Göynem – Beyşehir

İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

NORVEC – OSLO`DAN RESiMLER

Posted by Site - Yönetici Mayıs 11, 2007

Bygdøy_lovely

 

GgCYbNw

 

oslo-norway-5

 

oslo-norway-im1

 

.

209 Yanıt to “NORVEC – OSLO`DAN RESiMLER”

  1. ahmet said

    gerçekten çok güzel bir site yapmışsınız. sitenizde dolaşırken manevi bir hava esiyor bu esintiyi verebilmek çok önemli, MEVLAM HİZMETİNİZİ DAİM KALBİNİZİ KAİM EYLESİN……
    Siteye bilinçli olarak girmedim fakat norveç oslo hakkında bilgi sahibi olmak istedim. tesadüf eseri girdim. Türkiyede Diyanet işleri Başkanlığında vaiz olarak çalışıyorum. siteniz dine yönlendirici, bilgi verici güzel bir site Rabbim hizmetinizi daim eylesin…….

    Beğen

  2. Ahmet Hocam, Bu guzel yorumunuza candan tesekkur ederim,insaallah sizlere daha iyi hizmetler vermeye calisacagiz,Allah cumlemizin yardimcisi olsun.

    Beğen

  3. ihsan said

    sayın hocam resimler gerçekten güzel. Resimler haricinde Norveç osloyla ilgili biraz da yazı yazarsanız(yaşam koşulları,kültürel ve sosyal hayat,dikkat edilmesi gerekenler)norveçe gelmek isteyen gelirken ne getirmeli bilhassa uzun süre kalacaklar için ne önerirsiniz.

    Beğen

  4. İhsan kardeşim, inşaallah Oslo ile ilgili kısa bilgileri izin dönüşü yazmaya calışacagım.Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Allaha emanet olun.

    Beğen

  5. Ojal said

    Hamza Yerlikaya, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu: Diye bi haber gördüm haberde AK parti diyor yanlış tanımlama bu AKP yada adalet ve kalkınma partysi diye geçer Ak parti diye bir parti yok.

    Beğen

  6. emine said

    iyi günler ben bir haftaya kadar norveçe bir arkadaş aracılıgı ile çalışmak için gelecegim ama içimde bir kaç şüphe var çünkü iş olanaklarının,çalışma ortamlarının nasıl oldugunu bilemiyorum beni bu konu da aydınlatırsanız sevinirim

    Beğen

  7. Selamlar emine kardeşim.

    Norveç ile ilgili size nasıl yardımcı olabilirim bilemiyorum.

    İş konusunda Mesleginizin olup olmadıgını bilmiyorum.Vasıfsız işçi iseniz herşeye ragmen iş bulabilirsiniz.Eger mesleginiz varsa iş bulma şansınız cok yuksek amaaa biraz dil bilmeniz gerekir ingilizceniz varsa o da idare edebilir. Norvec’te iş imkanı iyi sayılır Herhangi bir işsizlik krizi yok denecek kadar az.ama hayat pahalıdır.Yaşam standardı yüksek bir ülke burası.

    Şuan ben izindeyim.fazla yazamıyorum. umarım anlayışla karşılarsınız. Norveç ile ilgili ögrenmek istediginiz konuları yazın ben cevaplamaya çalışacagım. Şimdiden size başarılar dilerim.

    Allaha emanet olun.

    Beğen

  8. Emine said

    çok teşekkürler bu konuda biraz içimi rahatlattınız meslek işletme ing var aslında işimmiz hazır ama yabancı bir ülke oldugu için biraz korkmuştum saolu

    Beğen

  9. İngilizceniz var,meslekte varmış cok güzel.Norveçteki iş hayatınızda Size başarılar dilerim.

    Allaha emanet olun.

    Beğen

  10. ulasilamz said

    iyi gunler ben türkiyede yaşayan bulgaristan göçmeni bir vatandaşım
    son gunlerde norveçe gitme kararı aldım ordaki iş hayatını merak ediyorum? nasıl olsa avrupa vatandaşıyım gitmek veya orda kalabilmek gibi bi problemim yok.

    Beğen

  11. Ulasilmaz, evet Bulgaristan vatandaslari Turk vatandaslarina kiyasla biraz daha avantajli, is hayati icin, ilk zamanlarda biraz promblem cekebilirsiniz, dil konusunda olabilir veya ilk is bulma konusunda olabilir, ama zamanla halolur.

    Size kolay gelsin.

    Beğen

  12. Yakup said

    Selam Ulaşılmaz kardeşim,

    Valla bana kalırsan hiç gelme derim.Tamam Norveç dünyada yaşanacak ülkeler arasında en başlarda,ama unutma dünyanın aynı zamanda en pahalı ülkeleri arasında.Kendimi örnek göstereyim,otobüs şoförüyüm,mesai yapmadan aldıgım maaş 16000 kr. Bunun 8000 kiraya gider.Benim kirada normalin altında sayılır.Buna yemek,içecek,yakacak,telefon giderleri derken geriye kalanı siz düşünün.Ama çok yüksek derecede bir mesleginiz veya tahsiliniz varsa biraz farklı olabilir.

    Beğen

  13. hasan said

    slm resimler güzel olmuş ben de aslınsa norvece osloya gidecek birisiyim ondan biraz görmüş oldum teşekürler

    Beğen

  14. Slm.Ben Türkiye’de kalıyorum.Oslo’ya 2 haftalığına gezmeye gitmiştim ve resimlerden gözüktüğünden daha güzel bir yer…

    Beğen

  15. harun said

    merhaba hocam ben askerden yeni geldim hep hayalim norveçe gitmek ve orda çalışmak ingilizcem var ama mesleğim yok aslında turizciyim ama barmen garson olrak hep çalıştım acaba bana yardım edermisiniz nasıl gelebilirim arkadaşlarım ancak evlenipte gidebileceğimi söylüyorlar başka çözümü varmı acaba

    Beğen

  16. Harun selamlar, Arkadaslarinizin dedigi dogrudur yani evlilik yolu ile gelebilirsiniz,Avrupanin diger devletlerinde oldugu gibi norvece gelmekte artik zorlasti,Belki norvece turist olarak gelip buraya geldikten sonra iltica edebilirsiniz ama norvec hukumeti isi zorlastirdi iltica da kolay degil. Avrupa eski avrupa degil, Hayirlisi ne ise o olsun derim, Turkiyede bir is bulabilirsen avrupayi bosver,Turkiyede isini bilen avrupadan cok daha fazla kazaniyor ve cok daha raharlar.
    Kendinize iyi bakin

    Beğen

  17. harun said

    hocam tekrar merhaba benim maddi durumum iyi bir amaç uğruna norvece gelmek istiyorum mesele para değil ordaki yaşam insanların birbirine olan sevgi ve saygısından dolayı artık türkiyede yaşanmıyor her taraf hırsız dolandırıcı kapkaç namus düşmanı insanlar burda 3 yaşındaki çoçuklara tecavüz ediyorlar artık burda yaşam imkansız bana yardım ederseniz ben şuan gerekirse tüm paramı bu uğurda harcamaya hazırım yeterki yardım edin? SAYGILARIMLA

    Beğen

  18. cumhur said

    gerçekten çok güzel osloda olmak isterdim
    imkanım olsaydı hiç durmazdım türkiyede

    Beğen

  19. Selamlar Harun,

    Sizi anliyorum, ama burada surekli kalabilmeniz icin oturum izninizin olmasi lazim, oturumu alabilmeniz icin burda yasayan birisi ile evlilik yapmaniz gerekir, diger yøntemler cok zor ve garanti degil. paraniz var ise turist olarak gelebilirsiniz, bunun icin Ankarada ki konsolosluktan vize almaniz lazim.

    Yorumunuz icin tesekkur ederim.

    Beğen

  20. oguz said

    selam site yöneticisi,Ben Almanyada yasiyorum acaba oslo ya gitmek icin vize gereklimi? aydinlatirsaniz sevinirim selamlar

    Beğen

  21. Oguz,Schengen anlasmasi cercevesinde 24 avrupa ulkesi icerisinde vizesiz dolasma hakki taniyor, batida Portekiz dogu da polonya, guneyde yunanistan kuzeyde Norvec ulkelerini kapsamaktadir,Bu ulke vatandaslari 2008 yili mart ayi itibari ile pasaportu gøstermeksizin serbest dolasim hakkini elde etmektedirler, siz Alman vatandasimisiniz bilmiyorum ama zannediyorum Turk pasaportu ile turist olarak gelebilirsiniz, ama en iyisi konsolosluga bir sorsaniz daha ayrintili bilgi edinebilirsiniz. yorumunuz icin tesekkur ederiz.

    Beğen

  22. ismail said

    selamun aleykum
    siteninizi yeni buldum 2007 nin hac fotogtaflarini bakarken sizinle ayni sene hacda beraber oldugumu ve seninle kisada olsa ayak ustu bir muhabbet ettik belki hatirlayama billirsin önemlidegil
    siten cok guzel olmus ellerine saglik

    ben almanyanin duisburg sehrinde kaliyorum .
    battal güclü hocayla olan fotorafindan tanidim.
    günun hayirli ve bereketli olsun.haydi hayirli gunler

    Beğen

  23. (BeşiktaşLı)Batuhan Norge(Norveteyim o yüzden) Annem Norveçli said

    Abi türkiye norveçe taşınsın manyak yer burası

    Beğen

  24. yasemin said

    BEN DAHA 18 YAŞINDYIM.ÜNİVERSİTEDE İŞLETME OKUYORUM.AMACIM NORVEÇE GTMEK EN AZINDAN TATİL İÇİN.İNGİLİZCE Mİ İLERLETMEK İÇİN ÇABA HARCIYORUM VE KURSA GİDİYORUM..YANİ DEMEK İSTEDİĞİM SİZCE GEZMEK AMACIYLA MI YOKSA İŞ İÇİN Mİ GİTMELİYİM İLERDE AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM.LÜTFEN ÇOK LAZIM YARDIMCI OLUN

    Beğen

  25. Yasemin hanim,
    Konu hakkinda detayli bir bilgiye sahip degiliz, burda aciklama yapmakta iyi olmuyor aslinda, ziyaret amacli gelecekseniz cebiniz para ile dolu olmasi lazim cunku Norvec pahali bir ulke, Øgrenci olarak gelme imkaniniz varsa onu deneyin, burda okulu bitirdikten sonra belki kalma ihtimaliniz olabilir ama kesin bilmiyorum arastirmak lazim,
    Yaa burasi is ve isci bulma kurumu gibi oldu 🙂 Size basarilar dilerim.

    Beğen

  26. yasemin said

    peki o zamn çok teşekkür ederim.ne zormuş yurt dışına gitmek ya norveçin bu kadar pahalı olduğunu bilmiodum:S

    Beğen

  27. yasemin said

    bunun araştırmasını benim yapmam lazım biliyorum ama son bişey sormak istiyorum.şimdi ben gitsem oraya hani türkiyeden gelernler için ayrı bi yer war mı mesela amerika da öyle yoksa kalcak yer falan çok zor olur bi de pahalı diyosunuz….

    Beğen

  28. Turkiyeden gelenler icin ayri bir yer yoktur herhalde ama degisik ulkelerden gelenler icin devlet destekli kalacak yerler olabilir zannediyorum, okul harici is bulup calisabilirsiniz bøylelikle maddi sorunu biraz olsun halledersiniz.

    Beğen

  29. yasemin said

    tamam o zaman gerçekten çok teşekkür ederim..

    Beğen

  30. bahar said

    merhaba yorumların hepsini okudum bu günlerde kafayı norveçe fena taktım 5 sene sonra norveçte yaşamayı istiyorum meslek sahibiyim ama pahalı bi ülke olması biraz gözümü korkutmadı diil iş bulma olanakları nedir dışarıdan gelen insanlara yerli halkın tutumu nasıl oluyo benide aydınlatırsanız çok sevinirim ve ölmezsem kesinlikle 5 sene sonra norveçteyim:)resimlerede bayıldım yaşamak için gelemesen bile kesinlikle tatil için geleceğim hiç kaçarı yok:)

    Beğen

  31. Norveç’e buyurun gelin kapımız açık 🙂 nasipse neden olmasın , pahalı olması sizi korkutmasın, parayı kazanırsınız. yorumunuz için teşekkür ederiz.

    Beğen

  32. Hakan Aktas said

    Hayırlı gunler dılıyorum.

    Öncelikle kurdugunuz site için tesekkur ederım. sayenızde bırcok ınsan ıstedıgı konuda bılgı sahıbı oluyor. musade edersenız benımde bır sorum olacak.

    Bir firma vasıtası ile fredıkstad’da bulunan gıda fırmasına gıda teknıkerı olarak gelme durumum var. bır suredır ınternette dolasıyorum aradıgım sorulara cevap bulamadım. oradakı tecrubenıze dayanarak soruyorum acaba ortalama bır fabrıkada teknıker – muhendıs maasları ne kadar? dıger avrupa ulkelerı gıbı ırkcılık var mı? vede kac sene gecınce suresız oturma ve calısma ıznı verılıyor, kac senede vatandas olunuyor.

    Cok soru sordum farkındayım kusura bakmayın.

    Selamlar…

    Beğen

  33. Hayırlı günler hakan bey.
    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederiz. kısa kısa cevap vereyim, ortalama bir mühendisin maaşı 20 bin kronun üzerindedir ( Tabii bu işe göre de degişebilir 30 – 40 bin kron alanda vardır.) bu net maaştır kesintiler hariç. Irkcılık burda mutlaka vardır ama bir Almanya ve Hollanda kadar degildir ama Avrupada belki en az ırkçılık burda vardır.Ortalama 5 sene sonra süresiz oturma izni alabilirsiniz, vatandaşlık için 7 sene beklemeniz gerekebilir eger norveçte oturan noveçli ile evli olanlar için bu süre 4-5 senedir.

    Size bol şanslar, selamlar.

    Beğen

  34. bedirhan-bedirhanoglu said

    mrb,ben isvicrede yasiyorum yaklasik 7 senedir ssu son zamanlarda aklim hep norvecte googleden norvec hakkinda bilgi ararken burayi buldum iyikide bulmusum siteyi kuranlarada cok tsk ediyorum sorularima cvp bulacagim biyer sunu sormak istiyorum isvicrede calisma ve oturma izinim var norvece sadece ucak bileti alip gelmek yeterlimidir yoksa vizede gerekiyomu, isvicredeki oturumum norvectede gecerli olurmu,fransizca italyanca almancam var. profesyonel barmenim, cvp bekliyorum saolun,,

    Beğen

  35. Bedirhan bey, Yorumunuz için teşekkür ederiz. İsviçre pasaportunuz varsa vize gerekmez ama Türk pasaportu ile vize gerekli olabilir.İsviçre pasaportu ile norveçte çalışma imkanınız olabilir herhalde ama siz yinede konsolosluga bir sorun.
    size basarılar dilerim.

    Beğen

  36. ferhat taş said

    hakketten hocam elinize ve yüreginize saglık bu kadar güzel bir resim albümünü izlemek bana büyük bir zevk verdi nasıp olursa ekim ayında oslo ya gitmeyi düşünüyorum şimdiden iyi çalışmalar sizlere ve ekip arkadaşlarınıza

    Beğen

  37. vaha said

    s.a
    vah memleketim insani vah ;O( konusmaya geldinmi mangalda kül birakmiyoruz yok cennet vatanim yok soyle yok boyle dört tane resim gördünmü millet nasil topuklarim bu memleketten derdine dusuyor norvec hükümeti türkleri bekliyor sakin kacirmayin ;O)

    Beğen

  38. serhat said

    merhaba ben serhat ben elektrik teknikeriyim ingilizceyi konuşacak kadar biliyorum norveçe gitsem iş bulabilirmiyim..yorumunuz için teşekkürler.

    Beğen

  39. süleyman aktaş said

    hocam merhabalar.izmirde yasıyorum 25yıldır bayan kuaforuyum. yasım40 oldu.norveçte bır arkadasımın kuafor salonu var.benı norveçe çağırıyor..bu meslegın orada geçerliligi nasıldır bılıyormusunuz..ızmırde kazancm aylık 2000 lıra..norveç e gelmiş olsam daha huzurlu bır hayat surebılırmıyım. yanıtlarsanız bılgınız ıçerısınde sevınırım..saygılar…

    Beğen

  40. Suleyman bey, Bayan kuaførlugu kazanc getiren bir meslek,Turkiye sartlarina gøre de iyi bir kazanciniz var,Norvecteki arkadasiniz size ne kadar ucret verebilecek ? Burda ev kiralari cok yuksektir, yasam pahalidir,Norvecte normal bir hayat surebilmeniz icin aylik ortalama 20-25 bin kron ( Yaklasik 6 bin lira ) gerekebilir bu parayi kazanmaniza garanti verebiliyorlarmi ? Ayrica dil sorunu . gurbetlik falan derken , Bence siz rahatinizi bozmayin derim, ama yinede siz bilirsiniz.

    Beğen

  41. yusuf said

    merhaba siteniz çok güzel bizi aydınlatınız için çok teşekkürler ben makina mühendisim oraya gelirsem ortama ne kadar maaş alırım şimdiden teşekürler cevabınız bekliyorum

    Beğen

  42. Muhendisler ortalama 20-30 bin kron alabilir veya isine gøre fazla da alabilir zannediyorum.

    Beğen

  43. yusuf said

    cevabın için teşekkür ederim peki bu aldığım bu maaş orda yeterlimi şimdiden teşekkür ederim

    Beğen

  44. yeterli olabilir, sizin harcamaniza baglidir.

    Beğen

  45. antropolog said

    merhaba
    ben kıbrıstan yazıyorum lise sonum we üniversite okumak için oslo üniversitesine gelmek istiyorum.hukuk veya antropoloji bölümlerini düşünüyorum.gerekli ingilizce sınavlarını da aldım.geriye yazışmak kaldı ama hayat koşullarını bilmiyorum. bilgili birileri bana bilgi verirse çok mutlu olurum..

    Beğen

  46. Antropolog bey yukaridaki yorumlarda biraz olsun aciklamalar vardir,yukaridaki yorumlara bakiniz.

    Beğen

  47. antropolog said

    açıklamaları okudum biraz da fikir sahibi oldum .pahalı bir ülke olduğunu biliyorum ama eğitime gidecek olan biri için en önemli koşullar nedir? ya da aylık ortalama ne kadar paraya ihdiyacım olduğunu bilmiyorum.
    ayrıca bir diğer sorum norveçte hukuk okurken norveç hukuğu da zorunlu olarak veriliyor mu? yani norveçce bilme zorunluluğu varmı?
    teşekkürler.

    Beğen

  48. Bu konuda sizi yaniltacak bilgiler vermek istemem, cunku ben tam olarak bilmiyorum, konolosluga bir sorun size yardimci olacaklardir.burda okula giderken okul disinda calisma imkaniniz olabilir, univ,lerin kendi barinma yerleri vardir ama nekadar ucreti var bilmiyorum.dunyanin degisik yerlerinden buraya okumaya gelen øgrenciler var,dil konusunda problem olmaz zannediyorum.

    Beğen

  49. antropolog said

    peki benim norveçte okuyan uluslararası öğrencilere ulaşabileceğim bir site var mı? yoksa önemli deil yinede teşekkür ederim

    Beğen

  50. Buraya bir bakin : http://www.ntnu.no/english

    Beğen

  51. antropolog said

    teşekkürler

    Beğen

  52. fatma seher said

    merhaba..
    ben dışardan lise okuyorum. 3 yıl sonra üniverteye devam etmeyi düşünüyorum. 24 yaşında olucam 3 yıl sonra. yurt dışında okuma hayalim var. ülkeleri araştırıyorum. huzurlu bir ülke olsun istiyorum. eğitim ve sağlık imkanı pahalı olmasın, insanları dışardan gelenlere nefretle bakmasın ve kaliteli bir yaşamı olsun istiyorum.. norveç çok övülüyor. abim ingiletere’de doktora yapıyor. yaş nedeniyle devletin burslarından yararlanamadı. ben norveçe gelirsem, devletin sağlayacağı imkanlardan yararlanabilmek için kaç yaşında olmam gerekir? bir de en büyük kaygım da orada kılık-kıyafet sorunu var mı? başörtülü okuma şansım olabilir mi? tıp okumayı düşünüyorum burda bir yıl üniversite okumadan gidilmiyormuş bir yıl okursam 25 olucam orada sıkıntı çeker miyim? ırkçılık yok deniliyor ama benim asıl merak ettiğim, müslümanların orada nasıl yaşadığı.. cami olanakları var mı? kendi kültürümüzden insanlarla karşılaşmak mümkün mü? başörtülü olanlara bakışları nasıl? nefretle ve aşırılıkla yaklaşımları vardır dye korkuyorum.. biliyorum çok soru sordum, ama sizi samimi buldum. cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.. şimdiden teşekkürler… zamanınızı alıcam, hakkınızı helal edin.. Allah razı olsun..

    Beğen

  53. Merhabalar fatma hanim,
    Aradiginiz huzurlu ulkelerin en basinda norvec vardir, univ, icin egitim ucretlerini bilmiyorum ( Bu konuda bilgiyi konsolosluktan alabilirsiniz ) saglik icin buranin sosyal guvenlik kurumuna uye olmalisiniz degilse cok pahalidir, bu kuruma uye olmak icin vergi ødemeniz ve okul harici calismaniz yeterli olur,Burdaki yasam kalitelidir ama ayni zamanda pahalidir ama ucretler iyi sayilir degilse pahali bir ulkede yasam zorlasir ve herkes burayi terk eder gider 🙂 ama tam aksine buraya son zamanlarda cok akin var, kac yasinda devlet imkanlarindan fayadalanabilirsiniz bilmiyorum, Basørtusu burda hic problem degil, ønyargi ile bakilmaz, kimse kucumsemez, herkes istedigi kiyafetle okuyabiliyor, muslumanlar burda suudi arabistandan ve turkiyeden cok ama cok daha rahat islami yasayabiliyorlar, hicbir baski ve kisitlama yok yeterki islami yasayacak adam olsun,Burda camide var, kuran kurslarida var her imkan var elhamdulillah,Kendi kulturunden insanlarda mevcut ama turkler en fazla baskent oslo,drammen,stavanger,bergen gibi sehirlerde vardir, diger yerlerdede az da olsa bulabilirsiniz, gideceginiz sehire bagli.Norvecteki irkcilik avrupa ulkelerindeki en dusuk sevidedir,her ulkede belki az da olsa irkcilik vardir, bu turkiye icinde gecerli ama burda abartilacak duzeyde degildir,
    Umarim simdilik bu kadar bilgi kafi gelir 🙂 ayrintili ve resmi bilgi icin ankara norvec konsolosluguna sorabilirsiniz.

    Hakkimiz helal olsun , ne hakkimiz olabilir ki ! Hz.Allah cumlemizden razi olsun.
    Size basarilar dileriz.

    Beğen

  54. abdullah said

    sayın hocam hayırlı günler.
    ben erkek kuaforuyum, ve norvecte bu işin çok geçerli oldugunu duydum. bizim meslegimiz elhamdulillah iyi ve helal bir meslek ama ülkemizde ne yazıkki karın toklugunua calısıyoruz yoruluyoruz bacaklarımız agrıyor sadece karın toklugunua calısıyoruz. sizin fikriniz nedir hocam norveçe gitsem iyi olurmu?

    Beğen

  55. Ali ihsan said

    sayın hocam hayırlı günler.

    Ben odtü de petrol ve doğalgaz müh.öğrencisiyim oradaki oslo teknik üniversitesinde okumak istiyorum fakat hiç bir yerden ulasamıyorum.yardımcı olursanız sevinirim yani ne gerekli örenci kabul ediyorlar mı okulları ücretlimi uluslararası dil sınavlarından toefl dan yeterli skoru almak vermek yeterli mi ?

    Beğen

  56. Ali ihsan bey hayirli gunler. Bu linke bir bakin : http://www.uio.no/english/, umarim iletisim kurabilirsiniz. Kolay gelsin.

    Beğen

  57. Ali ihsan said

    Sayın hocam hayırlı günler.

    Gerçekten ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Bu siteye daha önce bakmıştım fakat aradığım her şeye ulaşamadım.keşke daha fazla yardımcı olabilseydiniz tekrar ilginiz için teşekkürler.

    Beğen

  58. Ali ihsan bey, Oslo universitesinin web adresini yukaridaki yorumda verdim, univ. ile ilgili sorularinizi oradan sorup øgrenebilirsiniz, diger konular ile ilgili aciklamalar yukaridaki yorumlarda var zaten ,bizim bu konuda fazla bir bilgimiz yoktur,Norvecin ankara konsolosluguna telf, edip konu hakkinda bilgi alabilirsiniz,Norvec hakkinda genel bilgi icin bu linke tiklayiniz : https://yukarikayalar.wordpress.com/2007/09/24/norvec-hakkinda-genel-bilgi/#more-743

    Size basarilar dileriz.

    Beğen

  59. halil ibrahim çil said

    selamun aleyküm hocam öncelikle böyle bir site kurdugunuz için cok teşekkür ederim ben erkek kuaförüyüm benim aylıgım tahminen nedir hocam cok teşekkür ederim

    Beğen

  60. Halil ibrahim bey, burdan kesin birsey demek zor, ama en az 10-15 bin kron yani 3-4 bin lira ve fazlasi olabilir,ama burda yasam cok pahali malesef 🙂 yukaridaki yorumlarda acikladik,size hayirli isler dileriz.

    Beğen

  61. Şükran said

    Allah yar ve yardımcınız olsun hocam işiniz çok zor:)

    Beğen

  62. Şükran hanim Allah razi olsun sizlerden, evet dediginiz gibi isimiz zor ama elimizden geldigi kadar yardimci olmaya calisiyoruz.

    Beğen

  63. okan saltik said

    selam hocam
    ben almanya da yasiyorum 11 yildir.alman vatandasiyim. pizza dükkanim var. pizzadan cok iyi anlarim. dükkanimi satip norwec e gelmek istiyorum.oralarda bu isi yapabilme imkanim olabilirmi.piyasasi varmi.yardimci olursaniz sevinirim.tessekkürler

    Beğen

  64. Aleykumselam Okan bey, Almanyadan buraya yerlesenler var,ama sartlari nedir tam olarak bilmiyorum,is imkani iyidir veya køtudur diyemem hersey nasip kismete bagli.
    Selam ve dua ile.

    Beğen

  65. hüseyin said

    ben elektrik teknikeriyim norveçte çalışırsam ortalama aylık ne kazanırım

    Beğen

  66. berkant said

    merhabalar

    Almanya da ikamet ediyorum yakin zamanda Norvec”in kayak yerlerinden biri olan”Hemsedal daydim.malesef oslo´yu görme sansim olmadi.Is imkanlarinin genis oldugunu biliyorum,yanilmiyorsam asgari ücret 3 bin euro!Bunun yaninda cok pahali bi ülke! fiyatlar inanilmaz diyebilirim:)ben deniz üstündeki petrol platformlarinda is bakiyorum.yemek ve yatak parasi vermiyorsunuz en azindan. ücretleri iyi is kolay degil muhtemelen kuzey kutbuna yakin yerlere gidiliyor.para biriktirmek icin iyi secenek ama detayli saglik kontrollerinden geciyormussunuz.Psikolojik testlerle beraber,unutmadan söyleyeyim gercekten soguk havasi olan bi ülke! Buz dami desem yeridir..

    Beğen

  67. selamun aleyküm hocam ben bu ay sonunakadar oslo da olucam ama kimseyi tanımıyorum ve dilde bilmiyorum ama cesaretim bana yeter diyorum sonocda bir türk denk gelir bişeylerin ucundan tutarız diyorum rıskı veren allah nasıl olsa rıskım varsa yerim yok sada allah canımı alır hocam bana tavsiyelerin neler hocan napayım nerelere gideyim yada türk derneklerin adresi falan yardımcı olursanız cok teşekkür ederim allaha emanet olun hocam ellerinizden öperim

    Beğen

  68. tarik said

    merhaba ben fransada yasiyorum norvecte ev fiyatlari ne kadardir iyi gunler

    Beğen

  69. hewal ali said

    merhaba arkdaşlar ben norvece tekrar dönuş yapcam 1 sene sonra orda vasıfsız gezmek istemıyorum orda hangı işlerde maddi imkanlar daha yuksek hangi iş te para var bilgi verırsenız sevınırım bende gidene kadar burda o iş hakında calışma yapmak istiyorum..

    Beğen

  70. ihsan said

    sayın hocam merhabalar. benim sorunum şudur . norveçli bır kız arkadaşım vr ve türkiyede evlenirsek benim onun yanına gitmem ne kadar süre alır yani vize süresi ?. ikinci bir sorum ise ziyaretçi vizesini alsamda orada evlensem nasıl olur ? direkt orada kalabilirmiyim . teşekkürler

    Beğen

  71. EMRE said

    HOCAM ÇOK GÜZEL VALLA SİZİN GİBİLER OLSA NE OLUR BASIMIZ DA VALLA TESEKKÜRLER

    Beğen

  72. HAMİ said

    SELAM BEN HAMİT ANTALYADAN BEN MASÖRLÜK YAPIYORUM BİR OTELDE AMA BURDA SEZUNLUK SADECE NORVECE GİTMEK İSTİYORUM YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ ORDA MASÖRLUK YAPSAM DİYORUM ?

    Beğen

  73. CECONAY said

    MERHABA. NORVEÇ TE İŞ İMKANLARINA DAİR İYİ BİLGİLER TOPLADIM. MESLEĞİM GEREĞİ TÜRKİYEDE İŞ PROBLEMİ YAŞAMIYORUM AMA ARTLARDAN DA MEMNUN DEĞİLİM.NORVEÇTE ÇALIŞABİLMEM İÇİN GERKLİ ŞARTLAR BİLEN BİRİ VARSA YARDIMLARINI BEKLERİM.( YUKARIKAYALAR ARKADAŞIM SİZİN YAZINIZI OKUDUM , BANA ÖNEREBİLECEĞİNİZ BİR BİLGİ VARMI? )

    Beğen

  74. ahmet emin said

    Selamlar mesleğimle alakalı çalışabileceğimi düşündüğüm bu ülkede sizce yapmamız gereken şeyler nelerdir.Umarım yardımcı olacak arkadaşlara ulaşırız neler yapmamız bunu nasıl bildirmemiz gerekmekte kimlerle irtibat kurulması gerekmektedir.Ben basketbol Antrenörlüğü ile uğraşıyorum klüp ve kolej deneyimimiz var mail: ahmetemin33@hotmail.com
    my msn aeo3333@hotmail.com

    Beğen

  75. GÜNAY said

    İNŞAALLAH MAYISTA NORVEÇ OSLODAYIM PASAPORT VE VİZEM VAR İŞ İÇİN İŞ VARMI ACABA CEBİM:00905396065964

    Beğen

  76. veysel said

    ben kaçak gelicem yardımcı olurmusunuz

    Beğen

  77. veysel said

    türkiyede kimsem yok ailemden uzağım bana orda yardımcı olurmusunuz

    Beğen

  78. veysel said

    hayatta tekim ailemle irtibat koptu gemici bir arkadasım var norveçe gelicem yardımcı olurmusunuz kaçak gelicem

    Beğen

  79. sam said

    merhaba hocam: öncelikle size teşekkürlerimizi sunarık böyle müthiş cevaplar için . allah razi olsun. benim de bir sorum olaca size: ben 30 yillik bir ressamım + iyi çerçiveciyim ve resimlerimde şu an hem türkiyede ve avrupada iyi karşılanır amma son yillerde malesef çinden gelen ucuz resimler sanatçileri mahfetti.ben norveçe gelmek istiyorum . bu konu da yorum yaparsınız size minnettar olurum. saygılarımla

    Beğen

  80. sam said

    hocam tekrar merhab:
    eğer mümkünse oradakı halkın sanata karşı ilgisi ve dini tablo ları hakkında bilgiler verin çünkü ben senelerce binnerce dini çerçiveli ayetler yaptım ve yapıyorum ve üretiyorum lütfen bu konuda fazla bilgi verirsiniz memnun olurum. teşekür ediyorum allaha emanet olun.

    Beğen

  81. Merhabalar sam bey,
    Buraya isci olarak gelebilmeniz icin size bir isyeri davetiye gøndermesi lazim,belki uc aylik turist olarak gelebilirsiniz ankaradan norvec konsoloslugundan vize alabilirseniz tabii,is bulma konusuna gelince burda zannediyorum yeterince ressam var zaten resime fazla bir ilgininde oldugu søylenemez,dini yazilara gelince burda yaklasik toplam 12-13 bin turk ve bunlarda norvecin degisik sehirlerinde yasiyor toplu halde degiller yani bu konuda size umit verip hayal kirikligi yasatmak istemem dogrusu.
    selam ve dua ile.

    Beğen

  82. hüseyin ilhan said

    merhaba norveçteki arkadaşlar sizden ricam benım asker arkadaşım vardı 90 yılın da harbıye ordu evınde beraber askerlik yaptım norveçte oldugunu bılıyorum osloda arkadaşımın ismi Ali oduncu ben haber almak istıyorum arkadaşımdan uzun zaman oldu görüşmeyeli siz acaba telefonunu veya e posta adresini bılırsenız bana bılgı versenız cok sevınırım.ismim hüseyin ilhan..telefonumu yazmak isterdım ama site kabul etmedı ne olur bana yardımcı olun şimdiden teşekür ederimmmm. sevgılerım le

    Beğen

  83. Selamun Aleykum Hocam. siteniz çok hoşuma gitti. ilk defa boyle gönul rahatlığıyla site de dolaştım.Allah razı olsun.
    Eşimi iş yeri Oslo’ya kursa gonderecek Temmuzda. beni ve kızımızı da beraberinde götürecek. bilet ve otel ayarlandı. Orada sizinle buluşup tanışabilir miyiz, acaba? tanıdık birisinin olması bizim için çok iyi olurdu. musaitseniz tabi ki
    Şimdiden minnettarım.

    Saygılarımla

    Beğen

  84. Cemile hanim, mailinize cavp gønderdim lutfen mailinize bakiniz.

    Beğen

  85. fatma said

    Merhaba siteniz çok güzel,çok renkli yani çeşitli,elinize sağlık.Bende birşey danışmak istiyorum.22 yıllık ebe-hemşireyim burda yıldan emekliliği hakettim ama yaşdan dolayı daha5 yılım var.Emeklilik cepte.Norveçde kendi alanınmda iş bulabilirmiyim.Orda yaşlıların çok olduğunu duydum,evde yaşlı hasta bakımı işleri bulabilirmiyim. İngilizcem biraz var az bir gayretle çok iyi olabilir.Yeşil pasaportum var işimdede uzmanım teşekkür ederim.

    Beğen

  86. Merhaba fatma hanim,Yorumunuz icin tesekkur ederiz.
    is konusunda burda yinede birkac yil kursa veya okula gønderebilirler cunku Turkiyeden gelen meslek sahip lerinin diplomalarini tam yeterli bulmadiklarindan biraz daha kursa gønderebilirler zannediyorum.
    Konu hakkinda Norvec ankara konsoloslugundan bilgi alabilirsiniz.

    Beğen

  87. mehmet said

    merhaba,siteniz cok hos,bu siteye rastladigima gercekten sevindim.ben letonya da yasiyorum,esim ust duzey finans uzmani,bende isletme ve uluslararasi pazarlama mezunuyum,aktif olarak da pizza ustasiyim…esimle norvece goc etme karari aldik,onun is alanlari da orada bir hayli genis ve maasida yuksek.bende ilk etapta pizza uzerine calismak,kismet olursada pizza restoranti acmak istiyorum…sizden ogrenmek istedigim is kurma maliyetleri,is yeri kiralari,ne durumdadir.restorant ,cafe gibi hizmet sektorunde calisanlar ne civarda ucret aliyorlar.benim letonya oturumum var,hanimimin gidip ise baslamasinda hic bir sorun gozukmuyor,ama es durumundan gelmem kolay olurmu,yoksa zorluk cikartirlarmi?verdiginiz ve vereceginiz bilgiler icin tesekkur ederim.

    Beğen

  88. Merhaba Mehmet bey.
    isyeri kurmak icin en az minimum 500 bin kron dusunulebilinir ve bu rakam yer ve semtine gøre degisebilir, oslo da restoran enflasyonu var, tabii ilk etapta musteri tutup tutamamanizda bir risktir,ama tabii herkesin rizki ayridir bakarsiniz iyi is yapar iyi para kazanirsiniz veya bunun terside olabilir, kesin birsey søylemek mumkun degil.Norvec dunaynin en pahali ulkelerinden biridir.esiniz buraya gelirse burda ev ve is bulmasi lazim ve en az yillik brutu 280 ve 300 bin kron civarinda burutu olmasi sartini kosuyorlar, bu rakamin altindaki brutu olan eslere problem cikariyorlar.
    Selam ve dua ile.

    Beğen

  89. Cengiz said

    s.a.
    Hocam tavsiye edebileceğiniz hesaplı pansiyon ya da misafirhane var mı?
    Allah’a emanet.

    Beğen

  90. Cengiz bey, konu hakkinda fazla bilgim yok malesef.

    Beğen

  91. mehmet said

    Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim,
    Cevabinizda vermis oldugunuz yillik 280-300 bin brutun altinda eslere problem cikariyorlar derken,bu rakami esimin mi? yoksa kendimin su an mevcut yasadigi ulkede kazaniyor mu olmam gerekiyor ,yoksa aile ici toplam gelirimi kastetdiniz?

    Insallah Norvecte gorusuruz.

    Beğen

  92. Mehmet bey, biz tesekkur ederiz.
    Esinizn sizi norvece getirebilmesi icin yillik 280 – 300 bin kron brutu olmasi gerekiyor.

    Beğen

  93. mehmet said

    merhaba ben istbulda yasıyorum aslen adanalıyım gercekten samımı ve durust allah korkusu olan bır bayanla evlenmek ve norveçe yerleşmek istiyorum eger norveçte ,yasayan bekar veya dul olması farketmez insan ,gibi insan olması yeterlıdır lnsert.1453@gmail.com mehmet ben beklıyorum

    Beğen

  94. muhammet said

    Merhaba öncelikle site güzel olmuş eline sağlık. Bir kaç sorum olacak size; Ben NORVEÇ’te doğup büyüyen bir TÜRK bayanla evlendim ve İstanbul’da yaşıyoruz. NORVEÇ’e gitmek gibi bir düşüncem yoktu doğrusu, ama kız tarafının ailesi Anne, Baba, Amca, Teyze, Dayı vs. gibi yakın akrabaları NORVEÇ’e gelmemiz için ısrarcı oluyorlar, NORVEÇ’te güzel bir hayatınımız ve ileride evimiz arabamız olacağının garantisini veriyorlar! Herhangi bir; kira, elektrik, su, vs para ödemeyeceğim. Sizce ne yapmalıyım ve İstanbul’da meslek olarak eskiden Tekstil’de ve matbaa’da çalışıyordum, şimdi ise Grafikerlik yapıyorum. Orada iş sıkıntısı çekermiyim? Son olarak eşimle birlikte çalışsak aylık ortalama ne kadar kazanırız? Şimdiden herşey için çok teşekkürler!

    Beğen

  95. Muhammet bey kardesim, istanbulda gelirin iyiyse norveci bosver bence, anavatan bambaskadir, evet burda araban evin olabilir belki ama bu da cok calisarak elde edilen birseydir, esinizle birlikte burda normal bir iste ikinizde calissaniz ortalama aylik 25-30 bin kron alabilirsiniz tabii bu calistiginiz ise gørede degisebilir, 25 bin kron ortalama 5 bin lira yapar.karar sizindir.

    Beğen

  96. Tamer said

    selam hocam öncelikele çalışmanı kutluyorum yararlılığı bakımından harika olmuş..benim sorum acaba oradaki ev fiyatları genel olarak nedir.şimdiden çok teşekkürler saygılarımla;

    Beğen

  97. tuğçe said

    iyi günler sayenizde çok güzel bilgiler edindik norveç hakkında. benim eşim doktor bende öğretmenim hayat standartımızın yüksek olmasını istediğimiz için bizde norveçe yerleşmeyi düşünüyoruz. Size sorum , eşimin işe girmesi kolay olur fakat ben norveçte öğretmenlik yapabilirmiyim?Türkiyede de devlette çalışıyorum bunun da bir avantajı var mıdır? eşim ve ben ne kadar maaşalırız? kalacak yer sıkıntımız olur mu? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

    Beğen

  98. iyi gunler Tugce hanim,
    Esiniz is bulabilir ama zannediyorum dil kursuna gønderirler biraz, birde doktor diplomasinin yeterliligine bakarlar belki bir kursta onun icin olabilir emin degilim, sizin øgretmenlik icin is bulmaniz zor olabilir, turkce øgretmen olsaniz burda fazla turk cocugu yok, olanlar icinde øgretmen var herhalde, norvecce øgretmen olsaniz dil sorunu var bilemiyorum bayagi zor gibi,Devlette calismanizin avantaji olacagini zannetmem.esiniz doktorluk yapsa siz øgretmenlik yapsaniz ikinizin ortalama maasi 40-50 bin kron 8-10 bin lira civarinda olabilir bu kesin rakam degildir,ama burasi pahali bir yerdir,evet yasam standardi yuksek ama ayni zamanda pahali bir yerdir.Kalacak yer icin kira olabilir paraniz varsa ev alabilirsiniz bu size bagli.

    Ersin bey. Sizin sorunuza nasil cevap vereyim ki, vasifsiz isci burda cok var, hergun multeciler geliyor biryerlerden onlar yetiyor, buraya gelebilmenizin iki yolu var, birincisi burdan biri ile evlilik,ikincisi de iyi bir mesleginizin olmasi olabilir, pizzaci olarak gelmeniz zor.

    Beğen

  99. doğuş said

    merhaba ben türkiyede yaşıyorum ben norveçe gitmeyi çok istiyorum ben lise 3 sınıfa gidiyorum benim dayım norveç de ama hiç yardımcı olmuyor norveç de okumam için neler yapmam gerekiyor yardım ederseniz çok sevinirim

    Beğen

  100. Alpaslan bakir said

    Merhaba sana, Hayir sever Abim,
    Bilmiyorum nekadar insan cikar senin gibi böyle insalara vakit ayirip yardim eden
    bende digerleri gibi tesadüfen norvec hakinda bilgi toplarken sizin sitenizde buldum kendimi ve
    bastan asagiya bütün yorumlari okudum,
    Ben Alman vatandasiyim 30 senedirde burda yasiyorum yas 35 yani almanyada dogdum denile bilir,yorumlardan anladigim kadar
    norvecinde almanyadan pek farki yok aslinda,orda kazanacaksin parayida orda birakacaksin,birseyler biriktirip vatanamiza dönmek hayal
    kalacak gibi gözüküyor.
    neyse fazla uzatmiyayim, size olan sorumu arkadasin biri yönetmis size ama siz o soruyu atlamissinz,mümkünse bana petrol platformlarinda calisan isciler üzerinde duyumlarinizi yazarmisiniz, muhakak bu konuda bir sohbetiniz olmusdur, onlarin bu ise bakis acisi ne? ve bu firmalara nasil bas vura biliriz.
    internette bir sürü araci firmalar dolaniyor, ama bana pek inandirici gelmiyor yazilanlar.
    cevabnizi bekliyorum, ayirdiginiz zaman icinde ayrica tessekür ederim…Saygilarimla

    Beğen

  101. Merhabalar Alpaslan bey,
    Petrol platformlarinda yabancilarin calistirildigini hic duymadim calistirilsalar bile yuksek duzeyde yani muhendis gibilerini aldiklarini duydum onlarda Amerikali ve avrupalilar olsa gerekØzellikle musluman køkenlilerin orda calistigini bilmiyorum.bu benim duyumum belkide yaniliyor olabilirim.evet anlattiginiz gibi burasida bir avrupa ulkesi ve burda calistigini burda birakiyorsun vesselam.
    selamlar.

    Beğen

  102. mehmet köse said

    hocam bırşey soracam bız oraya kaçak gelsek bızı hemen atarlarmı yada bızım iş bulma ımkanımız nedir ben elektrik elektronık teknıkerıyım …

    Beğen

  103. atakan said

    merhaba hocam ben istanbulda ikamet etmekteyim ve arkadaşımla norveçte gelip çalışmak istiyoruz acaba işi nasıl buluruz hangi şehir daha iyi yardımcı olursanız sevinirim ALLAH razı olsun

    Beğen

  104. Nostium said

    Hejsann! prioritet spørsmålet om språkkurs..eg har vært i før, Norge men jeg ønsker å motta informasjon av interesse før språkkurs.. Kjenner du noen nettsted??? takk 😉

    Beğen

  105. Hei Nostium!
    Takk for din kommentar..Jeg finner dessverre ikke noe språkkurs som foregår gratis, jeg fant http://www.kursagenten.no/3/Tyrkisk-1264.aspx?sted=0

    Beğen

  106. derya said

    merhabalar,

    Ben, 7 yıldır, Türkiyede özel bir okulda Fransızca öğretmenliği yapıyorum(fransızca anadilim). Norveç’e gidip orada birkaç yıl yaşamak gibi bir planım var. Orada öğretmenlik yapabilir miyim? Kanada’da eğitim ve sağlık sektörüne yabancı almıyorlar, bu durum Norveç içinde geçerli mi? Ya da Fransızca bilmenin bir avantajı olurmu iş bulabilmem de?

    Beğen

  107. Derya hanim bu konuda bilgi sahibi degilim, Konsolosluga bir sorun lutfen.

    Beğen

  108. Kaan said

    Hayirli gunler diliyorum.Ben Turk kokenli Ingiliz vatandasiyim.Norvecte is acmak istiyorum.2011 ocak ayi icinde Osloya gelebilirim.Norvec insaninin yasam tarzlarini pek bilmiyorum.Orada ne tarz isler acmam iyi olur?Ana caddelermi yoksa Shopping Centre larmi daha cok islek durumda.Siz ne tavsiye edersiniz orda yasamis bir insan olarak.Tesekkurler.Haberinizi bekliyorum.

    Beğen

  109. Kaan bey kardesim hayirli gunler sizlerede.

    Siz ne isle mesgulsunuz bilmiyorum, su is iyi gider diyemiyorum hersey nasip kismet isi, norveclilerin yasam tarzi iskandinav ulkelerinin yasam tarzidir,bunlar ingilizleri cok severler, acacaginiz isyeri konusunda yaz aylarinda ana caddeler kis aylarinda ise alisveris merkezleri islek olur, bunu siz analiz edersiniz.
    Allah kolayliklar versin sizlere.

    Beğen

  110. Sadık said

    Hayırlı günler..Ben türk vatandaşıyım.. Üniversitede okuyorum .. bölümün uluslararası ilişkiler.. bölümümü türkiyede bitirdikten sonra Norveçde master doktora yapmak istiyorum.. Daha sonra ise norveçte ikamet edip bir işte çalışmak istiyorum..Yaşım 20 . Master doktora yaparken ise norveççe yi öğrenmeyi düşünüyorum.Bunları gerçekleştirebilmem için nerden başlamalıyım.. Türkiyede Norveç konsolosluğuna gitsem bana her türlü bilgiyi verirler mi ? Üniversiteyi bitirmeme daha 4 yıl var , şimdiden başvurmam sizce daha iyi olur mu ? Önerilerinize çok ihtiyacım var .. Küçüklükten beri Hep norveçde yaşamak istemişimdir. bu hayalimi gerçekleştirmek benim için hayatımdaki en önemli şey haline geldi..

    Hayırlı günler..

    Beğen

  111. Sadik bey kardesim, Norvecin Ankaradaki konsolosluguna bir sorun, konu hakkinda size bilgi verirler zannediyorum.Allah kolayliklar versin.

    Beğen

  112. mustafa said

    resimlere bakip yaniliyorsunuz,norvec bana ve bircoguna gore dunyanin en kotu ulkesi ,irkci ve dinci bir toplum.Burada yasayan bir cogu geri donuyor.Bende hazirlaniyorum.yukarida bazilarinin dedigi gibi cok pahali bir ulke ,aldiginiz maasin son kurusuna kadar geri donusumu hesaplanmis.para biriktireyim biraz ,surda sunu aliyim boyle yapiyim diyorsan yaniliyorsun bu ulke hakkinda.resimler aldatmasin.hersehrin bir kac guzel caddesi vardir,olmalidir.gez gor ama asla bu ulkede yasamak icin yada okumak icin plan yapma.Norvecli ile evlilik diye bir sey i aklinin ucundan gecirme yoksa cekecegin var.
    iskandinavyayi iyi taniyan birisi olarak danimarkadan baska hicbir ulkeyi tavsiye etmiyorum.yolda yururken norveclilerin yuzundeki kini ve yabancilara olan nefretini rahatlikla gorebilirsiniz.
    turist olarak geldiklerinde ulkemize tabiiki baska psikoloji.benden soylemesi.

    Beğen

  113. Mustafa bey, evet pahalilik konusunda norvec cok pahali bir ulkedir ama irkcilik konusunda en son adi gecmesi gereken bir ulke oldugunu zannediyorum , irkcilik az veya cok her ulkede vardir mesela sizin tavsiye ettiginiz danimarka norvecten daha cok irkcidir, Zaten avrupa materyalist bir kitadir, nereye gitseniz hep aynidir.

    Beğen

  114. mehmet sağlıcak said

    Selamun aleyküm,Sitenizi tesadüfen buldum gerçekten mükemmel bir site çok aydınlatıcı ve yararlı bir site oldoğunu tahmin ediyorum.ben 46 yaşındayım ve Türkiyede özel sektörde çalışıyorum,daha önce kendime ait fastfood yerim vardı bu işlerden iyi anlıyorum(köfte,tost vs. herşey yapıyorum.)2 kızım car 1 tanesi ünüversite öğrencisi diğeri lise3.Ama gel gelelim artık burada yaşam çok zorlaştı,geçim,okul derken ömür geçiyor,biraz daha yaşlanmadan birikim yapalım diyor ve norveçte bu işi yapabilirim dedim,hocam norveçe nasıl gelirim,bu konuda sizden yardım bekliyorum.

    Beğen

  115. Aleykumselam Mehmet bey kardesim,

    Sizi anliyorum, inanin herkesin buralara gelmesini isterim ama inanin sartlar o kadar zor ki gun gecmesin ki yabancilar konusunda yeni kanunlar cikarmasinlar, onun icin diyorum ki zor.

    Beğen

  116. şükrü said

    slm mrb hocam ben KOCAELİ KARAMÜRSELDEN beton santrali opratörüyüm acaba meslegimle ilgili olarak norvece gidebilirmiyim cvp aydınlatırsanız cok minnetkar olurum saygılarımla adresim kanaslar@hotmail.com

    Beğen

  117. CAVİT KAYA said

    SANAT TARİHİ VE İŞ EĞİTİMİ ÖĞRETMENİYİM.BU ÖĞRETİM YILI BAŞINDA EMEKLİ OLDUM.NORVEÇ’E YERLEŞMEK İSTİYORUM.YEŞİL PASAPORT HAMİLİYİM.NORVEÇ’E YERLEŞME ŞANSIM VARMI?NORVEÇ’TE YAŞAYAN KARDEŞLERİMLE YAZIŞMAK-TANIŞMAK-GÖRÜŞMEK İSTERİM..
    SAYGILARIMLA…TEL.05057986575 E-MAİL cavitkaya33@hotmail.com

    Beğen

  118. bedirhan said

    ya bende norvece gitmek istiyorum acaba nasıl gidebilirim yardımcı olurmusunuz dil sorunu olurmu acaba öğrenmek istiyoruma ama sadece bir iki haftalığına iş bulabilirsem kalmayı düşünüyorum sizce olabilirmi sıkıntı yaşarmıyım ???????? şimdiden cok tesekkür ediyorum
    ama şunuda belirtmeden gecmiyim sevdiğim kız için gidicem oraya eyer iş bulabilirsem kalmayı düşünüyorum yardımcı olursanız cok sevinirim tekrar cok teşekkür ediyorum

    ALLAHA EMANET OLUN HEPİNİZ

    Beğen

  119. ugur said

    slm hocam durumum söyle türkiye de tüm sansları denedim ama olmuyor çalısıyorum ama sadece karnımız doyuyor.evliyim bir çocuğum var ve altı aylık schengen vizesine sahibim yani,bi uçak biletiyle ordayım.özetle hocam cennetse buralar yarı aç yarı tok burdamı kalayım,yoksa cehenemmse oralar su ahir ömrümüzü çalısıp ama insan gibi yasayacagımız bir yer olarak geleyimmi.mesleklerim var:lise mezunuyum mobilya ve dekorasyon bölümü.pazarlama sektöründe uzun yıllar çalıştım.egitim ve sertifikalarım var.cevabınızı mail adresime yazarsanız sevinirim içinizden gelerek sanki bir dosta nasihat veririr gibi cevaplarsanız beni mutlu edersiniz.saglıcakla kalın allaha emanet olun tüm dostlar….

    Beğen

  120. veysel said

    slm mustafa abi…

    yorumlari bastan sona okudum …
    o kadar Norvec sevdalilari varmiski inanamiyorum, ve su sözü burda yazmaktan kendimi alamiyorum.” karsidan davulun sesi hos gelir”
    Arkadaslar ben norvecte yasayan birisi olarak kisaca bir norveci anlatayim. Norvec Dunyanin en pahali ulkelerinden birisi sebebi ise norvecte caslisan bir kisinin maasinin askari %80 devlete vergi olarak geriye dönüyor. vergi cenneti
    görmus oldugunuz resimler genellikle yaz aylarinda cekilmis resimler. resimlere bakipta norvecin iklimine aldanmayin. Norvecte uc iklim vcardir desek yanilmayiz.
    en az 6 ay kis 4-5 ayda bahar geri kalani siz hesaplayin. arada bir Hz ALLAH bazi sene 1-2 ay turkiyenin bahar mevsiminin sicakligi ile kiyaslayacak yaz mevsimi ihsan ediyor.

    Yani havasi cok soguk buda insanlarina da yansiyor ( insanlari da yabancilara soguk)

    son bir sey Biz turk milleti hakki ile turkiye de is yapalim ve nasiplenelim (erkenden kalkip nasibimizi alalim) inanki bizim ulkemiz gercekten Norvece bakarak bir cennettir.

    Ben Burda yorum yazan kardeslerimize sunu söyleyeyim. Øzellikle meslegi olan kardeslerime.
    TURK DEVLETI SIZLERI OKUTMUS, KARSILIGIDA O ULKEYE FAYDANIZ OLSUN DIYE. BEYIN GUCU G¨ØC ETMEMELI, o ILIM DOLU BASLAR, KENDI DEVLETIMIZE EN IYI SEKILDE FAYDALI OLMAYI DUSUNMELI…

    YASAM KALITESINI ARTIRMAK SAGLIKLI BIR VUCUT, KALITELI BEYIN GUCU VE TICARRET GECER.
    SEVGI VE SAYGILAR
    VEYSEL

    Beğen

  121. noname said

    Merhabalar,

    bende son 2 senedir Norveç’e çok fazla gidip gelen biriyim. Orada kız arkadaşım var vs. gezmek için gittiğinizde gerçekten güzel bir ülke. kız arkadaşım çok ısrar ediyor oraya gidip orda yaşamam için. ama ben burda uni yi bitirdikten sonra güzel bir işe girdim ve masa başı diye tabir edilen bir işte çalışıyorum. yani Norvec’e gitsem ve oturum alsam orda vasıfsız biri olacam ve orda oturum almak için en az 4 sene evli kalmak gerekiyor. bu 4 senede evliliğinizin bitmesi durumunda sizi paketliyolar. yani çok fazla risk var. çok ikilimdeyim.. ne yapmalıyım sizce ?

    hayatın hiç bir şekilde garantisi yok.

    bunun dışında en son gittiğimde aralık 24, hava sıcaklığı -28 oldu. yani hem bu iklime hem ordaki yaşam koşullarına alışabilirmiyim bilmiyorum.

    Beğen

  122. Kültigin said

    Merhaba,
    Yukarıdaki yorumların,soruların hepsini okudum.İlk olarak söyleyeceğim şey : “Burası harikalar diyarı değil” Herhangi bir yoldan buraya geldiniz diyelim, alice harikalar diyarında gibi bir ortam oluşmaz.

    İşi gücü,yuvası olan arkadaşlara söylemek istediğim, herhangi bir ülkede zaten kurulu olan düzenini bozup dünyanın neresine gidersen git,kurulu olmuş olan düzenin verdiği bir çok alışkanlığın sebebiyle çok çetin şartlarla karşılaşırsın.

    Petrol platformu ile soru soran arkadaşlar, Norveç’te girilebilecek en zor işlerin başında gelir. Kaldı ki normal bir işe girmeniz bile en az bir yıl’ı alabilir.Yani yaşam standartları ne kadar yüksek diye anlatılırsa anlatılsın,kimse burda “hadi gelin işe başlayın” diye kucağını açmış beklemiyor.

    Ayrıca iş ve yaşam konusunda Oslo’yu ayrı ele almak gerekir diğer şehirleri ayrı.

    Evlilik planlayan arkadaşlar için çevremde ki örneklerden tecrübem ile söyleyeceğim : 6 tane arkadaşım evlilik vasıtasıyla Norveç’e yerleşti,5 tanesi ayrıldı,memleketine geri döndü.

    Yine de bir insanın yapmak için kafaya koyduğu düşüncesi başkaları tarafından kolay değiştirilemez.Ben sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim.Allah herkesin gönlüne göre versin.

    Beğen

  123. ersin said

    avrupa cennet kaçın kurtulun türkiyeden

    Beğen

  124. Emir said

    Merhabalar, hakikaten yararlı bir blog, bu yüzden teşekkürler hepinize.

    Ben İstanbul’da İşletme(ingilizce) 1. sınıftayım. Toefl’ım var, advanced seviyesinde konuşabiliyorum bu yüzden İngilizce’den yana problem yaşamayacağım. (Ayrıca Fransızca, çok az da Almanca ve İSveççe konuşabiliyorum). Daha önce Avrupa’ya a bir kaç sefer seyehat yaptım. Norveç ve ve Finlandiya dışında diğer Kuzey Avrupa ülkelerini gördüm. Açıkçası İsveç’e olan sempatimden kaynaklı İsveç harici diğer ülkeleri beğenmedim. Benim amacım üniversite’ye yurtdışında devam etmek (mümkünse Avrupa ve harç parası olmayan bir ülke). Hal böyle olunca eğitimin ücretsiz olduğu sayılı ülkelerden biri olan Norveç hakkında araştırma yapmaya başladım. 3-4 sene içinde Avrupa hakkında bildiğim şeylerin içinin bazı minvaller de boş olduğunu tespit ettim. Demokrasi, eşitlik, adil fırsat, saygı-hoşgörü vs. oldukça rölatif. Belçika’da, Almanya’da, Hollanda’da hatta sözde daha hoşgörülü, ırkçılık az yapan İskandinav ülkeleri Danimarka ve İsveç’te dahi nereli olduğunuzu öğrendikten sonra direk bir ön yargı oluşuyor. Siz ne kadar entellektüel olursanız, ne kadar modern olursanız olun, bu böyle kanıksanmış. Haklı olabilirler de, tartışılır. Ben ülkemi sömüren, düzenini bozan göçmenlerle yaşamak zorunda olsaydım benim de o millete veya topluma karşı görüşlerim negatif yönde değişirdi. Ama demek istediğim şu lafı da fazla uzatmak istemiyorum; Norveç diğer büyük Avrupa ülkelerine nazaran daha az göç almış, daha rafine bir ülke. Acaba bu diğer ülkelerden daha farklı bir ortam oluşturuyor mu? Göçmenler (özellikle Müslüman ülkelerden gelenler) veya orada yaşayan yabancılar ırkçılığa maruz kalıyorlar mı? Bir de toplumun genel yapısını çok merak ediyorum insanları hoşgörü, kabullenme, uyuşabilirlik açısından?

    Şimdiden çok teşekkür ederim 🙂

    Beğen

  125. kerem said

    beyin ve sinir cerrahisi doktoruyum,ordaki iş imkanları cerrahlar için nasıldır ve de özel ya da devlet hastanelerinden hangisi daha avantajlı,ortalama bir cerrahın ücreti ne kadar? tşk.

    Beğen

  126. Kerem hocam bu konuda bir bilgiye sahip degilim,yaniltici bilgi vermek istemem, Burda øzel hastane yok denecek kadar azdir belki bir iki tanededen baska øzel hastane yok benim bildigim.

    Beğen

  127. Emir said

    Madem ciddiye alıp cevap vermeyeceksiniz, neden yayınlıyorsunuz mesajımı?

    Beğen

  128. Emir bey, Biz her yapilan yorumlara cevap verecegiz diye bir garanti vermiyoruz herhalde, Biz burda is ve isci bulma kurumu`da degiliz.Bundan dolayi uzgunuz.

    Beğen

  129. hakan said

    slm hocam ben şuan askerım fakat askerliğim bittikten sonra bende norveçe gitmei düşünüyom heralde kaçak yolla gırcem fakat herangı bı meslek yok dıl de yok sızce gıdersem orada tutua bılırmıyım şmdiden tşk ler

    Beğen

  130. ABDULLAH said

    slm hocam benimde size bir sorum olacak benim avusturalya pasaportum var yani çifte vatandaşım bu bir kolaylık sağlarmı norvece gidebilmeye. saygılarımla.

    Beğen

  131. Abdullah bey,Eger vize problemi yoksa Norvece gelmenizde bir problem olmaz herhalde .

    Beğen

  132. ysm said

    ben norvec vatandasıyım ama turkıyede yasıyorum suan lıseye gıdıyorum ama lısede sonra unıversıte ıcın norvece gıtmeyı dusunuyorum bunun ıcın bırsey yapmam gereklı mı yoksa vatandası oldugum ıcın dırek gıdıp bı unıversıtede okuyabılırmıyım ?

    Beğen

  133. Norvec vatandasi iseniz ( Norvec pasaportunuz varsa ) Norvec`te universitede kaydinizi yaptirip okuyabilirsiniz.

    Beğen

  134. ysm said

    evet norvec pasaportum var ama hıc yasamadım orda sadece tatıllerde gıdıyorum orda yasamamıs olmam ve orda herhangı bı okula gıtmemıs olmam bı sorun cıkarmaz dımı herhangı bı sınava falan gırmem gerekmez ?

    Beğen

  135. Sinav yok zannediyorum puana bakiyorlar ama yinede sen universiteye bir sor,

    Beğen

  136. ysm said

    dyelım kı kabul edıldım unıversıteye ama gıttıgım ılk sene unıversıteye gıtmeyıp dıl ogrenmeyı dusunuyorum cunku dıl konusunda bıraz eksıklerım var ılk bır sene dıl ogrensem ıkıncı sene unıversıteye baslasam bı sorun olabılır mı lıseden mezun olduktan hemen sonra unıversıteye baslamam gerekıyo mu ?

    Beğen

  137. universiteye istediginiz zaman basliyabilirsiniz, dil konusunda siz norvecce hicmi bilmiyorsunuz?

    Beğen

  138. ysm said

    hayır hıc norvecce bılmıyorum orda hıc yasamadım ama ıng bılıyorum zamanla norvecceyıde ogrenmeyı dusunuyorum

    Beğen

  139. Hocam hayrlı günler ben nigdeden yazıyorum gemici sertifikam var ve işsizim norveçin balıkçılık sektörünü duymuştum gemici olarak çalışmak istiyorum yardıcı olursanız şimdiden teşekkürler

    Beğen

  140. Kültigin said

    türkiye’deki Lise diplomasının burada geçerli olduğunu tam bilmiyorum ama,norveç dışında alınan eğitimi belgeleyen bütün diplomaların “nokut” tarafından onaylanması gerekiyor.Herhangi bir diploma ya da sertifikanın işlem görebilmesi için bu onay gerekli.bu işlem ise 4 ay ile 12 ay sürebiliyor. ilgili bilgiyi http://www.nokut.no sitesinden edinebilirsiniz.

    Beğen

  141. noname said

    merhabalar,

    2008 yılından beri birlikte olduğum bir kız arkadaşım vardı (Norvecli) ve kendisini ziyaret etme amaçlı 2009 ylından bu yana Norvec’e gider gelirim. bir çok kez orada bulundum. birlikte olduğumuz süre içersinde hemen hemen her dönem için pasaportumda c vize bulunurdu. şu anda pasaportumda mayıs ortalarına kadar gecerli c vizem bulunmakta. ancak kız arkadaşımdan ayrıldığım için çok agresif tavırlar sergilmekte ve vizeme kendisinin garantör olduğunu için hiç bir şekilde kullanamayacağımdan bahsetmekte. kullanmam durumda ise polise giderim vs diyerek saçmalamaktadır. böyle bir durumda pasaportumdaki vizemi iptal edebilir mi ? ayrıca şu andaki vizemle 2 kere giriş cıkış yaptım (multi olduğu için) vizemle yurt dışına çıkmam durumunda başıma herhangi bir sıkıcı durum gelebilir mi yoksa bu durum bir blöf olabilir mi ?

    Beğen

  142. sk said

    arkadaşlar merhaba,
    yorumları hızlıca okudum da. benim de hem diplomam var hem de tecrübem. ancak tr’de iş bulamıyorum. norveçte bir iş buldum ama henüz kabul etmedim. orada mühendis maaşları ne kadar? yukarıda 20-30 000 kron yazılmış ama bu net midir? vergi kesilmeden önce midir? Bir de internetten ev tutana kadar kalabilceğeim yer araştırıyorum ancak otelden başka alternatif bulamadım ve o da çok pahalı. nerede nasıl ucuza kalınabilir? bilgi verip yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa müteşekkir kalacağım.

    Beğen

  143. mücahid said

    selamunaleyküm değerli site yöneticisi türkiyede malum iş olanakları kısıtlı,norveçe babamı çalışmak üzere göndermek istiyorum,yaşı 47 inşaat alanında ve şoförlük mesleğinde çalışabilecek deneyime sahip,sizce iş bulma şansı nedir ve herhangi bir firmayla nasıl irtibata geçebiliriz?ve ben üniversite öğrencisi olarak norveçten nasıl faydalanabilirim?bizi bu konuda aydınlatırsanız sevinirim…

    Beğen

  144. erkan said

    ben almanyadan norvece is icin gelmeyi düsünüyorum am orada fincilikla urasan arkadaslarin adreslerini nereden bulabilirim

    Beğen

  145. yasar said

    avrupada oturumu olan turkler norvecte nasil is bulup calisa bilir cevep yazarsaniz sevinirim

    Beğen

  146. Kültigin said

    Sk rumuzlu arkadaş,maaş çalışmakta olduğun sektöre ve firmaya göre değişir ki zaten iş sözleşmesinde ne kadar maaş alacağın belirtilir.Kalacak yer için ise gideceğin mekana göre fiyatlar değişiklik gösterir. Ama genel olarak ev kirası için ortalama 7000 kronu gözden çıkarman gerek.

    Beğen

  147. yasar said

    bu site yi yapan azkadas beysehirlimi hemserim

    Beğen

  148. ali said

    hocam merhaba. size kolay gelsin. hocam ben iranlıyım.türkiyede yaşıyorum. ben norveçe iltica olarak gidiyorum. benim üç meslekim var 1-iç dekorasyon 2-resim çerçive ustası 3- yağlı boyatuvalüzerinde ressamım. iyi bir avukata ihtiyacım var lütfen bu konuda yardımcı olursunuz minnetdarım.saygılarımla ali

    Beğen

  149. serdal said

    sayin site yoneticisi cok guzel bir site kurmussunuz cok guzel bilgiler aldim norvec hakkinda..bn turk vatandasi yim ama belcikjda yasiyorum 5 yillik oturum kartim var esim belcika vatandasi biz ailecek norvec tatil icin icin veya calismak icion gelsek acaba vize lazimmi calisma hakkina sahip olabilirmiyiz cvplaya bilirsenz cok sevinirim

    Beğen

  150. hocam ben asker emeklisiyim 40 yaşındayım yeşil pasaportum var, ingilizcem iyi erken emekli oldum meslekten sogudugum için elim her işe yatkındır özelliklede kebab üzerine oraya norveçe gelsem çalışma durumum olurmu, vize sorunum yok biliyorum ama iş imkanım nasıl olur ve hangi şehri tavsiye edersiniz biraz kırsal ve ufak bir şehir olsun ayrıca balıkçı teknelerinde iş bulabilirmiyim.cevabınızı bekliyorum saygılarımla

    Beğen

  151. oguz said

    yine en iyisi almanya para bu ülkede ya

    Beğen

  152. hocam ben yusuf kılıç cevabınızı bekliyorum

    Beğen

  153. Arkadaşım yönetici Yurtdışında ramazan sonunda dönecek ozaman hatırlatın lütfen.Selam ve dua ile.

    Beğen

  154. şaziye küçük said

    merhaba hocam.ben hemşireyim ve temmuzda kısmetse osloda olacağım.oradaki türkleri nerelerde bulabilirim.yardımcı olurlar bana sanırım.yaşlı bakım evlerinde veya evlerde hasta bakımı yapmak istiyorum.şansım nedir .prosedür nedir yardımcı olursanız minnettar olurum size.istanbulda hemşireyim.yaşlı ve evde hasta bakımı konularında tecrübeliyim.referans mektuplarımı ve diplomalarımı tercüme ettirip getirsem ve sunsam ilgilenen olur mu acaba.araştırdığım kadarıyla iş başvuruları oslo belediyesine yapılıyor.hemşirelik değil de yaşlı bakımı da yapabilirim.sorun değil.umarım yardımcı olursunuz.teşekkürler

    Beğen

  155. Merhaba Şaziye hanım.Temmuz da ben Türkiyede olacagım orda olsaydım yardımcı olmaya çalışırdım ama osloya geldiginizde Türkleri Grönland semtinde yani tren istasyonuna beş on dakikalık bir mesafede bulabilirsiniz zannediyorum ben orda olmadıgım için size kesin birşey diyemiyorum.Allah kolaylık versin.

    Beğen

  156. Kültigin said

    herhangi bir dalda diplomanız var ise, diplomanın tercümesi yeterli gelmeyebilir iş başvurularında.daha önce de belirttiğim gibi http://www.nokut.no isimli adres bu konu hakkında bilgi veriyor.Norveççe bilmeyenler ingilizce bilgi edinebilirler siteden. Diplomanızın bu kurum tarafından onaylanması gerekli ki resmi belge işlemi görebilsin Norveç’te.

    Beğen

  157. beyşehir AHMET said

    slm abi ben beyşehirden yazıyorum 21 yaşındayım norveçe sahte evlilikle gelmeyi düşünüom bunun iyi bir fikir oldugunu düşünmüyom ama benim kulagımda doguştan iştme kaybı var % 40 ın üzeriymiş askere gidemiyom doktorun dedigine göre norveçte oturma ve çalışma izni aldıktan sonra orda nasıl olur bilmiyom ama
    türkiyede olur ya sakatlık maaşı özürlü maaşı erken emeklilik öyle olur diye düşünüyorum olursa 1 sene içinde emekli olursun diorlar yada özürlülük maaşı alırsın çalışmassın diyorlar size danışmak istedim
    çok uzun oldu ama 🙂 özür dilerim şimdiden teşekkür ederim hayırlı günler …

    Beğen

  158. ipek said

    İyi günler.Size birşeyler soracağım.Norveç’te bir öğretmen ayda kaç kron maaş alıyor? Bide Norveçliller Türklere karşı nasıllar?

    Beğen

  159. İpek hanım bir ögretmenin ortalama yıllık maaşı350 bin kronun üzerindedir

    Beğen

  160. taner said

    merhabalar;
    şuan norveç oslodayım. hotel bristol daki odamdan yazıyorum:) 2 gündür buradayız yaklaşık 50 kişiyiz. yorumları okudum. çokta şaşırdım. arkadaşlar norveç çok çok güzel ve yaşanılabilir değilki.. yanlızca tatile gelinir diye düşünüyorum. açıkcası ben burda 5 günden fazla kalamam. hem pahalı. sakin ve sessiz. insanlarında çok cana yakın olduğu söylenemez. etrafta hiç türk görmedim desem yeridir. çay içmek istedik içemedik. yemekleri hoşuam gitmedi. en güzel yer fiyordlar. doğası güzel. ama istanbulumuza, antalyamıza gelmez. buraya para kazanmaya gelecek arkadsaşlara tavsiyem ülkemizde kalın. burda hayat yooooooooooook.

    Beğen

  161. +SELAMÜN ALEYKÜM TANER BEY BANADA YARDICI OLURMUSUNUZ NORVEÇTEN TÜRKİYE YE GELEN YÜK VEYA HERHANGİ BİR GEMİ FARKETMEZ YADA ORDA GEMİ ŞİRKETİ İSTEK YAPABİLİRMİ LÜTFEN HER NEŞEKİL OLURSA OLSUN NORVEÇE GELMEK İSTİYORUM LÜTFEN İMEİLİNİZİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM ALLAHA EMANET OLUN TEL 0535 810 42 35

    Beğen

  162. mustafa tunç said

    merhabalar daha önceden gemilerde çalışmış ve bir çok ülke görmüş gezmiş bir kişi olarak istanbulu yada ülkemin bir noktasını vatanıma değişmem hele yurt dışındayken bir bayram geçirmek kadar kötü bir durum olamaz birde insanların
    soğukluğu çabası örnek fransanın kuzeyine gittim inanın sanki herkezin yanında buzdolabı var 🙂 selamlar

    Beğen

  163. s said

    herkesin kendine gore hayalleri idealleri ve beklentileri var bu kesin ama su en onemlisiki dunyanin neresine giderseniz gidin toprak altina gitmedik surece insanlarin beklentileri sikintilari cileleri bitmez ki ben buna eminim kendim ingilterede yasayan biri olarak avrupanin artik bittigine ve kendi halkina bile yetemeyen bir hastalikli ekonomiye kapildigini dusunuyorum… kultur denilen bazi baglamlarin yerlere dustugu ayaklar altina alindigi avrupa artik kendine yetmemektedir . belki paralari bizimkinin karsisinda yuksek endeks olarak ama sorun sudurki sahsen ingilterede biriktiremiyorum ki.. goturup ulkemde harcayayim yada yatirim yapayim..ben burda aylik 1000 paund almaktayim aylik bunun yuzde 20 si in come olarak bilinen bir vergiye gidiyor bunun yaninda 45 paund u nasinol ins.. denilen bir sigortaya devlete gidiyor bunun 300 paundu orta halli bir ev kirasi 50 gaz 30 su 50 elektirik 30 tlf internet 200 yiyecek icecek …ise gitmek icin yol parasi aylik 100 de o diyelim simdi siz cikin bu hesabin icinden taktir sizin .diyorum ama sunu unutmayin ki buraya gelmek nekadar zorsa buraya geldikten sonra turkiyeye donmekte bir okadar zor ..

    Beğen

  164. selamlar hocam, ben harita mühendisiyim. uzun zamandır norveçte çalışabilmek için araştırma yapıyorum. eylül ayında osloda bir şirkete iş başvurusunda bulundum, halen haber bekliyorum. size sormak istediğim bir kaç sorum var eğer yanıtlarsanız minnettar kalacağım. norveçte genel olarak iş durumu nasıl? örneğin sahsen ziyaretçi olarak norvece gelsem alanımda tecrübeliyim iş ararsam mesleğim üzerine veya farklı bir alan da iş bulabilirmiyim? birde yabancılara karşı norveç halkının yaklaşımı nasıl? son olarak bir mühendisin ortalama aylık maası ne kadar kaç kron acaba? şimdiden teşekkürler, saygılar…

    Beğen

  165. Aleykumselam Ceyhun bey,
    Norvece ziyaretci olarak gelseniz is vermeyebilirler, nedeni ønce oturma izni sorarlar,Hangi alanda is ararsaniz arayin oturma izni sorarlar.Avrupa genelinde yabanci herzaman yabancidir,ama norvec diger ulkelere nazaran iyi durumdadir. Aldigi maaslar Muhendisin alanina gøre degisebilir ortalama 25-35 bin kron olabilir veya daha fazla olabilir.Ama unutulmamalidir ki yasam standardi yuksek ve norvec pahali bir ulkedir .
    Biz tesekkur ederiz. selamlar.

    Beğen

  166. hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, peki norveçte oturma izni alabilmem için ne yapabilirim, bunun yolu veya yolları nedir? anladığım kadarıyla orada birinin yada bir şirketin yanında iş bulmanın yanında ayrıca tamamlanması gereken bir çok bürokratik işlem var. ama suda bir anektot ki 1 eylül tarihine kadar norveç filipinler-manile büyük elçiliği, filipinlerden 100000 vasıflı vasıfsız işçi alabilmek için başvuru topladı belki bilginiz vardır. keşke türkiyeden de böyle başvurular toplanılsa. bizim gibi bir çok insan yurtdısında çalışma imkanı bulur. malum türkiyenin ekonomik durumu ortada. neyse bu işler nasip hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. teşekkürler hacam, saygılar.

    Beğen

  167. Ceyhun bey,Oturum alabilmeniz icin burdan bir firma sizi isci olarak istek gønderip bu sekilde veya burdan biri ile evlenip evlilik yoluyla oturum alabilirsiniz, baska turlu oturum vermiyorlar, Adi gecen 100000 vasıflı vasıfsız işçi alma haberi gecen yil Turkiye icinde gecerliydi ama sadece haberlerde kaldi, yuzbin isciyi norvec ekonomisi kaldiramaz,buranin nufusu 4,5 – 5 milyon , zaten burda da issiz var,bu haberlere fazla itibar etmeyin bence.Dediginiz gibi nasipte varsa o arar sizi bulur,Hayirlisi olsun insaallah.. Selamlar,

    Beğen

  168. hocam size bahsettiğim iş başvurusundan bugün cevap geldi şirkette başka birine ihtiyaç yokmuş, cevap aynen böyle bende hayırlısı olsun dedim. bir kaç yere daha başvuracağım. bakalım sonuç ne olur. bir soru aklıma takıldı size sormak istedim, aşinamısınız bilmiyorum ama; norveçte harita mesleği nasıl yapılıyor bilginiz varmı yani özel sektör veya devlet eliyle mi yürütülüyor, özelliklede norveçte harita mesleği, inşaat mesleği ile uğraşan bir türk tanıdığınız varmı?

    Beğen

  169. Ceyhun bey, Herseyin hayirlisi olur insaallah, bunda da vardir bir hikmet,Harita konusunda bilgim yok malesef,Bilgi veremedigim icin uzgunum.Allaha emanet olun.

    Beğen

  170. nisa said

    hocam merhaba
    ben hemşireyim ve norvecte calısabilmek için davet almam gereklimi veya basvurumu yapmalıyım.ayrıca diplomalarımız orada tanınıyormu yoksa diploma denkliğimi almamız lazım?ayrıca hemşireler acısından ücretler falan ne durumda bilmiyorum.3 cocugum var bunların kreş vs gibi ihtiyaclarını devletmi saglıyor?biraz bilgi verebilirmisiniz?

    Beğen

  171. Nisa hanim merhabalar.
    Norvecteki herhangi bir isyerinden davet almaniz gerekli,Turkiyedeki alinan diplomalarin bircogu gecersizdir burda ayrica okula veya kursa gitmelisiniz,ayrica dil øgrenmenizde gerekli olabilir,aylik maaslar 20-25 bin civarindadir zannediyorum,cocuklar icin kres masraflarini gelirinize ve giderinize gøre devlet ayarlama yapar birazini siz birazini devlet øder , geliriniz iyi ise hepsini siz ødersiniz,unutmayinki Norvec pahali ulkelerden biridir 🙂
    Allah yardimciniz olsun.

    Beğen

  172. serdal said

    sayin site yoneticisi bn size mail atmistim mart ayin da bir cvp alamadim mumkunse cvp laya bilirmisiniz bn belcikada yasiyorum belcika oturum kartim var esim belcika vatandasi ailmle le birlikte norvec yerlesmeyi dusunuyoruz bu mumkun mu yoksa vize almamiz mi gerekiyor yoksa sadece turistlik gezi icin mi gidebilirz sadece

    Beğen

  173. Serdal bey, Aileniz icin vize gerekmez ama sizin kendiniz icin vizenin gerekip gerekmedigini konsolosluga bir sormaniz lazim.

    Beğen

  174. bayram said

    selam abım kolay gelsın ben bayram ıstanbulda yaşıyorum ıst en elıt yerınde meslegımı ıcra edıyorum erkek kuaforuyum 25 yaşındayım ben meslegımı yurt dışında yapmak ıstıyorum ozellıkle norvec isvıcre hollandada
    meslegıme ve kendıme cook guvenıyorum bana bu konuda yardımcı olacak kışılerın maıl ve telını beklıyorum
    şimdiden cook teşekkur ederım
    mail:bayramyilmaz1903@hotmail.com 05325916500

    Beğen

  175. barış gülcan said

    iyi günler sayın site yöneticisi size bi şey sormak istiyorum. Acaba Oslo da Ortalama ev fiyatları ne kadardır ve ödeme şartlarını biliyor musunuz? bilgilendirirseniz çok sevinirim. selametle

    Site Yøneticisi: Baris bey, osloda iki yatak odali oturma salonu olan evler 2 milyon kron civarindadir,bu da yaklasik 600 bin tl civarindadir.Ødeme sartlari banka kredisi gibi ødenir aylik olarak.

    Beğen

  176. Mustafa said

    Hocam Merhaba
    Ben Lise 3 uncu Sinifa Gidiyorum Ve Hukuk Okumak Istiyorum.Eger Burada Hukuk Okursam Buradaki Diplomayla Orada Calisabilirmiyim ? Ve Calisirsam Ne kadar Ucret Alirim Acaba ?
    Ve Ayrica Bir Sorum Daha Var.Acaba Norvecte Universite Olanaklari Nasil ? Universiteler ucretlimi Yurt Sorunu Varmi Ve Devlet Yurt Disindan Gelen Ogrencilere Yeterli Destegi Veriyormu ?
    Cevaplariniz Icin Simdiden Tesekkur Ederim …

    Beğen

  177. gokhan said

    hocam meraba ben belcikada yasiyorum 5 yillik kartantim var burda ailevi sorunlar yasadim norvece gelmek istiyorum oraya gelip elimdeki 5 yillik oturumla rada bi is bulup kartantimi degerlendirebilirmiyim bana bu konu hakkinda bilgi verebilirmisin
    Site Yøneticisi: Gokhan bey, Belcika vatandasi iseniz yani belcika pasaportunuz var ise burda is imkani olabilir, degilse zor.

    Beğen

  178. gokhan said

    hocam cok tesekkurler verdiginiz bilgiden dolayi

    Beğen

  179. hakan akkaya said

    merhaba ben norvece gelmek ve çalışmak istiyorum bireden fazla mesleğe sahibim azda olsa ingilizcem var fakat kesinlikle çalışıp iyi yerlere geleceğimden eminim

    Beğen

  180. ahmet uçar said

    İyigünler sayın site yetkilisi…

    Ben şu an Norveçte işletme yüksek lisansı yapmaktayım. Norveççe’de öğreniyorum yavaş yavaş. Türkiye’de elektrik teknikerliği diplomam , kepçe operatörü ve e sınıfı otobüs-kamyon ehliyetim var. Bu durumda iş bulabilir miyim?. Ehliyetlerim Norveçte bir işe yarar mı? Master sonrası staja başlarsam , staj yaptığım yerde işe girebilir miyim? Tutun ki işe giremedim ve Norveçte geçerliliği olan bir meslekte uzmanlaşmak amacıyla 6 aylık – 1 yıllık bir sertifika programı bitirirsem iş bulabilir miyim? İsveçte olduğu gibi askerliği ‘özel öğrenci’ olarak tecil ettirebilir miyiz? Bu arada ne işe yarar bilmiyorum ama sinema-tv sertifikam da var yani kendi çapımda film yönetmeni ve senaristim. iyi günler dilerim…

    Beğen

  181. Kubilay said

    herkeze merhaba. Ben norveçte üniversite eğitimi görmek istiyorum ve baya bi kafaya taktım bu olayı kısmetse gitmeyi düşünüyorum. Ama tek çekindiğim dil olayı. Hemen çözebilirmiyiz ? Diğer yandan okurken çalışma fırsatı sunuluyor mu ? Bilgi verirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.. 🙂

    Site Yøneticisi: Dil problem olabilir,ingilizceniz iyi ise bu problemi biraz giderebilirsiniz,zannediyorum okurken calisabilirsiniz.

    Beğen

  182. Kubilay said

    hiç dil bilmesek bile orada öğrenmemiz ne kadar zamanımızı alır ? Üniversite okurken ?

    Site Yøneticisi,Dil konusu insanin azmine gøredir, kimisi alti ayda kimisi alti senede øgrenir

    Beğen

  183. Eray said

    Merhabalar benim durumlar biraz karışık olabilir. Şİmdi ben Bulgaristan ve Türkiye Cmhuriyeti 2 devletinde vatandaşıyım, yani çifte vatandaş 2 pasaportum var. Şu anda Türkiyede yaşamaktayım , fakat 9-10 yıl boyunca eğitimim için Bulgaristana gitmiştim Tıp eğitimi alarak doktor oldum ve Türkiyeye döndüğümde denklik sınavı ile bizi sınamak istiyorlar, elbetteki sınıyacaklar böyle bir sınav olmasa ben yapın derdim onlara…
    Herneyse Bulgaristandaki bitirdiğim tıp fakültesinden mezun olan tüm arkadaşlarım neredeyse avrupada çalışıyorlar ama norveçte çalışan olmadı bugüne kadar, ve Bulgaristan avrupa birliğinde 2007 den beri ve bu yüzden AB ülkelerinde çalışmasında veya dolaşmasında sorun olmuyor yeter ki o ülkenin dilini bilsin çalışmak isteyen doktor.Ama Norveç avupa ülkesi olmasına rağmen AB ye üye olmak istemediğinden dolayı orada çalışma imkanım olacak mı ve olacaksa nasıl olabilir.

    Benim isteğim Norveçte doktor gibi çalışmak , bir doktor Norveçte ne tarz imkanlarda çalışır , doktora karşı halkın tutumu nasıldır, halk yabancı bir doktora karşı nasıl tepki verir. Doktorların maaşları nasıldır, ben pratisyen hekimim fakat yüksek lisansım master var elimde … Duyduğuma göre çalışanlardan bir hayli vergi kesintileri oluyormuş…

    Eğer bilginiz varsa vergi kesilmeden ve kesildikten sonraki doktor maaşını bana söyleyebilirmisiniz, ve sizce doktor olarak çalışmak orada mantıklımıdır.

    Neden Türkiyeyi istemiyorum, çünkü cidden doktorun değerini bilmiyorlar, hastanede nöbetteyim özel bir hastanede ve gece vakti tek doktor benim ve adamın hanımı hamile olarak geliyor sancılanmış ve ben kadının karnını dinler iken bebeğin seslerini duymak için adam bana HOP HOP DOKTOR BEY O KADAR FAZLA YAKLAŞMASAN DİYORUM diyor, sanki yaklaşmadan dinleyebiliyoruz, elimden gelseydi bebeğe bir cep telefonu verirdim onu arardım diye cevap verince adam sustu ama bunun gibi onlarcası oluyor, hemde Bursa gibi halkı iyi olan bir şehirdeyim….

    Fazla uzadı, siz benim istediğimi anladınız umarım benimle irtibata geçersiniz çünkü buna çok sevineceğim…

    Ayrıca bir müslüman olarak orada ibadet etme imkanlarımız nasıllar bunu sormak istiyorum….Ki bu herşeyden önemli bence…..

    mail adreslerim
    dr.erayco@hotmail.com
    doctor.eray@gmail.com

    bana buralardan ulaşabilirseniz daha hayırlı olacak benim için şimdiden TEŞKÜR EDERİM

    Beğen

  184. mahmut said

    merhaba ben mahmut ingillandda 10 yil kaldim ingilizce biliyorum yabanci mutfak cesidi ve turk kebaplari biliyorum norvecte kalabilecek is ariyorum su an turkiyedeyim cok tesekkurler

    Beğen

  185. aysun said

    merhabalar,
    değişik zamanlarda ,farklı ülkelere seyahat ediyorum.23 mart için Oslo’ya 2-3 günlüğüne gelmek istiyorum.
    hava şartları nasıldır mart ayında?şehiriçinde ,merkezde hangi oteli tavsiye edersiniz?
    teşekkürler,sevgiler

    Site Yøneticisi: Mart ayinda hava sartlari simdiki gibi eksi derecelerde olmaz zannediyorum,ama kesin birsey søylemek uygun olmaz, Norvec`in havasi degiskendir,Otel olarak merkezde scandic Byporten otel, oslo plaza vesaire var ama bunlar belki biraz pahali olabilir fiyatlarini bilmiyorum.Gezi amaclimi geleceksiniz?

    Beğen

  186. tolga said

    Merhaba arkadaslar,görüyorumki NORVEC cok insan icin cekici bir ülke..bende bu sene sonu norvece yerlesmeyi düsünüyorum,yani oturum falan sorun olmayacak cünki ab ülkesi vatandasligim var,simdi ASIL sorum bu olacak ile dönem icin is acisindan hangi sehirler daha uygundur??ben DRAMMEN’da sansimi denemek istiyorum,NORVEC HAKKINDA cok sey biliyorum,OSLO’da hayatin cok pahali oldugunu biliyorum..bu konuda fikri olan varmi??

    Beğen

  187. mchnby said

    selamlar.ismim mehmet teknıkerım. beyşehirliyim. böyle bır sıte kurup ınsanlara yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurler. ben 4 yıldır bır kamu kurumunda taseron olarak calısıyorum ve kadroya gecmemız artık ımkansız sağolsun devletımız böyle uygun görüyor. ıngılızce bılıyorum. norveçte iş arayabilceğim bir internet sitesi var mı ? var is adresi yazabilir misiniz? kolay gelsın saygılar.

    Site Yøneticisi : Degerli kardesim yorumunuz icin tesekkur ederiz.iş arayabilceğiniz bir internet sitesi zannediyorum yok yani norvec adina bøyle bir site yok. Nasip kismet ins, Allah gønlunuze gøre verir.

    Beğen

  188. mchnby said

    ilginize çok teşekkür ederim sayın yönetici. mesleğim elektrik teknikerliği izmirde yaşıyorum şu an. Norveç te iş bulmam konusunda bu paneli takip eden kişilerden bana yardımcı olabilecek arkadaşların mesajlarını beklerim. tekrar teşekkür ediyorum . iyi çalışmalar

    Beğen

  189. ilyas said

    selam ben ilyas norveçte yaşamak ve oranın vatandaşı olmak istiyorum maddi imkanım yok bana yardımcı olursanız sevinirim buna çok ihtiyacım va teşekür ederim şimdiden…

    Beğen

  190. Müziksiz İlahi said

    Arkadaşlar Norveç ile ilgili bilgileri ve iş bulma gibi konuları okumak için alttaki linki (Norveç Göçmen Bürosu,UDI) ziyaret edin,buradaki yazı türkçe ancak ingilizcesi olanlar daha geniş bilgi edinebilirler.

    http://www.udi.no/Norwegian-Directorate-of-Immigration/Central-topics/Protection/New-in-Norway/Information-to-asylum-seekers—Turkisk/

    Beğen

  191. mchnby said

    ilginize teşekkürler müziksiz ilahi..sagolun

    Beğen

  192. serhat said

    SLM BEN MARDİNDE YAŞIYORUMDA KAN DAVASI YÜZÜNDEN BURDA KALAMAM RESMİ EVRAKLARDA KAYITLI BENİ VE EVİMİ 6 DEFA TARADILAR LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ ACABA ŞİMDİDEAN TŞK EDERİM SİZE NORVEÇE GELMEYİ ÇOK İSTİYOM

    Beğen

  193. hicran said

    merhaba eline yüreginize saglik site yöneticisi ben 32 yasindayin yasim 19 du bir bucuk sene norvecte kaldım ögrenmiş oldugum dili unutmadim su an evliyim almanyadayım yaklasik 7 aydir esim alman vatandasi biz norvece tasinip orada yasamamiz icin ne yapmamiz ve neler gerekll?iyi günler dilerim simdiden cok tesekür ederim.

    Site Yøneticisi: Norvec`te oturabilmek icin Esinizin ve sizin Alman vatandasi olmaniz gerekir birinizin Alman vatandasi olmaniz teyerlimi kesin bilemiyorum onu konsolosluklardan sorabilirsiniz,Ayrica Norvece geldiginizde bir sene kendi imkanlarinizla ev kirasi ve yeme icme vesaire butun masraflari kendiniz cebinizden karsilamaniz gerekir birsene devletten sosyal yardim alamazsiniz, ama hemen is bulursaniz ozaman sizin icin iyi olur hemen is bulmakta zor tabi.

    Beğen

  194. Eda Cetin said

    Herkese merhaba,ben su an 1.5 aydir Norvec’teyim,buraya gelmeyi cok istiyordum ama gelince de inanilmaz hayal kirikligina ugradim,ilk hafta hersey cok guzel,burasi cennet gibi geliyor ama sonradan havasi ve hayat pahaliligi insani cildirtacak derecede,geldigimden beri sadece iki gun gunes gordum ve ayrica hava neredeyse hic kararmiyor,insanin psikolisi bozulur burda,bence Turkiye’nin kiymetini bilin ve buralari hic dusunmeyin…

    Beğen

  195. ali said

    Herkese ALLAH kolaylık versin…..

    Beğen

  196. ismail altıntaş said

    merhaba arkadaşlar ben norveç e gitmeyi düşünüyorum ama sadece internet üzerinden bilgilere ulaşıyorum eda hanım bana bu konuda biraz bilgi verebilirmisin yada orada yasayan degerli arkadaşlar normal hayattta garsonluk yapıyorum ve ingilizcem çok iii yardımınız şimdiden teşekkür

    Beğen

  197. Eda Cetin said

    Merhaba,buranin gelir durumu cok iyi fakat hayat da bir o kadar pahali,yerinizde olsam baska bir ulke tercih ederdim…Buradan bir is baglantisi saglayip isci vizesine basvurabilirsiniz.

    Beğen

  198. Gökhan said

    Merhaba ben 26 sn.sanatsal bayan kuaförüm 38 yaş:Norveçte mesleğimle ilgggili iş bağlantısı kurabileceğim kuaför solonlarınla iletişim nasıl kurabilirim yardımcı olabilenler E-mail ile bana ulaşabilirler Saygılar

    Beğen

  199. 05355938872 said

    ah canına yandığım norveç nilsen hayellerimin prensi oldugunu beni hemen alırdın kollarına ama birgün seni alacağım hasretinle yanan kucağıma,uğraşıyorum bir an önce sana kavuşmak için.saygılarımla fska

    Beğen

  200. mustafa drk said

    ben kartonpiyer ustasıyım yani yavanlara köpük yapıyorum ısı yalıtımı için norveç soguk bir ülke o yüzden ısı yalıtımı gereklidir die düşünüyorum acaba gelsen iş bulabilirmiyim.

    Beğen

  201. adem said

    slm

    Beğen

  202. yakup said

    Merhaba yılbaşına kadar osloya gelmeyi düşünüyorum. Turkiyeden tekstil ve parfumeri ürünlere pazar ariyicam.ne yapmam gerekiyor? ? Teşekkürler

    Beğen

  203. barış said

    ben eşimle birlikte norveçe tatile gelmeyi düşünüyorum 90 günlük vizem süresince orda çalışa bilirmiyiz

    Baris bey Kacak calisabilirsin, tabiki is bulabilirsen.

    Beğen

  204. ceyda said

    iyi gunler esim turkiyede norvece onu getirebilirmiyim 3 aylik turist olarak ve birde getirip burda kalmasini saglayabilirmiyim yardimci olun lutfen

    Ceyda hanim, eger siz norvecte ikamet ediyor ve oturma izniniz varsa tabiki esinizi getirebilirsiniz.

    Beğen

  205. Burak said

    Merhabalar, ben 1 ay once Ankara.Moskova.Murmansk.Niqel ve Kirkenese gelerek iltica ettim Udiye kaydoldum poliste ifademi verdim suan Vadsø dayim iltica sebeplerim saglam kabul olunacagini biliyorum ancak bize verdikleri aylik maas 3000 kron ve bu yeterli olmuyor calisma iznine kendimizmi basvurucaz yoksa onlar kendileri veriyor mu kimisi diyor iltica sonucu 6 ay sonra belli olur kimisi 2 yil kafam karisti saygilar

    Beğen

  206. Barış güvenbaş said

    Merhaba hocam ben iki yıllık elektrik enerjisi bölümü okudum. Aynı zamanda meslek lisesi elektrik bölümü bitirdim. 15 yıldır tersanede gemi inşası ve elektrik arıza işlerinde gemi sektöründe çalıştım. 5 yıl denizde ticari gemilerde çalıştım. Norveçe türk hükümeti vasıtasıyla işçi alacağını duydum. Ortalama4500-5000 usd maaş veriyorlarmış. Gelebilirsek oralara şartlar nasıl aldığımız para yeterlimi. Yarın birgün eşimizi getirebilirmiyiz acaba? Getirirsek şartlar nedir

    Beğen

  207. Barış güvenbaş said

    Norveç tersanelerinde çalışabilmek için kimlerle irtibata geçmek lazım internetteki sitelerden norveç tersaneler için işçi alımı işkur vasıtasıyla alacağı yazıyor bugün işkura gittim böyle vir bilgi elimize gelmediğini söylüyor işi siz bulup biz sözleşme yaparız dio. Peki biz işi nasıl bulacağız bununla ilgili bilginiz var mı acaba ?

    Beğen

  208. Konuyla ilgili bilgimiz yok kardesim.

    Beğen

  209. Arama motorlarında ararken makalenizi buldum paylaşımlarınız dikkatimi çekti teşekkürlerimi sunarım

    Biz tesekkur ederiz ilginizden dolayi.

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.