmak gibi bir derdim yok. Ama en azindan dinlerdeki bazi sacmaliklari gostererek, inananlarin biraz daha “ilimli”, biraz daha reformist bir cizgiye kayacaklarini umuyorum. Orenegin, artik hadislere biraz daha “akilci” bir gozle bakmanin zamani gelmedi mi?

    “Bir gemide kusana sehit sevabi yazilir” diyen hadisler var. Bu ne sacmaliktir boyle. Gecmiste bir takim kisiler (peygamberinizle ilgisi bile omayan kisiler) tarafindan yazilmis bu anlamsizliklardan kurtulsak iyi olmaz mi? Bunun gibi duzinelerce sacma sapan hadis gosterebilirim size.

    En azindan, hadislerden kurtulup, sadece Kuran’i rehber edinseniz daha akillica olmaz mi? Dininize gore, hadislerin zaman icinde korunmus olduguna dair hic bir garanti yok. Allah sizi hadislerden sorumlu da tutmamis. Muslumanlardan tek istenen sey Kuran’in rehberligine inanip ibadet etmeleri. Haksiz miyim?

    Gelelim resim yapmak konusunda verdigin cevaba. Cevabin hadislere dayaniyor. Ama Kuran’da var mi boyle bir ayet? Hayir. Yani, asil rehber olmasi gereken Kuran’da “boy resmi yapmak gunahtir” diye bir kural yok. Kuran’in butunune bakarsan, “tapinma amaciyla resim yapmanin” gunah olacagi sonucunu cikarabilirsin. Hepsi bu.

    Dogrulugu tartislabilen hadislerle, cahil hocalarin kulaktan dolma (bazan uydurma) ogutleriyle Islam olmaz. Bunlarla, olsa olsa dogruyu, iyiyi anlatmaya calisan bir din “yobazlasir”..

    Al Kuran’i oku, yapabildigin kadari ile, en akilci yorumunu yap, dinini o sekilde uygula. Bunu yapmazsaniz, “resim” gibi son derece masum bir sanat dali, korkulacak bir etkinlik haline donusur. Iste dinin yobazlasmasi denilen sey de budur. Bunun zararini da hepimiz goruruz.

    Beğen

  216. son osmanlı said

    Bülent çakır: ya kardeşim sana senin gibi ataistlere ne demem lazım söylediğin hiç bir şeyde mantık yokki senin kalp gözün kapanmış sana ancak şunu samimiyetle söyleyebilirim allah sana ve senin gibilerine hidayet versin kardeşim çünki ne senin nede senin gibi düşünenlerin ateşte yanması beni mutlu etmez aksine daha çok üzer ben diyorumki vakit varken imana gelin yook ben inanmam diyorsanız ozaman bu dünya sizin için bir cennet onu da doya doya yaşayın zira inanmadığınız ateş var ve yakıtı insan lardır ona göre ve ebedi olarak orda kalacaklardır iman etmeyenler. buda size son uyarımdı artık siz düşünün…….

    Beğen

  217. ali serdar canpolat said

    Allah (cc) Nisa suresinde , kafirleri eleştirmememizi söylüyor ve bunuda “eğer ben size lütfetmeseydim sizde onlar gibi olurdunuz” diyerek açıklıyor.İnsan o kadar zayıf ve aciz bir yaratılışlıdırki Allah (cc) lütfetmez ise kendi başına iman dahi edemez.Bu yüzden iman edenler kendileriyle övünüp,iman etmeyenleri eleştirmesinler. Sadece kendilerine iman lütfedildiği için şükür etsinler.Ve iman etmeyenler için de Allah (cc) rızası için dua etsinler.Belki duaları kabul edilirde onlarada lütfedilir.

    Beğen

  218. atheist said

    buradan dünyafani ye sesleniyorum

    boşa yaşayan varsa asıl sizlersiniz.5 vakit el-ilah denen arap putuna tapınıyorsunuz neden ? allah bize memeleri tomurcuklanmış kızlar versin cennette diye…cehennemde yanmayım diye kuranda cehennem cennet ibaresi olmasaydı çoğunuz tapmazdınız..oyle bir allah ki illakine bana inanın bana tapın diyor.yani inanmassanız dünyanın en iyi insanı olun yakacağım diyor hiç çıkmayacaksınız cehennemden diyor…ama musluman ol 1000 kişi öldür tövbe edip inanırsan eninde sonunda cennetime alırım diyor..menfaat ilişkisine dayanır sizin inancınız..ateist hiç olmassa gerçekçi yaşar mesela gidip yatarken cin gelir mi şeytan gelir mi diye düşünmez..lan sizin bikere çocuktan farkınız yok.çocuk ta masal kahramanlarına inanır..sizin hayatınız hayal..yani adam gibi konuşmayı isterdim ama yorumlar çileden çıkardı beni..ama yok yok kitabınız da bile islam dışındaki insanlara saygı yok.siz de mi saygı olacak..inanmayan hayvandır pisliktir maymundur nankördür..inanmıyorsan ayetlere aç bak..bu arada itinayla islam dersi verilir haberin ola.

    Beğen

  219. atheist said

    son osmanlı:

    sen bizi düşünme sen daha çok tap el-ilaha bak o sana memeleri tomurcuklanmış huri verecek.sen niye takıyorsun ki bizi..

    resim yapmak günahmış.sanat düşmanı yobaz seni..sanata düşman arap ülkelerini görüyoruz.batının kıçını yalıyorlar..ama yok kafir dediğiniz adamın buldugu bilgisayarı kullanın interneti kulalnın ateist adamın buldugu ilaçları kulalnın doktora gidin.işinize gelmeyince gebersin kafirler..

    iman etmedikçe cennete giremez tüm dünyayı kurtarsam da..bu ibarelerinle tanrına hakaret ediyorsun ki o zaten kendisi itiraf ediyor..ben egoistim sadistim diye.

    Beğen

  220. atheist said

    yazıklar olsun a hitaben:

    sizde beyin olsa batının kıçını yalamazdınız.millet marsa giderken kıçınızdaki peçe dinde varmıdır yokmudur diye tartışmazdınız…millet dna haritası çıkartırken şu bu dinde varmıdır yokmudur tartışmasını yapa durun.akıllısınız ya nede olsa.sizde beyin varki islam ülkelerinin hali böyle..çok beyin var ki.nobel bilim ödülü alan bilim adamınız yok onu geçtim doğru dürüst üniversiteniz akademisyeniniz yok..arabistanda da bir milyon kişiye bir üniversite düşüyor.isimleri de allah üniversitesi cart curt..sanki onları dini bilgiler kurtaracak..beyinsiz dediğiniz ateistler sayesinde ilaç kullanıyorsun internet kullanıyorsun bilim adamlarının yüzde doksanı ateist çünkü..2 milyarlık islam alemi bi BOK a yaramassınız..ciddiyim bak batı bulsun siz ithal edin sonra kafir beyinsiz bok deyin onlara işine geldimi nasıl el açıyorsun onlara?ama yok kitabında yazıyor bunun inanmayanlara pislik aşağılık maymun diyen bir kitabın ehlinden başka birşey beklemek hata olurdu zaten.sen tap kardeşim el ilaha o seni emperyalistlerin elinden kurtarır.zaten herşey kuranda yazmıyormu açın okuyun gelişin (bak bakıyım yazıyormu) bilim kuran da saklı değil mi aç oku işte..

    asıl sana yazıklar olsun..

    Beğen

  221. atheist said

    1400 sene önce ayın yarılıp yere düştügüne inanan bir ümmetten bahsediyoruz..ne beyin ama.

    Beğen

  222. son osmanlı said

    EY ATHEİST:senin taptığın şeytan sana neler vaad ediyorda sen onun yolundan gidiyorsun…..1400 sene evvel o ay ikiye bölündü ama yere düşmedi tamammı asıl sendeki beyne bak milyonlarca yıl önceki şeytanın yaptığı isyanı sen yapıyorsun ve ALLAH,A KARŞI GELİYORSUN ne beyin ama; KUŞ BEYİNLİ……………

    Beğen

  223. atheist said

    gerzek..dininden haberin yok.hadis oku biraz.

    şeytan ne hayali bir varlık bazılarına göre melek bazılara göre cin…güya cennette tanrıya isyan etmiş nasıl oluyorsa.

    beyinden mahrum muslo seni

    Beğen

  224. son osmanlı said

    EYY MELUN ATHEİST; Sen haddini aştın, sözüm sana bir daha islam alimlerine ve islama taş atma velev ki günün birinde sana kaya atılır altında kalıverirsin. sen şu konuşmalarınla baltayıda taşa vurduğunu çok yakında anlayacaksın, köpeğin bile bir değeri vardır faKAT bizim nazarımızda senin ve senin gibi melunların hiç değeri yok,senin suretin belkide insandır ama hayvandan daha aşağı bir seviyedesin, bugün hırıstıyanlardan da yahudilerdende cennete giden olacak (HZ.MUSA VE HZ.İSA’ya tabi olanlar islam dini gelmeden önce)Ama senin gibi bir atheist cennete yakışmayıp cehenneme layıktır. atheistliğin ne olduğunu şeytana tapanların ne olduğunu ben çok inceledim hıristiyana ve yahudiye saygım vardır ama bir ataheiste malesef yok. bazı köpek türleri vardır asildir bazı yerlerde itibar görür, lakin ataistin bir köpek kadar bile değeri yok ki saygı ve itibar görsün…İslam alimlerine dil uzatanın dili eninde sonunda kopar. BİR daha islamiyetle kur’an(azim şan) ile ve özellikle peygamberimiz(sav) ile böyle şeyler duyarsam senin için hiçde iyi olmaz,perde arkasından konuşmak kolay belki seni bulamam ama şuna inan benim ettiğim beddua seni bulur bu güne kadar kime beddua atmişsem yerini bulmuştur. şunuda asla unutma (inned dinel ihdanel islam.ALLAH'(cc)katında islam geçerlidir.) Sana son sözüm=(lekum dinikum veliyedin,)(BENİM DİNİM BANA SENİN SANA) Not:hadislere gerek yok sen allahın kitabına inanmıyorsun onamı inanacan ahmak melunn…..

    Beğen

  225. yigidim said

    islamiyetten once de ateistler vardi yahudiler vardi hiristiyanlar vardi ve diyerleri
    hz.muhammed sav.efendimiz son peygamper olarak kuran-i kerimle allah cc in alemleri rabbi oldugunu esinin ve benzerinin olmaigini kendisinin son peygamber oldugunu hak dinin isam oldugunu ummeti muhammede bildirdi
    bunun uzerine yuzyillar gecmesine ragmen ortaya yeni bir din ileri surulmedi cunki allah birdir esi ve benzeri yoktur kurani kerim i yalanlayabilecek hic bir tez yoktur olamazda
    bugun islam her gecen gun buyuyup giderken hiristiyanlik ve yahudilik vs. kuculuyor isde burda bugunki hiritiyanligin yahudiligin hak din olmadigini anlayan kimi hak din islami seciyor kimi suan boslukda kimide ateist oluyor
    herkes mutlaka allah cc iman edecek degil ateist hasa ben allahim diyen fravun bile iman etti ama kendine faydaa getirmedi ne care ayrica seytan bile allah cc iman ediyro

    (ateistlere tavsiyem firavun u arastirsinlar ingilterede cesedi var kizildenizde firavunun cesedini bulan arastirmaci musluman oldu allah cc iman etti insalah iman etmekde gecikmezler )
    vesselam

    Beğen

  226. atheist said

    hadi ya firavun diye zavfallı bir köylünün mumyasını kakaladılar size ne sandın..beyinsiz öyle birşey olsa yahudiler sahiplenirdi sizden önce.daha dünyadan haberin yok

    Beğen

  227. atheist said

    adam benim şeytana taptıgımı sanıyor bu kadar cahilini görmemiştim..şeytana sizin gibi saflar inanır.

    şeytan da hayal allah desen eski araptaki ay tanrısı hatta kızları da var allat uzza menat diye istersen git araştır bak ama nerde sende o

    Beğen

  228. son osmanlı said

    EYYY MELUUNN ATHEİST, Sana söylemiştim rabbimize böyle yakıştırmalar yapma diye ama sen hala o dilini tutmasını öğrenemedin senin defterin dürüldü artık seni kurtaran da yok bir tek ALLAH (cc)seni kurtarırdı diyeceğim amma onada sen inanmıyorsun artık seni kimse kurtaramaz ne bu dünyada nede ahirette artık bu saatten itibaren bedduam peşindedir ve nereye kaçarsan kaç çok kısa zamanda yakalayacaktır seni, ozaman görcem ben senin G……. MELUUNNN SENİİ…

    Beğen

  229. Dini konulara ağırlık veren bir sitede bunca küfür ve tehtit dolu yorumlar beni çok şaşırttı.

    Oldukça enteresan ve komik aslında.Daha önemlisi siteninin savunduklarına tezat oluşturuyor.

    Tehtitler ve beddular ise işin en trajikomik kısmı.

    Beğen

  230. atheist said

    yani doğru konuşmak isterdim ama yukardaki beyinsizler bunu yapmaya zorladı beni.ben bu konulrda gayet seviyeli konuşurum tabi krşımdaki seviyeli olmak şrtıyla

    Beğen

  231. atheist said

    ateiste tahammulu yokmuş sen insanmısınki saygılı olasın milletin inancına bide hoşgörü dini derler..ulan o ateistler sayesinde doktora gidip iyileşiyorsun ilaç kullanıyorsun…

    Admin : Ateist isimli arkadasim, Lutfen argolu ve kirici , rencide edici kelimeler kullanmiyalim. Yorumunuzun son satiri editlenmistir.

    Beğen

  232. son osmanlı said

    şifa ALLAH’tan dır o şifa vermesse nasıl iyileşeceksin onun izni olmadan yaprak kıpırdayamaz senin o çok övdüğün atheist insanlarmı iyileştiriyo sanıyorsun , sendenmi öğrenicem ben seviyeyi mevlam boşuna yaratmamış cehennemi sen ve senin gibi düşünenlerin yeri orası hemde 7 kat sen bu kafayla gidersen yerin belli seni alt katta tutarlar ki orası sen ve senin gibi düşünenlerin yeri şunu da söyleyim ki sen artık sınavı kaybettin bu dünyadaki sen doktorsun ama nasıl beyin var hayret sana.. ben bu ilaçların kim yaptığını ve bu teknolojiyi ilk kim bulduğunu sana söyleyim okumuşsun ama nerden belli değil bütün bunları ilk bulan islam alimleridir batı da bunlardan çalmıştır, senin ahiretten haberin olmadığı gibi dünyadan da haberinde yok yazıklar olsun sana terbiye profösörü……..kabir hayatını unutma orda o çukurda cehennem kapıları açıldığında onun öncesinde sorgu sual melekleri yanına vardığında sorulanlara cevap veremediğinde ki bu kafayla gidersen hiç şüphem yok o tokmağı kafana bir vurduklarında bakalım nereye kaçacaksın o ki kabir azabı diş ağrısının 10′ da 1’i demektir sen devam et bu kafayla…..insanların yüz karaları melunlar…

    Admin : Yorumunuzun bazi kelimeleri editlenmistir, Lutfen argolu ve kirici yazilar yazmadan tartisalim.

    Beğen

  233. atheist said

    bi doktora görün adamım sadistlik ruhuna işlemiş..alalhına da selam söyle.bol bol dua et nede olsa hasta olunca allahtan şifa buluyormuşsun.

    Admin : Arkadasim, sizi uyarmamiza ragmen hala alay ve hakarete devam ediyorsun, son iki mesajini silmek zorunda kaldim, Bundan sonraki mesajlarin spam`a giderse sasirmayin.

    Beğen

  234. son osmanlı said

    sayın site yöneticileri bu insanı pardon uyarsanız ne olcak nasipsiz bir kere kalbi mühürlenmiş bunun. ALLAHIN ve BÜTÜN MELEKLERİN LANETİ böyle düşünenlerin üzerinedir zaten boş verin sapıtmış bir kere çünkiii…

    Beğen

  235. AnıL said

    Bırakalım şu ateistlerle uğraşmayı, müslüman olmak herkeze nasip olan birşey değil, bizim asıl düşmanlarımız bellidir, asıl düşmanlarımız insanoğlunu ateist meraklısı yapan zihniyet sahibi aciz kişilerdir.

    Bu gençler arasında ki bende bir gencim, dinsizlik yada yaratıcıya inanıp dine inanmamak gibi şeyler tamamen daha entel daha havalı gözükmek için kasıtlı yapılan hareketlerdir, bir nevi akımdır…

    Nostradamuslar, Sigmund Freud lar, rasyonel akımlar vs vs… nerde bir ”yaratıcıyı sorgulama yada inkar etme” gibisinden birşeyler varsa, onları savunmak veya söz konusu bu tür insanların sözlerini bir arkadaş ortamında patlattığınız an, sivrilmiş ve el üstünde tutulan bir insan olmuşunuzdur artık, ego manyakları diorum ben bu insanlara, sadece din konusunda da deil…

    Vakitlerini böle saçmalıklarla harcıyacaklarına, oturup sadece temel islami kavramlardan bahseden basit bir din kitabı bitirseler 180 derece donecekler, gözleri acılacak ama nerdeee…

    Hadi biri çıksında bu sölediklerimin hpsine sacmalaık desin, dediğim gibi bir genç olarak böle ortamlarda daha çocuksu insanların aslında dini kullanarak ”dinsizlikleriyle” nasıl ortam cocugu olmaya calıstıklarını ben gördüm!

    Beğen

  236. atheist said

    size tavsiyem kuranın türkçesini okumayın.

    sigmund freud demiş arkadaş..daha kim oldugundan haberi ol eminim ki psikaanalizdende haberi yoktur

    Beğen

  237. özgül said

    BURAYA YENİ GİRDİM.MÜSLÜMAN KARDEŞLERİME SÖYLÜYORUM.İSLAMİYET KÜFÜR HAKARET DİNİ DEĞİLDİR.SİZ İSLAMİYETİ BÖYLE HAKARETLERLE ANLATMAYA KALKARSANIZ VAY BİZİM HALİMİZE

    Beğen

  238. AnıL said

    Kim olduğundan gayet haberim ayrıca kimseyede hakaret ettiğimi düşünmüyorum, insnaların sadece ”basma kalıp” görünmeye çalışmalarından ve bu işin içine dini de sokmalarından yakınıyorum!

    Kimseye cahil muamelesi yapmayın, ne siz beni nede ben sizi, kimse birbirini burda tanımıyor. Din sahibi insanlara ”geri kafalı, çağ dışı” yakıştırmaları yapan sizsiniz, ben bundan şikayetçiyim, o yüzden yazdıklarım bir hakaret değil hakikat!

    Beğen

  239. AnıL said

    Ayrıca atesitler kendilerini ”inkarcılığa” şartladıkları sürece, okudukları herşeyi istedikleri gibi yorumlayabilirler, isterse Rabb yeryüzüne insin, o kitabı kendi eliyle versin ona gine mutlaka sorgulayacakları yada kabullenmeyecekleri birşey bulurlar, bana kalırsa bunun onların kişilikleriyle alakası var diye düşünüyorum, genelde ”muhalefet olmayı” kendilerine yakıştıran ve bu şekilde tanınmak isteyen insan topluluğu bunlar…

    Sende aç İslam tarihi oku; Endülüs müslümanları, abbasiler dönemi…vs vs

    Ve bilhassa sakın ola bilim ve dini 2 zıt kavrammış gibi göstermeye çalışmayın

    Beğen

  240. atheist said

    din: tanrı istemiştir ol demiştir olmuştur der

    bilim:neden olmuştur nasıl olmuştur diye soru sorar araştırır bulur

    bilim ve din özünde tamamen zıttır.din dogmatik bilim rasyoneldir

    Beğen

  241. atheist said

    muhalefetlik değilde sorgulayıcı beyni olan insan toplulugu diyelim

    Beğen

  242. atheist said

    anıl yukardaki arkadaşların sırf ateist oldugu için nasıl hakaretlere ugradığını gördünmü.bütün ateistler beyinsizdir diyen arkadaşa ne denir? tabiki kitabının akla ters yanları gösterilir itinaylen bu kadar basit

    Beğen

  243. hasan said

    Ateist, Sen yukaridaki ateistlerin avkatimisin, onlar kendilerini savunamiyorlarda senmi savunuyorsun,inkarcilarin yeri belli,Bugun Bulbul gibi øten o diller yarin susacak,Sut døkmus kedi gibi olacak, ammaaaaaaaa son pismanlik fayda vermiyecek, iyi dusun ve Seni yaratani tani, ona asi gelme,Allah sana ve senin gibi dusunenlere iman nasib etsin. Tek dilegim bu.

    Beğen

  244. atheist said

    olmayacak;)

    masallara karnım tok benim

    Beğen

  245. AnıL said

    Başkaların yaptığı yorum beni ilgilendirmez. Ama benim edindiğim ulvi bilgilere dayanarak söylüorum sana ateist, bilim dinin içindedir, kabul et yada etme bu bir gerçek. Anlamadığım şey bunu dinin kendisi sölerken yani ”bilim dinin bir parçasıdır” die kerim olan kitapta yazar iken ve tüm dünyadaki alimler bunu sölerken hangi gerekçeyle sen zıt olduğunu iddia ediyorsun?

    Ama şunu itiraf etmekte bir fayda var, insan sadece yaratıcının ona bahşettiği bir sınır içerisinde bilimi kullanabilir, yoksa ”Tanrı ol dedi ve oldu” dan yola çıkarak, din bilimin karşısındadır demek yersiz olur, zira ne bilim ne sen nede ilim irfana ermiş dünyanın en muazzam zekasına sahip bir insan yaratıcı iradesini algılayamaz, bilim orda sona ere başka şeyler başlar. Lakin şimdi bu lafımdan sonra ”bilim sınırsızdır” gibisinden bir iddiada buluncaksın biliyorum… ama malesef bilim sınırldır! ve bilim insana hizmet etmek zorunda olduğu için din gibi bir kavramla sınırlandırılmak zorundadır haksızmıyım?

    Soru; sence atom bombası yada diğer kimyasal, biyolojik silahlar bilim dahilinde olabılır mı?

    Din; dogmatiktir. Hayır değildir. Bu tamamen dini hastalık olarak gören kominizm rejminin insanlara dayatmak istediği bir tür ”dogmatik” akımdan başka bir şey değildir. Bana kalırsa çok şikayetçi oldugun o gerçek dogmatik düşüncelerin kurbanı olmuşsun ateist…

    Beğen

  246. atheist said

    ”bilim dinin bir parçasıdır” nerde yazıyormuş bu?

    dogmatik:Deney bilgisini, deneye dayanan kanıtları hiçe sayarak kanılarını inanç öğretilerinden çıkaran (düşünce biçimi), inaksal. TDK

    demekki neymiş din dogmatik miş..anladınmı çocugum

    havvanın ademin kaburgasından yaratıldığını sonra çocuklarını ensest ilişkiyle bir hastalık olmaksızın çoğaldıgını,1400 sene önce ayın ikiye yarıldıgını,peygamberin miraçla allah katına uçarak çıktığını,musanı mucizeyle asasını yılana dönüştürdüğünü,kızıldenizin yarılıp firavunun boğulduğunu,isanın bakire meryemden babasız dünyaya geldiğini kabul eden bir zihniyet gelmiş burda bilim hakkında ahkam kesiyor…önce se şu masalları nasıl bilimselleştiririm diye düşün sonra burda bilim hakkında ahkam kes..yaratıcı zihniyetini anlayamazmış çünkü yaratıcı denen birşey olmadığından olmasın?

    bilim dinin yanından geçse bile o senin dinin değildir.

    Beğen

  247. ABDULLAH said

    ben tüm yorumları okumadım ama allahı kim yarattı diye bir soru sormuş biri bende o arkadaşa şöyle bir soru sorsam allahı biri yaratmışsa allahı yaratanı kim yaratmış ya onu kim yaratmış diye sonsuza kadar bir silsile halinde gider demek bir başlatan olmalı o da allahtır.allah kainat cinsinden değildir yani allah mahlukat{yaratılan]cinsinden değildir allah ancak sıfat ve isimleriyle tanınabilir bütün kainat cilvei esmanın temessülatıdır

    Beğen

  248. ABDULLAH said

    islamiyet akıl dinidir her bir meselesi aklidir bütün insanlar allahı aklen bulmak için bu dünyaya gönderilmiş onun için bir insanın allaha ahirete peygambere meleklere dair sorular sorması çok normaldir.benim bu sitede yorum yazan arkadaşlardan ricam olayları fikri olarak tartışmaları birbirlerini anlamaya çalışmalarıdır.en akıllı tartışmacı arasıra arkadaşının gözüylede olaya bakandır.

    Beğen

  249. atheist said

    he he öyledir..

    Beğen

  250. ABDULLAH said

    atheist RUMUZLU ARKADAŞ BİR ÖNCEKİ YAZINDA BAZI SORULAR SORMUŞSUN TÜM O SORULARIN CEVABINI SANA TEK TEK VEREBİLİRİM BİRİNCİ SORUN HZ ADEMİN ÇOÇUKLARININ DÜNYAYA GELİŞLERİ YANİ İKİ KARDEŞİN BİRLEŞMESİNDEN ÇOÇUK OLAMAYACAĞI TEZİ PEKİ HAYVANLARDA KARDEŞ AYRIMI DİYE BİRŞEY VARMI? ONLARIN YAVRULARINDA BU BİRLEŞMEDEN DOLAYI NORMAL OLMAYAN BİR FİZYOLOJİK DURUM VARMI? 2.SORUNUN CEVABI KURANI KERİMDE (VENŞEKKEL KAMER)(AYI İKİYE AYIRDI)DİYE AYET BULUNDUĞU HALDE O ZAMANIN KAFİRLERİ NEDEN İNKAR ETMEDİLER SADECE SİHİR DEDİLER.DEMEK GÖZLERİYLE GÖRDÜLER. SADECE ETBALARINI KANDIRMAK İÇİN SİHİR DEDİLER.AYIN İKİYE AYRILMASININ FEN İLİMLERİNE HİÇBİR TEZAT YÖNÜ YOKTUR ÇÜNKİ AY VOLKANİK PATLAMALARLA DAĞLAR NASIL PARÇALANIYORSA ÖYLE PARÇALANABİLİR. 3.SORUNUN CEVABINI SADECE ÖZETLE VERECEĞİM EĞER TAM İZAHINI İSTİYORSAN SANA BAŞKA BİR MESAJLA YAZARIM.İNSAN MADDİ OLARAK BİR CESED VE MANEVİ LATİFE(DUYLU HİS) OLARAK RUHDAN MEYDANA GELİR RUH VE CESEDİN HIZLARI FARKLIDIR MESELA RÜYADA RUHUMUZUN GEZDİĞİ GÖRDÜĞÜ YERLER BAZAN BİR SAAT ANLATMAKLA BİTMEZ FAKAT EN UZUN RÜYA 2 DAKİKADIR DEMEK RUH CESEDE GÖRE ÇOK HIZLIDIR.HEM MESELA GÖZÜMÜZLE BİR DAKİKADA GÜNEŞE KADAR GİDERİZ FAKAT CESEDLE GİTMEYE ÇALIŞSAK YILLAR ALIR.HEM ÜZERİNDE BULUNDUĞUMUZ AĞIR KÜREMİZ SAATTE 1670KM HIZLA HAREKET ETMEKTE.DEMEK HAREKETİN FARKLI FARKLI TARZLARI VAR.PEYGAMBER EVENDİMİZİN MİRAÇTA CESEDİ RUHUNA TABİDİR. 4. SORUNUN CEVABI HZ MUSANIN ASASININ YILAN OLMASI SADECE MÜSLÜMANLAR DEĞİL KENDİ ETBALARIDA KABUL EDİYORLAR.KİMYADA 2H 1O GAZININ BİRLEŞMESİYLE SUYUN MEYDANA GELMESİ YANİ İKİ GAZIN BİRLEŞMESİNDEN BİR SIVININ OLUŞMASI NASIL MAKUL VE ADİYATTAN İSE AĞACIN YILAN OLMASIDA MUHTEMELDİR.BU SORUNUN ASIL CEVABI PEYGAMBERLERİ KABUL ETMETİR. PEYGAMBERE İNANMAYANIN MUCİZELERE İNANMAMASI NORMALDİR. ONUN İÇİN ÖNCE PEYGAMBERE İNANCIN SĞLANMASI LAZIMDIR. 5.SORU KIZIL DENİZİN PARÇALANMASI KURANDADA GEÇER VE FİRAVUNUN İLERKİ ASIR İNSANLARINA GÖSTERİLECEĞİNİ HABER VERİRKİ O FİRAVUN BULUNDU VE ŞİMDİ ALMANYADA BİR MÜZEDE. 6.SORUDA BAKİRE MERYEMDEN İSANIN DOĞUMU İSE HZ ADEM MESELESİ TARZINDADIR ADEMİN YARATILMASINDA ANNEDE YOKTUR BABADA .

    Beğen

  251. atheist said

    hayvanlarda nadir olarak kardeş ilişkisi görülür.sakat doğum fazla olur.ay parçalanmış 1400 sene önce..muhammedin çevresinden başka gören olmamış.ne çinden ne roma dan ne azteklerden kayda geçiren olmamış.inancın tabi bişey diyemeyiz.h2o yla agacın yılana dönüşmesini kıyasladınya pes doğrusu..firavun 2.ramses kahire de o boğulan ceset te bir köylüye ait…işte mantık biryana inanç biryana ne diyelim ..

    Beğen

  252. ABDULLAH said

    kardeş ay parçalandıysa neden bunu avrupa tarihi bahsetmiyor diyorsun malum ya arabistanda gece iken avrupanın çoğu yeri gündüz yada sabahtır ve bu vakitlerde ayın görülemiyeceği malumdur hem o zamanlarda tarassudatı semavi az olduğundan elbette bunların görmemesi ve haber vermemesi normaldir.hemde mucize davayı nübüvveti işiten hazır bir cemaate isbatı nübüvvet için zuhur etmiştir yoksa davayı nübüvveti işitmeyenlere göstermek için değildir. hem teklifi ilahi bir imtihandır imtihanda akla kapı açıp iahtiyarı elden almamamaken büyük esastır eğer ayın parçalanması bütün insanlara gösterilse idi o zaman herkes ister istemez kabul edecekti imtihan sırrı bozulacaktı.h2o meselesi peygambere inanmayan elbette mucizelere inanamaz.dediğim gibi önce onlara iman lazım.firavun değilde bir köylü bulunmuş diyorsun elbette peygemberimiz ve kuranın düşmanları olan o ecnebiler işte firavunu bulduk kuran 1400 sene evvel bunu bize haber veriyor kuran ne kadar doğrudur demiyecekler köylü biridir şudur budur diyecekler hem firavun olmadığını isbat için ayrıca firavunun cesedinin gösterilmesi lazım.İSLAMİYETİN BÜTÜN MESELELERİ MANTIĞA UYGUNDUR MANTIK DIŞI HİÇBİR MESELESİ YOKTUR BEN ATEİST BİR İNSANIN MUCİZELERLE İLGİ PEYGAMBERİN HALLERİYLE İLGİLİ SORULARDAN ÖNCE ALLAHIN VARLIĞININ İSBATINA DAİR SORULAR SORMASINI DAHA UYGUN GÖRÜRÜM.ZATEN KURANIN 3TE1 ALLAHI ISBATA DAİR DELİLLERDİR 3TE 1HAŞİRDİR ÖNCE ALLAHIN VE AHİRETİN VARLIĞINI İSBAT İSLAMIN ANA UMDESİDİR. İSTERSEN BU KONUKARDA KONUŞABİLİRİZ.

    Beğen

  253. ABDULLAH said

    BEN İNANMAYAN BİR İNSANI ASLA YADIRGAYAMAM .ÇÜNKÜ İNSAN KENDİ AKLIYLA ÇOĞU MESELEYİ HALLEDEMEZ BUNUN İÇİN KİTAPLAR VE PEYGAMBERLER GÖNDERİLMİŞ.ALLAHA İNANMAK ELBETTE BASİT BİR MESELE DEĞİLDİR.BUNUN İÇİNDE ALLAH KENDİSİNİ NASIL TANIYACAĞIMIZI KİTAPLARIYLA BİZE TARİF ETMİŞTİR.

    Beğen

  254. ABDULLAH said

    FİRAVUN KAHİREDE DİYE YAZMIŞINDA KIZIL DENİZDE BOĞULAN KİM?

    Beğen

  255. atheist said

    kızıldeniz de değil nil nehrinde boğulan bir köylüyü firavun .istersen araştır bul.kızıldenizde boğulan falan yok.boğuldugunu iddia ettiğiniz 2.ramses krallar vadisindeki mezarından çıkartılıp kahirede müzeye kondu.

    .İSLAMİYETİN BÜTÜN MESELELERİ MANTIĞA UYGUNDUR MANTIK DIŞI HİÇBİR MESELESİ YOKTUR: yahu şu ayın yarılması bile mantığa ters.ters kardeşim mantığın anlıyormu senin.güya avrupada gündüzmüş te.nedense sadece muslumanlar iddia eder böyle bir şeyi sanki o gun arabistandan başka yerde gece olmamıştı..olsa dünyanın en ünlü en bilindik şeyi olurdu bu olay..sıradan bir olay değil ay yarılıyor.

    Beğen

  256. ABDULLAH said

    kardeş sen bana allahın olmadığını ıspatla?sen bilimi her şeyi halletmiş allahın olmadığını ıspatlamış gibi konuşuyorsun ben sana birkaç soru sorayımda sen cevap ver.UZAY DEDİĞİMİZ YER NEREYE KADAR GİDİYOR?SONU NERDE?BÜTÜN UZAYI GEZİPTE AHİRETİ GÖRMEYEN BİLİM ADAMLARI VARMI?KAİNATIN BAŞLANGICINI SEN NASIL TARİF EDİYORSUN?KAİNAT SADECE MADDEDENMİ OLUŞUYOR?CANSIZ TOHUMUN NASIL CANLANDIĞINI O HER ŞEYİ HALLETMİŞ DEDİĞİM BİLİM AÇIKLAYABİLİYORMU(HAYIR)?İSTERSEN ARAŞTIR. BEN FAKÜLTE BİTİRDİM AMA HİÇBİR PROFTAN BİLİM HER ŞEYİ DOĞRU SÖYLER DİYE BİR ŞEY DUYMADIM ESKİ BİLİM KİTAPLARINDA SEMA DOZUZ TABAKA DİYE GEÇİYOR ŞİMDİKİ BİLİM ÖYLEMİ DİYOR? BEN SANA ALLAHIN VARLIĞINI VE BİRLİĞİNİ ISPATLAYAN MANTIKİ BİR ÖRNEK VEREYİM BİR ECZANEDE 100 SİŞE BULUNSA VE ONLARDAN 1 İLAÇ YAPILMASI İCABETSE ACABA O ŞİŞELER GARİP BİR TESADÜF VE ACİP BİR RÜZGARLA ŞİŞELERİN DEVRİLMESİNDEN İLAÇ OLUŞABİLİRMİ?BU YÜZ DERECE MUHAL MANTIKSIZ DEĞİLMİ O İLCIN YAPILMASI İÇİN ELBETTE BİR ECZACI LAZIMDIR AYNEN ONUN GİBİ SENDE BİLİYORSUNKİ İNSANIN VÜCUDUNDA 100 YAKIN ELEMET VAR ACABA BU İNSAN NASIL TESADÜFEN MEYDANA GELDİ BU MÜMKÜNMÜ?

    Beğen

  257. atheist said

    var oldugunu iddia etmek ispat gerektirir..yoktur demek ispat gerektirmez

    Beğen

  258. hattori said

    o zamanlar tomografi cihazı yok tabi her türlü tirad mümkün . Hoş şimdi varda ne işe yarıyor ?. Alıyolar adamı karakola öldüresiye işkence ediyorlar Ama dış görüntüye birşey yapmadan ama 3 gün sonra karokoldan çıktıktan sonra iç kanamadan ölüyor o insan. Bu millete allah kitaptan önce vicdan ve demokrasi lazım gençler …

    Beğen

  259. atheist said

    tomografi cihazıyla ne alaka?

    Beğen

  260. leyla said

    ya bu atheiste ne söylesen boş nato kafa nato mermer o herşeyi kendi inancına göre uydurmuş bi kere ALLAH ıslah etsin onu.ama inşallah doğru yolu bulursun ne diyim

    Beğen

  261. çilem said

    O KADAR İBRETLİK ŞEY VARKİ AÇ Bİ OKU DERS AL AMA ÖN YARGILI BAKMA İNANIYOTUM SENDE DOĞRU YOLU BULURSUN

    Beğen

  262. atheist said

    leyla denen zırcahil..benim inancım mı var din gibi bi safsataya?

    sen kitabına bak önce..masallara sonra gel bana çat

    Beğen

  263. yasemin said

    bırakın arkadaşlar insanlar neye istiyorsa ona inansınlar onların amacı kendileri inanmadıkları gibi bizlerinde aklımıza şüphe sokmak (ataistlerin yani)bizler böyle oyunlara kanmayalım herkezin inancı kendine göre dogrudur ne diyelim böyle oyunlara kanmayalım bizler dikkat edin arkadaşlar bizleri önce sinirlendirip sonra bunları kullanmaya çalışıyorlar yok onlar seviyeliymişte yok şöyle yok böyle diyorlar gerçektende yukarıda yazdıklarından nekadar seviyeli olduklarını gördük birde atheist arkadaşım senden bir ricam olacak bilimsel olarak kainatın nasıl bu şekilde mükemmel olarak yaratıldıgını bu kadar güzel bir düzenin nasıl kendi kendine varoldugunu bak özellikle BİLİMSEL olarak anlatmanı istiyorum senden degerli bilgilerini bana anlatırmısın hani sizler çok araştıran çok bilen bilimsel insanlarsınız bizleride biraz bilgilendirirmisiniz lütfen birazda sen anlat bakalım belki degerli bilgilerinle bizleri ikna edebilirsin

    Beğen

  264. atheist said

    yasemin kaos teorisi denen şeyi bilmiş olsaydın evrendeki hakim şeyin kaos oldugunu kaostan düzen oluştugunu öğrenirdin bu bir.ataist değil ateist bu iki.

    Beğen

  265. yasemin said

    atheist arkadaşım bilmiyorumki sordum degilmi senin degerli bilgilerinden yararlanmak istedim sadece senin anlatmanı istedim bu birincisi bir tane harf hatasına bu kadarda takılma insanlar hata yapabilir buda iki yoksa yalnızca hata yapan benmiyim acaba

    Beğen

  266. Sevim said

    Atheist, Kaos nedir, kaos teorisi neden meydana gelmistir, kaos nasil olusmustur ve bu olusumun meydana gelmesine ne sebeb olmustur, Yuksek bilginizle aciklarmisiniz!

    Beğen

  267. yasemin said

    ayıca yukarıda bülent çakır isimli arkadaşımız kemal can adlı arkadaşımızın yazdıgı düşüncelerine cevaben işte bu sözler bugün ülkemizde yaşanan kutuplaşmanın nedenlerine işaret eden güzel bir örnek çok yazık diye yazmış sayın bülent çakır arkadaşım kutuplaşma yalnızca bizim ülkemizde var olan bir şey degildir dünyanın neresine baksanız her yerinde kutuplaşma görebilirsiniz yani yalnızca bizlere has birşey degildir hani derlerya civciv yumurtadan çıkmış kabugunu begenmemiş aynen öyle sizinkide siz kendi ülkesini begenmegen batı özentisi içinde olan arkadaşlarımızdansınız sanırım çok yazık lafını aynen size iade ediyorum.Ve yine yukarıda aragon isimli arkadaşımızın yazmış oldugu birkaç soruya cevap vermek istiyorum islamda reform sizce olabilirmi yada reformdan ne anlıyorsunuz diye sormuş kendileri bana göre reform yenilik anlamına gelir ve digelimki islamda ben kendi adıma reform yaptım ALLAH’ın bize teblig eddiklerini kendi istegime ve kendi işime geldigi gibi degiştirirsem ozaman benim (haşa)ALLAH inancımın ne anlamı kalır ozaman ben niçin (haşa) ALLAH’a inanayım ben kendime göre islamda reform yaparsam (haşa) kendi kendimin allahı olmazmıyım. Ayrıca islamda reform oldugu zaman kime ne gibi yararı olacak yada islamda reform olmazsa kime ne gibi zararı olacak mesela islamda reform olsa siz ateistligi bırakıp islamiyete geçmeyimi düşünüyorsunuz sormuş oldugunuz soruya bir anlam veremedim ama kendimce cevaplamaya çalıştım umarım memnun olmuşsunuzdur şimdide ben sizden sorularıma cevap bekliyorum

    Beğen

  268. Sevim said

    Yasemin, Cok guzel yazmissin tesekkur ederim, Reformcular veya reform yapmak isteyenler zaten islami aktif olarak yasayanlar degillerdir, Dinde reform yapmak isteyenler dini yasamayan ve islami ve dinin icini bosaltmak isteyen bir takim kiralik musluman???`lardir. Allah onlarada hidayet nasib etsin, baska ne diyelim.

    Beğen

  269. yasemin said

    Ben teşekkür ederim sevim ALLAH büyüktür ettigin duayada canı gönülden AMİN diyorum.

    Beğen

  270. atheist said

    koas karmaşadır yani doğadaki atomların moleküllerin genel halidir..kaostan düzen oluşumuna örnek su buharının soğuyunca buz haline gelmesidir.su buhar halindeyken molekulleri düzensizdir.ama soğuyup buz halini alınca düzene girer kristal yapı halini alır..ben şahsen batı özentisi değilim bütün dinlere karşıyım sadece islama değil..bu dinler yüzünden insanlar birbirini katletti halen de katlediyor..ben hristiyanım musluman kafir öldürelim.sen muslumansın hristiyanlar kafir öldürelim..islamın kime ne faydası olmuş? en fakir sefil ülkeler musluman değilmi? islam aleminin insanlığa ne faydası var? petrol ihraç etmekten başka ne faydası var islam aleminin insanlığa.batı bulsun siz ithal edin sonra imtihan cart curt..bi ülke yönetiminde doğma düşünceler hakimse o ulkeden doğru dürüst bilimsel çalışma beklenemez..bi tane istisna gösteremessiniz

    Beğen

  271. gamze said

    atheist sen yalnızca islama karşı olmadıgını bütün dinlere karşı oldugunu yazmışsın ama şu yazdıklarında müslümanlardan başka kimseyi eleştirmemişsin batı özentisi içinde olmadıgını yazmışsın ama batıyı övmüş göklere çıkarmışsın batı bulsun siz ithal edin demişsin bu batı özentisi degilde ne peki bu ne tutarsızlık bu ne çelişki anlatırmısın sen ateist oldugunu söylüyorsun ben ateist olsa idim kendi düşüncelerimi savunur kendi fikirlerimi ön plana çıkartırdım bütün dinlere karşı oldugunu söylüyorsun ve inançlı insanların (batılılarda dahil) insanlıga hiç bir faydası yok diyorsun hadi diyelimki müslümanların insanlıga faydası yok hiç bir bilimsel çalışması yok peki yahudilerin hrıstiyanlarındamı (yani batılıların) yok senin burada yazdıklarından ben bu anlamı çıkardım yani sana göre yalnızca ateistler insanlık için bilimsel çalışmalar yapıyor yalnızca ateistler insanlıga yararlı diyorsun yanılıyormuyum yoksa

    Beğen

  272. atheist said

    öyle değil..dini yönetimlerin oldugu ülkeler ilkel dedim..ateistler iyi inançlılar kötü değil.birisinin iyi veya kötü insan olmasında din etken değildir…batıyı övmeme gerek yok zaten yazdıklarım an be an gerçek..öyle değil mi?

    Beğen

  273. Ali said

    Atheist, Gamzenin dedigi gibi yazdiklarin cok tutarsiz , bence sen yazdikca batiyorsun.Bu satirlari sen yazmissin : “islamın kime ne faydası olmuş? en fakir sefil ülkeler musluman değilmi? ” burda sedece muslumanlari hedef almissin,

    Muslumanlarin kalkinamadiginin sebebi ic cekismelerdir, bu ic cekismeleri cikaranlarda zaten bati`dir, islam alemi bir kazan ABD ve bati ise bir kepce durmadan bu (islam ulkelerini) kazani karistiriyorlar , zaten dogru durust musluman bir ulkede kalmadi ortada, daha bugun cezayirde 43 kisi øldu, kim øldurdu? søzde el kaide ama el kaideyi kim kurdu ABD eeee , fazla søze ne gerek var degilmi !

    Beğen

  274. ateistlere cevap said

    ya kardeşim bu ateistler neyin kavgasını veriyolar anlamadım islama karşı olan bu düşmanlıkları neden şöyle yukarıya baktımda ateistler adeta müslümanlara karşı kin kusmuşlar ya bırakın neye istiyolarsa inansınlar yada inanmasınlar ne olacak yani müslümanın kıldıgı namaz tuttugu oruç kadınlarımızın örtüsü erkeklerimizin cuma namazı inanadıgımız din battı heralde birilerinin bir yerlerine ben namaz kılmasamda kuran okumasamda dinin gereklerini yerine getirmesemde elhamdülüllah yinede müslümanım hiç kimseyi ilgilendirmez bunlar bunlardan ben sorumluyum hesabını ben veririm ALLAH’a birisi yazmışya yukarda müslümanım der her şeyi bilirim diye geçinir açıp kuran bile okumaz demiş ya açıp kuran okumasamda müslümanım sizin gibi boşlukta boşu boşuna yaşamaktansa benim bu müslümanlıgım bile sizinkinden iyidir heralde beee

    Beğen

  275. murtie said

    yazıklar OLSUN kardeşim ben ateist değilim ama senin neden her mesajında küfürün bini bir para senin azından hakaretin küfürün dışında güzel bişey çıkmıyor mu.?

    Beğen

  276. yasemin said

    ateistlere cevap yazan arkadaşım boşver sen sinirlenme kendine hakim ol bunlar daha sonra müslümanların aleyhinde kullanılıyor böyle oyunlara alet olma önce seni kelime oyunlarıyla sinirlendirip sonrada bunu silah gibi kullanırlar sen boşver öfkelenme hem ne demiş atalarımız öfkeyle kalkan zararla oturur

    Beğen

  277. selo said

    Ben bu aptal insanlarla konuşmam bile hristiyan olsun yahudi olsun buda olsun sevmem ama saygı gösteririm ama ateistler aptaldır.. Alimlerin bu tür sohbet ve cevaplarını basite alan ki 100lerce bunun gibi cevaplar var yani cevap aramak istiyorlarsa bulurlar ama gel gör bi tartışma olduğu zaman hep bunlarla ateş ederler sonra cevabı alırlar hiç çaktırmadan hiç ezilmeden öbür konuya geçerler anlayacağınız bunlar aptal insanlardır. Ya aslında ateistim diyenlere pek inanamıyorum ben gördüklerim hep isyan içindeler Allaha inanmıyorum diyorlar ama bence coğu inanıyorlar niye mi hep isyandalar hep serzeniş yüce Allah ı suçlama bilmiyorum burasını.. Ama bu insanlara edebileceğimiz tek duayı bende ettim geçtim…

    Beğen

  278. selo said

    manyağın biride kitapta iki üç şey almış buraya kopyalamıs bizi ezmeye çalışıyor… Bana bak senin o okuduğun kitap türlerini en az senin kadar okudum ama bir yığın saçmalıktan ileri gitmiyor felsefenin sorularının cevapları kuranda saklıdır onları okudun şimdide git kuranı oku. binlerce bilim adamı öğrendiklerinden sonra bir tanrı ihtiyacı hissederken senin gibi bir aptal evrenin özünü dinlerden soyutlayarak yazılmıs o varlık teorilerini kanıt olarak gösterir. senin dediğin teoriler binlerce farzet bizimkide bir teori ama bu kadar bilimsel ve gerçek teoriki bunuda bilmen gerekiyor. yine söylüyorum senin gibi aptallar dayanağı evrende ki binlerce kanıttan içinden bir tanesini kanıt olarak göstermiş teorilere inanır ama ben sana evrendeki binlerce kanıtın en az yüzde doksanını kanıt gösterecek kitabı söylüyorum. sana o kadar aptal dedim ama kitabı gerçekten aklını vererek okuduğunda ve mucizelerinin kanıtlanmış olduğunu googleden bile bulduğunu gördüğün zaman gerçekten aptal olduğunu göreceksin.

    Beğen

  279. selo said

    bir yazısını daha okudum o aptalın batının kıçını yallıyormusuz seni gerizekalı olayları sadece kendi küçük beyniyle yorumlayan salak gitte büyük devletlerin neyi örnek alarak güçlü ve zzengin olduklarını incele gitte israil ve amerikanın nasıl güçlü olduğunu gör. biz dindarları sadece dinimizin gereklerini yerine getirmiyoruz diye suçlayabilirsin ama dinimizin mükemmelliyetine laf atacak kadar da aptal olduğunu düşünmüyorum. çünkü islam fen ilimlerine ne kadar değer veriyor tahmin bile edemezsin.

    Beğen

  280. selo said

    ayın ikiye bölündüğüne saçmalık diyen insan APTAAAAAAL MOROOOOON CAHİİİİİİL şuanda NASA dediğimiz uzay bilimleri enstitüsü neyi araştırıyor gitte öğren aptaaaaaal… 5 10 yıl once ceset cürümemiş diye dalga geçtiniz ALLAH size sanki alın aptallar der gibi firavunun çürümemiş secde halindeki cesedini çıkardı cevap ver. …

    Site yøneticisi : Arkadasim lutfen yazi ve yorumlarinida tahrik edici kelimeler yazmiyalim, rica ediyorum , Bu butun ziyaretcilerimiz icin gecerli, LUTFEN

    Beğen

  281. selo said

    yuhhh be adam suç islamiyetin değil bize söv siz dininizin gereklerini yerine getirmiyorsunuz de sana saygım sonsuz ama islamiyetin neyi emrettiğini bilmeden islamiyete laf etme. Ben sizinkileri okudum sende bizimkileri oku. Dediğim gibi konusmam bile ama eğer islamiyete laf varsa ömür boyu konuşurum.

    Beğen

  282. Admin said

    Arkadaslar, Sizden rica ediyorum lutfen tahrik edici ve hakaret iceren yorum yazmiyalim,sizler akilli insanlarsiniz LUTFEN.

    Degilse yorumlarinizi duzeltmek zorunda kalacagim.

    Saygi ve sevgilerimle.

    Beğen

  283. yasemin said

    atheist senin söylediklerin dogru degil söylermisin acaba dünyanın neresinde insanlar din yüzünden birbirini katlediyor bana örnek gösterirmisin bak mesela türkiye müslüman bir ülke dogusuda batısıda ama bizim ülkemizde dogu batı ayrımı yapılıyor yada yaptırılıyor seneler önce yapamadıklarını şimdi iç savaş çıkartarak kardeşi kardeşe kırdırarak yapmaya çalışıyorlar tvye nezaman baksak bir şehid haberi söylermisin bu olanlar din adınamı yapılıyor dünyada müslümanları nedense pek seven yok işte sizlerde buna güzel birer örneksiniz müslüman ailelerin çocuklarının beyinlerini yıkayarak müslümanlıgı,islamı ortadan kaldırmak istiyorlar

    Beğen

  284. Ali said

    Yasemin, bunlarin tek amaci var o da islam dusmanligi, ateist,hristiyan veya yahudi hepsi ayni, ama baska baska maskeler altinda görunurler, gayeleri bir.Sen bosver, Hani bir ata sözumuz vardir ” it urer kervan yurur” diye, bunlar urselerde dine karsi gelselerde Allah bu dini tamamliyacaktir.

    Beğen

  285. atheist said

    Yønetici : arkadasim son yazdigin mesajlar silinmistir,Kur`ana allaha ve resulune ayrica muslumanlara bu kadar hakaret fazla, sizi ønceden kac kere uyarmistim, umarim anlayis ile karsilarsin.

    Beğen

  286. yasemin said

    Ey peygamber!elinizde esir olarak bulunanlara deki:Eger ALLAH,kalplerinizde bir hayır oldugunu bilirse,size sizden alınandan daha degerlisini verir ve sizi affeder. ALLAH çok affedici, çok esirgeyicidir.(ENFAL70) Yoksula,yetime ve esire,yemegi severek yedirirler.(İNSAN8) Hiç bir peygamber için,yeryüzünde agır basmadıkça,esirlere sahip olmak uygun degildir.Siz şu igreti dünyanın nimetini istiyorsunuz;ALLAH ise ahireti istiyor.ALLAH Aziz’dir,Hakim’dir.(ENFAL67) ATHEİST BAŞKA BİR SÖZE GEREK VARMIDIR ACABA

    Beğen

  287. yasemin said

    ATHEİST SON YAZDIKLARINI BEN OKUDUM MALESEF SENİN GİBİ SEVİYELİ BİR İNSANADA HİÇ YAKIŞDIRAMADIM SEN EN AZINDAN SEVİYELİ OLDUGUNU YAZMIŞTINDA

    Beğen

  288. selo said

    Seninle görüşelim sakin tartışmasız sadece dillerimiz konussun. Pcden kitaplara her şey araştıralım islam aliminden evrimci profesörlere herkese gidelim. Ama tartışmak için değil birbirimizi oturtmak için değil doğru olanı bulmak için. istanbulluyum ama her ilde konuşma imkanım var. Allah üzerine yemin ederim ki saygılı bi buluşma. Ne dersin?? senin hakaretlerini ve benim hakaretlerimi unutalım.

    Beğen

  289. selo said

    Ateist en son yazın için konuşuyorum kader sadece ölüm ve bunun gibi hayatın bazı sahnelerinde vardır yani insan kendisini kendisi belirler. Hindistan amerika almanya nerede yetişmiş olursan ol allah sana hayatında bir fırsat sunar yani kendi yolunda ilerlerken mutlaka bi dönemeç gelir ve sen orada sen dinini tekrar belirlersin. Allahın kafirliği bilmesi ise Allahın geleceği görme sıfatından meydana gelir yani burayıda sadece kendin yorumlamıssın. Sana bir tavsiye kuran oku ama kuranın açıklaması olan ilmihaller ve hadisler daha anlaşılır aksi takdirde kurandan herkes ayrı açıklayabilir. Anlayacağın kuranı sevap diye okuruz öğrenmek için ilmihal okuruz.

    Beğen

  290. selo said

    Orcun onan diye birinin yazısını okudum ona cevap vermek istiyorum ateist insanlar hep bilimle uğraşırmış doktorlarımız bile onlarmıs uzayı araştıran insan ateistt.. Ateistler bizim doktorlarımızmıs ben istanbulluyum türkiye vakıf hastanelerinden ve devlet hastanelerinde çalışan bazı üst düzey doktorlar tanıdıklarım yada tanıdıklarımın tanıdıkları neredeyse hepsi bir cemaate üye diyeyim ama başka sehirlerde dediklerin doğru olabilir. İslam herşeyin cevabını vermişte araştırmamız yasakmıs bakın islamiyet sadece var olmanın yani varlığın bütün cevaplarını vermiştir yoksa niye fen ilimlerini farz koysun. yapmayın boyle ayıp oluyo yargısız infaz bu sizin yaptığınız..

    Beğen

  291. atheist said

    hindu olarak ölenler nolcak.belki çok iyi bir insandı hiç bir kötülük yoktu? ama alalha inanmıyor diye cehenneme gitti o adam ee? iyiliğin hiç bir önemi yok işte ilalkine allaha inanıp tapacaksın istediğin kadar kötü veya iyi ol

    Beğen

  292. selo said

    Senin bir evin var oraya başka birinin iyi yada kötü birinin gelip zapt etmesi seni dinlemeden yaşaması ne kadar hoşuna gider. Yeryüzünün mülkiyeti allaha aittir sen onu takmadan iyilik yap kötülük yap elçileri gelsin defolun de kusura bakma tövbe haşa allah değil ben olsam bende aynısını yaparım.

    Beğen

  293. selo said

    bu arada konuşmak istersen stong_jaws@hotmail.com

    Beğen

  294. Site yøneticisi said

    Arkadaslar, uzulerek bildirmek isterim ki : bu yaziya yorum yazmayi simdilik askiya almak zorunda kaldim, nedeni bazi arkadaslarin israrla kufur va hakaret iceren søz ve yazilari ve tahammul edilemiyecek derecede incitici yorumlardan dolayi bu basligi yoruma kapattim, Kapatmadan ønce birkac kez uyarmistim, ama maalesef dikkate alan olmadi .
    Hepinize saygi sevgi ve hurmetler. Site yøneticisi

    Beğen

Sorry, the comment form is closed at this time.